Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:19:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бургас - 3 част  (Прочетена 159914 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: декември 04, 2008, 11:42:36 »

Гале, не се притеснявайте за топлото, те тези работи с времето няма как да се улучат. И аз мислех, че края на юли ще е много топло (аз така исках  Wink ), ама то не само, че дъжд валя, ами и не беше особено топло, даже леко хладно като за юли  crazy

За изнесения ритуал - има време да помислите. Ако повече искате в ритуалната зала, по-добре си го направете там. Ние искахме изнесен ритуал и много държахме на това. Ако отидете на 1-вия работен ден на април на "Вардар" (защото, както ти обясних записват 3 месеца по-рано), ще имате възможност да си изберете часа, който искате.

Така или иначе знам какво ще ти кажат в "Св.Св. Кирил и Методий" - че от 16 до 17 часа венчавки не се правят, защото има вечерня. Така ми казаха на мен. Те по принцип и преди 16 ч не се правят, моята беше в 15 ч - прецедент и чаках няколко дни да получа разрешение  smile

Най-добре е да започнеш отзад напред с разпределението на часовете, като слагаш резервно време от по 15-30 мин. за всяко нещо.
Ако искате да влезете в ресторанта в 18:30 ч примерно (ако нямате изнесен ритуал там, часът е ок, ние влязохме в 17:15, но ритуалът ни беше там), добре е църквата да ви е 17 ч или в 17:30 ч (но тогава едва ли ще ви стигне времето за фотосесия в Морската градина), а гражданският ритуал в 16 ч примерно.

Така или иначе, както казва Дяволица, фотосесията може да не е последна и да се вмести спрямо възможните свободни часове.

Но е добре да се предвиди поне час за нея, а още по-добре - час и половина между нея и следващото "мероприятие".

Значи примерно може да я вместите между ритуалната и църквата, даже май така ще е най-добре, ако това със забранените венчавки между 16:00 и 17:00 ч продължава да важи.

Примерно разпределение:

16:00 - подписване на "Вардар" (аз за по-сигурно бих го направила дори в 15:30)
16:45 - 18:00 - фотосесия
17:30 или 18:00 най-късно - църковен брак (имай предвид, че продължава минимум половин час в зависимост от това кой е свещеникът и после има малко суетене - поздравления, късметчета, снимки с роднини пред църквата, абе един час поне си трябва)

И така, като го умувам на "прима виста", аз бих постъпила по следния начин:
15:30 - подписване на "Вардар"
До 16:00 е логично да сте готови, ама пак има поздравления, снимки, суетене и т.н.

Та към 16:00- 16 и нещо отивате на фотосесия в Морската - поне час, че даже и час и половина (с придвижването)

17:30 - църква

И до 18:30 е логично да сте свършили и да сте в ресторанта.

Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: декември 04, 2008, 11:52:48 »

Може на някой да му се струва рано 15:30 за "Вардар", но така:

1. Осигурявате си достатъчно време за всичко - сложи го поне 1 час на ритуал - църква+граждански брак+фотосесия - трябват си поне 3 часа (с всичкото му суетене, поздравления, придвижване, снимки извън фотосесията)

2. Ако сте 1-ва сватба на "Вардар" (което е много вероятно, ако изберете 15:30 ч), така ще избегнете възможното закъснение, което понякога се случва там - примерно сватбите закъсняват и започват малко по-късно от уговорения час или бързат да те претупат, за да сварят навреме със следващата, не казвам, че е винаги, но е възможно  crazy

3. Ще сте навреме в ресторанта - 18:30 ч, защото съм виждала много младоженци, които не са ги предвидили тези неща и си мислят, че до 18:30 ще успеят, ама идват чак към 19-19:30 ч и гостите си чакат.
Не че е проблем да чакат, но замислете се - докато минат захранвания, менчета, първи сватбен танц и т.н. става късно и същинската веселба започва по-късно и гостите тъкмо са се развихрили и то станало полунощ и се почва - оувъртайм, не знам какво и т.н.

Затова аз съм за варианта:
15:30 - "Вардар"
17:30 - църква /между "Вардар" и църквата - фотосесия/
18:30 - ресторант

Нека и другите да кажат според тях как е най-удачно, но аз от опит мисля, че това е добър вариант и си изложих аргументите за това.  Wink
Активен
Diavolitsa
Професор
Публикации: 373

« Отговор #242 -: декември 04, 2008, 13:47:26 »

Имам питане - от къде мога да купя голяма и хубава кошница (празна). Трябва ми за гостито при кумовете. За сега трябва да прибера 2 бутилки, пиле, погача..... какво още? Торта да има ли? Давайте смело идеи и ако някой е виждал кошници да казва.
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: декември 04, 2008, 14:09:05 »

Аз като на всяка манджа мерудия, ама... Защо не помислите за различна фотосесия? Не мисля, че е задължително да е в морската градина. Може пред общината, до х-л "България". Нашата фотосесия беше пред църквата "Св. Иван Рилски" до Новия Свободен. Никой не разбра, че е там по снимките. Та...помислете си и над този вариант. Дори скоро попаднах на снимки правени на ж.п. гара. Защо не? Мисля, че е много оригинално!
Подкрепям Кикси в това, че трябва да имаш резервно време от 15-30 мин.

Имам питане - от къде мога да купя голяма и хубава кошница (празна). Трябва ми за гостито при кумовете. За сега трябва да прибера 2 бутилки, пиле, погача..... какво още? Торта да има ли? Давайте смело идеи и ако някой е виждал кошници да казва.
Ами в магазините за подаръци, може да има кошница. Или в магазин за сувенири.
« Последна редакция: декември 04, 2008, 14:11:00 от plamik » Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: декември 04, 2008, 14:30:45 »

Да, и на мен това с ж.п. гарата много ми хареса като фотосесия  good, има и други варианти, но Морската градина си остава класика  Wink Въпрос на предпочитания - в крайна сметка кой както си реши!  good

Дяволичке, такива големи кошници съм виждала в "Мосю Бриколаж" - като влезеш и отиваш надясно, в отделението, където са сувенирите и разните декорации. Ама бяха от 20 лв. нагоре тези по-големите...Но наистина са хубави  good
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: декември 04, 2008, 14:33:58 »

Ето като тази са тези в "Бриколаж"-а (в нея ни бяха подаръчетата за госитите, ама не се вижда много хубаво на снимката, но надявам се можеш да прецениш, дали те устройва):

* IMG_7760 (Small).JPG (58.47 KB, 640x427 - видяно 380 пъти.)
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: декември 04, 2008, 14:34:37 »

Киски, съгласна съм за класиката - две мнения няма. Аз само предлагам идеи. А и си заависи от фотографа.
Снежи, в Практикер има май такива кошници.
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #247 -: декември 04, 2008, 15:33:07 »

Благодаря ви момичета  give_rose. Кикси тази е перфектна, ще видя в Бриколаж.  Злате, и на теб благодаря, но ще взема от тук. Интересува ме от къде да намеря и такова каре с български мотиви като на Златина (skylife) което на кошницата за кума в галерията и.

Само кажете и какво още да има вътре. Забравих в предния пост, че ще има и специална покана.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: декември 04, 2008, 15:39:05 »

tease Ами аз пак мога да ти купя от тук tease Но Плами може да ти помогне повече, къде в Бургас има такива магазини с български работи. Иначе - нямаш проблем да купя - те струват между 2 и 10 лева в зависимост от размера blum
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #249 -: декември 04, 2008, 15:42:29 »

Ами аз се сещам само за онзи магазин горе на Богориди. Трябва да видя. Ама кажете какво да слагам де.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: декември 04, 2008, 17:01:03 »

Ами ние сложихме (както си видяла) вино, питка, пиле, малка торта и толкоз
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: декември 04, 2008, 17:59:45 »

Моля ви ,дайте линк да разгледам фотосесията на жп гара,защото и нашия фотограф ми подхвърли нещо подобно като идея,но на милото нещо не му допада и ако наистина се е получило добре дано да успея да го убедя! girl_wink
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #252 -: декември 04, 2008, 21:17:05 »

Ето: http://album.svatbata.bg/Zhelyazkovi

Интересно е, ама ако питаш мен и вътре в гарата няма да е лошо.
Активен
kpacmaBu4ka
Любопитен
*
Публикации: 44

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: декември 08, 2008, 15:14:04 »

:chee:Не се шашкам милички smile!Знаете ли кое ме претеснява-че трябва да движа нещата от софия!и въпреки това вече съм много спокойна,защото успяхме да се вредим за ресторант България! danceg

Не се притеснявай мила smile Много добре те разбирам, защото аз също организирах сватбата от София в Бургас и то за 3 месеца само, а ти имаш мнооооооого време. Разбира се важно  да имаш някой който да ти помага от там, защото не всичко може да се направи тук, но по-голямата част от нещата можеш да си ги свършиш в софия. Например при нас беше така:
Първо си избрахме дата. После сестра ми обиколи ресторантите и ни прати снимки за да си харесаме - аз бях поставила 2-3 условия с които да се съобрази и толкова (но знам че мога да разчитам на нейния вкус). После свекърва ми отиде да капарира ресторанта, а нашите бяха натовареи със задачата да запазят ритуалната. Църквата обикновенно се запазва по-лесно, направихме го сами един уикенд когато се бяхме прибрали. Другите неща които бях оставила за Бургас бяха - менюто за ресторанта(всичко трябваше да се опита предварително), пробна прическа, на майка ми бях поръчала питите, на свекърва ми - цветята(ние сами си правихме букетите), сестра ми ми запази часовете за фризьор и маникюр и разбира се бях оставила на майките да мислят какво ще черпят гостите, а 2-3 дни преди сватбата отидохме в Метро да накупим нещата за ресторанта. Всичко останало си го организирахме в София и реално ни трябваха 2-3 съботи и недели в които свършихме нещата в Бургас. В софия - костюма на милото, подаръците за гостите, поканите, подаръците за родителите и сестрите, подаръците за кумовете, свещите, късметчетата и конфетите за ритуалната. Моята рокля, чашите и халките ги взехме за един уикенд от Асеновград/Раковски, но това беше защото не си харесахме нищо в София. За букетите бях накупила всичко от тук, заедно с хартията за табелките за масите и салфетките.
Реално много малко неща останаха да се взимат от бургас, а ние се прибрахме с пълен багажник с покупки за сватбата  girl_wink

Пожелавам ти успех с подготовката и не се притеснявай - разстоянието не е проблем  good
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #254 -: декември 08, 2008, 21:49:24 »

Здравей отново Краставичка. Разгледах снимките ти и мога да те поздравя с веселата сватба, която изглежда сте имали.

Момичета ПОМОЩ. В Офис 1 ли да търся пликове за поканите? Има ли там всякакви размери или някъде мога да си поръчам по мой размер?
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: