Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:44:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Декември е тука, Коледа на вратата чука!  (Прочетена 53766 пъти)

addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #315 -: декември 22, 2020, 16:59:11 »

Булче, аз мразех всичко в градината, но като ходех на стаж в детската градина си облизвах чиниите. Всичко ми беше много вкусно. Виж от кухнята на Ж. всичко ми беше ужасно противно.Скоро и аз правих в бял сос за първи път и много ни харесаха. То пърженето е по-трудоемко. biggrin

Май случаят с леля ми беше баш по повод тиквички с ориз. Тя се опитваше да ми пробута, че са чушки зелени, ама не бяха. Аз и сега ям само на скара или печени/пържени с кисело мляко, та няма от къде и тя да харесва пълнени тиквички. biggrin

Ще тръпнем за премиерата на видеото smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #316 -: декември 22, 2020, 17:16:35 »

Привет!
Поръчах половин печена пуйка с картофи, моркови и гъби за Коледа, другата половина ще ми я дадат разфасована, ще я сложа във фризера за капама към Нова Година.
За Бъдни вечер ще са зелеви сарми и пълнени чушки с булгур. Сигурно ще направя и картофена салата и това е. Ако се прежаля може и да разделя една баница на такава с праз и другата половина на тиквеник. Питка хич не ми се прави, гледам в Лидл има кръгли хлябове, та ще набутам вътре паричка и готово.
Изобщо не ми е празнично, насила ми идва всичко.
От службата на Родния пак има болни... Единият възпалени прешлени, другият - бронхит, това им са диагнозите. Джипитата им казали да не ходят да се тестват, защото най- вероятно е Ковид-19 и ще се наложи да карантинират семействата им, та да си стоят вкъщи и след време да правят антитела. Бясна съм, така заразата никога няма да спре или поне да намалее за да тръгне бизнесът. Не мога да разбера нито политици, нито лекари, нито болните, нито здравите. Защо трябва да се крие и лъже, не е срамно да си болен, всеки и отвсякъде може да се зарази.  diablo
Булката беше пуснала сутринта клип- ретроспекция на 2020, още ме държи.
НИ2 ходи на вила в Родопите и там е снимал Витлеемската звезда за кратко. Хич не ми изглежда като на картинките, с опашка, просто са си две звезди една до друга.
Дано има някоя ясна нощ до 24- ти, че да я видя и аз Wink
П.П. Чакам и аз фирменото със Звяр и дано и Пух е там.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #317 -: декември 22, 2020, 20:30:32 »

Съвсем наскоро ми казаха нещо, което е много силно! Че това са светли празници, че трябва да си смирен и благодарен, а не да се тъпчеш. В противовес при разговор със свекърва ми разбрах, че сармите и тиквеникът й били готови вече. До 24-25 кой знае колко казана ще сготви! Абсурдно ми е. Всяка година ми е абсурдно, че масово се набляга на това.
Бъдни вечер ми е винаги свързан с чушки с боб. Другото са салати. Няма кой да го яде, а храна мразя да хвърлям. Няма и кой да преживя едно и също повече от два дни поред.
За Коледа майка последните години пълни патка. Много по-различно е от просто пържоли, които и в ежедневието са втръснали на цялото обкръжение.

Моите деца са на приливи и отливи. Като цяло обаче Кокона е по-склонна да яде манджа/ супа. Дребният сега има нова "играчка" - коледен фенер с вратичка. Докато ръчка резето, аз мога да го храня без проблеми. 1:1 с баща ми, който стоял на портмантото, клател крака, разказвал урока, докато баба ми го обувала, а 4години по-малката му сестра вече била пред входната врата - готова за училище.

Днес получих календарите на Кокона от тренировките. Избрали са снимка, на която гледа надалеч и много сериозно lol Иначе пък се е изпънала като струна.

Булче, какво ви нареди? smile
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: декември 22, 2020, 23:35:25 »

Явно само аз не знам какво се яде в детската, ама знам че яде стабилно. Поне за това винаги са го хвали ли, че си изяжда всичко, храни се "най-добре" (тва не знам какво значи, май че държи що-годе правилно прибори и като седне знае какво д справи) и даже понякога и допълнително си иска. Аз мразех да ям в детската после в стола в училище, леле големи разправии бяха. Веднъж цяла занималня почти прекарах над ящедна гнусна супа и не я изядох де.
Ники е поръчал пуйка за Коледа и това ще се готви. Майак и баба днеска направиха баклава. Аот утре сигурно ще почнат и друго да по приготвят. Аз се надявам да успея да направя чушките с боб, че не ги правят по моя начин и не ми харесват  girl_wink
Тоя овчарски пай май ще го пробвам и аз. Иначе мусака та и аз бяз залива я правя, много мразя залив кара, та никога не съм правила такава гадост.
Булче, ще чакаме с нетърпение да видим изявата на Звяр smile
Активен
ratatui
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: декември 23, 2020, 08:20:35 »

Добро утро!
На спахте ли се? Аз се ококорих рано-рано и в комбинация с нощните ми разходки, не се броя за много наспала се, ама квото такова. Гадното е, че усещам как главата се опитва да ме заболи от сега още.
Не мога да повярвам, че утре е Бъдни вечер. Още ми някак далече Коледа  crazy
Днеска ако дойдат и чашите за падаръци на наще ще е супер! Вчера ми пратиха няколко снимки от "сватбата", та се зарадвах и ще мога да поръчам календарите.
Лек последен работен ден за тази седмица!
« Последна редакция: декември 23, 2020, 08:41:13 от ratatui » Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: декември 23, 2020, 09:32:45 »

Добро утро, аз съм втори ден с главоболие и не знам как ще оцелея.След малко ще се опитам да дремна с дребните и се надявам да понамалее това чудо, че едва гледам...

Рат, и на мен ми е странно, че утре е Бъдни вечер.Вчера опаковах подаръците и ми стана много приятно.Ох отивам да мия дупета.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: декември 23, 2020, 09:37:31 »

Добро утро!

Ще се разпиша днес, че после не знам дали ще мога. ММ днес за последно е на работа. Аз вчера свърших, каквото имах за тази година. Най-важното - ще си почина от сърдити и не знаещи какво искат индивиди известно време.

Продължавам да опаковам подаръци, ама като имам за вършене и други неща и не мога всичко накуп. На детето останаха още два, но ми трябва още хартия. На ММ съм опаковала част от тях, последните два ще ги взема утре, точно в последния момент, но пак, че ще пристигнат преди Коледа.

За бъдни вечер чушки с боб ще правя със сигурност. На мен ми се ядат много и сарми, та и такова ще има. Нещо тази година не съм мислила план за готвене. Баница правих вчера, пак ще трябва за Коледа. С тиква също. Но основното не съм го мислила. Руска салата ще правя, дано да остане време. Питката ще я мисля. Сега се сетих, че палачинковата торта много се харесва, ама нея вече как ще я сместа между всичко, не знам.

Мусака много обичам, но подготовката с рязането на картофите ме изнервя. И все пак често готвя такава.

Още не сме поръчали календарите тази година, защото късно си получихме снимките, а все не остава време да разгледам. Явно ще е след Коледа.

Хайде хубав ден!

Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: декември 23, 2020, 11:00:04 »

еконт явно този път не допрецениха ситуацията, може би трябваше да наемат допълнителен временен персонал с оглед на ситуацията. Спиди са вдигнали белия флаг и въобще не дават гаранция кога и как ще стигне пратката ми. днес уж ходих в девет до еконт, за да няма опашка, имаше 10 човека преди мен. много интересно как въпреки това, нямаха да ми изплатят неголяма сума пари ... pardon
на една позната й пратих пратка на 19ти, днес не могат да й я намерят в нейния офис на еконт...
ситуацията е пълен хаос, явно всички по време на пандемията разчитат на куриерските фирми, особено сега.
радвам се че поне нещата които пращах до съфорумки, съумях да изпратя навреме преди тази лудница. crazy
успяха леко да ми дигнат кръвното  днес, ама квото такова.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: декември 23, 2020, 12:10:11 »

Еми, аз като гледам какво става пред офисите и колко бавно им вървят опашките (така чувам вече от няколко приятелки) и много се радвам, че получих всичко и ти ме светна за еконтоматите, та никакво чакане и мотане нямам за последните ми пратки.
Днес даже трябва Р да мине да ми вземе последната пратка с подаръците за родителите и съм готова за сега. Дано се оправи бързо и той,че първия път е малко чудене от къде и какво се натиска.
Звяра на Булчете просто разби! Много са сладки всички деца де.

Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #324 -: декември 23, 2020, 12:13:34 »

Аз с тея доставки все едно в паралелна вселена живея хахах. Всичко ми пристигна на време. Вчера засичах колко време чаках в Спийди, отнемаше му по 1 мин на човек да обслужи, направо е машина това момче.
Активен
addicted_to_u
Професор

« Отговор #325 -: декември 23, 2020, 12:22:00 »

Навсякъде явно е лудница с тия пратки. Разказах ви за Ggbg. Вчера Фешъндейс обаче ме изненадаха много положително. В неделя мисля поръчах едни маратонки на малкото. Дадоха, че до 2 дни ще дойдат. Викам си да бе да, тия са прекалени оптимисти... Вчера пристигнаха. Малко бях дала адреса в Пловдив, ама така и така ще ходим, та не е драма. Доставиха Европът. След като виждаш, че един бизнес работи и има нужда от допълнителна сила, за да останат доволни клиентите ти не мога да разбера защо не наемат само за периода допълнително хора. Ето аз например повече услугите на GGBG няма да ползвам, въпреки че преди това съм била клиент. Забавиха пратката и висене 2 часа на студа с все дете предпразнично не по моя вина и инциатива няма как да ме убеди, че съм им ценна.
 Я, явно Звяр е имал премиера, сега ще го видя.
 Аз тук стягам багажи и се опитвам да обясня кога е утре...
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: декември 23, 2020, 14:01:23 »

в спиди и пред мен имаше само един човек, но то е защото там отлагат яко доставките до адреси ( Предложиха ми вчера доставка за 6ти януари  girl_impossible  ) < то от ГЕрмания да я пусна, по бързо ще стигне. друга ми я предложиха за след два дни ( Кoято беше до офис ) >  pardon
Рат, аз по офиси ходя по работа, иначе като теб- само автомата ползвам. майка не мога да я науча а и ме е страх да не си зареже картата в устройството там, та въобще й взимам и нейните пратки.баща ми и той се научи да ме ползва като гугъл, техническа поддръжка и куриерски услуги. Но по добре, вместо да ми обикалят по магазините. Толкова се е филмирал прекалено покрай всички новини които чете и слуша, че днес сутринта ходил да си пуска антигенен тест, без никакви оплаквания- излезнал отрицателе. crazy
мен нещо днес ми се взе пауъра, колкото и малко работа да имам, си  е напрежение. та полегнах час да придремя и ми се отрази добре.явно няма да ми дойде коледно настроение, нещо не го и усещам да пристига lol ( МАЛКО като цикъл прозвуча темата ми lol
аз оняден получих последната доставка от англия и квото било- било, повече оттам няма да може да се поръчва засега, доколкото разбрах,уж зарад ковид ограниченията, ама май е зарад политика lol
Активен
addicted_to_u
Професор

« Отговор #327 -: декември 23, 2020, 14:13:12 »

Немският амазон междудругото е много по-изгоден поне за куклата като гледах и по-бързо дойдоха нещата, та ще се пренасочим, но посредникът ще е друг. smile
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: декември 23, 2020, 14:30:07 »

Мен доста неща са ми оттам, но ползвах и английския ибей. Тия ггбг или там както се пишат, не съм ги ползвала, само габиели.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #329 -: декември 23, 2020, 15:14:32 »

Абе по-изгоден е ама на кг от ггбг е по-скъпо с 1 лв от колкото ЮК. На нашия Спийди имаше 12 човека като се наредих, абе пу пу да не се оплаквам проблеми нямах. Днес съм доволна опаковах и на мм подаръците че той беше със Звяр на Ветровала и имах време и днешния ми ден е на този принцип :

Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: