Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 07:35:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 141458 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #120 -:
февруари 11, 2015, 15:56:57 »
Не мога да се включа сега за обзавеждането, но да кажа на Рубин че няма такава глупост, че повтаря след 20 години. И Пънк е права - не са малки пъпчиците, даже първо стават като големи червени петна, после се пълнят с течност. При личния първо звънни, не знам дали е редно да я изкарваш със шарка, все пак е заразна, аз лично моето дете го държах плътно в нас колкото беше необходимо
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #121 -:
февруари 11, 2015, 16:00:06 »
Руми аз имам предвид като пораснат малко и са в обща стая...
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #122 -:
февруари 11, 2015, 16:34:25 »
Здравейте и от нас! Ходихме пак по синузитни мъки до лекарския кабинет и пак яхнахме метлата
Ония "дискриминиранит" пак влизаха само да попитат нещо и седяха по половин час
Добре че има и Хора в милата родина та ни пуснаха да прередим 2-3 лелички
трябва сега на физио да я водим, надявам се да помогне! Реших си за себе си, че отивам до Франция на 20ти, после бачкам през март, че замествам колежките в края на месеца и отивам при доки за болничен да ми даде до 45дневния, че се изнервям с тия тийнове на работа
Активен
Рубин
«
Отговор #123 -:
февруари 11, 2015, 17:19:57 »
Като ми го казаха това,че повтаряло се ядосах много.И да е така защо минго казват!!!! }:->Не е ли редно АГ-то да ми го каже ако е вярно като й кажа?Аааааа.Другата пък като разбрахме,че в групата има Варицела-било много опасно за органите....ДААА,ама до третия месец е тва.Мани мани.Как може на бременна да се говори така без да ти е сигурна информацията!
А иначе сигурна съм че е шарка.Ей сега минзвъни приятелка,децата ни са в една група и на тях. Избили днес.Хубавото е,че при нас първите се появиха онзи ден една инвчера две,ама не бяха като на шарка,а от нашия си тип дето ни излизат като легне на мръсно....(нали сме едни светли)
Та днед е точно 14 ден,пъпките не са много малки но не са и големи.Едва днешните са с някаква трчност.Появиха се същитр на едната подмишница,корема и кръста.Само се моля да не вдига висока Т.
Имаше температура,отказва да яде друго освен хляб и студен чай.Един път ми се оплака че я боли корема.
Поне чакам гости в петък,ще помагат.Имам толкова въпроси относно диета,къпане,мазане,ама няма да разводнявам темата.Ще питам по къдно в другата за детето.
Поздрави мами!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #124 -:
февруари 11, 2015, 18:36:27 »
Мммм, гадно с шарката, ама по-добре по-малка да я изкара, че после по-големи мъки! Желая ти търпение и скорошно оздравяване
Пънки, не искам да те плаша, но д..пе да ти е яко. Аз затова трудно се престраших за 2ро, че с етървините голям зор беше и тя квато е чепата, направо не ми се ходеше на гости, че само дето не ни е набила като беше с бебе+ дете на 2, а майка й нон-стоп беше на разположение безработна и в съседния блок...
ама си е индивидуално, имам познати с деца с малка разлика, но щом като поотраснат се решават и на 3то, няма да е невъзможно! Имай вяра в себе си!
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #125 -:
февруари 11, 2015, 18:46:14 »
Пънки като са големи децата и са в една стая не знам как ще е. За мен не е правилно да са в една стая. Та казах на мъжа ми че нова къща трябва да купуваме
майтап , но не знам какво ще правим.
Иначе за зора с две деца с малка разлика съм сигурна че ще ми е много трудно, но си казвам , че няма начин второто да е толкова палаво като първото. Успокоявам се че поне заедно ще растат и после ще ми е по лесно. Макар че мъжа ми пита Марков като бяхме на ФМ дали имаме време за трето
Ще се справим. В чужбина болшинството раждат с малка разлика.
Активен
Рубин
«
Отговор #126 -:
февруари 11, 2015, 19:22:14 »
Гадна си е шарката,независимо как се кара,ама и аз гледам от добрата страна,ще я изкара сега ,по леко,а ако беше я лепнала април-май какво правим?Уж бебетата имат имунитет,ама си е гадно.Лошото е,че имунитета ще й спадне много след шарката.
Пънки
,трудно е всякак.Ама ето още един пример,че ти се бъркат.Защо ти ги говорят такива?Сигурна съм във варианта с гоооляма разлика,като тази на мъжа ми и брат му -11 години.Да,вярно че отгледано дете,дет се вика по гаджета тръгнало,ама тази разлика не е само в тяхната възраст.Интересите им различни,всеки на различен етап от живота си.Единия може внуци да чака,другия чака второ сега.Като хванеш и децата,братовчеди имат 13 години разлика. *crazy*Еми не ми харесва на мен така.С брат си се разбират много,събираме се,ОК,ама децата са с огромна разлика.Сега с второто ни живот и здраве ще имат 18 години.
То си е Божа работа кога ще се случи!
Не го мисли,а се радвай че ще израстват заедно!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #127 -:
февруари 11, 2015, 19:39:26 »
Пънки ние с брат ми сме разлика горе долу колкото ще са Алекс и бебока. Деляхме една стая до 17 годишни. Какво те чака, много бой кавги и смях. Ням да ти е лесно естествено ама иначе защо ще раждаме ? Ти си наясно и това е. Сигурна съм че не очакваш живота да ти е като реклама на Рама маргарин
Обаче много се обичаме и брат ми много ми е помагал и ме е защитавал. Ей сега да му кажа пеша ще дойде да ме види.
Али знам ли дали ще ми позволят да ставам. То още не сме решили с док как ще раждам. На следващия преглед ще се разберем.
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #128 -:
февруари 11, 2015, 21:55:54 »
С брат ми имаме 3 год. и половина разлика и сме живели в една стая докато аз станах на 20 год. Колкото и да е разликата, все в един момент започва да дразни съвместното съжителство, ако децата са от различни полове. Затова съм благодарна, че с мъжа ми успяхме да си купим жилище, което позволява да разделим децата си в отделни стаи като пораснат и ако са две
Всяко си има нужда от пространство. Като са малки имат сходни интереси- игри, телевизия и боричкане, но после започват гаджета, приятели, различни стилове музика и т.н.
Вашите родители суеверни ли са да питам? Днес майка ми така ме ядоса... Обяснявам аз, че съм ходила до Джъмбо да купувам разни детски неща, а тя: "Вие да се спрете малко, че да не стане някоя беля". Първо, пазарувах за чужди деца, че предстоят техни рожденни, именни дни и т.н., а и дори за нашето да бях купувала, какво от това? Аз пък съм на мнение, че в седмия месец трябва вече да си се подготвяме. Нека като й купувам разни неща, малката да се чувства желана и чакана с нетърпение. Не съм привърженик на това да родя и тогава да тормозя мъжа ми да бяга със списъците по магазините или пък хората да ми пазаруват. За мен си е радост, аз да купувам за бебката. Толкова се радвам сега като й купихме легло, матрак и т.н., че очаквах и майка ми да сподели, че са много хубави, а тя...Аман от предразсъдъци и негативизъм. Чак ми стана тъпо. Хич няма и да се хваля вече какво сме купили на родителските тела. Тя ми вика, ами нали има баби и дядовци детето. И като има какво? Те да дадат пари като искат, ние ще ги оползотворим. Няма да чакаме на тъстове и свекъри да ни обзавеждат стаята или да ни избират нещата за детето, я. Аз съм такъв човек, че искам всичко да съм си нагласила, подредила и да отида спокойно да раждам, а не в деветия месец с големия корем да обикалям магазини влачейки се и да се препирам, че нищо нямам.
Активен
Рубин
«
Отговор #129 -:
февруари 11, 2015, 22:11:25 »
sise
,очудващо но има много хора които не купуват нищо чак до раждането.Приемер е моя приятелка с първа бременност,единственонса й подарили някакво комплектче и познай,оставили го в съседите й за да не е в тях от суеверие.За сравнение,бременни сме с разлика 4 дни в термините!Е,чак пък толкова минсе вижда абсурдно!Тя хем не обича друг да й пипа нещата,хем ще чака.Аз също не мога и с каката почнахме с покупкитенот 7 месец.А и като се замисли човек,финансово е по леко като почнеш отрано(макар че 7 месец не е хич рано).
Кактони да е ,според мен това е въпрос на личен изнор все пак и всеки бъдещ родител сам си преценява,не да ти се бъркат и самонда ти набиват филминв главата.
За стаята на дечицата,аз също съм била в една стая с моя брат до 18 г.Еми честно казано винаги съм мечтала за собствена стая,но мисля че не е била причината само че сме разнополови.И въпреки това не ни е било кошмар съжителството.Свиква се някакси.Какво да направя като нашите са нямали възможност за да нинразделят в две стаи?
Сега и ние го мислим това,ще видим как ще се развият нещата.Предния път се преместихме в този ни апартамент заради малката да си има нейна стая.Сега се шегуваме с моя че на всяко бебе нов апартамент
Активен
sise1902
Ентусиаст
«
Отговор #130 -:
февруари 11, 2015, 22:26:27 »
Рубинче, не е никак лоша идеята за нов апартамент при ново бебе, даже може да се ориентирате към по- големичка къща. Дай Боже всеки му, нали така?
Така е, едно време са чакали месеци, за да могат да си купят жилище и нашите и те затова са грабнали първото, което са им предложили, пък и финансите им не са били кой знае колко. Всеки се простира според както може и затова и ние с брат ми се търпяхме дълги години. Затова пък имаме какви ли не спомени. Ние не спирахме да се бием, ама зверски се биехме. Бяхме страшни диваци. Аз съм му цепила 3 пъти главата, той ми е забивал химикал в крака и до ден днешен имам син белег от него над коляното. Майка обикновенно не знаеше чий крак или ръка е хванала като почнеше да ни разтърва. Стигала е до там, че ни е заключвала пред входната врата навън
Само се моля моите деца да не са такива диванета, че не знам...
Това със суеверията го развбирам, но до някаква степен. Чак да оставят подарък в съседите... Наистина е прекалено. Хора всякакви, така е. Баба му на моя ни вика- старите хора, казват, че за бебе се купува като се роди, така че казвам ви го и аз, пък вие направете каквото сте си решили
Учудващо тактична беше. Хубаво е разбрала, че каквото и да ни говорят, ние си правим каквото искаме двамата с мъжо, пък и детето си е наше и ние ще си го гледаме.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #131 -:
февруари 11, 2015, 22:35:08 »
Ами те едно време са имали причини да не бързат да купуват че нали е било, не се знае. Сега медицината е напред и дето се казва виждаме на кой прилича преди да се роди. Ама всеки си решава. Аз примерно си спазвам по някое суеверие. Не съм се подстригала и смятам на никой да не казваме като отиваме да раждам, даже и секцио планирано да е. Ей така за кеф, да не изчезнат традициите и суеверията, и те си имат чар
Сисе майка ми все ме казваше ах колко искам деца като вас да ви се родят!
Активен
sise1902
Ентусиаст
«
Отговор #132 -:
февруари 11, 2015, 22:39:59 »
Мариолка, моята и тя ми го е казвала. Когато я ядосах и тя все ми пожелаваше да имам 3 момичета, ей такива като мен. Тогава ми мрънкаше, че нямало да ми помага, а само щяла да ме гледа отстрани аз как съм щяла да се оправям. Сега обаче, още не се е родила малката и започна с плановете кога и как щели да идват да я виждали
Аз също спазвам разни суеверия, но се старая да не издребнявам. Подстригвам се, боядисвам се, но иначе не стъпвам на шахти, не минавам под стълби и разни такива. Всеки луд с номера си
Традициите трябва да се поддържат, права си!
Активен
Рубин
«
Отговор #133 -:
февруари 11, 2015, 22:44:13 »
Лелееее
,горката ви майка!Да знаеш и една друга приказка имаше,че се връща палавото от детсвото ти на твоите деца.Аз съм била такова бебе-мечта,гласчето не са ми чували,ама моята принцеса се е метнала на баща си ,той палав!Та казвам,сега е ред на второто на мен да се метне
Ние с моя брат сме се карали,но при нас инциденти не е имало такива.Но пък какви лудории сме мислили само!Нашата разлика е 4.5 г,а нашите деца живот и здраве ще да с почти 5 г.,еднакво идва.
А,бе както казва свекърва ми-сърце да е голямо!Така ,че живи и здрави да сме добре дошъл да ни е новия апартамент,пък къщата няма да коментирам
Тук в полите на Витоша някъде,кв.Бояна по възможност....Мечти,мечти...
Момичетааааа,чувствам се като балоооон!Стоенето права повече от 10 мин ми разказва играта! :huh:А аз се точа да вляза в 9 -ти и да тръгнем по разходки.
«
Последна редакция: февруари 11, 2015, 22:46:48 от Рубин
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #134 -:
февруари 11, 2015, 22:51:20 »
Аз също като Мариола избирателно вярвам на суеверията. Също не искам да казвам когато тръгна да раждам, просто защото вярвам, че енергиите и негативните мисли влияят, а всеки се притеснява и малко или много влияе.Иначе си се подстригвам. Честно казано дори не ги знам всички суеверия , а и не искам да ги знам.
за купуването- в деветия месец купих нещата, но от 6, 7 месец гледах , особено за по големи покупки Проучвах, а чак непосредствено преди раждането ги купихме.
За купуване от роднини -доста съм претенциозна и предпочетах да ми дадат пари , даже голяма част от подарени дрехи не съм ги слагала , ако не ми харесват. Примерно свекърва ми купи 3 комплекта с ританки и блузки, а знаеше че искам само цели гащеризонче та. Еми не ги сложих. Искаха да купят и количката, но как да им кажа каква искам , беше ми неудобно и им казах да дадат пари,колкото преценят. Сега почти няма какво да купувам.
Шишета и биберони, помпа , но мисля да взема или втора употреба или от някоя приятелка, защото едва ли много ще я ползвам,а не ми се дават пари на вятъра. И дрешки , радвам се че е момиче , така ще имам оправдание да купувам нови дрехи, а и така ми се купуват момчешки неща.Разбира се остава да поръчаме и детската стая.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...