Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 19:32:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 212862 пъти)
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Re:БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #285 -:
март 03, 2014, 18:32:37 »
Ами и аз така знам, че нашите божури не издържат особено дълго. Моите бяха внос по 10 лв/бр., но мислех, че е заради сезона.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #286 -:
март 03, 2014, 18:44:54 »
нашата сватба беше на 1-ви юни и Българските божури вече бяха към края си и честно да ти кажа не могат да се сравнят с холандските. Холандските са много плътни и издържат много. Аз в моя букет имах един Български и се различаваше много от Холандските. Холандските ги има по всяко време както е казала Инловчето. Ето го моя букет излезна 100 лв
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #287 -:
март 03, 2014, 18:51:55 »
Мариола, имаш един от най-прекрасните букети, които съм виждала, много е впечатляващ!
Аз за моя букет се съобразявах да поиздържи все пак и беше с мини розички и други по-издръжливи розови и бели цветя - хортензия, хризантема и от лилавите цветенца от букета на мариола (сега не се сещам как се казва).
Активен
julieta85
Ентусиаст
«
Отговор #288 -:
март 03, 2014, 22:32:04 »
Букета с Божурите е чудесен mariola 85.Аз бях решила да е този,но тези бели цветчета началото на май няма да ги има .Това се казва стефанитис.И за това реших изчистен да е.
dark-red-roses-with-whie-small-flowers-wedding-bouquet.jpg
(45.82 KB, 363x482 - видяно 727 пъти.)
Активен
julieta85
Ентусиаст
«
Отговор #289 -:
март 03, 2014, 22:40:22 »
Това е бутониерата,която мисля да е на младоженеца и кума.Само се чудя на кръстницата такава ли трябва да е или за ръка нещо друго.
Rose-BoutonniereMED.jpg
(14.85 KB, 270x354 - видяно 3450 пъти.)
Активен
LoveMeAgain
Ентусиаст
«
Отговор #290 -:
март 04, 2014, 00:28:03 »
InLove_Girl, мерси за информацията, явно не е от сезона, просто холандските божури излизат по-скъпи от розите явно. Но пък компенсират с това, че имат много едри цветове.
mariola85, букета ти е страхотен, аз просто като видя божури се замайвам. Обичам ги, защото са по-кичести цветя и макар че са от семейството на розите (доколкото знам) не са толкова перфектни и изваяни. Повече ми отиват и на характера дори - ако всички жени сме цветя - аз не съм съвършена като роза, а по-небрежна
Около 100 лв. мога да понеса за букета, но ако и декорацията на масите е с божури ще ми дойде в повече. Хортензиите също много ми харесват, нямам представа от цената им, но е хубава комбинацията божури и хортензии, особено такива, които не са чисто едноцветни, а към краищата листенцата им стават в друг цвят, като тези:
pink-green.jpg
(68.96 KB, 360x450 - видяно 529 пъти.)
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #291 -:
март 04, 2014, 00:33:58 »
Ранункулусът прилича на божура, защо не попиташ неговиге цени как вървят ??
Активен
LoveMeAgain
Ентусиаст
«
Отговор #292 -:
март 04, 2014, 00:53:40 »
О, да, ще проверя, то ние сме съвсем в началото на организацията - с декораторката само веднъж сме говорили…Тя е в чужбина сега и като се върне ще ми показва варианти.
julieta85, добре си решила без белите цветчета - на мен лично по-ми харесва варианта само с червени рози. Не знам, може би защото на тази снимка белите цветчета са много шахматно подредени, което не ми допада, аз обичам малко по-естествено и ужким случайно да са подредени нещата.
Кръстницата може да е с бутониера като на кума или с гривна - зависи от тоалета - ако е без презрамки няма да е подходящо за бутониера. Трети вариант е на косата да се закичи отстрани - аз така бях кума на една сватба само че с лилава орхидея и много добре се получи.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #293 -:
март 04, 2014, 08:19:57 »
LoveMeAgain
букетът се плаща от кумата, но пак зависи как ще се уговорите вие двете
. За закичването за жените е по добре гривничка, за да не се дупчи роклята с безопасни игли.
Иначе за украса много скъпо ще ти излезне с божури, поговори с цветярката/декораторката и ще ти предложат заместители на божурите малко е
но ето как беше при нас по масите
Активен
LoveMeAgain
Ентусиаст
«
Отговор #294 -:
март 04, 2014, 10:42:22 »
mariola85, благодаря за идеята, харесва ми тази аранжировка. Със сигурност ще ми предложат варианти декораторите. За букета съвсем ми беше излязло от главата, че кумата го плаща
Моята кума ще си дойде от чужбина и ще има доста разходи по пътуването (има три броя деца), не знам дали да я товаря и с това, но доколкото си я познавам няма да ми позволи аз да си го платя
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #295 -:
март 04, 2014, 11:30:09 »
аз на моята кума дори не съм й споменавала за тази традиция. букета ми беше 50лв и не исках да я товаря излишно. Тя стоя цяла седмица в Русе на хотел, за ми помага милата.
Активен
kali87
Ентусиаст
«
Отговор #296 -:
март 04, 2014, 12:02:35 »
Момичета помагайте - не мога да реша за този пуст букет какво да правя.
Искам да пада надолу, т.е или каскаден букет или издължена панделка някаква.
Цялата ми сватба е с бели рози, а бордото е в панделките. Имам и акцент - перли.
ОБАЧЕ
Харесах си сватбена торта с рози бордо и се чудя дали да не останат червени рози на моя букет и на тортата.
Булчински-букет-Импулс.jpg
(32.43 KB, 366x494 - видяно 582 пъти.)
Активен
LoveMeAgain
Ентусиаст
«
Отговор #297 -:
март 04, 2014, 12:25:24 »
Аз не виждам проблем само на тортата да са червени розите, нали на букета ще имаш червена панделка… Както ти харесва повече - то пък не е казано че всичко трябва да е еднакво. Ако искаш букета да контрастира с роклята - направи го и него червен, ако искаш да е във един тон - да си остане бял. Преспи го една нощ и ще решиш, аз така правя и ако сънувам нещо - значи това искам
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #298 -:
март 04, 2014, 12:36:13 »
Кали, моята торта си беше в цвета на сватбата- прасковено, а по букета нямах нищо прасковено, целият си беше бели рози. Така, че не се притеснявай- както си го намислила с букета е добре. Може да сложиш 3 червени рози в букета, ако се притесняваш толкова.
Активен
kali87
Ентусиаст
«
Отговор #299 -:
март 04, 2014, 12:36:23 »
Това със сънуването е СУПЕР идея.
Знаеш ли кое е по-лошо от това да си капризен - всичко дето видиш да ти харесва
Накрая в такива ситуации питам младоженеца и той знае, че трябва да избере едното, за да улесни моя избор. И е като гилотина - така отсича
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...