Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 04:29:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 172684 пъти)

dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #285 -: април 10, 2009, 11:42:01 »

Уважаеми булки, имах предвид БЕЗЦЕННИ съвети които ще ви помогнат, не нещо което ще ви затормози и обърка, добрия оператор и фотограф с много практика, при молба могат да свършат доста работа за която на сватбения агент се плаща например и то дебело, а какво знае управителя на ресторанта при положение че вижда само малка част от тържеството, но тава изобщо не е по темата, които иска да се възползва от съветите, които не  - значи просто няма нужда.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #286 -: април 10, 2009, 16:24:49 »

И аз се учудих какво му разбира главата на управителя на ресторанта за работата примерно на фризьора. Да забъркваш манджи обаче не е същото като да правиш прически. Как не се намери един управител в София, който да си гледа крадливия и намусен персонал, а не да дава съвети за неща, в които неговото присъствие и мнение е нулево. Големи разбирачи, големи професионалисти. Ето за това нещата са с главата надолу в нашата мила родина.
 Никога в моите изказвания за работата на оператора или фотографа нямам в предвид само опита и практиката. Имам винаги в предвид практичност, реализъм и други съвсем нормални качества, водещи до добре свършена работа. Никога не си позволявам да давам мнения за неща, които не разбирам или най-малкото са далеч от моята компетентност.
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: април 13, 2009, 19:06:30 »

Аз мисля да си направим една trash the dress сесия няколко дни след сватбата. Тъй като сме на морето ще е направо грехота да не нагазя вътре с роклята pardon
Надявам се да се получат интересни снимките и много разчитам на тях, защото не съм убедена до колко фотографа ще разгърне творческия си потенциал в деня на сватбата. А аз ужасно много държа на снимките, това е едно от нещата за сватбата, на които държа най-много. Много труден ни беше изборът на фотографа и през много варианти минахме докато се спрем на един. За жалост не мога и да кажа, че ми направи най-доброто първо впечатление на срещата, но по снимките, които гледам пак не мисля, че ще намеря по-добър.
Активен
tuf4o
Любопитен
*
Публикации: 23

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: април 22, 2009, 13:04:15 »

Два часа е пре достатъчно а нагласените снимки са неизбежни-все пак роднините ще искат за спомен!
Американците например ги правят задължително но посещават студио-за тях важи правилото:"Няма ли снимки в студио-сватба не е имало".За жалост при нас това е много трудно да се организира и направи.

Спомням си, че едно време преди около 20 години на всички сватби се хдеше в студио и там се снимаха хората. Не мисля, че е толкоз трудно да се организира, просто хората смятат, че това е отживелица smile Колкото до моята сватба - засега ще ни снима сестрата на приятеля ми smile макар малко да се притеснявам, но от друга страна не мога много да настоявам - аз покривам малка част от разходите по сватбата, а и повечето фотографи се самозабравят и са склонни да преиграват, само за да покажат че са много добри, в което вярвам никой не се съмнява smile Освен това ще отделя максимум 30-40 снимки за албума. Просто никой няма да има търпение и няма да му е интересно да зяпа няколкостотин снимки, дори на мен smile Спомням си, че на бала ми  ме снима баща ми smile страхотни снимки станаха и то със стария фотоапарат Скина  funnytooth funnytooth funnytooth Пък баща ми не е фотограф, нито се е занимавал с това, докато бъдещата зълва (май такава ще ми се пада сестрата на Слънцето, след сватбата) си е професионален фотограф. Дори и да не са най-страхотните снимки, Слънцето ще ги обработи с photoshop и готово - няма да са много тъмни или нещо подобно. Колкото до важните моменти - бъдещата зълва ще ги хване smile в това не се съмнявам smile Дали сме й време за размисъл, та ако се откаже ще вземем някакъв фотограф.
По-нагоре някъде четох за това дали ще се осигурява храна и т.н. на фотографа, DJ, видеооператора - да, азбира се, за мен и те са гости и трябва да се веселят, а и от собствен опит зная, че когато човек се чувства добре си върши по-качествено работата. Не искам да стресирам хорта, които ще хвърлят сили да направят сватбата ми наистина забавна и благодарение на които ще остане повече красиви спомени за този ден smile     
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: април 22, 2009, 13:16:48 »

Аз да споделя, че ние като кумувахме си имаше снимки в студио за нас, младоженците, родителите и братя/сестри. Разбира се, че е трудно да се замъкнат всичките гости там, но поне тези хора - при нас поне нямаше проблем  good
Съжалявам, че ние няма как да си наравим, понеже си наехме същия фотограф от Варна, а сватбата е в друг град и там нямат студио, но здраве да е - ще направим повече на открито  girl_wink
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: април 22, 2009, 18:39:05 »

Според мен не е толкова трудно организирането за снимане в студио, нашият фотограф ни го предложи, но аз самата не искам такива снимки. Не знам дали са отживелица, но просто не ми харесват (лично мнение). В студио с осветление всеки може да направи прилични снимки. Но това е сватба, няма да ходя да се снимам за паспорт и предпочитам по-непринудените пози пред нагласените такива.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #291 -: април 22, 2009, 19:14:19 »

Аз смятам, че не сте прави, най-малкото защото подобни снимки с осветление не се правят лесно. Студиото може да се импровизира и някъде "на място" - фоае на ресторанта или хотела. Проблемът е, че значителна част от сватбените фотографи не могат да работят по този способ и с тази осветителна техника, а и нямат такава. Нямат и познанията. Ето тук вече трябва фотограф, макар и сватбен.
 И наистина сте прави, че сватбен албум с 500 или 1 000 снимки не е необходим на никого. Изявления от сорта "1 000 снимки за много малко пари" просто не вървят при един нормален потребител като Вас. 1 000 снимки са нещо огромно при една стандартна сватба. Това, че фотографите днес имат нова и практична за снимане техника не ги оправдава при безразборното им щракане. Не сте оправдани и Вие, когато нямате и един албум с копирани снимки. Това, че повечето снимки са на флашка, CD диск или твърд диск на компютъра е също лошо отношение към Вашето събитие /не само сватбата/.
« Последна редакция: април 22, 2009, 19:27:04 от Pachoran » Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: април 22, 2009, 23:08:14 »

Аз смятам, че не сте прави, най-малкото защото подобни снимки с осветление не се правят лесно. Студиото може да се импровизира и някъде "на място" - фоае на ресторанта или хотела. Проблемът е, че значителна част от сватбените фотографи не могат да работят по този способ и с тази осветителна техника, а и нямат такава. Нямат и познанията. Ето тук вече трябва фотограф, макар и сватбен.
Е аз под студио имам предвид точно студио, с фоновете, насочено осветление, отражатели...еми така ако не може да направи снимка фотографа не знам за къде е crazy
За импровизираното вече не знам колко техника мъкнат, но е по-сложно.
Активен
marianna
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #293 -: май 18, 2009, 21:14:07 »

А аз ужасно много държа на снимките, това е едно от нещата за сватбата, на които държа най-много
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #294 -: май 29, 2009, 02:14:41 »

И аз да добавя в темата - по въпроса със студийните снимки и студийната техника. Ако се изкара от студиото, и съответния фотограф може да борави с нея правилно в полеви условия, резултата ще бъде в пъти по-добър от обичайния.За това обаче има няколко условия. Въоръжете се с много време, търпение и пари.Тази система на работа е доста по-сложна, по-бавна, и тук в БГ едва ли се владее от повече от1% от фотографите.Факта , че някои ви казва, че ще работи по този начин не ви дава никакви гаранции, напротив, ако няма необходимите условия резултата ще е още по-лош.Аз съм работил в чужбина и повярвайте ми тук наистина вие самите не създавате на профитата необходимите условия за работа.А и те не съществуват по принцип.В католическа царква в Европа екипа влиза 30 мин преди сватбата и на спокойствие разполага осветлението и прави нужните тестове.Самият ритуал се извършва доста бавно. Поповете-бизнесмени от Света Неделя ще ви пуснат 2 мин преди ритуала и ще ви оженат за 10 минути, ще напуснете веднага след това. Няма как да стане. За ритуалните зали в София също - няма други в света в които поздравленията да се извършват в коридора, навсякъде са в залата.Какво ви остава - отделете достатъчно време за фотосесия (от час до два).Това ви е единствения шанс.Също така за предсватбени, следсватбени, и всякакви други фотосесии. Това ще ви остане за спомен. Останалото се изяжда, изпива и забравя.
Активен
drstoyanova
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #295 -: юни 01, 2009, 20:08:43 »

момичета прочетох всичко по темата..но и на мен не ми допада фотосесия след сватбата изкуствено ми е и не вярвам да имам същите емоции като на сватбения ден ..
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: юни 01, 2009, 21:06:47 »

Според мен целта не е да пресъздаде същите емоции, а просто малко художествена фотография. Малко хубави снимки с роклите, които никога повече няма да облечем, така го разбирам аз. Емоциите от сватбения ден ще си се запечатат тогава.
Активен
kaliakra
Новак
*
Публикации: 16

Моето момиче казва: "Бау, бау" :)

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: юни 01, 2009, 23:28:54 »

момичета, извинявам се ако нарушавам беседа , но тук ми е възможността ...........
аз съм от Варна и твърдо бях решила нашите снимки да са в евксиноградския дворец, за моя жалост обаче след разговор с персонала там ми беше дадена възможността  nea да се обадя 1 седмица преди сватбата за да разбера дали има възможност да си направя снимките там, понеже видиш ли ти  имало вероятност да има ВИП гости bqsnasym
и така след като бях измислила сценария за снимките  /представата ми за сватба е царска/ и след като това събитие може да ми се случи веднъж в живота , особено на мен - жена от средната класа, която иначе не би могла да си позволи такова голямо събитие и такъв лукс , ми се отказва тактично под предлог че щяло да има хора от голямото "ДОБРО УТРО "
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: юни 02, 2009, 08:09:03 »

Kaliakra, не се натъжавай. Има и други хубави места за снимките. Не си струва да си разваляш празника.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: юни 02, 2009, 08:13:37 »

kaliakra наистина има доста красиви места във Варна където може да си направиш снимки.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: