Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 17:44:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченският букет - част 2
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченският букет - част 2 (Прочетена 175114 пъти)
Alannah
Професор
Отг: Булченският букет - част 2
«
Отговор #60 -:
февруари 27, 2008, 00:39:18 »
Мама нещо не се радва на това хвърляне на букета
. Дразни се, че било дошло от "американците"
. А пък за 2 букета - нещо и на двете не ни допада. Като му дойде времето ще го мисля и това
. Мерси за съдействието
.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #61 -:
февруари 27, 2008, 11:15:09 »
Момичета аз смятам да си хвърля булченският букет, определено няма да имам два букета.
Активен
elenceto
Ентусиаст
«
Отговор #62 -:
февруари 28, 2008, 15:37:24 »
Дайте ми някаква идея за букет в червено и лилаво, че идеята ми за червен- бяла сватба съвсем се обърка и ще трябва да стане червено - лилаво - бяла
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #63 -:
февруари 29, 2008, 09:11:13 »
Аз също мисля да имам 2 букета.Един за хвърляне и друг, който ще си е моя. Чудя се само дали този, който ще хвърля да не бъде от изкуствени цветя.Не за друго, просто така ще остане спомен за цял живот на човека, който го хване и няма да се разпарцалъоса като го хвърля. Иначе моя си букет нямам намерение да го пазя и съхранявам с години. Смятам това за излишно. Все пак ще си имам снимки от сватбата, на които ще си го гледам свеж. По-скоро бих го хвърлила в река, както някои от момичетата предложиха.
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #64 -:
февруари 29, 2008, 09:18:08 »
Цитат на: TediDS в февруари 29, 2008, 09:11:13
Аз също мисля да имам 2 букета.Един за хвърляне и друг, който ще си е моя. Чудя се само дали този, който ще хвърля да не бъде от изкуствени цветя.Не за друго, просто така ще остане спомен за цял живот на човека, който го хване и няма да се разпарцалъоса като го хвърля. Иначе моя си букет нямам намерение да го пазя и съхранявам с години. Смятам това за излишно. Все пак ще си имам снимки от сватбата, на които ще си го гледам свеж. По-скоро бих го хвърлила в река, както някои от момичетата предложиха.
Напълно съм съгласна с теб. И аз мисля да не си пазя букета.
Чудя се само вторият букет за хвърляне дали да е умалено копие на моят или да е друг.
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #65 -:
февруари 29, 2008, 09:41:47 »
Накой знае ли какво е това цвете!?
9565_1057806.jpg
(20.66 KB, 308x287 - видяно 3693 пъти.)
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #66 -:
февруари 29, 2008, 09:42:31 »
Не знам.. на мен ми прилич на огромна роза
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #67 -:
февруари 29, 2008, 12:04:12 »
Аз също няма да си пазя букета, но и няма да го хвърлям по тази отскоро навлязла традиция
. Някак си ми е чужда отвътре и, както не съм искала да се нареждам за букета (просто ме бутнаха там), така и не искам да го хвърлям
. Но с милото ще го хвърлим в река веднага след свтбата, за да ни върви по вода от самото начало, дай Боже! Не искам изкуствени цветя, а красиви естествени такива. И все пак това си е само моето мнение. В крайна сметка, всеки сам си решава и няма защо да си мисли, че е най-доброто въобще, а просто е най-доброто за него самия. Важното е да сме щастливи и да продължи това щастие завинаги, а не да остане в самия сватбен ден.
«
Последна редакция: февруари 29, 2008, 12:08:29 от Alannah
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #68 -:
февруари 29, 2008, 17:00:22 »
http://www.mojasvadba.sk/album/album.php?vAlbumID=91196&vReferer=%2Falbum%2Findex_basic.php%3FvOffset%3D200%26vOrderBy%3D1
тук има доста букети в всякакви цветове
А това не мисля че е роза и са залепени допълнително листенца на роза.поне аз не съм виждала такова цвете.Има едни дето са като зелка ама са по груби и и са зелено-лилави.
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #69 -:
март 01, 2008, 00:18:40 »
Всъщност аз ще хвърлям булото. То е доста по-символично и все пак е българска традиция, макар и не във всички области на страната. В ресторанта след разбулването. Все пак булото е истинският символ на булката и е корен на самата дума. А букетът е нещо, което го има по всякакви поводи. Така мисля аз. А букета ще го хвърлим в реката след сватбата
, докато е свеж, че да е още по-красиво
.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #70 -:
март 01, 2008, 01:00:02 »
Цитат на: gucci в февруари 29, 2008, 17:00:22
http://www.mojasvadba.sk/album/album.php?vAlbumID=91196&vReferer=%2Falbum%2Findex_basic.php%3FvOffset%3D200%26vOrderBy%3D1
тук има доста букети в всякакви цветове
А това не мисля че е роза и са залепени допълнително листенца на роза.поне аз не съм виждала такова цвете.Има едни дето са като зелка ама са по груби и и са зелено-лилави.
gucci, мерси за уеб сайта, има красиви букети.
Между другото, това са рози, които мисля ги няма в България. В САЩ са много популярни такива разновидности, ето малко информация тук:
http://www.davidaustinroses.com/american/searchlist.asp
На мен лично много ми харесват.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #71 -:
март 01, 2008, 01:49:45 »
Алана, ще го хвърляш или ще го въртиш (булото)? Измислила ли си го вече?
м/удругото, Поздравления за идеята. Аз четох четох, но не се престраших да го направя и за това ще си хвърлям букета. Задължително да разкажеш как се е получило след сватбата.
Активен
viki2007
Любопитен
«
Отговор #72 -:
март 01, 2008, 10:49:28 »
Здравейте,на моята сватба реших да хвърлям моя букет!!!
Тои беше прекрасен и много ми се искаше да му се порадва и някой друг/този който го хване/-това с втория букет ми се стува някак нагласено
«
Последна редакция: март 01, 2008, 11:53:02 от viki2007
»
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #73 -:
март 01, 2008, 11:27:37 »
Цитат на: Alucinado в март 01, 2008, 01:49:45
Алана, ще го хвърляш или ще го въртиш (булото)? Измислила ли си го вече?
м/удругото, Поздравления за идеята. Аз четох четох, но не се престраших да го направя и за това ще си хвърлям букета. Задължително да разкажеш как се е получило след сватбата.
Alucinado
, идеята и аз си я харесвам
! От много мислене това измислих и едва ли ще го променя, защото ми харесва и изглежда логично. Но понеже съм от Бургас и там я няма тази традиция с хвърлянето на булото, ще трябва да разбера какво се прави. Иначе премятане и отблъскване 3 пъти на булото се прави при забулването. Обаче с хвърлянето трябва да се запозная има ли нещо по-особено. Иначе с това се осигурява и спомен за тази, която го хване. А не да се хвърля изкуствен букет или пък от естествени цветя. И въобще това с букета хич, ама хич не ми харесва. Не знам защо. Може би самото хвърляне на цветя върху човек така ми действа от асоциации, които ще ви спестя
. Не съм разсъждавала, но така го чувствам. Като хвърляха букета на 2 сватби и на първата ме бутнаха насила и го хванах, а на другата не успяха. А и това с хвърлянето в реката- аз поне аз си мисля, че е по-добре да е след самата сватба: да се хвърли свеж букета от двамата още в началото на брака им, че да им върви по вода от самото начало. Поне аз така си го интерпретирам. Не обичам да гледам изсъхнали цветя, побиват ме тръпки просто. А пък ми е кофти да ги хвърлям на боклука... Става ми гузно някак. Но пак казвам- това е само мое мнение и смятам, че всяка знае за себе си кое е най-добре
! Всяка да направи каквото душата й иска
!
«
Последна редакция: март 01, 2008, 11:30:01 от Alannah
»
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #74 -:
март 01, 2008, 14:32:04 »
Alannah,
до колкото съм запозната след като те разбулят в Странджанския край, булото не се хвърля, а се прибира и се дава на следваща булка. По-точно на водачката на Лазрките, които идват на Лазаровден. Тъй като вече няма Лазарки или те са малки момиченца, можеш да си го запазиш и да го дадеш на твоя приятелка, на която и предстои сватба. Във вторник, мога да погледна из книгите в музея и да ти кажа точно кака стои въпроса с булото след рабулването в нашия край - Бургас де!
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...