Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 17:19:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196170 пъти)
 
rallito
Любопитен
*
Публикации: 34


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: април 04, 2009, 16:42:29 »

ЗДравей, зайчето стана превъзходно  blush. Пробвай рецептата, няма да съжаляваш
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: април 04, 2009, 20:15:14 »

Ей, супер... Много готино, че всичко е станало както трябва. Радвам се. Продължавай да пробваш good
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: април 05, 2009, 09:44:02 »

Някой да знае рецепта с пащарнак?Имам един вкъщи и много ми се иска да го направя на нещо, но до вчера даже не знаех как изглежда това нещо.... crazy
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 05, 2009, 16:08:13 »

Някой да знае рецепта с пащарнак?Имам един вкъщи и много ми се иска да го направя на нещо, но до вчера даже не знаех как изглежда това нещо.... crazy

Виж, аз за малки деца знам че е полезно. Ако имаш малко детенце, можеш да го пасираш с картофче и/или морков и ще стане много вкусно и полезно.
Иначе аз специално не съм приготвяла. Но мисля, че е нещо като спанака, така че ако не греша може да си го направиш на кашичка с яйца. good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: април 05, 2009, 16:47:36 »

Днес направих ето тези мъфини.Ако някой иска рецептата ще ви я пиша.



За пащърнака не мога да помогна защото никога не съм готвила.Но мисля че би трябвало да се приготвя като спанака и може да се комбинира като спанака.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: април 05, 2009, 18:48:43 »

Гери, давай рецептата smile. Тъкмо тази сутрин мислех, че скоро не съм си използвала тавата за мъфини smile.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: април 05, 2009, 18:52:36 »

Лелееееее Гучи, изтекоха ми лигите по твоите мъфини 1tongue
Би ли написала рецептата ако обичаш,че само като ги гледам и огладнявам..Благодаря предварително give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 05, 2009, 20:23:27 »

Мъфини с шоколадов пълнеж и портокалов аромат

За12 кексчета, са необходими следните  продукти:
брашно  400 мл.
1 пакетчебакпулвер
3 средни яйца
половин кофичка  кисело мляко
сока от един портокал
половин ч.ч захар
120 мл. олио и масло /стопено/ 50:50
1 шоколад
кора на 1 портокал
Първо формата се намаже с масло, формата се поставя в хладилника. Така охладеното масло ще проникне по-бавно в тестото, а кексчетата ще придобият хрупкава коричка и ще се извадят по-лесно от формата.
Първо, всички „сухи“ съставки, като брашно, бакпулвер, захар, кора от портокал се смесват. Разбиват се 3 - те яйца към тях се добавят  „мокрите“ - олио и масло, кисело мляко и сока.  След това „сухите“ се прибавят към „мокрите“ и се разбъркват достатъчно добре / не се бърка много/ . Пълнят формичките на части - първо тесто  - блокче шоколад - тесто.
Пекат се в предарително загрята 180 гр.С 20-25 мин.
Всичко се бърка на ръка а не с миксер.Брашното се пресява .
питайте ако има въпроси.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: април 06, 2009, 15:12:21 »

Леле Гери и аз ще си купя тавичка или формички за мъфини заради теб blum
Аз онзи ден правих ябълков сладкиш с карамел. Стана готин Wink
А тези дни мисля да правя чийзкейк, никога не съм правила и е крайно време да се пробвам tease
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: април 06, 2009, 15:23:03 »

 Oh my ... Гучи, мъфините изглеждат страхотно. Аз си купих форма и я забравих в Добрич, но сега като ходим по 1-ви май я вземам и веднага ще ги пробвам. Може дори на нашите там да ги направя  pardon
А отдолу във формичките слага ли се хартия за печене или само с маслото както си писала в хладилника?
И да ви питам, сестра ми обяснява за някакво специално брашно за мъфини. Незнам обаче дали се продава по магазините. Бабата на нейна приятелка, сладкарка в Албена, правела от него и ставали страхотни. Незнам и аз какво има в него, не е явно от тези брашна с набухвател само които са, а има и други "екстри". В Пикадили търсих и нямаше  huhhuh.gif
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: април 06, 2009, 15:33:29 »

Oh my ... Гучи, мъфините изглеждат страхотно. Аз си купих форма и я забравих в Добрич, но сега като ходим по 1-ви май я вземам и веднага ще ги пробвам. Може дори на нашите там да ги направя  pardon
А отдолу във формичките слага ли се хартия за печене или само с маслото както си писала в хладилника?
Мила моите формички са силиконови и не им слагам хартия за печене.Мажа ги само с масло.И тъй като ползвам формичка с 6 бр мъфини а от сместа сават 18 бр при мен само първия път ги слагам в хладилника а после само намазвам леко с масло.Иначе аз го правя с обикновенно брашно но знам че има и по хубави брашна специално за сладкиши.Ако искате повече да бухнат може да сложите повече бакпулвер.

Бебче пускай рецептата за сладкиша с ябълки.

Утре мисля да правя друг модел мъфини-със стафиди портокалови кори и крем.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: април 06, 2009, 15:45:24 »

Аха, ами те моите са тефлонови май - може би за тях е добре да сложа хартия crazy Аз купих 2х6 броя.
Ето от мен рецепта за сладки и солени мъфини от едно тесто - и нея съм си я заплюла за проба:

Сладки и солени мъфини от едно тесто

Необходими продукти
За тестото:
300 г брашно с набухватели
1 ч.л. бакпулвер
50 г овесени ядки
300 мл кисело мляко
5 с.л. разтопено краве масло
2 яйца

За сладките мъфини:
1 банан
2 с.л. счукани орехови ядки
2-3 с.л. пресни или замразени боровинки
100 г кафява захар

За солените мъфини:
100 г натрошено сирене
1 ч.л. чубрица
1 с.л. нарязани на ситно маслини
1 с.л. настърган кашкавал
1 ч.л. червен пипер

За украса: 200 г крем-сирене

Начин на приготвяне
Брашното се смесва с бакпулвера и овесените ядки. В друг съд се разбиват яйцата с млякото и разтопеното масло. Яйчната смес се сипва в брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Полученото тесто се разделя на две части.
В едната половина се слагат смачканият банан, захарта, орехите и боровинките. Когато се прибавят боровинките, трябва да се внимава да не се разбърква твърде дълго, защото цялата смес ще се оцвети в лилаво.
Другата половина от тестото се смесва със сиренето, маслините и чубрицата.
Тестото се разпределя в хартиени капсули, сложени във форми за мъфини, като се запълват 2/3 от обема на съда. Ако не се използват капсули, формата се намазва с масло и се поръсва с галета. Сладките се поръсват с овесени ядки и кафява захар, а солените - с кашкавал и червен пипер. Пекат се в загрята на 180°С фурна 18-20 мин.
Готовите мъфини се украсяват с разбито крем сирене, в което е прибавена лъжица пудра захар за сладките. С помощта на плодове и зеленчуци могат да се оформят различни смешни човечета за децата.
Продуктите са за 10 сладки и 10 солени мъфина. Вариации - в солените мъфини сложете нарязана на ситно шунка или червени чушки. Заменете боровинките в сладкия вариант с нарязани сушени сини сливи или други захаросани плодове.

Източник: www.menumag.bg
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: април 06, 2009, 15:51:17 »

Гери мила, давам я веднага girl_wink

Ябълков сладкиш с карамел
3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
2-3 ябълки
бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - сладкиша се сиропира с получения сироп..  girl_wink

Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: април 06, 2009, 16:02:35 »

такъв ябълков сладкиш правих във формичките за мъфините и става страхотия - за всеки има оформена порцийка от сладкиша.  аз добавям  и натрошени орехи и то много, защото съм им фенка. Как ме вдъхновихте за тази вечер да погелзя любимия с нещо сладичко Bravo
Активен
framboise
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 115


мама на малко слънчице :)


« Отговор #74 -: април 08, 2009, 15:37:24 »

Много апетитна тема! Цоп и аз тук! yahoo
gucci, страхотни мъфини! Убедена съм, че са и ужасно вкусни. И на мен малките кексчета са ми много присърце, аз имам тефлонови формички (тавичка) и много си ги ползвам. Последно правих солен вариант за вечеря, но вие сега - сладко, ябълки, карамел, шоколад...  blush а уж са пости... Не ви е срам!  Wink Скоро ще докладвам какво съм спретнала  good
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines