Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:03:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 156596 пъти)

fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юли 16, 2013, 12:01:45 »

Момичета ,аз мисля че тук изключваме финансовите  възможности.Не разбирайте грешно това,което сме написали.Колкото до цените на покупките съм сигурна,че Дени може да си ги осигури на половин цена  Girl_hide pleasantry pleasantry pleasantry pleasantry pleasantry.Та въпроса не е в цената ,а в истинската нужда.И на какво въпитаваме децата си ,купувайки им както се казва от "птиче мляко"

Пънки ,втори добър коментар в тази тема girl_wink.Много ми хареса как си го казала за количката.

Дени,пуснах след теб поста ,но го бях написала вече.
« Последна редакция: юли 16, 2013, 12:03:24 от fiibi_bg » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юли 16, 2013, 12:15:49 »

Аз също не го разбирам това с демонстрирането на статус.Но и не мисля че всеки който има скъпа количка го прави за демонстрация.Иначе по повод раздаването аз съм много за това.На мен ми дадоха много неща /Фийбс и други съфорумки и приятелки/ и ми помогнаха много финансово.Ето например аз се спрях на скъпа количка втора ръка ,а не на нова евтина.Аз търсех удобство и функционалност и много изчетох.Естествено не всеки би си купил количка втора ръка и разбирам и тези хора-въпрос на вкус и виждане.Да по градинките има всякакви мами-такива дето искат да се покажат,надути,обсъждащи акото на детето и нормални с които да си поговориш за неща различни от бебешкото ако и да се разсееш от ежедневието/с дете ,деца/.
На мен ми беше хубаво да пазарувам за децата.Според мен обсъждането и пазаруването не значи разтчителство.Аз взех най необходимото поне според мен.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #287 -: юли 16, 2013, 12:28:46 »

Преживяването на всичко около ежедневието на бебето, още преди да се е родило, сигурно спомагат за изграждане на връзката с него, но понякога ми се струва, че някои майки карат по инерция с големите списъци за пазаруване и десетките забележки при избиране на неща за бебето.  И се чудя как навремето са преживявали бременността без всичките прегледи, пазарувания... какви ли мисли да им минавали през главите, с какво са запълвали месеците на очакване?
Желанието за пазаруване /трупане на вещи/ за детето е нещо нормално, спомням си, че Ина го наричаше "гнездене". Дени, ще дойде и този период, няма да те подмине heart, просто си е заложен. При нашето поколение, а още по- силно при майка ми и баба ми пазаруването, като невъзможно поради липса на предлагане, се изместваше в плетене, бродиране и шиене. Спомнете си нежните моменти в "Маминото детенце", когато Неновица шие елече за Николчо heart и съпругът и я подпитва под мустак какво прави. Нищо по- различно, същите мисли на умиление при вида на нещо бебешко ни минаваха през главите, а през ръцете ни се търкаляха кълбета, плетки и запазени от нашето детство "модели". Хахаха, що фигарца и терлици имах, които така и никога не дойде ред да ползвам...
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: юли 16, 2013, 12:31:01 »

Аз също не одобрявам това "фукане" с колички, дрешки и като цяло с "марки". Никога не съм го разбирала и  не съм робувала на стоки с етикет "скъпо". От както се върнахме в България с мъжа ми, се старая да не обръщам внимание на коментари от сорта "Ама то на вас всичко ли ще ви е подарено?" или "Ама то детето ще е втора употреба, не ти ли се иска да си купиш и избереш всичко сама?". Честно казано не искам да прекарам месеците бременност в лудо лутане по магазини в избор на неща, от които не знам дали ще имам нужда, когато бебчо се роди. Форумът наистина ми помага да отсея излишната информация и да преценя, кое е наистина важно да се купи и кое не.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юли 16, 2013, 15:07:57 »

Аз се извинявам че ви нахлувам в темата, но постът на Дени ме предизвика. Около мен има много градинки и наистина забелязвам понякога, като си чета на някоя пейка, че мацките се делят по колички и по телефони на групички. Плюят по всяка която има скромна количка и е облечена  семпло.
Даже един път когато нямаше място  по пейките, а имаше само едно слънчево петно на тротоара, аз си бях седнала там със светлия панталон и една майка с някаква скъпа количка и 20 см токчета мина и изкоментира на висок глас изумена, как  може да седна там,та нали ще се изцапам pardon. А това че си чета книгата по кецове и че може би панталонът ми струва колкото нейната количка ( примерно ), но не ми пука да го нацапам, няма как да знае.Защото е вещоман и не ползва вещите по предназначение, а според комплексите си. Както казва Ина, в някои страни, на някои места е нормално нещо Макларънът. Но не му се обръща специално внимание, защото се води че е адекватно да си купиш нещо качествено, за да го ползваш, а не за да го показваш. smile
Фийби, напълни ми душата с броенето на акетата по пейките. Жалко че някой ден ще се наложи да заобикалям и аз тези групички, а всички нормални жени от форума живеете надалеч от мен.

За да не съм офтопик ептен, исках да споделя. Моята кума ще ражда живот и здраве януари и са по здравословни причини отсега на една мизерна заплата. Трудна и чакана бременност. Ако някоя мацка от форума има излишни дрешки или каквото и да било което може да подари за едно бебенце, моля да ми пише на лично или в темата за взаимопомощ, за да не съм офтопик тук. Мерси  give_rose и лека бременност на всички от темичката. kiss2
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #290 -: юли 16, 2013, 15:23:42 »

Е, мисля все пак, че всички майки броят аките на бебетата си, поне тези, които аз познавам и аз включително  pardon То си е хубава тема на разговор. В нашата консултация примерно има даже афиш на стената, ако акото е еди си какьв цвят дали е нормално или не и кога се ходи на лекар  smile

Аз сьщо обичам маркови и скьпи дрехи. В моя случай, не за да демонстрирам статут, а защото са с по-хубава материя, истински кройки и малки детайли, които ми радват окото и пьлнят сьрцето, нали знаете какьв сьм естет (разбира се в някои случаи марката не е гаранция).

Наскоро купих едни дрехи на Марта, на една супер, ама супер скьпа марка (напьлно неизвестна в Бг е) и като бяхме в магазина еми то памучните роклички като ги пипнеш, ще рече човек че е коприна, фини, фини... Умрях от яд, че са ми сьсипани рьцете и не можах хубаво да им се насладя. И всички дрехи миришеха с парфюма на марката (а не на прашни китайски складове (макар че не сьм убедена, че не са правени в китай де)).

Толкова хубаво ми беше, че купих парфюма после и прьскам в гардероба на Марта, за да й миришат дрехите винаги така...

Добре, че моята приятелка ме отведе, то в един аутлет на 100км от тука и на разпродажда, че с 80% отстьпка ги платихме колкото не-евтина дреха от стандартен магазин, но си струваше.

Лошото е после, че не ми се слагат да не ги изцапа, да не ги скьса, да не им станат петна и така ще останат в гардероба като паметници, нови да си викам един ден (както каза майка) "Ех, какви хубави дрехи имаше Марта". Много глупаво нали?? Знам, но е толкова силно, че едва го превьзмогвам и не винаги  pardon

Друга майка ми казваше: "Добре де, колко време ще ги носи? 3-4 месеца? По колко пьти? Ведньж в седмицата? Ще ги изпереш 15 пьти и какво от това, няма да се развалят. Ние нашите дрехи много повече от това ги перем и дьржат" И знам, че е права.

И последно, в Бг щяха да ни идват ведньж гости и аз й обличам най-хубавата рокля, при което чувам сьседката (една баба) да коментира: "Бе тя друг пьт много хубаво я облича, днеска не знам защо така се изложи..." Така, че всичко е културни особености хихиихи

Много оф топик стана, ама ме развьлнува и мене темата. И исках да си кажа честно, че и аз робувам на вещи, не живея само в духовния свят  blush pardon И не режа всички етикети.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: юли 16, 2013, 15:35:47 »

То фийби имаше предвид че само за това могат да си говорят дадените майки, а не че е лошо да се броят акетата. изхождането е важно при всички възрасти да е качествено и редовно.  blum
И аз обичам хубави обувки и скъпи чанти. Хич не живеем само в духовния свят. И ако имам пари, дето викат опитните дами по-горе, ще си купя качествена неевтина количка. Но няма да гоня таз с количката от  200  лв, да не седи до мен. както виждам да се прави тук наоколо.
Етикети режа, колкото и да е скъпа дрехата, защото иначе се драпам пред околните и не съм приятна гледка. pardon Offtopic
оспамихме на момичетата темата, съжалявам
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: юли 16, 2013, 15:45:30 »

уау, наистина доста разнородни разсъждения срещам....

Никога не съм предполагала че майките като се събират се обсъждат чия количка е по-скъпа и биха те пренебрегнали ако си с евтина такава. Наистина ми звучи супер странно.

И да кажа, не че сме с големи възможности, ама моята количка е доста скъпа....Нарочно я купих втора употреба, за да не давам толкова пари за чисто нова, защото сметнах че с тия пари мога да купя нещо друго.....И все пак цената й за втора употреба е доста висока...и какво сега трябва да се притеснявам като излизам с нея по улиците защото ще ме гледат все едно че се изхвърлям ли? Купила съм я защото съм я пробвала и всичко в нея ми харесва, това е което търся, затова съм дала и парите за тази покупка...но това не е някакво изхвърляне, дори не мога да си представя че хората могат да обръщат внимание на тия неща. За мен всеки си купува спрямо това от какво има нужда, какви изисквания има за продукта и колко средства може да отдели за него...като не винаги най-скъпото е най-хубаво...за мен може да е хубаво, за друга да не е smile
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #293 -: юли 16, 2013, 16:05:24 »

Хич не си мислете, че сте ни оспамили темата blum
Много е хубаво да чуеш различни мнения и съвети. Оттам на сетне вече е въпрос на избор! Детските стоки са си една огромна индустрия (рекламна), та не е лошо да има кой да те вкара в час. Ежемесечно излизат нови и нови неща и ровейки се из форуми много бързо човек може да се ориентира това дали ще му върши работа или просто ще бъде поредната покупка без особено приложение.
А сравняването - винаги ще го има! Тук пак е въпрос на избор дали ще се подведеш по него или не  Wink Не случайно (като социално разделение) има "разходка в парка" и "разходка в мола". Попаднах на форум с тема за детските колички. Имаше майка, която "посмя" да каже, че няма да си купи скъпа количка, защото за нея би било безсмислена покупка. Виртуално беше залята с такива коментари, които не искам да описвам. Ако я видят в парковете, най-вероятно ще я замерят с камъни! Е, въпросният форум със сигурност не ме спечели!
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юли 16, 2013, 19:54:07 »

Аз пък не смятам,че има разделние по колички,нито гледам,нито ме интресува кой с каква количка е,интересувам се на мен и на детето да му е удобно. Разхождам се в най голямата градина в Пловдив и моите наблюдения са че майките си излизат с познати майки,няма случайни запознанзтва. Друг е момента,че обикновено приятелките имат горедолу еднакъв ста дарт на живот. И понеже една част от приятелите ми са хора с много големи финансови възможности,мога да ви кажа,че никога не се коментира кое колко е скъпо и кой има скъпи вещи и кой не.не се прави деление кой с каква количка е,едната приятелка ес Бугабу,другата с Чиполино,третата дори не знам марката,а сме всеки ден заедно.
Ако всеки гледа себе си и живее съобразно своите разбирания и финансови възможности, ще постигне душевен баланс и спокойствие. Живяла съм с минимална заплата и пак бях щастлива.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: юли 16, 2013, 20:10:13 »

Руми ,много си права за
Ако всеки гледа себе си и живее съобразно своите разбирания и финансови възможности, ще постигне душевен баланс и спокойствие. Живяла съм с минимална заплата и пак бях щастлива.
Но мисля,че много майки се запознават в парковете и детските площадки ,изграждат се нови приятелства и т.н.
Активен
Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #296 -: юли 18, 2013, 17:19:39 »

Здравейте, отдавна не съм писала във форума smile, но ето че дойде времето да се запиша в темата. Очаквам първото си детенце в края на ноември.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: юли 18, 2013, 18:07:22 »

Добре Дошла, Susito smile Лека бременност  give_rose give_rose give_rose
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: юли 19, 2013, 08:16:28 »

Руми ,много си права за Но мисля,че много майки се запознават в парковете и детските площадки ,изграждат се нови приятелства и т.н.
Здравейте момичета, лека бременност на всички. Извинявам се, че ви се намесвам в темата.
Съгласна съм с Фибии, че в парковете се създават и нови приятелства независимо от това каква количка караш или телефона по-който говориш. Когато започнах да излизам с Цецко по парковете не познавах никого, но като сядаш всеки ден по пейките или обикаляш алеите се заговаряте по теми които ви вълнуват или ако имаш някакъв проблем (нашия беше кожен) и така първоначално бяхме две после станахме повече и така.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #299 -: юли 19, 2013, 14:17:18 »

Susito, честито! Лека бременност и от мен  give_rose
Момичета, искам да ви попитам какво разминаване имахте в термина, когато го определиха в началото и след това в по-напреднал етап от бременността? При мен се получава разлика от малко повече от 10-тина дни. Уж имам обяснение като за себе си, но когато кажа на някой всеки реагира с  shok Oh my ...
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: