Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 18:52:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Кога мислите е най-подходящо да се кръсти бебето?
Малко след раждането baby_girl baby_boy
Поне като е на 6 месеца  Baby_G Baby_b
След годинка Girl Boy
Няма да си кръщавам бебето  nea

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кръщенето  (Прочетена 248518 пъти)

matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 08, 2011, 16:02:57 »

Прегледах цялата тема,но не намерих това което търся.Преди време бях гледала едни хавлийки с избродирано име на дете и дата (на раждане ли беше или кръщене).Но не мога да намеря линка.Има ли идея накой от къде мога да поръчам такава хавлийка?
На нас ни предстои краъщене на 26.12.2011г. Имаме костюм за Викито.Бяла риза с черно костюмче,размер 2-ри  blum с червена вратовръзка.Поканите са готови.Ще ги снимам и покава,всичко е резервирано.Остана ми да взема от комплектите-свещи ,олио и кутийка и т.н.
Ааа  и още нещо нямаме идея за подарък за кръсниците.Икона от църквата нестава имат вече сигурно 3-4 подарени.Ако се сещате за  нещо идеино,ще съм много благодарна за всяко едно предложение.

* IMG_0132.JPG (22.51 KB, 361x241 - видяно 16185 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 08, 2011, 16:04:14 »

Аз съм ги правила,но не на ръка,а с програма и са поръчани в магазин.Доволна съм danceg

* IMG_0133.JPG (16.48 KB, 200x299 - видяно 7079 пъти.)
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: декември 08, 2011, 17:05:07 »

matsinka, виж в магазина на ШТЪРКЕЛ, наскоро гледах тяхна брошура.
http://www.shtarkel.com/stores.html

Може ли да пуснеш текста на поканата, благодаря smile
Много са хубави good
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262

« Отговор #153 -: декември 08, 2011, 18:18:46 »

matsinka,нашия халат го поръчвах от магазин "Щъркел".За подарък ние взехме халат за кръстника и икона за кумата /те не са семейство/.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 09, 2011, 01:09:17 »

Боги ,ето,това е за гостите текста: (не е мой търсих в нета и сглобявах)

Мен  Вики ме наричат,
всички много ме обичат
и на мойто кръщене
аз ви каня от сърце!
 За празника ми мама
  поръча торта тъй желана,
  за мен задачата остана
  да ви отправя таз покана:
Скъпи гости ми бъдете на
 26.12.2011 в  църквата .....
  Аз ще  приема вярата христова.
След това в ..... елате
кръщенето ми да отпразнуваме-
там ще пеем, ще лудуваме.
  Свещичката ще духна аз засмян,
  за да покажа колко съм голям!!!

Много ви благодаря за сайта,точно това търсих.Ще поръчам още утре!Остават свещ-и  (колко трябват 1 или 3) ,кутийка за косичка  и шишенце за олио.И подарака за красниците.За детенцето им съм измислила вече.Поръчах им една снимка (колаж съм направила с техни общи снимки и най-отгоре им пише имената на двамата бандити) в един магазин да я направят като пъзел.Детето им е около 5 г. и мисля ,че ще е хубав подарък!Но за тях...още нямам идея.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: март 07, 2012, 16:15:39 »

Момичета, с днешна дата искам да препоръчате църква или манастир, където и да е в БГ за кръщене, Исках да е в Рислкия манастир, но след като прочетох какво става там се отказвам, излиза, че за повечето манастири това е в сила. Съгласна съм да пътувам, но ритуала да е красив, не претупан, да е топло в даденото място, да не е комерсиализирано, водата да е топла, да не е групов ритуал. Явно в някоя малка църква ще е най-добре, тогава ще гледам да е в някоя закътано местенце с красива природа.
Нека всеки си каже къде бил, доволен ли е или не.
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #156 -: март 07, 2012, 17:06:08 »

tweety bird веднага бих ти препоръчала манастира св. Спас гр. Сопот. Намира се точно в подножието на Стара планина, а около него е невероятна зеленина и чист  въздух. Незнам какво по - точно си прочела за кръщенето, но там познавам и отчето и мога да питам ако нещо по - конкретно те интересува. Надявам се, че не ви е много далече. За друго което се сещам може да е Дряновски манастир, но за там не съм запозната с нещата. В близост до вашия град може да има някоя малка църквичка, която да е подходяща за кръщенето или държите да е манастир? А в Бачковския манастир питали ли сте? Там също е много хубаво. Успех с търсенето дано се намери нещо подходящо.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #157 -: март 07, 2012, 17:11:24 »

Миши и аз за този манастир писах токущо на лични. Имам координати на църквата в Сопот и Карлово. Пишете при нужда smile
Активен
Миши
Професор

« Отговор #158 -: март 07, 2012, 17:16:57 »

Радвам се, че ви харесва. Половинката не е кръстен и стане ли дума за кръщене му вкарвам мухата за манастира, а и градчето ни е хубавко smile  но за жалост е от северна България. Та ако се навие да се кръсти ( понеже родителите му са малко против ) ще го кръстим там. А сега се сетих и да попитам - аз като негова приятелка имам ли право да му стана кръстница или напразно се надявам  blum
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 07, 2012, 18:01:50 »

Миши, питай си някой поп дали може или не ако евентуално ти е мъж дали може да си му кръстница.
За Рилския, Дряносвкия (ако не се лъжа де), Троянски манастир съм чела доста лоши неща, като цяло за манастирите, знам ли..
Аз харесвам Басарбовския манастир, но там не е за кръщене
http://razhodka.blog.bg/photos/127838/original/74dd7f78e6596aa562d064bbb525f199.jpg
Искам ритуала да е хубав, не претупан, като чета по манастирите гледат да е групово,н о може и индивидуално де, не отопляват, водата е студена, само пари събират ...къде отидоха ценностите?
Като гледам колко майки са разочаровани не знам къде да се насоча.
Активен
Миши
Професор

« Отговор #160 -: март 07, 2012, 18:19:02 »

М дам имаш право за претупването на ритуалите , но наскоро моя приятелка кръсти дъщеричката си и нямаше такива оплаквания. Може би защото няма много често кръщенета и затова няма защо да се претупа. Поне аз никога не съм виждала да правят кръщенето групово, освен ако не е по желание няколко деца едновременно да речем. За кога обмисляте да е кръщенето?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 07, 2012, 22:18:56 »

Миши, не можеш да си му кръстница, защото след това не можете да се ожените. Когато кръщаваш някого ти се сродяваш с него. Един вид му ставаш сестра. А нали се сещаш че между брат и сестра нищо не може да има  girl_wink Така че не го кръщавай по-добре smile

Туити, ние ще кръщаваме Никола в църквата, в която ние се кръстихме с мъжа ми преди няколко години. Свещеникът е млад и изключително вежлив, възпитан и мил. Не ни претупа церемонията, обясни ни всичко за кръщаването. От къде идва традицията, какво се прави, каква е ролята на кръстника от тук нататък. Изобщо доста внимание ни обърна. При това сме големи хора, а за дете сигурно е още по-мил. Наистина сме много доволни от кръщенето ни. Става въпрос за църквата Св. Константин и Елена в Пловдив. Намира се в Стария Град и е много красива. Ако искаш потърси инфо за нея в нета. Аз онзи ден им звънях, жената, която ми вдигна телефона беше много услужлива и ми обясни подробно какво се носи, кога да си запишем час, колко се плаща. Питах дали е същия свещеника и тя потвърди. Няма друг, така че няма как да стане грешка. Вие кога планирате кръщенето? Ние мислим да го съчетаем с отбелязването на първия рожден ден.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #162 -: март 08, 2012, 01:06:11 »

tweety bird,
препоръчвам ти Боянската църква - малка, спретната, водата топла, в църквата има климатик, ритуалът не се претупва, попа (или попадията) обяснява добре какво трябва да се носи, кръщенето не е групово.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: март 14, 2012, 10:55:12 »

Благодаря ви момичета.
Мислим да е след Великден , но все още се чудим къде ще е. Ще си дойде с времето. Дано уцелим хубава черква и да имам хубав спомен от кръщенето, а не както много майки са останали разочаровани.
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: март 15, 2012, 16:18:02 »

Tweety bird, понеже беше споменала че нямаш претенций къде да е мястото, предлагам ти да проучиш и кръстова гора. Там сме били на кръщене на племеника и мястото наистина е вълшебно. Самият ритуал беше ок, не съм била на много кръщенета и нямам достатъчна база за сравнение, но ми хареса. Но мястото определено е невероятно, заслужава си стръмните наклони и завойчета до горе!
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: