Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 12:36:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 250106 пъти)

nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: февруари 25, 2016, 22:21:02 »

Раждането е мнооого индивидуално за всяка жена smile На моята майка болките й започнали рано сутринта, а роди систъра следобед към 17ч.
Също така, при някои жени водтите изтичат чак при по-голямо разкритие, когато вече са с болки в болницата. smile При други започват да изтичат постепенно, при трети- изведнъж. Всичко зависи къде ще се спука околоплодния мехур (според беседа с АГ на едно от училищата за бременни, поразпитах си я хубавичко Wink ).
Първото раждане може да се проточи доста време. Т.е, отнема повече време на родилката да достигне до т.нар. активна фаза на изгонване на бебето. Разкритието при първораждащи жени напредва средно по 1см на час, а при всяко следващо раждане- с 1.5см на час. След това вече са напъните и самото раждане.

Свекърва, голям смях! Бисери.... lol lol
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 25, 2016, 22:31:38 »

Да ви кажа момичета, които сте в тази тема, не сте пожалени...

Не си спомням да е имало досега теми за очаквани бебета, където толкова открито да се обсъждали "страшните" въпроси - лекари, болници, раждания.....

Поздравления, че можете да го понесете good

Мисля, че ще имате възможност да отсеете доста ценна информация. smile
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 25, 2016, 23:06:01 »

Що да са страшни въпроси? Съвсем естествени неща са това.
Мен лично ме е страх повече от неизвестното, отколкото от болка. Нещо като пътуването до ново място, което искаш да посетиш от дълго време- 1ч път ти се струва като 10 часа на отиване, а връщането минава като един миг. smile
Честно казано, след приятелския разговор с тази АГ днес съм много по-спокойна. Не спести нищо пред цялата група, обясни за практиките в болницата, където работи. Не се опита да убеждава никого в нищо, просто поднесе информацията по разбираем за всички начин. Сега вече ми е доста по-ясно защо биха ме върнали вкъщи с 3-4см разкритие и нерегулярни контракции. И аз самата не съм ОК да вися в предродилна 7-8 часа, ако всичко е наред.
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: февруари 25, 2016, 23:11:15 »

Хората са различни.

Някои/като мен/ предпочитат да са информирани, да обмислят "всички" варианти и възможности и да се "подготвят", поне психически.

Други предпочитат да не знаят, за да не го мислят и да не се натоварват.... pardon

Точно по тази причина много се колебах дали да пусна поста с темата за болниците, защото си е стряскащо, откъдето и да го погледнеш.
Ако можеш да си позволиш да платиш и да потърсиш вариант, който те устройва-добре, но ако не можеш..... тогава идват тревогите.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: февруари 26, 2016, 09:07:28 »

Аз също съм от тези,които предпочитат да са информирани.На първата бременност постоянно разпитвах братовчедки родили преди мен какво да очаквам,но не искаха да ми кажат нищо,уж да не ме плашат.Но според мен по добре да си знаеш всичко,отколкото да се паникьосаш когато момента настъпи.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #95 -: февруари 26, 2016, 09:08:18 »

О, искам да знам всички аспекти, както каза Мари да съм подготвена и информирана, пък каквото стане...по-добре отколкото да си мисля, че всичко е цветя и рози  Wink Доволна съм, че тук има кой да споделя, защото от момичетата около мен почти нито една не иска да сподели, за да не ме плаши...

Мен от болката не ме е страх, страх ме е от самото раждане дали аз и бебето ще сме добре  nea

Отивам да търся поста на Фани  girl_wink
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: февруари 26, 2016, 09:56:14 »

Както писах и в месечната, искам да знам всичко, подготвям се психически за предстоящото, макар да знам, че всяко раждано си е индивидуално. Не мога да си представя да съм напълно неориентирана и да не знам какво ще се случва. Това, че още преди да забременея четях бебешките теми, интересувах се кое и как се случва, четях и слушах разкази на родили вече жени, според мен ми е много полезно. Не се чувствам в небрано лозе, а малко или много се подготвям психически. Опитвам се да мисля положително, да не се натоварвам прекалено много, но в същото време не бягам от действителността. Опитвам се да го приема като нещо напълно нормално, нещо което ще трае няколко часа, а после ще дойде най-хубавото.  heart Може би, когато наближи моментът ще се шашна малко, но съмнявам се да има жена, която не се страхува от предстоящото. Моля се само всичко да мине успешно и двамата с беб да се приберем живи и здрави вкъщи.  heart
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: февруари 26, 2016, 10:46:02 »

Може би, когато наближи моментът ще се шашна малко, но съмнявам се да има жена, която не се страхува от предстоящото.

В интерес на истината, когато дойде моментът, бях най-най-спокойна. Два месеца по-рано, включително и с влизането в болнцата/аз влязох по-рано, защото бях с преносване/ ми бяха голям стрес, голям страх, голямо чудо.

Това ме кара да се замисля за едно интересно сравнение вагинално раждане/секцио, понеже имам опит и с двете.

Първият път беше така да се каже естествено раждане и въпреки, че беше предизвикано, организмът все пак беше подготвен физически, а умът-психически.
Докато с операцията, която беше планирана, чувството беше супер странно. Вече държах бебето в ръце, а някак не можех да почувствам, че раждането е минало.....
Определено се усеща разликата.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: февруари 26, 2016, 10:54:21 »

А ти разказвала ли си ги, Мари, че ми е интересно  huhhuh.gif blush
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: февруари 26, 2016, 11:41:39 »

А ти разказвала ли си ги, Мари, че ми е интересно  huhhuh.gif blush

Offtopic
За съжаление за първото раждане не съм писала никъде. Щеше да ми е интересно да го прочета сега.
За второто съм писала в темата ни.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 26, 2016, 12:12:00 »

Аз четох  за второто раждане на Мари (не съм стигнала до наши дни в темата, затова не съм писала). Винаги като почне да ми заема странни пози корема се сещам за Мари и как бебето изглеждало седнало.
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: февруари 26, 2016, 12:39:39 »

Аз четох  за второто раждане на Мари (не съм стигнала до наши дни в темата, затова не съм писала). Винаги като почне да ми заема странни пози корема се сещам за Мари и как бебето изглеждало седнало.
funnytooth funnytooth funnytooth

Истина си беше, жалко, че нямаше как да снимам изражението на лекарката. Всъщност то ми направи впечатление, иначе аз на чудни пози се бях нагледала вече, не ми беше толкова странно. girl_haha
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: февруари 26, 2016, 13:24:23 »

Седнали, полегнали на една кълка...големи акробати са! Ние си правим семейни залози преди всеки преглед за позата. Няма познал, всеки път е с нов номер biggrin
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #103 -: февруари 26, 2016, 13:43:24 »

Хахахахах ох нямам търпение да видим нашата госпожица другия месец  heart Ама и тя всеки път нови номера показва, само последният беше малко мързелива и освен да се върти, друго не ни показа  Girl_hide И ние с Боби си правим предположения преди прегледа какво ще видим  blum

Ох! Продължавам почти да не я усещам...или поне не разбирам, ама се притеснявам  nea
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: февруари 26, 2016, 20:33:44 »

На Анастасия й се чудим как намери място в 8-ми месец да се изпружи напречно в корема ми shok Предния месец главично, после напречно...
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: