Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 16:26:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249338 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #645 -: април 11, 2016, 18:54:32 »

Дам, много мило  heart Фери...
Не съм Марта, но си спомних, че беше споменала, че са й казали - момче.  crazy
И аз стискам  good да няма проблем, дано са успея дотогава с плановете и да съм от помощ макар и виртуална на теб и другите майчета от форума  Yes
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #646 -: април 12, 2016, 08:07:34 »

Добро утро smile

Да си напиша отчета от вчерашния преглед. Като цяло положението е като миналата седмица. Не е порастнал особено, така че си чакаме той да реши кога да се появи. Вчета се беше завъртял с лице към корема ми, та сега се надявам да е така добър да си възстанови хубавата позиция, че нали е малко главест и без това. Другият понеделник пак тонове и ехограф, да видим как ще е тогава. Вчера ми беше малко психирано, защото разбрах за две бебета с термин като нашия, че са се родили, но док ми каза толкова категорично да си запазя час за другия понеделник, та явно няма се раждаме тази седмица. И аз набързо си направих планове планове да обикалям насам натам до края на седмицата smile

Марта, стискам палци!

Фери, щом имате място давай с балдахина. Служебната ми принцеса преди спеше с балдахин smile

А за първа дрешка - първо купихме една шапка, за да излезе бебето с главата напред Wink  А утре съм щяла да получа още дрешки, както си мислех, че няма кой да ми даде  girl_impossible

Относно храните - докато имам баби да гледат градини, ще има и домашни плодове и зеленчуци. После - от магазина. Въобще им нямам доверение на разни био ферми. А и 7 лв за лимон - да бе да.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #647 -: април 12, 2016, 08:32:16 »

Хихихи мило да, на мен моминската ми стая (при нашите) е цялата розова с възглавнички и лиготии, в училище ми викаха по едно време розовата принцеса (в по-малките калсове де) та си представете дали няма да ми е всичко розово за госпожицата (тук вече ММ не може да ме спре)  pardon Много ми се иска и бонбонена розова количка, ама практичността в мен наддлеява (а и няма да мога да оборя господин Цветков) и ще вземем по-неутрална да можем да я ползваме за номер 2  blum

Фани, може би съм пропуснала или съм забравила този факт  Wink
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #648 -: април 12, 2016, 08:53:33 »

Фери,  писала ти е Фани, нали умувахме  на някакви имена, сега сме с друго, а до края на август незнам какво ще измислим. smile

Фани, чакаме те да помагаш  после със съвети.  good

Панде, Бамбук си знае работата.Имаш още десет дни, аз като отидох в деня на термина при АГ и тя ми вика няма ли да раждаш.Викам  ми не,  ще чакам да стане време за Козирог, тя  като ме погледна и каза, че до няколко часа ще родя и след 2-3 часа започнаха контракциите. Така че знаят щом те е викнал в понеделник има време.Само му се чудя как в този твой малък корем успява да се движи и даже да обърне, страхотен е .Като се роди и има повече пространство, сигурно няма да се спира.
Активен
Feribotka

« Отговор #649 -: април 12, 2016, 09:27:46 »

О, по въпроса с имената...ние имаме ново 20, понеже явно моята Алина нещо  не му се нрави на бащата, иска да е по-българско и по-величествено, та последното, което измисли е Александрина. Пак ми харесва, но има едно нещо дето много ме смущава и като му го споделих щеше да умре от смях - че все ще се намери някой простак в някой етап от живота ѝ, който да ѝ каже Сашка/Сашке  pardon Ама ММ каза, че ще я научи да се разправя с такива индивиди  Girl_hide
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #650 -: април 12, 2016, 09:30:30 »

То не е нужно да е простак. Може на нея самата да и хареса да ѝ казват Саша/Сашка. Аз, например, не харесвам на момиче да му казват Алекс.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #651 -: април 12, 2016, 09:48:14 »

Нат, хубаво, че си се сетила навреме и не се е случило нещо по-сериозно. Аз попитах, защото когато ям киви чувствам езикът си, все едно съм го изгорила с горещ чай. Първо си мислех, че е нормално, но като поразпитах се оказа, че на никой друг не се е случвало. Помислих си, че може пък да е някаква алергия...

Фери, за балдахин и аз съм си мислила, ама остава като вариант, ако един ден си имаме момиче.  smile

Панди, добре му е на Бамбук в коремчето ти. heart А ти имаш ли някакво усещане кога ще се случат нещата?
И ние първо ще купим бяла шапчица, защото и аз го знам това поверие за лесното излизане с главичката напред.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #652 -: април 12, 2016, 09:53:11 »

Панде, защо се психираш от това, че има вече родени бебета с този термин?

Момченцата обичат да си изчакват термина, че и отгоре.

Нашият господин, номер 1, го преносих 9 дни и вероятно щеше още поне седмица да остане.
На номер 2 въобще не му оставиха шанс.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #653 -: април 12, 2016, 10:07:09 »

Миме, ами по-скоро другата седмица. За тази вече имам много други планове.

Мари, е не съм изпаднала в паника. Просто знам още три момичета с термин като моя и четирите сме с момченца и все се питаме, кой ще превари, но от тези едното беше планово секцио, а другото второ. Аз и другото момиче сме с първо, за естествено се гласим, да видим. Тя повече дава зор да ражда вече.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #654 -: април 12, 2016, 10:20:15 »

Да, тези последни дни са доста трепетни.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #655 -: април 12, 2016, 10:35:57 »

Панди, а, добре тогава, няма да те мислим тази седмица, щом графикът е пълен. girl_haha
В последните дни бебоците все така активни ли са или заради малкото пространство няма как?
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #656 -: април 12, 2016, 13:11:24 »

Съседчето е Александра, казват и Сандра. Макар че не виждам нищо лошо в Сашка, де.
Хихи, на мен балдахините винаги са ми изглеждали като предпазна мярка за мухи и комари Wink.
Марта, бебето на 10 месеца ще е вече голямо, дори и да се отбие, няма да е фатално. Сукането не е само за задоволяване на глада, те така се и успокояват, та може и да си "спомни". Едно време задължително дохранвахме с лъжица АМ. Докато свикнат, препоръчваха ни да ги допираме до гърдата, все едно за кърмене ги държим. Та мисълта ми е, ако го държиш така до голата кожа и го храниш с лъжицата, може и да има вероятност да се върне към старите навици. Дано всичко се развие по най- добрият начин, пък и сигурно има хора с подобен опит, които могат да помогнат.
Активен
Feribotka

« Отговор #657 -: април 12, 2016, 13:16:03 »

Аз Александри познавам немалко, викат им всякак: Сани, Съни, Алекс, Сандра, Али, само Сашка не съм чувала, та и затова сигурно ми звучи толкова зле  pardon
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #658 -: април 12, 2016, 13:35:52 »

Имам приятелка Александрина, толкова благозвучно и слънчево ми звучи.. Много ми харесва.. Може и заради нея да имам такива асоциации с името, но ми допадя. На галено й казваме Саня  Wink
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #659 -: април 12, 2016, 13:37:24 »

Аз се намесвам като човек с дълго име без точно съкращение... Да кажа,че детето ще се дразни,ако родителите му се дразнят на дадено съкращение,дори и да няма нищо лошо за околните в този начин на съкращаване на името. Личен пример: Вероника съм,родителите ми от дете са ме наричали Вероника и максимум съкращение е Веронка/Веронче за тях. Майка ми не понася на съкращение Вере,Верче и аз побеснявам също като го чуя,към Рони и производните съм по-балансирана и не ме дразнят,но винаги се намира някой,на когото му е по-красиво това,което на мен ми е непоносимо.Та няма как да се предвиди кой как ще съкрати замисленото с любов красиво име и затова гледайте на вас да ви хареса  good
Активен
Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: