Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 17:32:17

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 196688 пъти)
 
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 8604


·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·


Моят сватбен албум

« -: декември 03, 2008, 14:33:40 »

cook cook cook Torte Torte
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
Torte Torte cook cook cook


Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: декември 04, 2008, 12:31:08 »

Момичета вчера правих така популярните по заведенията Броколи "Зизу" и наистина станаха много вкусни.
Първоначално сварих 2 глави броколи. В една тавичка настъргах 2 картофа и 1 глава лук, смесих с вече нарязаните броколи и разбърках с олио и Пикантина /аз общо взето я слагам във всичко/.
Нарязах отгоре топено сирене и в отделен съд се разбъркват около 200гр. сирене с 4-5 яйца и се залива всичко, обърква се и се запича на около 220 С. После се настъргва кашкавал и когато и той се поразтопи се вади от фурната.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: декември 04, 2008, 12:38:56 »

Захира, отдавна си търся хубава рецепта за броколи, тази направо ме "грабна" от раз.

А аз продължавам да чакам някой да ми обясни как да сготвя пиле с прясно зеле и домати  blush, че никога не съм го готвила и ми изглежда малко сложничко...
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 885


www.pukamuka.com


Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: декември 04, 2008, 13:07:05 »

Захира, отдавна си търся хубава рецепта за броколи, тази направо ме "грабна" от раз.

А аз продължавам да чакам някой да ми обясни как да сготвя пиле с прясно зеле и домати  blush, че никога не съм го готвила и ми изглежда малко сложничко...
Мой съвет да сложиш нарязаната зелка да се задуши  с малко олио и вода, а и пиленцето да се свари. След това слагаш нужните подправки- сол, червен пипер и малко чесън на прах и изсипваш доматите-аз слагам от домашно приготвените - 2 бурканчета от детските храни. разбъркваш го и го оставяш да изври малко водата. След това добавяш и пиленцето да покъкрят заедно и ето готово Пиле с прясно зеле и домати.
Дано да съм помогнала  pardon
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: декември 04, 2008, 14:02:36 »

Захира, много ми хареса идеята за броколито и аз ще пробвам някой път, но се чудех можели без картофа и каква роля играе той?
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: декември 04, 2008, 14:08:51 »

Ами Мили да ти кажа сглобих го от различни рецепти за приготвяне на тези броколи "Зизу" - в някои от тях има картоф, в други не. Има го като рецепта и броколи с 4 вида сирена - побългарено се слага бяло сирене, топено сирене, кашкавал и малко синьо сирене и сметана. В някои рецепти липсват яйцата, но според мен с тях става по вкусно. Според мен трябва да се експериментира и да се пробват различни комбинации. Всъщност оригиналната рецепта е със следните съставки:

броколи, варени картофи, бяло сирене, яйце, кашкавал
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: декември 04, 2008, 14:39:35 »

Кикси аз ги варя заедно пилети и зелето, със черен пипер на зърна, няколко дафинови лисата и сол.Накрая когато е почти готово можеш да запържиш в малко мазнина червен пипер и да полееш яденето с него и тогава слагам доматения сос, бъркам хубаво и го оставям да се запече.Така го готвя аз.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: декември 04, 2008, 14:42:26 »

Благодаря за съветите!  give_rose
Аз пък мислех, че директно може да се сложи пилето със зелето във фурната, ама май така рискувам да останат сурови  crazy
Затова ще направя, както сте ме посъветвали!  good
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: декември 04, 2008, 14:49:16 »

Ей аз забравих да поясня, точно във фурната ги слагам двете да врят, не в тенджара.Мъжът каза, че така му било по-вкусно  pardon , а за мен е по-лесно Wink
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: декември 04, 2008, 14:59:24 »

Чудесно, Маги! Щом може така, ок, защото и аз търся по-лесния вариант винаги!  good
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: декември 04, 2008, 19:17:28 »

Вчера купих нова "Малка Тайна" /няма я в сайта им да ви я покажа" , за печено пиле с чесън.Пише че вътре има плик за печене пълен с подправките и само слагаш пилето вътре и печеш.
Тази вечер ще го пробвам и после ще кажа как е било  good
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: декември 04, 2008, 22:04:57 »

Вчера купих нова "Малка Тайна" /няма я в сайта им да ви я покажа" , за печено пиле с чесън.Пише че вътре има плик за печене пълен с подправките и само слагаш пилето вътре и печеш.
Тази вечер ще го пробвам и после ще кажа как е било  good

Теди, това звучи много добре, и аз ще взема тези дни да я пробваме  good
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: декември 05, 2008, 11:36:09 »

И аз уважавам много малките тайни като цяло. Добра работа вършат на мързели като мен  tease (да не се обиди някой ей)
Относно броколите, аз ги обожавам по следния начин:
Сварени на пара, и им приготвям сос от кисело мляко, малко майонеза, копър и чесън - много леко и вкусно ястие става, а може да се ползва и като гарнитура или предястие.

Освен това има един страхотен микс на Бондюел от броколи, карфиол и още едно подобно Микса се казва Трио. Към него има (вътре в пакета) замразен сметанов сос. Става за нула време в тигана и е мнооооооооооооооого вкусно. Щом моя мъж, дето казва, че мрази броколи, го обожава...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: декември 05, 2008, 11:53:33 »

Захира, отдавна си търся хубава рецепта за броколи, тази направо ме "грабна" от раз.

А аз продължавам да чакам някой да ми обясни как да сготвя пиле с прясно зеле и домати  blush, че никога не съм го готвила и ми изглежда малко сложничко...
Ако не е късно мога да ти кажа аз как го правя пилето с зеле.Аз напоследък нямам мн време за готвене.А и позабравих да пиша във форума щото няма време.
Но днес ще готвя но и аз не знам още какво.Съсигурност ще правя картофена крем супа.
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: декември 05, 2008, 12:19:54 »

Да се включа и аз със закъснение към пилето с прясно зеле. Най важното при тази гозба е като нарежеш зелето и го осолиш след това в малко олио започваш да го бъркаш БЕЗ ДА ПРИБАВЯШ ВОДА.  Зелето трябва да уври в собствената си вода, която съдържа. За това се готви на бавен огън и най добре в тефлонова тенджера, особено ако си като мен и ти загарят яденета. След това лично аз прибавям доматите. Пилето отделно го сварявам и след това запържвам. На края ги събирам заедно. Друга тънкост, която са ме учили за това ядене е най добре да се нарежи прясно + кисело зеле в съотношение 1:1.

Сега да ви попитам някой правил ли е крем пита. Намерих една рецепта, но сега ще търся и крем за заливката защото съпругът ми отказва да яде всякакви готови нишестета или тези на прах. 
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines