Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 01:23:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 118890 пъти)

lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: януари 03, 2014, 15:15:50 »

michelle, благодаря за полезната таблица!  give_rose
Интересно ми е тези витамини Prenatal през цялата бременност лин се пият?
Гинеколожката нищо не ми е казала за допълнителни витамини.  pardon

Мисля си - дали на своя глава да ги купя и да започна да ги пия или да се посъветвам на следващата ЖК?
« Последна редакция: януари 03, 2014, 15:26:46 от lunno momiche » Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: януари 03, 2014, 15:19:52 »

Мишел, няма проблем да продължиш с ФК. И на мен ми я "спряха", но ми оставиха Огестан-а, а той съдържа ФК.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #167 -: януари 03, 2014, 15:29:02 »

Лекарката, при която си следя бременността, винаги ми е препоръчвала пълноценно и правилно хранене с повече плодове и зеленчуци. По препоръка на лекарката, при която ходя на фетална морфология, почнах и допълнителен прием на витамини.

Не мога да кажа дали са задължителни. Може би е желателно да се взимат, защото организма на бъдещата майка е натоварен повече от обичайното. А ако няма и време и възможност винаги за добро хранене и е с по-интензивно ежедневие, според мен са задължителни.

Благодаря за отговора, Mrs.™   give_rose
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #168 -: януари 03, 2014, 18:59:51 »

Мишел, аз пия витамини за бременни още от установяване на бременността. Храня се разнообразно, ям плодове и зеленчуци, но си пия и витамините, моите са за бременност и кърмене витамин +омега киселини. Знам, че много хора са защитници на естественото и смятат витамините за химия, аз лично съм против лекарства и съм защитник на естественото, но съм за витамините и си пия предписаните ми.
А иначе, най-добре да се взимат такива за бременни, защото са дозирани за това състояние.
Иначе за фолиевата, имам останал 1 блистер, около 10ина таблетки и ще ги изпия и ако не ми каже лекаря, няма да пия повече, така или иначе във витамините ми има.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: януари 04, 2014, 09:29:17 »

Аз не пия витамини. И фолиевата я спрях към 4 месец. Пих я и малко повече от 3 месеца преди да забременея.
И желязото не почнах, дано съм повдигнала малко хемоглобина с храни.
Изобщо аз съм много против - имуностимуланти, витамини и др такива. И на малкия не съм давала , витамини е пил само един път през живота си  pardon
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: януари 05, 2014, 20:17:30 »

Аз не съм пила витамини но се хранех разумно и разнообразно и хапвах много плодове и ядки.Фолиева киселина пих през цялата бременност до 8-я месец.Пиех Неофолик мета.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: януари 06, 2014, 12:13:48 »

Аз през цялата бременност си пих витамините Пренатал, по препоръка на лекаря, който ме следеше. Съветва ме даже да не ги прекъсвам и след като родя, но аз ги спрях. Аз също съм за естествения начин за набавяне на витамини и омега киселини, но не мисля, че приема на такъв тип добавки би навредил, по скоро може да е без особен ефект.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #172 -: януари 07, 2014, 07:09:26 »

Пиша, понеже съм ужасно объркана и притеснена.
 При снощния ми преглед при следящия ми лекар се оказа, че имам скъсена шийка на матката. Предписаха ми терапия, заради проблема, който се предполага, че е причината. В края на седмицата пак съм на преглед и евентуално същия ден влизам в болница. Възможно е да се стигне и до серклаж.
 Това, което ме притеснява, е, че още преди 2 седмици на прегледа при лекарката, при която ходя на ФМ, се е виждало това скъсяване. Тогава ми казаха, че имам чудесна шийка на матката. И аз, патката, въобще не погледнах стойностите на листа, който ми дадоха. А там си е пишело съвсем ясно.
 Добре, аз не съм лекар, трябва ли да видя и да разбера сама тези стойности?
 Просто не знам какво да правя  cray
 Тревожа се, че при същият лекар, който ми каза, че имам чудесна шийка на матката, съм правила и ФМ. Мога ли да бъда сигурна, че  е било така наистина? Вече в нищо не съм сигурна?
 Не знам дали да отивам на друг лекар за ФМ. Ако вляза в болница в края на седмицата, не знам колко време ще съм там. А и въобще вече няма време за записване на час  cray Кой ще ме приеме в последния момент?

Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: януари 07, 2014, 08:37:35 »

Мишел, приеми че лекарите са тясно специализирани в едно определено нещо, особено тези който правят ФМ.Те гледат плода, много са добри в тази си част, страхотни ехографисти наистина, но от там нататък те са загубили реална връзка със следенето на бременността и състоянието на майката.

Не знам къде си правила ФМ, но се пробвай да се обадиш на още 1-2 места, за твое успокоение, защото ние каквото и да ти приказваме, ти си имаш свои собствени страхове и предишните ти постове относно БХС-то го показват.В болницата предполагам ще те държат около седмица, зависи как реагираш на терапията.Хубаво е да лежиш от сега нататък и да се пазиш много.И запомни освен физическото натоварване, стреса влияе страшно много на твоето общо състояние, на евентуални контракции и т.н. хубаво е да намериш някакъв вътрешен покой, за да не си докараш сама още усложнения.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: януари 07, 2014, 09:44:57 »

michelle, дано ти повлиаят добре лекарствата и да си спестиш престоя в болница, но и да се наложи - то ще е за добро  good А за ФМ според мен няма повод да се притесняваш - явно лекарката правилно е отчела стойностите, но не ги е разчела до край ... Предполагам за плода знае какви трябва да са и там всичко е наред smile И аз ти желая спокойствие, защото наистина всичко се случва в тялото ти и ти трябва да намериш спокойствие в себе си  give_rose
Аз утре съм на преглед... днес се претеглих и съм 3 кг отгоре, което е доста за 3-ти месец, но ще се самозалъжа, че е заради многото празници tease Дано по - нататък е по - добре!
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: януари 07, 2014, 09:49:38 »

Мишел, пробвай се да запишеш час. Имаш време дори и 21-22г.с могат да ти направят втората ФМ.
Дано не се наложи серклаж, но от друга страна пък с него ще си по спокойна.  Пази се и както Маги ти е казала,  мини в режим почивка и минимално ставане от леглото.  

П.п. Колко см е шийката,  че се притесних дали моята е ок ?!
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: януари 07, 2014, 09:58:29 »

Немерих информация, която може да е полезна като информация:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=123:2010-12-10-20-55-31&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
Аз пък не знам дали трябва да си изисквам такъв преглед, за да знам дали всичко е нормално При ЖК не сме обсъждали този въпрос.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: януари 07, 2014, 12:17:08 »

Би трябвало да ви правят замервания на шийката особено ако имате някакви предпоставки, контракции например.На мен ми правеха заради ниско разположена плацента.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: януари 07, 2014, 14:09:09 »

До колкото знам под 3 см е рисково и се налага серклаж, ако продължава да се скъсява. Не съм се интересувала много и не съм съвсем наясно . Това как се установява- вагинален преглед или се вижда и на ехограф ? Бях чела преди, че само с преглед. Ако е така, тогава няма как да се види на ФМ, нали ? А и то на ФМ се гледа най-вече бебето , води и плацента...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: януари 07, 2014, 14:26:00 »

МИшел спокойно.По добре да ти направят серклаж сега .За какво скъсяване на шийката говориш?Колко см е?Къде прави ФМ?И каква е причината за скъсяването ,щом ти налагат медикаментозна терапия?Извинявай за хилядите въпроси ,ама като човек минал по този път смятам ,че мога да ти помогна с някой съвет.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: