Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 31, 2025, 01:24:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета - 2016 2 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета - 2016 2 част (Прочетена 179136 пъти)
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани бебета - 2016 2 част
«
Отговор #45 -:
януари 14, 2016, 15:57:15 »
Днес отидох да си пусна изследванията - кръв и урина. Понеже не знаех, като ми вземат кръв, за какво по-точно ме изследват, та попитах и ми казаха, че за всичко. Сестрата малко се уплаши, защото каза, че съм много бледа. Предлага ми да лягам, постоянно не питаше добре ли съм, лошо ли ми е.
Нищо не усещах, сигурно е от по-ниското кръвно, нищо че на ЖК се опитаха да ме изкарат, че съм с нормално.
Марта
, много се радвам на толкова големи семейства. Браво за смелостта.
Да са ви живи и здрави дечицата.
Панди
, изобщо не ти завиждам с тези хапчета.
Стой си вкъщи и си почивай.
Мари
толкова си миличка. Благодаря ти за загрижеността.
Не съм искала да се разстройвам. Просто попаднах на някакъв репортаж и не очаквах да покажат такова нещо.
Знам, че много емоционално ги приемам нещата, пък сега още повече. Ще се опитам да избягвам негативизма, макар че е много трудно, защото той е навсякъде.
Много ме зарадва с желанието за друго детенце. Дано нещата се случат, когато сте готови и най-много го желаете.
Отивам в темичката ти...
От известно време съм със много силно главоболие. Кажете какво мога да пия? Аз и по принцип пия хапчета само в краен случай. Може и нещо, което поне малко облекчава болката.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #46 -:
януари 14, 2016, 16:04:31 »
Миме, може да пиеш парацетамол за главоболие.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #47 -:
януари 14, 2016, 16:15:19 »
Главоболието често се среща при бременните, за съжаление.
За още по-голямо съжаление, често продължава и до година след раждането....
А иначе при мен, всички искаха бебето да гледат, аз да мога да чистя и готвя...., а новороденото има нужда единствено от майка си.
Това ми напомня за една инициатива. Имам приятелка в Дания. Тя като роди, от местната църква, хора които ходят, й носиха 5 дни храна вкъщи, редуват се, всеки ден различен човек готви. Много помага това в първите дни.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #48 -:
януари 14, 2016, 16:24:00 »
В болницата идва само мъжа ми, защото бабите не са от града. На изписването идва мъжо+бабите и дядовците+Кари втория път. Сестра ми е в чужбина, а раждах през лятото и двата пъти и за мое щастие in-law бяха на почивка. Маси не съм правила на никой. Напротив тръгваха си от нас след час-два без да досаждат. Имах нужда някой да ми готви и чисти определено, защото мъжа ми не си е почивал дори през 15-те дни бащинство, които му се полагат. Никога не съм имала "лукса" като някои бащи с деца с по-малка разлика, той да сменя памперси, храни или приспива едното, докато аз се грижа за другото. Кари си умира за него и той много ми помага при възпитанието им, обаче просто и той има нужда от почивка. Не може да бъхтиш по 12+часа на ден +събота +някоя друга командировка, че и аз да му се сопна, че видиш ли не ми помага...
оплеснах се, сори
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #49 -:
януари 14, 2016, 16:28:52 »
Marri, вярно е това всеки се бута за бебето,та ти да можеш да си изчистиш къщата...
.Аз им бях казала дирекно, че ако някой иска да помага да е с домакинските задължения, защото те бебета са гледали сега е наш ред .И така
С Ива като първо на изписването се събираха баби и тн., голяма глупост да правиш маса за възрасните само ти е до това особено какво не си спал много и си нагаждате режимите.Аз си кърмех бебето повечето време.Накрая останаха двете баби и дойде позната педиатърка в къщи и като ги видя .вика какви са тези митинги тук ..бабите замръзнаха, но тя си е джаста праста.С Марти нямаше такива вкъщи само ние и така.И до днес РД правя на деня с деца и приятели за радост на детето а не софри за възрастните, те ще седят да ядат и пият а детето какво..С роднини после.Отпеснах се сори..и да кошчето си е задължително.
Миме, дано бързо да ти минава главата, незнам какви хапчета можеш да пиеш така че не мога да ти помогна.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #50 -:
януари 14, 2016, 16:34:42 »
Кошчето е задължително факт е.И не се подлага нищо под детето освен ако в самото кошче няма допълнителна възглавница за новородено.Кошчето е направено с вътреутробна форма и им е много удобно, макар за нас да изглеждат свити и сгърчени.Все пак 9 месеца са били в тая поза!Кошчето много помага и при колики, точно заради свитата форма на детето в него.
Аз за разлика от Фани, хващах баща и във всеки удобен момент да ми помага.Той каза че се разтоварва като се грижи за малката и вечер му я прехвърлях.Имаше дни в който тя ревеше постоянно и ако той не се прибереше да я погледа вечерта аз щях да експлоадирам.Е имало е и периоди в който си седяхме само двете със седмици, защото той е на командировка или очни.Но после наваксваше.И до сега например само той я къпе.Това си е техен ритуал с всичкото пляскане, пищене от кеф, ритане и мокрене.
Активен
Feribotka
«
Отговор #51 -:
януари 14, 2016, 16:41:02 »
Така като ви слушам много се чудя мойто момче какъв баща ще е, може би това ми е едно от най-интересните неща в цялата работа
Аз далеч не мисля, че софрите са задължителни, може просто да дойдат да видят бебето пък има време да се черпите
Миме
, и аз за парацетамол се сещам само
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #52 -:
януари 14, 2016, 17:38:23 »
От вчера съм се замислила за това изписване, пък то време има бая още.
Всички ще искат да дойдат, а в нашето жилище няма място за още 6 човека, още повече с бебето. Пък хич не е малко пътя до тук, та ще се спасяват на хотел. Срам не срам, ама...нито ще ми е до софри, нито пък ще съм си оправила къщата за гости, че да им се въртя на пета и да ги обслужвам. А вариантът някой друг да ми готви и да посреща гости вкъщи- айде не.
Честно казано, повече ще се радвам никой да не дойде на изписването и да си се приберем с таткото тримата.
Но за себе си съм решила, че вкъщи първоначално може да остане само майка ми. Не искам да изолирам свекърва ми,ама точно в този момент няма да ми е до 100% съобразяване с никого.
Едит:
Допълвам за кошчето за кола: ама то си е 100000% задължително! Както коланите са задължителни за нас, така и столчетата за кола са задължителни за децата до определени килограми и ръст. С цел безопасност, не е гъзария.
По повод прияждането на храни от месечната тема: Оня ден ядох шоколадови бонбони с оцет и изпих целия сок от буркан с кисели краставички. Това със сока е от бая време вече. Тъй че митовете за киселото и момиченцата е разбит на пух и прах.
«
Последна редакция: януари 14, 2016, 17:48:52 от nansita
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #53 -:
януари 15, 2016, 11:33:51 »
Включвам се само да споделя едно много полезно (и за мен вкусно) нещо за хапване през бременността - сусамов тахан с мед
Сутрин по 1-2 лъжички, има много калций, витамини и всичко останало
Активен
always_and_forever
«
Отговор #54 -:
януари 15, 2016, 11:44:32 »
Благодаря ви за съвета за главоболието.
Нат
, ти ме разби с тези шоколадови бонбони с оцет.
Винаги съм се чудела как пък ще ми се дояде/допие нещо, което досега не съм опитвала. Чела съм за доста странни предпочитания, които ми се струват дори безумни.
Фери
, благодаря за съвета. Ще опитам.
Кога ти беше ФМ, да не се връщам да търся?
Активен
Feribotka
«
Отговор #55 -:
януари 15, 2016, 11:57:57 »
Другата седмица на 21-ви
Нямаме търпение вече
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #56 -:
януари 15, 2016, 12:26:40 »
Аз да добавя във връзка със сусамовият тахан. Правех си шейк, прясно мляко, банан, мед и тахан, няма такава вкусотия. Не съм го правила много сладък, но винаги активизираше бебето, а аз се чувствах много добре.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #57 -:
януари 15, 2016, 13:03:45 »
Аз също добавям палче за тахана.
Напълно естествен и за мен лично вкусен. Свеки като съм при нея само ме преследва с по една лъжичка.
Активен
Feribotka
«
Отговор #58 -:
януари 15, 2016, 13:45:02 »
Мари
, много добре звучи този шейк
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #59 -:
януари 15, 2016, 16:01:18 »
Тахана съдържа и желязо, така че наистина е много полезен.
Аз можех да изям една купа, огромна купа кисело зеле сама.Но от солта така се надух че ми го забраниха.Краката ми станаха двойни
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
35