Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 06:54:12

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 199225 пъти)
 
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: януари 25, 2009, 16:08:10 »

момичета аз днес ще правя това-дано се получи Торта "Наполеон"
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: януари 25, 2009, 16:32:41 »

Радинка  дай рецепта  Girl_hide
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: януари 25, 2009, 16:48:12 »

Продукти:
За тестото:
1 кг бутер тесто

За крема /в случая ползвах еклеров/:
1 л. прясно мляко
2-3 яйца
1 ч.ч захар
1 пак. краве масло
2 пак. ванилия
около 7 с.л. брашно

Начин на приготвяне:
Готовото бутер тесто се разточва леко /само в 1 посока!/, за да се изтъни и от него се изрязват 4 еднакви по размер блата + още 1 без значение на формата, той ще служи в последствие за получаване на трохите за украса /може да са парчета бутер тесто, не е необходимо да е 1 цяла платка/. Блатовете се изпичат и оставят да изстинат.
800 мл. от прясното мляко се слага на котлона да заври, заедно с захарта, ванилията и кравето масло. Остатъкът от млякото, яйцата и брашното се разбъркват до еднородна смес и се прибавят внимателно към врящото мляко.
Оставя се кремът да поизстине и започва реденето на тортата: редуват се блат-обилно крем-блат и т.н. до 4-я блат, като най-накрая се залива с остатъка от крема. Последния, 5-ти блат се натрошава на трохи и с него се засипва тортата.
Оставя се да се стегне за около 8 часа и е готова за консумация.

* Идеята за рецептата е взета от руските сайтове и форума на БГ мама. Сменена е оригиналната рецепта на крема, по моя преценка, с по-лек крем.рецептата не е моя а взета от този форум http://club.biberonbg.com/read.php?6,846193
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 999


Консултант по кърмене към НКК


Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: януари 25, 2009, 22:26:36 »

Досега съм го правила само в голям съд и не на водна баня
А точно как го правиш по този начин и хубаво ли става?
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: януари 26, 2009, 11:21:15 »

Радинка интересна рецепта за тортата , може да я пробвам тия дни!
Аз за днес мисля да направя пилето на Маги с торбата pleasantry blum Вчера си правих пърленки  чеснови , със сиренце , кашкавал и чубричка , супер станаха blum
Активен
cherry_tea
Професор
****
Публикации: 364



« Отговор #230 -: януари 26, 2009, 17:47:59 »

Luv4e, как ги прави тези пърленки?  smile Много вкусно звучат... Разменям рецептата за пърленките срещу рецепта за пъстърва на фурна  blum
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: януари 26, 2009, 18:10:24 »

Luv4e, как ги прави тези пърленки?  smile Много вкусно звучат... Разменям рецептата за пърленките срещу рецепта за пъстърва на фурна  blum
от кога почнахме да си разменяме рецептите? 8PЯ  и двете почвайте да пишите рецептите Yes girl_wink
Активен
cherry_tea
Професор
****
Публикации: 364



« Отговор #232 -: януари 27, 2009, 00:32:06 »

 laugh Добре, изпълнявам.
Всъщност рецептата е лесна. Аз си я наричам "Свежа пъстърва".
Пъстървата се почиства (купувам я изчистена, но винаги има още за почистване); поръсвам със сол и черен пипер и я оставям да постои малко. След това си приготвям лист фолио с размер достатъчен да обвие цялата риба. Слагам парче масло върху фолиото; върху него слагам пъстървата. Пълня я с нарязан на дребно копър, може да се добави и магданоз, малко чесън (ако ви харесва), резенче лимон и отново малко масло. Върху рибата поставям мънички парченца масло, за да не залепне на фолиото; завивам и слагам в тава.


* Riba21.JPG (54.2 KB, 371x333 - видяно 3553 пъти.)
Активен
cherry_tea
Професор
****
Публикации: 364



« Отговор #233 -: януари 27, 2009, 00:36:50 »

Ако ви остане място в тавата, около рибките може да сложите измити, но небелени, нарязани на големи парчета картофи. Стават за гарнитура към рибата. Пече се на умерена фурна. Може към края на печенето да отворите фолиото и да оставите рибата да се запече, а може и да не го отваряте - въпрос на вкус.  smile


* Riba4.JPG (66.17 KB, 484x272 - видяно 335 пъти.)
Активен
bebZz
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 71



« Отговор #234 -: януари 27, 2009, 09:54:58 »

Може на някои да прозвучи подозрително, но пилешки гърди със сметана..нямам по-любимо! Гурдите се нарязват на хапки и се мариноват/овкусяват(черен пипер, сол/вегета, соев сос, (1-2 лъжици мляко)). Запържват се гъби на филийки (по възможност не от буркан) с маалко олио и малко масло, след това една средна глава лук нарязана на дребно се добавя и се запържва с гъбите (гъбите хуубаво ги изпържете че иначе някак скърцат, няма шанс да ги препържите колкото и да ги държите). След това добавяте гърдите хапка по хапка (да не залепнат просто едно за друго, и много! внимавайте да не препържите лука). След като побелее малко месото може да го фламбирате (препоръчвам ром, но с есичко по-алкохолно става), не е задължително. След това добавяте чашка червено вино, и с бяло става де.. Покривате да се позадуши, после откривате. Като почти си "изпие" виното месото трябва вече да изглежда готово. За 500-600г. гърди лично препоръчвам 2 сметанки от малките кофички: Изсипвате ги при  месото и разбърквате усилено колкото всичко добре да се смеси, сметаната става по-тъмна. Доста бързо трябва да стане това и махате от котлона, защото адски лесно се преварява сметаната и после просто..не е същото. Милото за пръв път яде сметана в каквото и да било ядене и адски много го хареса  Bravo  yahoo
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: януари 27, 2009, 10:38:34 »

аз днес ще правя спагети. след малко ще забъркам соса да ми е готов и довечера спагетите за да има съотношение топло - студено.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: януари 27, 2009, 11:53:29 »

Ние вече сме на салатки и от няколко дена правя зелена салата с китайско зеле печена чушка и шунка.Става вкусно.
Все пак за милото правих Телешко с грах и картофи и Спаначена яхния с яйца.
И за се интересувам от рецептата за пърленки.
А в неделя съм обещала на милото Мъфини с банан и шоколад.
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: януари 27, 2009, 14:46:50 »

Да кажа аз за пърленките blum
 Ми незнам дали са пърленки ама нещо такова стана и то много вкусно!
С готово тесто , оформям топки и от него разточвам ги и вътре им слагам плънка. Плънката се състои от сирене разбъркано с 1 яйце. След това прегъвам на две тестото и го захлюпвам така , че да се получи като полумесец , /като пица Калцоне/ Отгоре намазвам с малко масло , пресован чесън , настъргвам кашкавал и поръсвам с чубричка! Печа във фурнатана 200-220 градуса докато се зачервят !  Стават супер вкусни , дано ми се разбра нещо от обяснението... tease
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: януари 28, 2009, 09:26:17 »

Лъвче,ама това готово тесто бутер или не  crazy Леле колко съм зле ....или обикновено си ?

Майче помооощ,правих сладкиша онзи двуцветния,ама нищо не стана  diablo diablo diablo и хоп в кофата .....първо жълтото тесто ми стана като ронени бисквити,а другото едно лепкаво, на нищо не мяза ...страшно се ядосах и аз му сложих мармалад ....изпехох го въпреки,че знаех,че няма да стане .....е може да се реже с трион и евентуално,ако се реши да яде трябва да ходи на зъболекар ....е иначе на вкус добре,ама .....мъжо вика другия път .....ако е мекичко ще е супер,ама друг път май няма да има ....аз ли съм много зле или незнам ....моля те кажи как точно го направи ...и тъпата чаена чаша какъв и е грамажа,че явнооо май брашното в повече ми дойде....абе знам ли и аз .....трябваше да си направя дежурния кекс,ама ....толкова добре изглеждаше  tease tease tease Offtopic
« Последна редакция: януари 28, 2009, 09:28:20 от Данитка » Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: януари 28, 2009, 09:31:19 »

Дани,не се отчайвай мила smile другия път ще стане...ти ако знаеш колко неща са ми излетели в кофата blush А най-страшното е ,че милото трябва всичко първо да пробва  bad и ха е казал една неправилна дума beating bad
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines