Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 17:46:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Име за бебето? 3
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Име за бебето? 3 (Прочетена 174770 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Име за бебето? 3
«
Отговор #75 -:
февруари 05, 2009, 15:29:41 »
Леле момичета какви красиви и интересни имена сте си измислили.
И ние си имаме име, само едно и то за момче, без въобще да имаме бебо все още.Името ни е Алек.А за момиче нямаме нищо озбрано, но то да дойде бебчето и ще му мислим.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #76 -:
февруари 05, 2009, 17:49:27 »
Цитат на: Zahira™ в февруари 05, 2009, 15:07:16
Аз въпреки, че имам усещането, че ще е момченце нашето бебе съм приготвила цял списък с имена за момиченца, а за момче нищо не ми идва наум. За момиче ми харесват
Адриана, Андреа, Биляна, Божана, Яна, Дара, Дея, Карина, Ема, Емма, Ивайла, Йоана, Калина, Райна, Савина, Сиана
, но като, че ли фаворити са ми
Адриана, Райна и Сиана
. А за момче все се чудя: идват ми наум
Адриан, Андрей, Борис, Деян, Никола
. А шегата настрана обаче баща ми онзи ден ме пита на свекъра ли сме щели да го кръстим, ако е момче /наште са големи традиционалисти/.А пък ние кръстим ли го на свекъра /Иван/ все едно сме го кръстили и на майка ми и на дядо ми, защото са адаши. Не е лошо име, но не ми е и от любимите.
Аз съм твърдо за
Адриана
;)по очевидни причини!
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #77 -:
февруари 05, 2009, 19:30:59 »
Ами лошто е, че ако беше момче щеше да е кръстено на баща си, а за момиче пак може, но нещо не ми прилягат хубави имена с К. Иначе майка ми не иска на нея, а аз не желая да кръщавам на свекърите. Мислех си за Кристея, хем на мъжа ми хем майка се казва Тотка, и Ирена много ми харесва, на баба ми Райна
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
щастлива мама на двама
«
Отговор #78 -:
февруари 05, 2009, 21:01:29 »
Zahira
и аз съм много пристрастна към името
Адриана
/нали нашата малка буболечка се казва така/. А освен това именния и ден е съвсем около термина ти-26.08-Адриан и Наталия. Това беше и една от причините да изберем за Ади това име/освен, че много го харесваме де/-моят термин беше 27.08 . Иначе Ема/Емма и Карина също ми допадат /от тези, които си написала де/. От мъжките ... може би пак Адриан
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #79 -:
февруари 06, 2009, 12:03:17 »
Ох омичета като ви гледам как си обсъждате нашия татко още не е подхванал тази тема и аз не смея , а така ми се иска да си мислим и ние именце, ама за сега сме пас. То ние и незнаем и какво ще е бебето ама все пак
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #80 -:
февруари 06, 2009, 12:21:37 »
Роди и нашия татко не дава и дума да се обели още за имена и такива неща. Страх го е впредвид това, което преживяхме, но пък на мен не ми пречи да си мисля имена. Все пак това са положителни мисли и със сигурност малкото човече усеща, че е желано и че се мисли за него.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #81 -:
февруари 06, 2009, 12:43:47 »
Много имена за момиченце си подготвила, Захира, а за момченце, всичките ми харесват, защото са на най-близките ми хора - Андрей и Борис
Съгласна съм с теб, че е важно бебчо да се чувства желан от самото начало
Реших и аз да споделя нашите идеи с таткото. Той много настоява да го кръстим Петър. Дори понякога така му вика, а аз му казвам, недей още не сме взели окончателно решение. Четох, че пролетните деца е хубаво да се кръщават със силни имена като - Петър, Филип, Адриан, Бойко. Иначе на мен ми харесва и Калоян и в крайна сметка изборът на този етап ще е м/у Петър и Калоян
В карайна сметка решението трябва да го вземе майката, защото бебето има връзка с нея още преди раждането и ще и подскаже кое име най-много му харесва. Моята интуиция не ме излъга, когато усетих, че чакаме момченце, дано и сега да да направя правилния избор
Съжалявам за дългия пост
Активен
Kassi
Ентусиаст
Нашето съкровище, Валентин
«
Отговор #82 -:
февруари 06, 2009, 13:47:12 »
На нас ни казаха, че ще имаме момченце и името е измислено отдавна, та ще се казва Валентин на баща си, а на мен много ми харесва това име, а и си има имен ден.
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #83 -:
февруари 08, 2009, 23:06:57 »
Момичета да си призная много съм изненадана.Аз се казвам Сиана и досега съм го срещала 1-2 пъти за 20 години.Не мога да намеря дори конкретно значение.Пък тук гледам,че доста се споменава.
Браво,чудесно име
А иначе аз също съм измислила име на бъдещата ни дъщеря (Боже,звучи все едно вече почти съм го родила а аз дори не съм бременна)
Синелиа/я
Звучи ми различно,красиво и екзотично.За момченце ако имаме най-вероятно ще е на татко му -
Красимир
Не знам още.Живот и здраве на медения месец ще си направим
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #84 -:
февруари 09, 2009, 16:05:57 »
Вики, имената, на които си се справя са много красиви. Аз лично от тях най-много харесах Емма и Андреа
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #85 -:
март 07, 2009, 19:34:34 »
Преди време ви споменах, че съм си харесала име за момиче (Сияна), а пък сега искам да кажа, че вече си имам име и за момче - Кристиан!
Сега остава само да отида в клуба на бебеправещите - мисля да е скоро
Активен
hrisig
Сватбен ГУРУ
Карина е моята сладка принцеса!!!
«
Отговор #86 -:
март 07, 2009, 21:34:40 »
Цитат на: goldi в февруари 05, 2009, 19:30:59
Ами лошто е, че ако беше момче щеше да е кръстено на баща си, а за момиче пак може, но нещо не ми прилягат хубави имена с К. Иначе майка ми не иска на нея, а аз не желая да кръщавам на свекърите. Мислех си за Кристея, хем на мъжа ми хем майка се казва Тотка, и Ирена много ми харесва, на баба ми Райна
goldi ,и ние бяхме в огромна дилема.Бяхме решили да е на свекито а тя с "К",и с мъжа ми се неможехме да се разберем,той все не харесваше имената ,които аз си харесвах ,и момичетата тук много ми помогнаха,предложиха ми доста имена и едно от тях беше КАРИНа,така както се казва и дъщеря ми сега.На нас ни хареса много и така,също ми харесва и Каролина,Кристиана,Кремена..А с "Р",си остава моя вечен фаворит Рая.
Активен
Kassi
Ентусиаст
Нашето съкровище, Валентин
Отг: Отг: Име за бебето? 3
«
Отговор #87 -:
март 08, 2009, 10:31:24 »
Хриси ние също мислехме ако е момиченце да я кръстим Рая,тъй като ни казаха, че ще е момченце ще е Валентин, а за второто живот и здраве ако е момиченце си запазваме Рая
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #88 -:
март 09, 2009, 05:58:34 »
мацки, и аз съм сред тези, които все още не са бременни, но са си намислили имена
любими са ми:
за момиченце- Моника, Мирела, Никол( Николета), Владимира, Тея, Магдалена, Маргарита,Силвия, Красимира
за момченце- Ангел, Николай, Красимир, Владимир,
та за момиченце съм измислила- понеже живеем в Канада и трябва да е име което да звучи добре и на български и на английски и френски съм измислила Моника или Мирела- на свекървата и майка ми понеже и двете са Мария
Но като че ли повече ми допада Моника
а за момченце- Димитър на свекър ми или Владимир - с буквата на баща ми, но на двамата дядовци
Макар че свекървата каза че някой ден като имаме деца да не се съобразяваме с техните имена ако не ни харесват и да си ги кръщаваме както ни харесва, аз съм решила децата ни да бъдат кръстени на тях, защото те го заслужават
Но като дойде време за това ще го мисля
за момиченце с К предлагам Красимира, на кратичко Краси или Кристина ( Криси), Кристиана, Кристела, Кристелин( тук на английски звучи божествено),
«
Последна редакция: март 09, 2009, 06:01:13 от anita81
»
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #89 -:
март 09, 2009, 11:11:43 »
О и ние вече сме с една дилема , как да кръстим бебока. Ние не искаме да е на някой родители за да няма сърдити, за това решихме че ще е е с неутрално име. Това обаче е доста трудно - за сега сме се спрели на две имена най вече и те са Мартин и Даниел. Милото се дакзва Димитър и си мисля че Даниел е поне с неговата буквичка. Кое от двете по ви допада или авайте други
иде ние сме отворени към всичко
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8