Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 16, 2025, 18:30:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014 (Прочетена 166415 пъти)
Millie
Сватбар
Публикации: 247
millie
Re:Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
«
Отговор #255 -:
март 09, 2015, 18:50:28 »
Как хубаво сте се разписали по най интересните за мен теми.
София започна да прави опити за лазене на 4.5 месеца, веднага щом усъвършенства обръщането. Сега се опитва да сяда на дупе от легнала по корем. Ние сме с мокет в спалнята и имаме много място. Оставям я на земята и нареждам играчки, естествено и аз сядам до нея. Без мама не може!
Ние нямаме проходилка. В предвид, че София носеше кайшки не искам да прибързваме със стъпването на крачета.
Иначе София е изключително носено бебе. Приспиваме се САМО на ръце, спи малко и неспокойно. През нощта към 2-3 (някой път и по - рано) я взимам при мен, за да не ставам постоянно. През деня спи 3 пъти по около 45 мин, някой път (като днес) и по-малко. Според Хелт Визиторката ни трябва да оставя да спи сама в отделна стая. Ще пробвам , но това означава цяла нощ да обикалям, със сигурност няма да я оставя да плаче.
И последно за захранването. Започнах на 5.5 месеца. Въвела съм повечето зеленчуци и плодове, жълтък и глутен. Глутен съм давала само два пъти - малко сухарче в кашичката й.
Давам приготвени от мен пюрета + Хипп за разнообразие.
Сигурно съм споменавала, но живеем в Шотландия. Тук след 6тия казват, че е Ок да се дава месо, глутен и яйце (жълтък+белтък). Като единственото, което препотъчват е яйцето да бъде сготвено добре. Хелт Визиторката ни ме посъветва да давам пържено яйце за закуска
. Също така казват, че няма проблем да се използва пълно-маслено прясно мляко за готвене. Това го казвам само за информация.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #256 -:
март 09, 2015, 22:49:32 »
Само да питам глутена не е ли с натрупване ,смисъл трябва да се дава някплко дни за да се усвой и да се разбере имали проблем с даването,не съм сигурно но в една книга бях чела така.Нашето занимание напоследък е с кухненски неща голям кеф е да сложа една пластмасова купа и да пуска играчките вътре и после на земята и мама да ги вдига.Обикновенно не се заиграва задълго често сме на ръце ,лапа играчка и ако не може хубаво да я налапа настава рев та от скоро с купата и едни силиконови бъркалки за тесто става купон
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #257 -:
март 10, 2015, 20:07:29 »
Ария се обърна от гръб по корем едва онзи ден (на 5 месеца и 10 дни). Пъчи си дупето, т.е. предполагам, че това е начална фаза на "гъсеница" пълзенето. Аз също съм решила да не купувам проходилка или бънджи, много ми се иска да минем без тези "екстри". Засега тя се опитва да стои седнала, сгъва се, аз не я слагам седнала обаче, а само в шезлонга. Ортопедът и педиатърката ми казаха като навърши 6 месеца, да съм почнела да я слагам подпряна с възглавници, а вие казвате, че детето се научавало да седи, когато само се изправи от легнало положение?
А и относно храненето в столче за хранене, ок ли е да се слага там преди да е започнала сама да сяда?
Имам и още един въпрос - относно въргалянето по пода, ние сме с естествен паркет в две от стаите (хол/трапезария и бебешка стая) и с ламинат в нашата спалня, но все ми се струва, че сега зимата е все още хладно да я слагам на пода макар и върху одеяло. Втълпявам ли си...?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #258 -:
март 10, 2015, 20:15:00 »
Аз слагах вьрху пода една гумирана подложка, която по принцип се продава за масата, за под покривката. Слагах гумената част кьм паркета, а мьхестата нагоре и изолираше добре и бешпе приятно да се тьркаля по нея, без да се пьрзаля.
По вьпроса за столчето ми се струва да е ок да седи там само за времето за хранене (лично мнение
). А сьвета на подпирането с вьзглавници сьс сигурност знам, че не е добьр сьвет (потвьрдена информация
)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #259 -:
март 10, 2015, 20:48:45 »
Аз постилах на земаята одеало.
Не еневъзможно дете да се отгледа без проходишка.На нас ни дадоха, но съм я слагала в много краен случай, като да отида до тоалетна.Имашеедон период в който бях сама, мъжътми беше командировка, а тя не спеше повече от 40 минути, тогава, за да и сготвя съм я слагала, но за не повече от 10 минути за цял ден.
Като стана на 6 месеца, а и преди това искаше да седи.Започнах да я слагам седнала, като заставах зад нея.Бях винаги до нея, за да я подпраако падне. Слагах и играчки така че да се протяга напред и да се избутва назад от седнало аположение. Много скоро започна сама да се изнитва и да сяда.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #260 -:
март 10, 2015, 21:46:12 »
На мен специално невролог и той светило в Бг ми е казвал да не го слагам на възглавници да седи .Принципа при бебетата е да прави това ,което може и колкото може .Да не се слага в изкуствено положение ,което то не може да заеме.Например прав ,а да не може да се изправи ,седнал ,а да не може да сяда.Може да тренирате седеж като издърпваш детенце за ръчичките ,накланяш встрани ляво ,дясно ,напред ,назад ,задържаш седнала 20-30 сек и пак ляга назад.Като стане една идея по стабилна да й слагаш играчки пред нея ,около нея ,да я побутваш лекичко вляво ,вдясно ,за да тренира опора на ръчичката.
Първият седеж ,който самостоятелно би трябвало да заеме е седеж от четириопорен или кос седеж.Другият по късният седеж ,който се заема директно от лег е след 10 месец и той касае активното изместване на центъра на тежестта от главата към пъпа ,където е нормално да е при възрастните хора.
На столчето не е проблем да си седи ,все пак е за около 10 мин ,а и ти ще я сложиш след 6 ия месец.
Това много хора също не го съобразяват с ранното захранване ,че детето трябва да седи седнало ,за да яде .Нормално е да седи седнало де,иначе човек и легнал може да яде.
«
Последна редакция: март 10, 2015, 23:03:51 от fiibi_bg
»
Активен
Mrs.™
«
Отговор #261 -:
март 10, 2015, 22:42:30 »
Не знам вече къде какво споделях, но синът ми има килим, обаче винаги сяда до него. Пълзи навсякъде, а често е просто по тънък панталон и няма проблем. Не мога да го огранича, но пък и на него му е добре, дори на ламината.
Седна сам на 6 мес и един два дни. Никога не е подпиран с възглавница. Правих опит, но той се иизтласкваше, лягаше и се обръщаше, след което почваше да пълзи. Един ден падна около 30 пъти докато се научи да се задържи, сам от четири крака се завърташе и сядаше настрани. Като цяло го осравям сам да се оправя. Но и той е доста активно дете.
Захраних го на 4 мес и половина, защото отказа АМ и не качваше гр и см. Пиеше 40 мл през 4 часа с много мъка. Заместих хранене едва към 7 мес, но пък пропи млякото и зеленчуците ни бяха за дегустация. Хранех го на столчето, но нашето има полулегнало положение, а и до 6 мес не седеше повече от 5-10 мин и то не всеки ден.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #262 -:
март 10, 2015, 23:00:39 »
ivelka
, аз съм взимала ето такива чорапки или чорапогащници, които на ходилцата имат нещо като силикон/ гума против плъзгане по паркета:
http://www.novobebe.com/sterntaler-chorapi-silikonova-podmetka-magarence-kafqvo-bg-5259.html
Има различни марки. Има термо, има и по-тънки. Аз съм изключително за внимателния подбор на обувки, пантофки и прочие, та затова изкарахме периода около пълзенето, прохождането и по-натам, с точно такъв тип - възможно най-близко до ходенето бос.
Има и чорапогащници, които имат силикон и на коленцата, точно за да не се хлъзгат пълзейки.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/65897?osCsid=e99e317572898534f76398614c7b0a1d
«
Последна редакция: март 10, 2015, 23:02:12 от sunray
»
Активен
Alichka
«
Отговор #263 -:
март 11, 2015, 08:49:35 »
Аз за столчето бих казала, че зависи точно от модела. Нашето има също полулегнало положение, някои нямат. Нещо подобно на столчетата за колата, които имат изтеглящ механизъм напред. Аз лично късно я сложих в столчето, но по съвсем други причини. Иначе бих го ползвала.
Възглавници не съм ползвала, че малката се килваше и потъваше между тях
Подпирах я на мен.
Подобни чорапи и чорапогащници са много удобни - буквално залепват по ламината.
Има и специални наколенки за пълзене
Те се слагат върху дрешката и са по формата на капачката на коляното.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #264 -:
март 11, 2015, 09:27:22 »
На мен също педиатърката ми каза да не я подпирам с възглавници и че тя като е готова сама ще седне.Напоследък прави опити напъва се да се надигне даже някой път повръща от напъните и .Някой път я дърпам за ръчички и и помагам тогава е много щастлива.Нашия стол е само в нормално седнало положение и мисля че чак като се задържи сама тогава ще я слагам .Напоследък се опитва надигне дупето но забива глава и сигурно кръстчето още е слабо.общо взето сама си се оправя.
Интересно ми е само с тези сокове какво се случва нашата докторка казва че от 5,5 мес може да се дават но аз още се чудя дали да давам,то и сега ако давам трябва да е от готовите на хипп,но май ще пропусна
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #265 -:
март 11, 2015, 10:03:42 »
Ина, много ми харесва това, което си ползвала за пода, но не знам тук дали бих могла да открия и откъде
Това, което откривам из нета за поръчка са само тези тип пъзел, освен да се разтърся из амазон и разни чужди сайтове за нещо различно.
Относно столчето, ние засега взехме това на ИКЕА, че по цял свят го хвалят като много подходящо за ЗВБ, а аз искам да опитам със сигурност този метод на захранване. Та то няма абсолютно никакви позиции, съвсем семпло е и затова се чудя от 6 месеца дали е ок да я поставям за хранене в него след като няма да я подпирам с възглавници, а ще я чакам сама да се научи да седи.
Активен
Millie
Сватбар
Публикации: 247
millie
«
Отговор #266 -:
март 11, 2015, 11:13:20 »
Днес моето мъниче става на 7 месеца
Почерпете се виртуално
Много е упорита. От както разбра, че може да се вдига и да сяда сама, не спира да го прави. Сутринта се опита със спалния чувал
Не й се получава всеки път. При опита да си изтегли крачето напред се залюлява и залита назад, но има и няколко напълно успешни опита
Много съм горда с нея.
Ние започнахме да слагаме бебка в столчето на 6м и 10 дни. До тогава се задържаше седнала за около 2-3 мин и клюмваше. Няколко дни след това започна да седи без проблем. Не съм ползвала възглавници за подпиране, също я подпирах на мен, а за хранене - в шезлонга.
Момичета какви чайчета мога да давам на 7 мес. бебе? Тя обича да пие вода и пие много, но честно казано, аз я ограничавам, защото после повръща.
download.jpg
(9.26 KB, 284x177 - видяно 2902 пъти.)
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #267 -:
март 11, 2015, 14:20:01 »
Аз в началото хранех в шезлонгче то. И то защото се чудех дали има смисъл да купувам столче.После разбрах че има смисъл, но реално доста късно купих. И на дивана съм го хранила, но започна много да мърда . Децата не бива да се карат да правят неща , които сами не могат като да седят или вървят за ръце.Вредно е за тях. Ако те сами се изправя и искат да ходят за ръка е ок. Но това което главно бабите правят да вдигат децата и да ги държат изправени за ръце е много вредно.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #268 -:
март 11, 2015, 14:29:30 »
Аз лично съм против даването на сокчета, особено тези, които в България се предлагат по магазините. Било то хубави, скъпи и т.н. Сокчета покрай захранването не съм давала, а само самите плодове.
Защо се притеснявате от пъзелите за под? Вкъщи ползваме 3 комплекта (много под имаме без килим) и съм супер доволна. Е, чистенето и миенето са малко хамалогия, но откъм удобство е екстра. И наистина изолира идеално. Не всяко дете го гризе. Ели никога не е изявявала мерак да го вкуси
Ние още си го ползваме, по едно време така научи половината букви - от пъзела, на шега.
Чайчета - за копър се сещам, може би шипка също става.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #269 -:
март 11, 2015, 14:55:04 »
Аз правех сама сокчета от плодове. ЯбълКа, круша, пъпеш и диня. 30 мл. Е максимума. Добре е да се разреди с вода. Съвсем малко плод е необходим , настъргваш ябълките или крушите и в марли чка изцеждаШ . Много бързо и лесно. А динята направо едно парче в марля та и готово.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...