Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:09:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 199233 пъти)
stranger
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 100
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #210 -:
януари 20, 2009, 12:19:47 »
Момичета, нямах време да прегледам всички рецепти, но аз редовно приготвям на съпругът ми следното:
пилешко месце, може и свинско (лично аз обичам с вратни пържоли) - няма значение под каква форма. Измивам го добре и го подсушавам.
В йена съд поставям овкусеното със сол и черен пипер месо, парчета топено сирене и заливам с течна готварска сметана. Ръся и коркума на вкус. Покривам и поставям във фурната. Не е предварително загряна, а просто включвам на 220 градуса, когато загрее намалям на 160.
Става много вкусно и бързо!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #211 -:
януари 21, 2009, 08:52:58 »
от 2 дни в главата ми е един сладкиш от детските години, който съм яла най-много 2 пъти и то по гости. незнам как се казва но много ми се иска да си намеря рецептата му и да се опитам да го направя. ще ви обясна как изглежда готов и ако някой знае как се приготвя ще му бъда благодарна да сподели. та въпросния сладиш отдолу е с блат, по средата мармалад и най отгоре разбити белтъци, нещо като целувка но не толкова твърдо. дано съм успяла да ви го опиша:)
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #212 -:
януари 21, 2009, 09:25:09 »
echy_ ето пасти "Венче" на Роси
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,464.1125.html
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #213 -:
януари 21, 2009, 09:27:53 »
Точно такъв се каня днеска д правя
http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=257584
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #214 -:
януари 21, 2009, 09:38:25 »
Майче, пусни после как се е получило. Изглежда много интересен!
Аз пък съм решила да направя крем-карамел в купички. Досега съм го правила само в голям съд и не на водна баня, но вчера си взех едни стъклени (били специални, да видим) и съм решила да експериментирам с класическата рецепта.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #215 -:
януари 21, 2009, 10:22:23 »
момичета нямате равни, точно този е:) нямам търпение да дойде събота та да го направя
аз класически крем карамел не правя защото нямам купички. видях в метро че продават но 4 лв бройката ми се видя множко. затова ползвам готовия крем карамел на Др.Йоткер и съм много доволна. е не е като "домашния".
darling какви са тези стъклени купички за крем карамел. покажи ги какво представляват и после ад се похвалиш с резултата.
Активен
stranger
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 100
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #216 -:
януари 21, 2009, 12:29:52 »
echy_, ще погледна довечера в "книгата" на мама, т.е. една тетрадка в която тя си пише рецепти от много години насам. От дете това ми е любим сладкиш, но съм го правила само един два пъти. По спомен рецептата на майка ми е подобна, но малко по-различна. Да не те подведа, ще се опитам още довечера да ти дам още една рецепта
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #217 -:
януари 21, 2009, 13:05:19 »
Момичетааааа,получи се
и в момента се хапвам...мммм...Другия път ще направ 2-на доза че ми е молко големичко формата
черпя ви
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #218 -:
януари 21, 2009, 13:24:02 »
maj4eto
ти по коя рецепта го прави сладкиша? От линка на мариана или от твоя?
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #219 -:
януари 21, 2009, 13:28:51 »
От моята,но с мармалад и орехи само
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #220 -:
януари 21, 2009, 17:57:33 »
Моля за помощ взела съм фикса на Маги за сочно пиле,това в плика ....но непише да се слага вода...а аз си мисля,че трябва
Помоощ
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #221 -:
януари 21, 2009, 17:59:39 »
Дани
, не би трябвало да се слага вода. Аз съм пекла в други подобни пликове и не съм слагала, то си пуска доста, защото не се изпарява нищо като е затворено.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #222 -:
януари 22, 2009, 18:15:33 »
Дани, пилето ти сигурно се е получило? Иначе и аз не салгам вода, само пилето и подправката и в къщи много го харесаха!
Майче, колко си бърза само ! И сладкишът се е получил строхотен. И аз бих го пробвала със сладко и орехи, а не с шоколад.
Аз днес направих крем-карамела, на който се каних вчера. Получи се но трябва да подобря нещо.
Ечи, купичките са обикновенни стъклени. Купих ги от магазин в който продават всякакви евтини щурутии, но ми казаха че са специално за крем карамел. Струват по 1.50 едната, аз взех 6 за да не рискувам много ако се напукат. Е, нищо им няма. Разтопих захарта отделно на котлона с няколко капки олио, разлях по купичките като облях и стените. Разбих яйцата със захарта на крем и постепенно прибавих и свареното мляко. Напълних купичките с мляко и ги сложих в да се пекат на водна баня около 180 градуса. Обаче сега като ги обръщам виждам че на дъното на купичките е останал втърден карамел. Има достатъчно разтопен, но този защо не се е разтопил нямам идея
. Като го правя в голям съд директно във фурната не се е получавало така ?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #223 -:
януари 22, 2009, 18:22:20 »
Цитат на: Данитка в януари 21, 2009, 17:57:33
Моля за помощ взела съм фикса на Маги за сочно пиле,това в плика ....но непише да се слага вода...а аз си мисля,че трябва
Помоощ
И аз не съм слагала,но понякога слагам масло и сметана,а онзи ден наредих пилешки пържоли и забърках подправката с 700мл.сметана и 200мл.бяло вино и ги залях и стана много вкусно
нещо не го харесвам плика на Магги и отбягвам да го ползвам
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2476
Дива и щастлива.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #224 -:
януари 23, 2009, 20:01:13 »
отдавна не съм писала тук
Днес ме беше хванала музата и си подрънках повечко с тенджерите
За обяд правих пилешка супичка и пиле с картофи на фурна. За кафето следобяд имаше пържени филийки, а за вечера правих една позабравена от мен рецепта - бидички ( пуснах я в темата с рецептите
)
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines