Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 22:58:22

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196346 пъти)
 
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: март 30, 2009, 18:02:22 »

Ми ти не си ли от Смолян бе, душа.... аз що така си мисля... както и да е. Аз знам, че пеенето му е мъката на тва нещо, щото съквартирантката ми от студ. години в Пловдив беше смолянчанка. И го е правила тва нещо сума пъти. Аз стържа щото обичам пък тя после бърка и айде в тигана. Ма то не е поклащане, не е разтърсване, ми после обръщането..... обаче пък е нечовешки вкуснооооооооооооо с малко... не с много сирене.....
Я да направя на дребен кашата аз, че тук с манджи за големи се разправме пък той вече квичи...
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1523


Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: март 30, 2009, 18:35:20 »

Аааа да питам аз това нещо го ядох самоче в гювече и страшно ми хареса незнам таак в тиган каке
вие виждали ли сте в гювече
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: април 01, 2009, 23:46:23 »

Да ви кажа - аз ядох пататник за първи път като излязох в чужбина. Но преди няколко месеца когато ходихме с моето шуши до Чепеларе седнахме в едно заведенийце... Няма да ви казвам колко вкусен беше там пататника. Даже за вкъщи си взехме после blush Беше невероятен. Аз все се каня да направя на моите домошарчета, обаче все забравям.
Ето какво ще се похапва утре Bravo
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: април 02, 2009, 09:41:08 »

 а къде е тази рецепта за пататник? търсих в "нашите рецепти" но толкова страници са станали вече че ми е трудно да го намеря.
аз съм яла пататник в Триград и много ми хареса, незнам дали ще мога да се справя сама, ама поне мога да опиотам с ваша помощ:)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: април 02, 2009, 09:45:59 »

Ето Ечи Wink http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,14491.120.html
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: април 02, 2009, 10:10:27 »

Няма да съжаляваш, Ечи. Ще стане по-хубаво от колкото тогава, когато си го хапвала. Аз изпозлвам и много въображение, коато готвя. Но наистина, няма да съжаляваш good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: април 02, 2009, 10:55:13 »

Айде и аз да ви напиша рецептичката да не я търсите.

Пататник в тава

Настъргват се сурови картофи.Смесват се с едно яйце натрошено сирене ,настъргано масло,настърган кашкавал и подправки-шарена сол,джоджен,риган,сушен копър,червен пипер.Всичко се обърква хубаво.Добавят се 1-2 лъжици брашно.В тава се слага олио.Отгоре се нареждат няколко кори за баница като краищаат трябва да излизат.Слага се картофена смес и се разстила.Не трябва да е по дебела от 2 пръста.Отгоре се слагат 3-4 кори за баница.Трябва цялата картофена смес да е обвита в кори.Намазва че обилно със масло.За да може да обръщате пататника ви трябват две тави с различен диаметър.Пататника се реди в малката тава.Като се запече от едната страна и поомекне се обръща в голямата тава и се печ и от другата страна.Накрая се настъргва кашкавал.За да не ви прегорят корите  е хубаво от време на време по време на печенето да се мажат с масълце корите .Успех момичета.Сигурна съм че ще се справите.Ако има въпроси питайте насреща съм.


По желание в пататника може да се сложи и месо шунка и други неща.Наистина е мн вкусен.може да бъде приготвен и в тиган с капак.
Активен
rallito
Любопитен
*
Публикации: 34


Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: април 03, 2009, 07:44:04 »

здравейте, момичета!
Помогнете ми да сготвя зайче в гювеч! Моето мило много обича, но аз мога да правя само пълнено зайче, а той го иска на парчета в гювеч! Помогнете да го изненадам!
Благодаря ви предварително
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: април 03, 2009, 14:49:46 »

Ох ,Рали яд ме е сега ,че не мога да ти помогна с заека в гювеч.Моят мъж е готвач и го прави убийствен,ама като незнам рецептата blush blush blush.Винаги той го приготвя....
Активен
rallito
Любопитен
*
Публикации: 34


Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: април 03, 2009, 14:58:37 »

Нищо, благодаря ти все пак! Аз изнамерих няколко рецепти и ги измених малко, така, че се надявам да се получи!
Довечера ще видим резулата
Благодаря ти още веднъж give_rose
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: април 03, 2009, 15:43:16 »

Рали, аз принципно съм гледала баща ми как прави заек, защото е готвач. Единия вариант е да го напълниш (ако не е прекалено голям) и да го сложил в гювеча ,като можеш да го гарнираш с картофки или с някакво сосче. Може да го напълниш например със ориз и сърчицето, бъбречетата и т.н. С много подправки и силна идея става невероятна плънка.
Другия вариант е да го нарежеш на порцийки, да го задушиш първо с бяло вино, черен пипер и малко дафиново листче. И след това да го пъхнеш в гювеча с морковче, доматчета, картофчета или каквото намериш. Принципно заешкото си върви с всичко.
Но пълнения баща ми го прави разкошно.
Успех! И да се похвалиш после good
Активен
rallito
Любопитен
*
Публикации: 34


Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: април 03, 2009, 15:52:06 »

Благодаря ти! Аз го нарязах на порции, запържих го леко, после в същата мазнина запържих лукчета и ги наредих в гювеча, сложих, морковчета на колелца, картофи, гъбки! Подправки и бяло вино!
Ухае невероятно, но да видим на вкус как ще е!
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: април 03, 2009, 15:54:23 »

Е перфектно. Щом ухае добре, значи ще е вкусничко. Определено милото ти ще си оближе пръстите. Моето винаги казва, че импровизацията му е майката good
Активен
rallito
Любопитен
*
Публикации: 34


Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: април 03, 2009, 18:53:05 »

Благодаря ти за куража. Утре ще кажа!  give_rose
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: април 03, 2009, 23:50:38 »

Рали, аз със сигурност чакам да кажеш. Чак ми се прияде и на мене. Ама искам да кажа, че вкъщи си имаме домашно животинче зайче и хич не смея да споменавам angry Както му се канят от време на време beating
Айде, да ви е сладко blum
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines