Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:26:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217875 пъти)
Katence
Ентусиаст
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #195 -:
януари 30, 2010, 23:12:43 »
благодаря ти ,а за подписа през седмицата и аз предпочитам този вариант,но за родителити ми е проблем,защото си представят всичко да стане в един ден и ми се иска да се съобразя с тях, все пак те много ще ни помогнат в подготовката
Активен
eva_87
Сватбар
«
Отговор #196 -:
януари 31, 2010, 00:13:34 »
Katence ,мисля,че трябва да си попитате в манастира,който сте избрали.В повечето църкви еднин от задължителните документи които трябва да занесеш е свидетелството за брак.Тоест не може да ви винчаят,ако преди това не сте се подписали в ритуалната зала.Надявам се да нямате проблем и всичко да стане както си го представяте
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #197 -:
януари 31, 2010, 01:24:55 »
Katence, в такъв случай е най-добре да попиташ в манастира, който сте избрали дали трябва да им представите Свидетелството за граждански брак или не. Аз, обаче, си мисля че ако обясните на хората от манастира какъв е случая няма да имате проблем, да сключите първо църковния, после гражданския брак.
Защо не разговаряш с родителите си и не им обясниш ситуацията каква е и че може да има проблем със сключването на църковен брак, ако нямате граждански, т.е. свидетелство за граждански брак. Мисля, че ще те разберат. Още повече, че изнесеният ритуал е същия като този, който е в ритуалната зала, дори понякога е по-добър. Има си размяна на пръстени, клетви, първа целувка и т.н. Просто отивате един ден през седмицата в ритуалната зала и слагате два подписа вие и кумовете ви и отивате в манастира със Свидетелството за граждански брак.
Активен
Katence
Ентусиаст
«
Отговор #198 -:
януари 31, 2010, 10:45:00 »
Да така ще направим другата седмица ще отидем до манастира
Ако кажат че им трябва свидетелство от гражданското ще го измислим все някък.Благодаря ви моного сте мили
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #199 -:
февруари 02, 2010, 11:12:42 »
Момичета, ние си запазихме гражданско на Леге, обаче някой ми каза след това, че тази заличка била много малка!
Когато бях на Пиротска никой не ми спомена нищо за брой гости и на мен ми изскочи от главата да попитам и чак сега се замислям. Ние ще имаме около 70/75 гости, от които доста голяма част ще присъстват и в гражданското. Моля булки, които са били там на сватба (тяхна или не) да споделят впечатленията си. Другият ни вариант е Триадица на Витошка. Благодаря предварително!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
февруари 02, 2010, 15:36:28 »
Здрасти, Ариел, с теб само се гоним из темите.
Може би мен си чела относно залата на Леге, тъй като аз се оплаквах. За датата на нашата сватба се оказа, че само тя е отворена, другите не, понеже било през пости...
Както и да е. Там залата е разделена на две и когато има повече хора, отварят вратата към втората част. Ние ходихме да я видим и честно казано не ни хареса, първо самата зала е тясна, и дори когато се отвори вратата към другата част, пак не се получава добре, става просто дълго и тясно. А и вратата си е врата, нещо като портал е, но пак има и стена между двете части.
Освен това залата е на втория етаж и на мен самият вход и стълбището ми се сториха толкова тесни и олющени, че изобщо не си представях как ще закараме гостите там. То никакво празнично настроение не ти остава, докато се качиш до залата.
Затова решихме само да си подпишем с родителите и кумовете следобяда и да направим изнесен ритуал за гостите в ресторанта. Не беше според първоначалните ни планове, но какво да се прави...
В Триадица не съм била, но за тази на Леге ми казаха, че била най-старата в София, та може би другата е по-добра. Ако искаш потърси и снимки из нета.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #201 -:
февруари 02, 2010, 16:36:11 »
Едни и същи неща ни вълнуват, затова!
Всъщност не съм знаела, че и ти си проверявала за там, но вече няколко души като им казахме, че сме на Леге и те ме изгледаха странно и ме питаха дали не е тясно. Та чак тогава се събудих от зимен сън и се сетих, че ние въобще не съобразихме за бройката, а и никой не спомена нищо на Пиротска.
Но и стълбичките са проблем, определено. Най-големият ми проблем е ще се съгласят ли да променят часа по телефона или чрез трето лице защото аз не съм в страната...
Ужас, почвам да разследвам и да действам. Мерси за отговорите на
asseto
, както и на момичетата, които ми писаха на лични!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
февруари 02, 2010, 18:17:26 »
На мен свадливата лелка на Пиротска ми каза, че не можело друг човек да го промени, по телефона не знам... Но говори с агентката ти, може пък да успее, то нали знаеш, че всяка информация от институции е предпоследна. Стискам палци!
В краен случай, като се приберете през пролетта, може да успеете и сами, ако другата зала още е свободна.
Активен
mademoiselle
Сватбар
http://yordanovphotography.com
«
Отговор #203 -:
февруари 05, 2010, 17:41:29 »
Момичета, вече си имаме датичка за сватбата
Резервирахме ресторант, разговарях с ръководителката на зала "Оборище" (гр. София) и след няколко дни ще идем при нея да си резервираме час. Присъствала съм на сватба в тази зала, но беше преди повече от 4 години. Ноякоя от вас би ли споделила по-пресни впечатления?
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
февруари 05, 2010, 19:55:40 »
mademoiselle, аз доколкото знам самото записване на часове става не в залите, а в "централата" на Пиротска 10. Сигурна ли си, че директно в залата може да се запишете?
Активен
invizible
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #205 -:
февруари 05, 2010, 20:22:12 »
Извинявайте за спама, ако се повтарям, но съм нова и ми трябва прясна информация - много разчитам да има добри хора, които да помогнат
Може ли някой да ми каже колко ще ми струва сключване на граждански брак в Бургас - със и без церемония /ако може да ми обясните и какво точно представлява въпросната церемония.../ Никъде не намерих линк за някаква страница на ритуалната зала, ама... да не сме в 21-ви век, де!
За София вече разбрах, че трябва да отида на Пиротска 10 и т.к. живея тук, ще си го свърша сама. Благодаря ви
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #206 -:
февруари 06, 2010, 09:43:50 »
Цитат на: invizible в февруари 05, 2010, 20:22:12
Може ли някой да ми каже колко ще ми струва сключване на граждански брак в Бургас - със и без церемония
Има тема за
Бургаските булки
. Може да разгледаш там и да попиташ момичетата, сигурно ще получиш отговор на въпроса си.
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #207 -:
февруари 10, 2010, 15:50:53 »
Цитат на: Ariel в февруари 02, 2010, 16:36:11
Едни и същи неща ни вълнуват, затова!
Всъщност не съм знаела, че и ти си проверявала за там, но вече няколко души като им казахме, че сме на Леге и те ме изгледаха странно и ме питаха дали не е тясно. Та чак тогава се събудих от зимен сън и се сетих, че ние въобще не съобразихме за бройката, а и никой не спомена нищо на Пиротска.
Но и стълбичките са проблем, определено. Най-големият ми проблем е ще се съгласят ли да променят часа по телефона или чрез трето лице защото аз не съм в страната...
Ужас, почвам да разследвам и да действам. Мерси за отговорите на
asseto
, както и на момичетата, които ми писаха на лични!
Ние бяхме на Леге, но гостите ни бяха около 30-35, събраха се нормално. Заличката е малка, стълбите са стръмни
но пък ако София Андонова води ритуала, ти гарантирам нещо много вълнуващо - тази жена е прекрасна, разплака ме с думите си, не са стандартните реплики, които съм слушала в другите зали, а нещо много красиво и нежно.
Успех с избора!!!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
февруари 10, 2010, 16:08:44 »
Аз точно ритуал, воден от София Андонова, гледах наскоро на запис, изнесен обаче, не в залата на Леге.
Честно казано, не ми допадна съвсем начинът, по който говореше, някак си превзето ми идваше, а и може би този конкретно не е бил от най-добрите ѝ, не знам. Но нито на мен, нито на приятеля ми хареса. Иначе от други хора съм чувала/чела много хвалби за нея.
Може би впечатлението ни идва от това, че ние последните 10 г. на сватби не сме били (поне в България) и вероятно затова не сме "свикнали" с начина на говорене по време на гражданския ритуал. Но когато ходихме да видим залата, попаднахме на друга от служителките там, поговорихме си с нея и като че ли по-скоро към нея клоним. Мисля, че Ламбова се казваше.
Във всеки случай още не сме избрали кой искаме да води нашия ритуал.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #209 -:
февруари 11, 2010, 10:41:23 »
аз не съм сигурна, че можеш да си избираш кой да води ритуала
Активен
Страници:
1