Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 14:49:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249332 пъти)

toni8301
Професор
Публикации: 346

...живота е чудо....

Моят сватбен албум

« Отговор #675 -: април 13, 2016, 09:16:43 »

Ето ме "несериозната"...четох, четох...много сте изписали и все интересни теми...
По темата с болниците не съм актуална, тъй като незнам от личен опит как стоят нещата в БГ..за опита ми на "запад" мога само да потвърдя и подкрепя мненията на Ина и Мари....
Темата с имената ми е много позната...моята мъж много държи името да е кратко и ясно, за да няма производни...на него му е много странно примерно как в БГ много малко хора се обръщат с целите си имена...вика теб всички ти викат Тони, как да се досети човек, че си Антоанета, а не Антония, Антонина и т.н Моята приятелка Надя...пък се казва Надежда, Ани- пък всъщност Анелия, Катя пък всъщност Екатерина...та примери много, явно е особеност на нашата народно-психология smile
Между другото чакаме пак момче smile и сега голямо мислене на име пада...хем тук да звучи добре, и в БГ да е добре....Ей много трудно....

Мина феталната морфология -1ч.30 всичко му е ОК засега на малчо...отново ахнах пред технологиите и лекарите, какви неща виждат и гледат...науката е голяма работа  Yes

Внимание - 7 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Активен
Alisa85
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #676 -: април 13, 2016, 09:37:34 »

Тони, браво за феталната на теб и мъника!

Вчера бях на преглед аз-за момента всичко е добре, в 25+5 съм и малчо е 950 грама.
В понеделник съм на ЖК и ще говоря с лекарката за раждането-секцио или естествено ще съм. Предвид, че съм на фраксипарин доста се терзая от този момент.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #677 -: април 13, 2016, 09:42:37 »

Аз също бях на фраксипарин, но вече го спрях и се глася за нормално.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #678 -: април 13, 2016, 09:44:05 »

Фери  give_rose Предполагам, че като му обясня ще ми изпише нещо, но ще видим. Пия за хемоглобина, сега и за това...Два пъти вече ми се случва по-сериозно да ми се замотае главата. Бебчо явно си черпи от запасите ми.  heart

Тони, честити сини гащи. smile Дълъг преглед са ти направили.

Alisa85, браво и на твоя малчо.  smile Не е ли рано още да става въпрос за раждането?
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #679 -: април 13, 2016, 10:16:26 »

Миме, не си го стресирала бебето, спокойно.

Просто си го събудила.

Да не те отчайвам, но пиенето на магнезий не е гарантирано решение на проблема.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #680 -: април 13, 2016, 10:22:35 »

Мари, да, и аз това четох. Не е гаранция, че приема на магнезий ще помогне, ама ще видим. Не знам обаче, не трябва ли първо да се пуснат някакви изследвания, за да се установи наличие на дефицит?  huhhuh.gif
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #681 -: април 13, 2016, 11:28:17 »

До колкото знам ако имаш дефицит на магнезий в кръвта, значи в клетките ти почти не е останал. На повечето бременни го изписват. Аз от 19гс пия и сега продължавам и не съм имала крампи.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #682 -: април 13, 2016, 11:43:25 »

Стана ми мъчно, че не знам как да застана, за да му е добре.   cray

Дано не съм го стресирало много бебчо.  heart

Не се побьрквай !!! Само това остава, в корема на майка му да не му е добре !!! Не можеш да го стресираш, той още няма достатьчно развит кортекс за тая работа  good

Пьрво дете, желано, при майка, която е обичана, обгрижвана и не живее в мизерия... Какво повече може да иска едно бебе  pardon

Малко те сядох, но го казвам повече на шега, да не го вземеш навьтре  give_rose heart heart heart
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #683 -: април 13, 2016, 11:51:14 »

Пьрво дете, желано, при майка, която е обичана, обгрижвана и не живее в мизерия... Какво повече може да иска едно бебе  pardon

Доза здрав разум от Ина  give_rose
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #684 -: април 13, 2016, 12:11:05 »

Ина, благодаря, че ме сваляш на земята.  heart Нали затова споделяме, олекна ми!  give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #685 -: април 13, 2016, 12:48:50 »

Просто ми стана много мило какви притеснения имаш и да си ти кажа, че са неоснователни де  Wink
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #686 -: април 13, 2016, 12:59:44 »

always, ина е много права  give_rose И аз като теб се шашкам за всяка болка, понякога и болчица. Все се чудя добре ли е, как е застанал в момента, да не би да му лежа върху главата/краката, расте ли, колко точно му пречат контракциите .....  crazy Добре, че има хора с трезв ум и опит да ни свалят на земята.

За магнезия не се притеснявай, не е нужно да се правят изследвания, по-добре да не се стига до дефицит в кръвта. Аз също пия диаспорал от 3-ти месец. На мен ми действа добре на контракциите. Освен това се опитвам да набавям магнезий и от хранителни източници - банани, сурови ядки, авокадо ... те не заместват медикаментите, но с времето помагат за натрупването му.

П.С. - дали може да хапваме синьо сирене? Зная, че сирената не трябва да са пресни и да са от пастьоризирано мляко, но не откривам от какво точно мляко е направено това сирене  badgirl
« Последна редакция: април 13, 2016, 13:04:34 от ma6ka_ » Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #687 -: април 13, 2016, 13:15:20 »

Машка, колегата ми е технолог по млеката и препоръчва да не се яде синьо сирене smile И за прясно обясни и защо, ама ми се струва прекалено сложно да го напиша smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #688 -: април 13, 2016, 13:17:33 »

В случай на сьмнение, не бих яла. Листериозата е много жестоко нещо при бременните и има трагични последствия (и не се случва само на другите за сьжаление sad )
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #689 -: април 13, 2016, 13:21:35 »

Като един виден любител на синьото сирене, със сигурност знам, че трябва да отсъства от менюто на бременните. Не си спомням причините.

Бих ти предложила да се следваш съвета на Ина за колебанията good
Активен
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: