Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 13:52:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 140963 пъти)

punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: февруари 13, 2015, 16:30:35 »

На мен с предната бременност ми излезе и мазах с ацикловир. Доки каза, че няма проблем. Другото е паста за зъби или мед.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #181 -: февруари 13, 2015, 17:27:05 »

Аз на няколко пъти имах , но си беше след свинско преяждане. Единия път накарах мъжа ми да ми направи чудодейния лек със сода (сода, оцет и захар), обаче веднага ми облекчи.

Какъв е този чудодеен лек? сода - газирана вода или сода баш си сода и с оцет и захар? какви са пропорциите?

Мен многоме мъчат киселините, само набивам Гавискон, не винаги ми помага, киселини получавам от абсолютно всиииичко... Само набивам бисквити през 15 минути да обират киселините, ама и те не вършат особено работа...

В офиса ми разправят че му растяла коса на малкия и затова имам киселини - знаете ли нещо по въпроса?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #182 -: февруари 13, 2015, 17:35:53 »

Хаахах това с косата няма нищо общо, нали знаеш митове и легенди около бременноста. Имаш киселини защото всичките ти вътрешни органи са ти събрани горе и матката ги притиска, дето вика мъжа ми вие жените не сте хора след като видя тази снимка. Wink
http://www.mom365.com/pregnancy/posts/2012/jun/~/media/b13e436bae6d4a83a2f7ad4d567ed1a2.ashx
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #183 -: февруари 13, 2015, 18:02:17 »

Това с киселините и многото коса си е пълна глупост.Аз така се итешавах с каката,че бях с адските изгарящи киселини още от 6 месец.Виках си,че поне малката ще си има коса.Да бе да,не стига че три косъма на кръст,че и една светла прозрачна...На кръщенето й на 3 месеца едва намериха какво да клъцнат pardon
За херпеса знам ,че не е добре паста за зъби.Изсушава много и става още по болезнено.Най добре нещо омазняващо.Аз нямам ,ама мъжо си има всеки месец и покрай него знам.Взела съм му Фенистил за херпеси,но не мога да кажа дали става за бременни.
Аз пък още се боря с ниското кръвно и то по скоро с приближаването на границите-90 /70.Ама с тези лекарства така ще е.Но в моя случай това е препоръчително,че съм застрашена от вдигане.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: февруари 13, 2015, 21:25:00 »

Какъв е този чудодеен лек? сода - газирана вода или сода баш си сода и с оцет и захар? какви са пропорциите?

Мен многоме мъчат киселините, само набивам Гавискон, не винаги ми помага, киселини получавам от абсолютно всиииичко... Само набивам бисквити през 15 минути да обират киселините, ама и те не вършат особено работа...

В офиса ми разправят че му растяла коса на малкия и затова имам киселини - знаете ли нещо по въпроса?

На око ми я прави мъжа ми, в една кафена чашка сипва около 2 пръста оцет, разбива го с лъжичка захар и го затопля (да стане приятно топло, без да пари), след това слага на върха на лъжичката сода за хляб, разбива го, шупва и го изпивам на екс докато шушка още  blum

Мерси за мненията за херпеса, мазах го с паста за зъби, ама няма да го мажа щом не трябва.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #185 -: февруари 13, 2015, 22:02:26 »

Момичета, против киселини много ми помагаха моркови. Аз имах само в последния триместър, в първия против гадене също ми помагаха.
Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #186 -: февруари 15, 2015, 15:27:30 »

По повод имената, ние сме си решили, че децата ни няма да са кръстени на никого от бабите и дядовците. Не искам да има деление на това е моето внучето, това е твоето, глезене на това и онова, защото видиш ли, носело буквата на някого си. Искам децата ни да са си индивидуални личности, всяко със своето си име. На времето като прочетох още в училище "Железният светилник" на Талев, някак си вътрешно си казах, че първото ми дете ще е момиче и ще се казва Ния. Та сега, бебка се оказва, че ще е момиче и затова и това име сме си избрали.
Да ви питам, задължително ли е сега презимето на детето да е без -ов или -ев, защото аз не искам да я кръщаваме малката без това окончание. Навремето с връзки са давали на децата си презиме с окончание, сега някаква нова мода е разтресла майките, да го махат. Някак не ми е на сърцето.
Още нещо се сетих на скоро- относно лекарите на детето. Сега преди раждането трябва да се избере личен лекар и педиатър на детето или само един от двамата и кой?
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 15, 2015, 16:20:09 »

Сисе преди раждането избираш джи пи на детето, който трябва да е педиатър. Тоест само 1 лекар , не два. Една седмица преди раждането говори , за да се разберете И да дойде да види бебето като ви изпишат.
за презимето  се пише с ов  и ев.
Активен
Рубин

« Отговор #188 -: февруари 15, 2015, 16:26:44 »

Ния е страхотно име!
за кръщаването,всеки си усеща.При нас имената са съвпадения.
За презимето аз за пръв път чувам ,че е задължително да е без -ев,-ов? crazy
За педиатър,след като си збрала просто говориш с него предварително да те има предвид и вече щом се роди бебето се обаждаш ти или таткото и се разбирате кога да дойде на домашно посещение.Не мисля,че е задължително педиатъра да е вашия личен. good
Аз пък днес се замислям за козметиката.Каката я казах с Хип,прах дрешките със Сано максима.Сега купих един Тео бебе течен и се чудя да го тествам ли първо на нашите дрехи?А за козметиката се чудя също да си взема ли Хип за в началото поне или да заложа на Тео?Вие към какво сте се ориентирали?Че ние почваме с прането от утре и маи ще почвам с Тео-то?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #189 -: февруари 15, 2015, 16:32:45 »

За презимето можеш да избираш дали да е без -ев или - ов . Ние ще се наложи да махнем -ов понеже името на ММ е много изчанчено и като му сложиш това - ов на края става супер неподходящо.

За лекар на детето най добре избери педиатър. Доколкото знам може да се избере и личен и педиатър но усложнявя нещата.

За прането аз съм се спряла на  Персил Сенситив.

За козметиката не съм решила. В щерев ползват на Хип, ще видя първо дали ще му понесе. Има и Лили и ДМ до нас ще взема веднага след раждането.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: февруари 15, 2015, 16:42:55 »

Аз за пране ползвам тео  бебе. За козметика е по добре да изчакаш и да видиш каква е ко ата на бебето. Вероятно са ти дали мостри и можеш да пробваш. За   Ники бях взела на МустЕла и то големи опаковки , после се оказа с чувствителна кожа и купувах специална серия на Био дерма. АЗ самата ползвам биодерма  и съм доволна и мисля да купя бебешка та серия нс биодерма
Активен
Рубин

« Отговор #191 -: февруари 15, 2015, 16:51:11 »

Руми,а ти тестваш ли първо на вашите дрехи праха?
Иначе за каката аз пък бях налупила на Бюбхен всичко.Но в болницата всеки път като ми я носиха и ухаеше невероятно,а кожата й една мекичка(че нали я преносих и беше цялата в люспи,по скоро ръчичките и крачетата).Та тогава подарих Бюбхен и налупих всичко на Хип.
Мостри нямам ,така че може да изчакам да видя този път с какво ги мажат.Иначе нали сега каката е с ларка и й купих един бебешки течен сапун на тео бебе,като дойде време да се къпем да е с по нежна консистенция и снощи изпробвах на себе си и съм доволна.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #192 -: февруари 16, 2015, 09:25:20 »

Аз също от самото  начало съм ползвала прах на Тео бебе и съм супер доволна - пере наакани бодита без проблем, а малката не е реагирала да има проблем с него.
Рубин, те от болниците доста неща ще ви дадат. При нас поне ползваха на Хип в болницата, но ни дадоха за вкъщи и на други марки. ММ обаче е пристрастен към шампоана на Тео бебе LAUGHTER и само него ползваме. Ползваме гела с помпичката и е супер икономичен.
Винаги е било разрешено слагането на -ов, -ев. По-скоро през годините е било забранявано махането им. Сега може да си избираш. Дори за паспорт избираш как точно да се изпише на латиница името.
И последно - не е задължително личния лекар на детето да е педиатър. Аз обаче избрах такъв, за да не си усложнявам излишно живота и да ходя на 2 места за щяло и нещяло.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: февруари 16, 2015, 09:33:54 »

Добро утро!
Най-накрая узнахме пола tease.
Виждам, че си говорите за киселини, ми аз изобщо нямах с дъщеря ни, а се роди с мн дълга и гъста коса. Та, не мога да помогна със съвети за облекчаването им. pardon
За презимето: може с -ов, -ев, но може и само името на таткото.
В началото прах с Тео бебе, обаче като се разрових в нета, прочетох мн негативни коментари, пък и суровините, които ползват не са никак качествени и тотално го зачеркнах от списъка си. Ползвам основно тази серия: и съм мн, мн доволна. Мирише мн деликатно и изпира добре. Но идва по-скъп, 16лв за 16 пранета. Сега взех Ариел сенситив от Германия от магазина на бг-мамма и съм доволна също. Мирише мн нежно и деликатно, добре изпира. Вероятно ще редувам двата. Почти нищо не смея да купувам от БГ, защото всеки знае какво е качеството им и за никого не е тайна, че големите компании имат производство за западна Е-па и за източна и качеството на продуктите за нас е в пъти по-ниско.
Козметика за бебешок: Тьопфер и Веледа. И двете са био и от двете съм страшно доволна. Вярно, 2-но по-скъпи са, но едно шише се ползва 2-3 месеца и не смята, че ще икономисам чак толкова мн ако купувам масова козметика с неизвестни и нискокачествени съставки в нея. pardon
Активен
Рубин

« Отговор #194 -: февруари 16, 2015, 09:45:57 »

Сега сме взели на каката Тео бебе с оризово мляко маи и е много хубав.За сега го ползва само за миене на ръце и дупе,като почнем отново да се къпем ще да дам мнение tease
Аз най-вече се чудя дали мазилото за след баня дали е добро на Тео бебе или да си взема Хип и също олио или мляко да е? *crazy*Смятам да взема на тео бебе и да го пробваме ние с каката ,пък ще видим.
Ох да ви кажа първата бебешка пералня е факт! :danceg:Един аромат нежен се носииии.За сега самоноелени и одеала,днес почвам бодинцата и другите миньончета heart
posum-че,аз да ди кажа честно гледах малко с недоверие на тази марка,а и други БГ.Обаче имам приятелка от година и нещо(нова съседка),която работи за тази фирма.Тя е много наясно как се тества,с какви съставки е и тн.Та мисълта ми е,че щом тя ползва за новородената си дъщеря от тях и е много доволна,значи или са променили нещо или са си добри.По сигурна съм в проверките спрямо техните продукти.Със сигурност  ги проследяват. pardon
Друг критерии и то не малък е свекърва ми.Тя пък не може да сложи спирала на очите си,сенки-абсурд.Алергична ли ,не знам как да я нарека,но не смее да използва нещо по различно от бебешките шампоанинна Тео.Няма да забравя при едно от гостуването ни й беше свършил и й предложих от моя,няма да споменавам марки,но много добър.Неее,жената като взе да разказва какви мехури и люспи й се появяват от нещо по различно и ме шашна.Та доверявам се,пък се надявам да няма проблеми. good
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: