Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 28, 2024, 03:00:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 160341 пъти)
 
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: ноември 11, 2008, 10:07:46 »

Писе, как я правиш тази пилешка кавърма в омлет?
Данитка, този сладкиш с крушите , който аз правя с ябълки обра точките, всички страшно го харесват girl_wink
« Последна редакция: ноември 11, 2008, 10:09:52 от beb4e » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: ноември 11, 2008, 10:09:38 »

Bravo Много се радвам Ния ....аз със ябълки не съм го пробвала,да взема да спретна един днес  smile
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: ноември 11, 2008, 10:15:10 »

Пробвай , много хубаво става girl_wink Bravo
Лъвче, метни рецептата за соленките tease
Ние снощи хапвахме пържени картофки  с пилешко на оребрен тиган. Ама милото го беше киснал пилешкото в някаква страхотна марината и беше много вкусно smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: ноември 11, 2008, 10:26:31 »

Хайде и аз да се разпиша - спретнах снощи едни пържоли мариновани в сок от 1 портокал и 1 лимон и малко чесън. И сътворих някаква гарнитура измислена - задуших гъбки пресни в масло и тъй като имах малко топено сирене с аромат на гъби сложих и него - незнам от къде ми хрумна, ама стана добре. После тези гъби готовите ги смесих с малко картофено пюре - от тия полуготовите ми беше останало 1/2 пакетче smile
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: ноември 11, 2008, 10:29:19 »

Момичета дайте ми някаква идейка за нещо с кайма-без киуфтета,спагети blush
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: ноември 11, 2008, 10:32:04 »

ние снощи се мъчихме с едни гюведжета с зеленчуци 2 часа ги пекохме, ама се оказа фурната нещо не работи crazy та си мисля че можеш да направиш гюведжета с кайма, сиренце , яйце...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: ноември 11, 2008, 10:33:50 »

Майче, мусака може да си направиш с каймата или пълнени чушки.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: ноември 11, 2008, 10:35:57 »

оххх и аз умилам за гиувечета...но нямам за жалост такива,а тук забрави да намеря някъде sad
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: ноември 11, 2008, 10:37:37 »

Данитка аз мога да ти дам една рецепта за шоколадов мус.

2 шоколада
500 мл.сметана
3 белтъка

На водна баня разтапяш шоколада с две супени лъжички сметана ( или прясно мляко). Останалата сметана се разбива на сняг. Отделя се малко за гарниране. В отделен съд се разбиват белтъците с 1-2 лъжици захар на сняг. Разтопения шоколад се прибавя към разбитата сметана и се разбърква бавно , до получаването на хомогенна смес , след това се прибавят и разбитите белтъци. Всичко трябва да стои много пухкаво. Накрая може да се прибави и 1/2 есенция ванилия .
Аз след това си го разпределям в чашки или купички , гарнирам отгоре със сметана , шоколадови пръчици или настърган шоколад.
Правила съм и с резенчета банан отгоре поляти с карамел , супер става girl_wink

beb4e давам веднага рецептата за соленките smile

Продукти :

брашно
3 яйца
1/2 жива мая
1 чаша прясно мляко
2 с.л. мазнина
1 с.л. пудра захар
1/2 с.л. сол
150-200 гр. сирене
50 гр .кашкавал

Начин на приготвяне :

Маята се разтваря в 1 чаша леко затоплено прясно мляко . Прибавя се към брашното ,заедно с 1 яйце солта, захарта и мазнината. Омесва се тесто , добре е да не е много твърдо... Оставя се 2-3 часа да втаса.
След това се разделя на три части , всяка от които се разточва до получаването на тънък блат към 0.5 см. Взема се една чаша и с гърлото и се изрязват кръгове от тестото. Във всяко кръгче се слага плънка , предварително приготвена от сиренето + 1 яйце.Кръгчето се затваря и се оформя като полумесец , като се притискат краищата. Подреждат се в намазнена тавичка. Отгоре се мажат с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал. Пече се на 200-220 С до зачервяване.
Дано да съм обяснила правилно , стават много вкусни , докато са топлички още с айран  cook
Да кажеш после бебче , ако ги направиш дали са ти харесали! girl_wink


maj4eto
 можеш да направи руло Стефани , пък ако не ти се занимава най-лесно е  да направиш с каймата принцески с лютеница girl_wink
« Последна редакция: ноември 11, 2008, 10:45:48 от Luv4e » Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: ноември 11, 2008, 10:42:02 »

Kristinka , защо ти е да слагаш брашно в тях? те даже се клъцват малко за да излиза парата от тях. брашното най много да експлоадира в фурната ти.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: ноември 11, 2008, 10:44:19 »

Хммм...май взех да се замислям за пълнени чушки smile Само чушките трябва да си купя след работа...Вие как ги правите...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: ноември 11, 2008, 10:49:56 »

Аз, тъй като съм много зле с дозирнаето на подправките, правя чушките с на Маги фикса  blush
Само че там го дават за 250гр кайма, а аз ползвам опаковките от 400гр и слагам малко повече ориз, така се пълнят минимум 10 чушки.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: ноември 11, 2008, 10:56:06 »

Аз, тъй като съм много зле с дозирнаето на подправките, правя чушките с на Маги фикса  blush
Само че там го дават за 250гр кайма, а аз ползвам опаковките от 400гр и слагам малко повече ориз, така се пълнят минимум 10 чушки.
аз всички фиксове ги правя така, имам предвид, че слагам един фикс на по-голямо количество,ч е иначе ми е много солено  pardon

Аз вчера правих картофена салата, в която сложих и варени яйца - стана супер. Правих също и ориз със зеленчуци на фурна. Оризът ми стана малко по-сух (защото го позабравих във фурната  blush ) и направих към него бял сос (майонезен). Стана нещо невероятно  good
« Последна редакция: ноември 11, 2008, 10:58:40 от solecito » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #133 -: ноември 11, 2008, 11:25:30 »

Жужи направих крема,но нещо май не се получи  nea
Малко брашнен ми идва на вкус,все се чудя не прекалих ли с брашното?
Мъжо ми вика,че има вкус на тесто за кекс преди да го сложа да се пече  blush Е ще си го хапнем пак,ама къде обърках или той има такъв вкус?
Гучи мерси за рецептата следващия път ще я пробвам,че вчера нямаше как да я изчакам и аз си измислих и стана вкусно  good

Възможно е Дани, съжалявам ,нещо с дозата си объркала  girl_impossible
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: ноември 11, 2008, 11:27:19 »

снощи готвих дроб с праз и панирани гъби, заедно с пържени картофки !!! smile

за днес ще обираме от хладилника !!!!
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines