Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 06:29:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"  (Прочетена 123187 пъти)

tanichka
Сватбар
Публикации: 223

« Отговор #105 -: декември 06, 2007, 16:54:16 »

Наистина някои майки са прекалено обсебени от децата си и единствената им тема за разговор е само и единствено детето-чудо. Това ще да е търпимо и разбираемо /макар и леко досадно/ ако не поставяха нямащите деца, а не дай боже да кажеш, че на този етап не планирате да имате скоро, в една доста обидна категория на втора ръка хора, които нищо не са постигнали и си пропиляват живота. Ужасно да усетиш, че си попаднал под кръстосания огън на някоя-друга маниачка, смятат че никоя градина, баба или който и да е не би могъл да гледа отрочето й, и на жената основна цел в живота й е да се посвети само на детето/децата и сигурно ако не беше задължително училището щеше да го гледа до пълнолетие у дома. Имам приятелки с деца, с едно, с две, кумата има бебе на четири месеца - винаги знам кага са били болни, на кое кога му е поникнало зъбче, каква задача имат за домашно от детската градина, но в същото време разговорите и за други неща не умрели и те са същите приятели както преди, просто с децата темите стават повече, по-разнообразни, но не се взаимоизключват
Активен
Rou
Сватбар
Публикации: 273

« Отговор #106 -: декември 07, 2007, 11:33:48 »

И аз се включвам в "изчакващите"... смятаме след месец и половина два да се захващаме, причината е че януари ще ходим в Белиз, и трябва да взимаме таблетки против малария и ще трябва да се поизчисти организма от химикалите...

Но колкото се може по-скоро след това се захващаме...

Във връзка с обсебването от идеята да си имаш дете, аз съм леко тръгнала на там... решихме с мъжа ми че като родя за една година ще се приберем в България, и в момента очакването ми е на половина от това че искаме дете, и от това че ще си бъда във Варна за по дълго от седмица  yahoo... все пак ще гледам да не ми става фикс идея.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: декември 10, 2007, 18:57:12 »

така, така и тук съм изпуснала голямата дискусия.
 blush
вярно е това с периодите, но човек трябва да е адаптивен според мен. Аз като се срещна с приятелка, която говори само за бебето - поизлушам, поизслушам и "нежно" се опитвам да бутна темата на друга посока, която пък ми е на мен на сърце tease
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: януари 14, 2008, 10:42:37 »

момичета да не би всички да преминахте в другите клубчета и да съм останала самичка тук.
аз реших да започна едно допълнително учене от февруари - още една причина за изчакването smile
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: януари 14, 2008, 10:45:00 »

Иве не се безпокой - не си сама тук - и аз съм все още в тази тема, надявам се да не е за дълго!!!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #110 -: януари 14, 2008, 10:48:47 »

Ето ме и мен да се разпиша...Откривам още момичета, които като мен са с много смесени чувства... Аз май не се чувствам много готова, малко страшно ми звучи. Знам, че като му дойде времето, чувствата ще се променят,но засега...
И ми е много неприятно,защото всички около нас само за бебе ни говорят. Един път даже ми стана толкова криво,че казах на милото, че се чувствам като инкубатор, в когото всички са вперили очи кога ще излюпи нещо! Е аз съм не само бъдеща майка, в крайна сметка! Сякаш забравят, че съм и човек, жена, бъдеща съпруга, дъщеря...

Не е уреден и въпросът с жилището..ужас просто...а като се замисля и за финансите като изляза в майчинство, с тая масова практика на осигуряване на минимална...А ако сменя работата не върви след 1 година да кажа-ми излизам в майчинство.. Неясно ми е много...
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: януари 14, 2008, 10:51:52 »

оле авичка, всички имаме подобни терзания.
И все си мисля, че ще му дойде времето и нещата ще се наредят от самосебе си pardon
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: януари 14, 2008, 10:56:56 »

спокоооооооо и ние сме все още тук !!! smile
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: януари 14, 2008, 10:57:52 »

И аз съм тука бе, мацки.... Къде нарочно, къде защото още няма с какво да се похваля, но съм си тук.Това по-го чувствам като мой клуб, отколкото бебеправещия  diablo diablo diablo
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #114 -: януари 14, 2008, 11:02:16 »

Ех, ти с философията на моя мъж, че нещата от само себе си... Girl_hide Аз не мога така-свикнала съм да планирам всичко! pardon А как да планирам подходящия момент за бебе?!  girl_impossible А и годинките си текат. Даже ми се иска близнаци-направо наведнъж, не 2 пъти да минавам през това!
Мислим след сватбата да теглим кредит за жилище-чака ни апартаментът на дядо, но човекът да си е жив и здрав, няма да го чакаме да... не ми се споменава. shok И сега представям си вноски по кредит и аз на майчински Oh my ......и разходи за ремонти и обзавеждане... Oh my ... и като добавя и спирането на професионалното ми развитие и година и половина залостване у дома... girl_impossible Ще се побъркам. girl_impossible И си мисля-тъкмо ще си опресня немския, или ще си сложа брекети на зъбите /не ми се смейте-много са криви, от години им се каня! blush/ и някакви такива.
А милото толкова силно го иска. Girl_hide Даже като съм неразположена и ми се надуе коремчето,той само му се радва, че е като във втори месец, и само го гали и целува...да ти дожалее направо. heart
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266

« Отговор #115 -: януари 14, 2008, 11:12:32 »

Ава ,не е задалжително да спреш да работиш една моя приятелка тук в Италия роди и седя в къщи само 1 месец след това остави бебока майка си да го гледа и си почна работа/майка и живеепри тях/.Те плащат тук квартира /600 евро/ и вноски за апартамент в БГ така ,че не може да си позволи да да седи в къщи и да разчита само на заплатата на мъжа си /колкото и голяма да е тя/.Та мисълта ми е, че на всичко му се намира цаката казано по простичко.И аз не искам да съм вече в тази темичка ама какво да се прави бебо все още е мираж lacnl8 .Не ,че не сте ми приятни тук момичета ама вече ми се ще да си имаме бебко да дава Господ да е скоро.А и късметите от новогодишната баница ми бяха такива бебе...дано да е скоро
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: януари 14, 2008, 11:14:52 »

хей, авичка,
ти да не четеш мислички, бре мила. tease
точно както и аз си ги мисля нещата.
ние вече теглихме кредит и както се похвалих в една друга темичка се нанесохме на Коледа в новата къща.
и тия неща с развитието ме тревожат и какво ли още не, но ми се струва, че като се случи, колкото и да ми се иска да го изпланирам, нещата ще се подредят сами.
Имам си детска стая и всяка сутрин я поглеждам с малко тъга, но за сега не мога да се реша
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: януари 14, 2008, 11:15:01 »

avva_stz на твоят бъдещ съпруг май му се иска да има бебче....Не се притеснявай мила, всички сме на кръстопът и се чуим как да свържем двата края, и жилището, и финансите....и т.н.За съжаление а така в "нашата Майка България"
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: януари 14, 2008, 11:18:11 »

михаелка,
права си миличхка, че можеш да го оставиш, при мен не може да е на мама, но не е въпроса само в парите, а и в развитието - изобщо как ще реагира работодателя като кажеш, че си бременна.
ще бъдеш ли все така високо ценен кадър или ще те измести някой - а това си е проблем crazy crazy crazy
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #119 -: януари 14, 2008, 11:24:14 »

Михаела, никой няма да позволи да оставя бебо на 1 месец, ане съм сигурна, че и аз го смятам за правилно-АКО ИМАШ ИЗБОР,разбира се! Аз се радвам, че милото поне дойде на моята, че като порасне бебо за детска ясла-да отива на ясла! Не да ми става лигоч от баби и дядовци, като се покаже навън да се разболява, щото няма изградена имунна система, и да е антисоциален/на, щото не е ходил/а на детска градина! Гледам, че с племенника на милото се случиха точно тези работи! /Мале,какви глупости пиша... girl_impossible blush/.

Ивайва, абе и аз това си казвам, ще помисля още малко, поне до някаква насока да стига, да видим с апартамента какво ще стане, пък ще спрем да се пазим и квото дойде-такова. pardon А за работодателя-ама моля те,на поредното интервю ме питаха деликатно и заобиколно нали няма да постъпя и след година да забременея  Wink Един такъв работодател го направих на сол, такава лекция му изнесох за патриотизма и демографския срив, че взе да се изчервява, да сумти и заеква  Wink

Диди, мъжът ми иска не, ами направо си умира за бебе! Той обожава деца и децата него-даже някъде бях казвала, че на морето вместо да зяпа голите каки, той се втренчил в дечицата и се закача с тях, и те му се радват....за племенника си пък умира!А с тия пари..знам, че всеки ще помага, но не искам да сме зависими! За грижи да помага някой-да, ама не и да се гърчим ние и да чакаме на финансова помощ от родителите си. nea
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: