Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:47:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 229362 пъти)

beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: октомври 07, 2014, 09:30:46 »

Пънк, за гаденето - аз също като Маги бих ти препоръчала газираната водичка, с лимон или чиста. На мен също никак не ми облекчаваха солени бисквити и солети, даже по-тежко ми става. Аз действах с друго - всичко държа в хладилника на студено, ама и хладилника ми работи на по-ниски градуса настроен. Най-много ми помагат много студена газирана вода, да близна резенче студен лимон, две-три зърна студено бяло грозде, някоя хапка студена синя слива или студена фурма, ама има едни дето се водят пресни, не от сушените. Сушените ги топят в глюкозо-фруктозен сироп и аз едно, че не ги ям, заради инсулина, друго, че както вече споменах ми става лошо от сладко и изобщо не мога да ги задържа в стомаха си.
Аз хванах, че ми става по-зле гаденето, ако ям/пия нещо топло или хладко, благодарение на което, за да ям супи и течни храни, правя такива, в които мога да сипя оцет или лимонов сок, като предпочитам лимоновия сок, определено притъпява ужасния пристъп на гадене, който следва след хранене.
Задължително пека хляба, от непрепечения пак ми се разшумява стомаха. И..стоя и чакам да мине  tease
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: октомври 07, 2014, 14:32:47 »

punk_girl123 не си била кой знае колко над нормата че да ти се карат  huhhuh.gif нали 12 позволяват, само 5 си надвишила, пак е добре. Аз като ми беше лошо в началото смучех амо ментови бонбони и ми действаха доста добре,...поне за момента...но за гаденето провокирано от миризми, нищо не ми помагаше. Аз и не съм пробвала да вземам нещо, което да ме облекчи. Бях толкова щастлива ,че е станало, че се радвах дори на повръщането, понеже бях чула, че щом ти е лошо нещата вървят добре  pardon
Иначе хапвах през два часа, ама си слагах в кафени чинийки, че повече от това не можех да поема. Стомаха ми веднага се пълнеше на момента и ми ставаше лошо след това. Макдоналдс още не мога да го посетя  angry хамбургерите ми действат ужасно, а тооолкова обичам да ходя там...нооо...има време  Girl_hide

mariag много се радвам ,че усещаш вече бебенцето. Въпрос на време беше.  Bravo за боядисването можеш да използваш безамонячна боя. Другата не е за препоръчване изощо.
Не се плаи от истории за аборти или преждевременни раждания. Има много случаи такива за жалост, но не можем да се шашкаме заради това, че и на нас ще се случи, защото така само ще си навредим. И на мен не са ми гледали дали имам скъсяване, ама и не напирам да ме гледат.
Аз на работа не ходя. Имам доста време на борсата и смятам да се възползвам, понеже ако не се възползвам сега я губя. При нас още повече майчинството е 3 месеца само и после се чудиш на кого да си оставиш бебето още супер малко, и ако кърмиш, не знам как може да работиш. Иначе ти плащат 100% това, което получаваш. Не се и представям с тази бременност ,която карам как щях да работя, като не издържам на крак и 15 мин. Но....както обичам да казвам...Госод си знае работата и в крайна сметка бебето дойде в най подходящия момент, когато ще мога да си го гледам вкъщи и все пак да ми плащат  pardon

beb4eto_na_me4o  LOVING
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: октомври 07, 2014, 15:32:55 »

Благодаря за съветите. То и аз пия газирана вода, но от нея такива газове ми се появяват, че не мога да спя вечер. Лошото е, че не мога и плодове да ям. А бе няма угодия, но дано да мине скоро.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: октомври 07, 2014, 15:40:03 »

И аз плодове и риба не ям...а са колко важни и всеки път ми се карат...ми като не ми се ядат как да се тъпча...правех си сок в началото от ябъкла морков и круша, ама в един момент взе да ми се гади от него и го спрях...сега не съм пробвала. Наблягам много на мляко и аз щото пия много прясно мляко в статията на Мариолка чета че трябва киселото да е за сметка на прясното, а аз половин литър прясно мляко горе долу си пия на ден...кисело не чак толкова...ама....то на сила хубост не става... pardon

Газирана вода пия сега за киселините. Помага за момента, да ги погаси и след малко пак напират...ама това да ми е проблема...то не остана  tease има няма 4 месеца  pardon
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: октомври 07, 2014, 16:09:25 »

А я ми кажете...знаете ли в коя седмица започва бебето да чува какво се случва извън корема. Знам че около 17та седмица започва да чува сърцето на мама и гласа и , ама ми е интересно и на вън кога започва да чува  smile
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: октомври 07, 2014, 17:46:57 »

На мен доки ми беше казала около 22 седмица. Но не съм сигурна, че отдавна беше!
Bera при мен лошото е, че ми се ядът такива неща/плодове и зеленчуци/, ама не ми понасят. Днеска се гордея, че хапнах един банан!
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: октомври 07, 2014, 20:34:30 »

Аз плодове започнах да ям след 4-ти месец.В интерес на истината като ми се гадеше можех да ям рибена чорба, това беше единствената супа която ми понасяше, любимата пилешка супа я бях зачеркнала от менюто си.
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 569

H & S

« Отговор #157 -: октомври 08, 2014, 08:11:14 »

Добро утро на всичкиии smile Много се радвам, че само хубави неща сте изписали - особено за beb4eto_na_me4o за доброто отношение на гинеколожката и приятните емоции с тати и mariag за усещането на малкото бонбончеее Bravo Малко да допълня към темите - за гаденето например (не че имах), но като ми се случеше започвах да ям лимон, направо като ябълка и въобще не ми беше кисело  pardon Много съм яла в началото кисели краставички, зелени кисели ябълки, търсех портокали кисели - но всичко ми се струваше много сладко. Да допълня, че шоколад все още не понасям, ама си хапвам чат пат бисквитки кексчета, но и тях ги ограничавам сега. Тестеното ми е мнооого сладко, така ми се яде... Но вече съм на 2 препечени филийки за деня - 1 сутрин, 1 вечерта (преди бях по 2 за всяко хранене  blush ). И така smile
Вчера бях при моя доки, този ,който ми е от ЗК - нямам право вече на ехограф, така че само си побъбрихме, кое как върви, питаше ме как вървим с другия ми доки и много беше доволен , че всичко е наред с нас smile Пусна ми кръвните,урина и ТСХ за този месец и пак ми пусна протромбиновото време - което няма смисъл, но какво да го правя, човекът си държи на това. Като му казах ,че не съм го послушала за инжекциите и вече наистина сме на през ден без никакви проблеми - нищо не ми каза, а само ми се усмихна  smile Толкова мил, действа ми като психолог по-скоро, отколкото гинеколог. И той установи за кг - за периода 2сеп-7окт съм +4.5 кг  blush Но поне той не ми се скара, а кротичко ме попита какво ям.. lol Ох и така, много се отплеснах нещо.

Ааа за работата май беше някой споменал - аз се надявам да мога да работя до 45-дневния, това се пада до коледните празници и нова година. Аз бях така и така в болничен месец и половина  началото на бременноста и стоенето вкъщи хич не ми се беше отразило добре. Фирмата ,която работя е английска и шефката ми онзи ден пак ме питаше как съм, добре ли съм всичко наред ли е и накрая добави - "Колко месеца е тук майчинството в Бг? Да знаем колко няма да те има." И аз като й казах 2 години, тя горката изпадна в шок и ужас biggrin В Англия е 6 месеца. Но са много готини работодателите ми, сигурно вече съм писала колко компромиси са направили за мен покрай бременността ми.

Опс 9ч. минава и аз трябва да започвам работа милии дамии, хубав ден на всичкии  give_rose
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #158 -: октомври 08, 2014, 11:02:53 »

Ха добро и от мен  blum

Аз също нямах много гадене, мъничко следобеда, дъвчех дъвки, газирано за да се облекчи и много домати и сирене и плодове помагаха доста.

Аз също мисля да работа до края, даже нещо се права на герой да работа и в 45-дневния че ми се вижда дълго време да седя вкъщи, поне на 4 часа да идвам, че седенето вкъщи ме подлудява, както се знам ще има ама тук що ме боли, що рита , що не рита, аз живот и здраве ще се връщам след първата година, като преди това ще идвам след 5-6 -я месец почасово 1 път в седмицата на работа ако успея да убедя девера да гледа беба. След това се надявам свекито да се съгласи да вземе втората година от майчинството или друг вариянт е да си наема жена, за градини смятам че е рано. Втората година не смятам да я взимам че са много малко пари, аз се осигурявам над максималния праг и губа страшно много пари а и не искам кариерно да изоставям.  give_rose
Активен
mariag
Ентусиаст
**
Публикации: 73

« Отговор #159 -: октомври 08, 2014, 11:42:52 »

Mariola, с теб сме долу горе в едно и също положение по отношение на работата. И аз мисля след 1-вата година да се върна, но може и да подраня:) Мисля честно казано да се възползвам от 45-дневния изцяло освен ако фирмата наистина не пририта за мен:) Но днес даже ми съобщиха, че малко по малко ще започвам да предавам някои от отговорностите си на един колега така че са подготвени и сигурно няма да ме "безпокоят" по време на болничния:)

Ох не съм била в продължителна почивка толкова време и наистина ми се иска да си поседя без работа:) хихи
Мечти!

Точни лекари са ви се паднали по ЗК, моята е ок, спокойна но не разчитам на нея честно казано. Аз в началото бях луднала докато намеря лекарка по ЗК, ужас. Но исках да се възползвам от това, че се осигурявам било то само за няколко ехографа и изследвания. Иначе се следя на частно във Вита.

Спирам, че стана дълго.
Успешен ден!
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: октомври 08, 2014, 11:48:04 »

Mariolka, аз работих до последно деня преди да родя бях на работа и да ти кажа това не е геройство.Накрая толкова ми тежеше и ми беше неудобно седенето пред компютъра на бюрото.Абе зор си е да ти кажа.А и много бързо се изморяваш.А и си имаш разни задачки в къщи и всичко го правиш с пъти по-бавно от преди и с много почивки.Та ако можеш вземи си 45-дневния.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #161 -: октомври 08, 2014, 11:53:36 »

mariag ама като гледам и адашки сме  good, аз вече започнах да обучавам човека който ще ме замества, и ще трябва само още едно човече след нова година да повишя за да си има помощ. Аз просто нямам 100% доверие на моя заместник, мъж е все пак и понякога е много краен и бавно загрява и затова искам да го наблюдавам постоянно да не сгафи нещо. То и шефката ми ще го наблюдава след като излезна аз в майчинство.

Аз не се следя по ЗК, само на частно. Ония ден си доплатих към частното осигуряване допълнителен пакет който струва 68 лева и включва следене на бременност до 1000лв и раждане до 2000лв. Накрая ми излиза всичко безплатно.

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
магито знам че е така, а то при мен се пада и февруари, та не съм обещала нищо на никой, може да идвам от време на време, да следя пощата от вкъщи, но като се знам поне в 45 дневния няма да ми е спокойно за работата, след това сигурно ще ми се измести фокуса, но като знам че шефките тук си отговаряха на мейли 30 мин преди секцио... абе фирмата е главно женска с мъжки момичета  Wink
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: октомври 08, 2014, 12:01:59 »

След това фокуса се измества и това ти го казва един работохолик.Не веднага, бавно и постепенно се измества.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: октомври 08, 2014, 12:19:03 »

След това фокуса се измества и това ти го казва един работохолик.Не веднага, бавно и постепенно се измества.

Много точно казано  smile
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #164 -: октомври 08, 2014, 12:30:53 »

Сигурна съм  good Малко ще е трудно, понеже и ММ работи в същата фирма и ще слушам за работа постоянно, но вече имам голям напредък, не си проверявам пощата след работа и уикенда   girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: