Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 17:47:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162844 пъти)

Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #240 -: юни 01, 2010, 13:42:57 »

Наистина би било по-добре без сос, но ми се струва, че чинията ще е доста "гола", затова се чудя какво може да се добави ... blush
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юни 01, 2010, 14:04:33 »

Според мен би станало добре със сос от синьо сирене. То си върви с пилешко месце. А ако те притеснява, че месото ще е малко, може вместо да слагаш шишче, кюфтета, кебапчета и т.н., да кажеш, че искаш по още една допълнителна пържолка  Wink Защото според мен шишче ще върви, ако другото месо е без никакъв сос и е на скара. Но ако другото месо е приготвено "по-така", някак си допълнението със шишче не ми се връзва  nea
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: юни 01, 2010, 14:11:12 »

аз обичам яденета със сос, но си е малко рисково лятото, иначе сос от сирена е добре.
нашето месо беше с кашкавал отгоре, може и губи да се добавят, но не всеки обича.
Активен
Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #243 -: юни 01, 2010, 15:01:52 »

Сосът от синьо сирене е много хубав и аз много го харесвам, но има хора, които не харесват точно този вкус...  nea Пък и лятно време не ми се рискува  blush Иначе вариантът за шишче от свинко месо доста ми допада  good
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: юни 01, 2010, 15:48:15 »

Иначе вариантът за шишче от свинко месо доста ми допада  good
Давай смело тогава  Wink
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: август 09, 2010, 13:07:03 »

Хайде и аз да се похваля с готово меню:

студено предястие: Шопска салата
топло предястие: Крепс (пълнена палачинка)
основно ястие: пилешко филе, пълнено с топено сирене, бекон, кашкавал, яйце и гъби.
гарнитура: картофи "Соте"
следястие: плато с мезета
2 филийки хляб
десерт: сватбена торта
1 безалкохолно
100 гр. ракия
1 бр. бира

Ще внесем за 60-ина човека още 20 бутилки ракия (15 л.) и 20 бутилки бяло вино (15 л.), бира мисля и може водка.
И мезетата ще си внесем - безалкохолни, вода.  smile

Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: август 09, 2010, 13:14:37 »

много е хубаво менюто, единствено мога да ти дам съвет да предвидите повече вода и безалкохолно, ние имахме по една сода, едно газирано и 0.5 вода и не стигна
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: август 09, 2010, 13:17:56 »

roumyana, много ти благоаря за съвета.  give_rose Със сигурност ще се вслушам, понеже ще си е топло, а хората ще са ожаднели.  good
На мен от нашето меню никак не ми допада бирата, но от р-та ни задължиха да има по 1 бр.  nea
Според вас толкова количество алкохол достатъчно ли е?  crazy
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: август 09, 2010, 20:18:05 »

lunno momiche, според мен алкохолът, който ще внесете плюс този от ресторанта е абсолютно достатъчен. Само за водката - не я пренебрегвайте, защото доста хора пият водка със сок например. А червено вино и уиски ще имате ли?
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: август 09, 2010, 20:34:57 »

Да се похваля и аз с нашето меню smile:
Слата: "Асорти"
Предястие: Пилешки филенца с корнфлейкс и чушка бюрек
Основно: Пилешко филе с масло и чесън и свински карета с мед и чесън; гарнитура - картофи соте и задушени зеленчуцу
Следястие: Плато подбрани мезета и сирена
Торта
Ядки
Алкохолът, който сме предвидили е около 20л от 18-годишната ракия на баща ми (и още 7-8л по-нова за резерва) и 40л бяло вино. Ще има и уиски, бира (наливна - предвидили сме до 1 кег се изпие)да семалко количество водка и няколко бутилки червено вино, ако на някой много му се припие. Те ще са от ресторанта, който ни ги предоставя на доставни цени (ще платим колкото се изпие).
Предвиждаме по около литър вода на човек и 2 безалкохолни.
Мисля, че количеството е предостатъчно.
Детското ни меню включва салата, пилешки шишчета 2 бр и пържени картофки. За децата ще предвидим сокчета, но не мислим да ги включваме в асортимента за гостите, защото стават твърде много напитки.
Ще се радвам на всякакви коментари и съвети, ако имате  give_rose
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: август 09, 2010, 21:12:49 »

roxanne, аз не мисля, че се соковете са излишни. Ние ще имаме няколко бременни девойки и очаквам те да пият сокове, а и не всички обичат газирано. Затова ние ще имаме сокове със сигурност.
Активен
tsvetentse1
Сватбар
Публикации: 183

« Отговор #251 -: август 09, 2010, 21:37:15 »

roxanne, и аз подкрепям Ariel, аз примрерно от 1-2 години почти не пия газирано, защото много не ми понася, най-добре си предвидете сокове, примерно в кани, също и за възрастните. good
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: август 09, 2010, 22:32:11 »

Благодаря, момичета!  give_rose Разбирам мотивите ви, в много отношения сте прави, но все пак не смятаме да предвиждаме сокове. При нас няма бременни жени или особено възрастни гости (освен една от бабите на милото). При положение, че ще имаме вода, кола, фанта и спрайт, наличието на няколко вида сокове (поне според нас) ще направи масата цял бар. Защото един пие портокал, друг - касис, трети - праскова... А и нашите гости (нали си ги познаваме  Wink) ако им се пие безалкохолно, пият газирано, ако са жадни - пият вода. Както и ние, впрочем.
Така че при нас сокове няма да има, освен към детското меню.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: август 10, 2010, 08:04:22 »

Ariel, права си за водката!  good
За червеното вино и уискито - много ми се искаше, но бюджетът ни вече е доста надвишен и няма да можем да си позволим.  girl_impossible
И аз ние ще имаме 2 бременни сладурки на сватбата и не се бях сетила за сокове...  но пък те си пият газирано безлакохолно.  Yes
Ох, ще помисля за тези сокове.
Момичета, аз имам въпрос - вие ще контролирате ли алкохола по някакъв начин или ще си го дадете в ресторанта на доверие?
roxanne, менюто ви е много хубаво!  Bravo
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: август 10, 2010, 11:00:42 »

Благодаря, Lunno momiche!  give_rose - И ние много си го харесваме smile. Но ми се струва, че доста храна ще остане - заедно с мезетата и тортата излиза по около кило и половина храна на човек  shok Все пак, по-добре да остане, отколкото гостите да си тръгнат гладни  Wink Че на последната сватба, на която бяхме, преди да се приберем, минахме през близките дюнери  blum
При нас няма да контролираме алкохола - но това е, защото наистина имаме доверие на собственика и управителя  smile - от една страна, те са редовни клиенти на моя мъж, а от друга, управителят знае, че съм активна в сватбените форуми и все ме подпитва дали има някакви положителни или отрицателни мнения  Wink. При това положение, едва ли някой ще рискува авторитета на заведението. А и плащаме по 40лв на сервитьор такса сервиз smile.
Но ако не можете да разчитате на управата на заведението ми се струва, че при всички положения трябва да има някакъв контрол. Само че не знам точно как  sad
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: