Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 13:45:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2  (Прочетена 118557 пъти)

Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: март 21, 2013, 12:12:36 »

Момичета, прегледа си мина нормално, всичко е наред засега, но не ми е мерил шийка, нито ме е гледал на доплер, разбрахме се след 3 седмици да отида на доплер ама една друга лекарка ще ме гледа....а колко се плаща този доплер?

Пънки за списъка има много такива в нета...аз мога да ти копирам един списък дето го бях пуснала във бгмамата в отчетната ми тема понеже момичетата ме помолха. Дадоха ни го на курса за бременни на който ходя и коментирахме всяка от точките по отделно и съм си записвала някой неща...моите записки са в скобите. Не гарантирам за достоверност защото нямам никакъв личен опит от предишна бременност, но все пак е някакъв ореантир:

Какво е необходимо за посрещането на бебето у дома:
1.   Креватче с матрак и удобен плот за смяна на пелените и дрешките (За пенолатексовите матраци задължително да се вземе и протектор защото като се навлажнят после миришат. Матрака най-добре е да е кокосов за да не се спарва.  Матрак с цип е добре за да се пере по-лесно.)
2.   Обиколник за креватче - 1бр. (пазят от течение на въздуха)
3.   Олекотена завивка - 1бр.
4.   Тънко одеално или тънка пелена за завиване - 2бр. (Много удобни са чувалчетата без ръкави защото бебето дори и да се върти не се отвива с тях.)
5.   Комплект спално бельо - 3бр. (Памучно или хасе е добре. Да бъде с по 2 комплекта калъфки към всяко!)
6.   Еднократни пелени - мин. 6 бр. на ден (на Памперс най-добре. Пуфис правили обриви, Либрето протичали често.)
7.   Термометър за стая - (температура на помещението за първия адаптационен месец 24 градуса, от 2ри месец нататък 22 градуса)
8.   Бебешки прах за пране (течен! за да не дразни кожата и да се отмива по-добре)
9.   Дрешки
9.1.   ританки - мин. 6бр. (горе долу са достатъчни)
9.2.   долни камизолки, боди с дълъг ръкав - 6бр. (Всички с копчета, да не минават през главата и да се закопчават само отдолу, най-добре е да има копчета по цялата дължина за да се облича по-лесно. Копчетата да са отпред, а не отзад за по-лесно обличане.)
9.3.   лигавници - 3бр. (двойни, или с найлонов гръб за да не мокрят на бебето когато се навлажнят)
9.4.   чорапки, терлици - 3-4бр. (на 2 ката задължително)
9.5.   ръкавички - (няма нужда ако се изрязват добре ноктите за да не се дере бебето)
9.6.   плетени елечета без якички - (само зимата евентуално, има опасност бебето да се обрине от плетивото)
9.7.   зимен космонавт - (ако бебето се роди през зимата)
9.8.   Комплект за изписване
10.   За храненето
10.1.   помпа за изцеждане на кърма
10.2.   шишета с по 2 биберона - 4-6бр. (ако е само на кърма по-малко бройки шишета)
10.3.   стерилизатор - (удобен е)
10.4.   четка за миене на шишета и биберони
10.5.   биберон залъгалка - 2бр.
10.6.   подгревател на шишета (ако е на изкуствено хранене)
10.7.   контейнери за съхранение на кърма (кърмата не се слага в стъклени шишета!)
10.8.   компреси за гърди
10.9.   силиконови предпазители за гърди
11.   За банята
11.1.   Корито за къпане
11.2.   кофа и съд за поливане след баня (с чиста вода, температура на водата 37-38 градуса)
11.3.   хавлийка за баня -2бр. (бархетни или тензухени пелени които се поставят върху хавлийката за по-лесно попиване, за забърсване и за да не изцапаме хавлийката при мазане на бебето, стават и за постилане върху всякакви повърхности под бебчето когато го слагаме някъде да лежи)
11.4.   термометър за вана (докато не се научим сами да усещаме кога температурата на водата е подходяща)
11.5.   тоалетни принадлежности - четка, гребен, ножички
12.   Козметика (всички неща от тази точка трябва да са подготвени веднага след изписването от родилното)
12.1.   Сапун (по-добре гел), шампоан, крем срещу подсичане (Судокрем, Мустела, Сано Сан са добри), крем за атмосферно влияние (за студено време)
12.2.   Бебешко олио или лосион (през адаптационния период е добре да е хубаво овлажнена кожата и да се ползва олиото, а чак след това да се премине на лосион, но в най-големите жеги лятото може и направо на лосион, бебето ще си покаже)
12.3.   Клечки за уши с и без ограничител
12.4.   Памук, марли 5/5см - (марлите са удобни при всекидневния тоалет)
12.5.   Спирт за почистване на пъпчето (70 градуса или по-добре 90 градусов),антибиотичен прах за пъпче (не е задължителен)
12.6.   Ампули с физиологичен разтвор (от еднократните дозички в началото, после чак може да се купуват по-големите разфасовки. Еднократните са по-удобни)
12.7.   Телесен термометър
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: март 21, 2013, 12:22:23 »

Момичета много ви благодаря за списъците и съветите. Определено ще са ми от полза.
Josephine радвам се, че нещата са наред.
Гери и на тез поздравления за резултатите от прегледа.
Цвети.... почивай си! Все пак сега ти е паднало. После всички разправят, че нямаш време.
Аз утре съм на преглед, че бебчо нещо не мърда както преди. Да видим дали няма нещо притеснително или просто го е налегнал мързела.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: март 21, 2013, 13:21:51 »

мерси Пънки smile

а за бебчо, може да му е отесняло още повече затова да рита по-малко smile стискам палци всичко да е наред и да се похвалиш после smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: март 21, 2013, 14:26:27 »

Пънки доколкото знам накрая им утеснява и нямат така свобода да ритат.Сигурна съм че всичко е наред и ще те чакаме след прегледа.
Josephine браво че нещата са добре.За доплера не мога да кажа-не са ми правили.Знам че се прави при индикация за проблем или към края когато се следи кръоотока на матката.Шийката се гледа 14-16 седмица първоначалано и ако има индикации периодично на преглед.
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: март 21, 2013, 16:55:38 »

Гери може и аз да прекалявам с притеснението, но по-добре така, отколкото да се окаже, че е имало нещо не наред, пък аз съм си правила пас. По-спокойно ли е като доки ни види, пък и вече съм към средата на 8ми месец и се шашкам, ако не ме ритат!
Josephine  при мен доки ги прави тези изследвания чрез ехографа и си влизат в цената на ехографията. Но и доплера е вид ехография. Всеки доктор мисля, че сам си определя цената, понеже не се поема от касата.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: март 21, 2013, 17:12:36 »

Пънки сигурно си е така.Да ти кажа много се развеселих с поста ти,защото ми прави впечатление ,че покрай моите два брои и в офиса и по принцип всички почват да говорят в множествено число и сега видях че и ти си писала "вече съм към средата на 8ми месец и се шашкам, ако не ме ритат!"
Да кажеш как са нещата след прегледа и колко сте пораснали.
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: март 22, 2013, 10:43:29 »

Определено ще се похваля...само всичко да е наред. Но аз я хванах малката госпожица, че като хапна шоколадче или нещо нездравословно и веднага се размърдва. Може би тези дни не ям такива неща и за това си е кротувала. А да ви попитам нещо....Случайно да сте забелязали като пуснете музика на бебечето, то да си тактува. Моята хитруша я хващам на определени песни/явно и харесват/ и си тактува. Даже на мъжа ми показах, да не би аз да си внушавам. И той се убеди че дето е в такт, а не само посритва.
И понеже имам надежди да сме музиканти много се радвам!  smile
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: март 22, 2013, 12:54:47 »

Пънки явно ще си имате музикална звезда  girl_haha,щом още от сега се проявява.
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #218 -: март 22, 2013, 13:23:06 »

Пънки, не си внушаваш, бебетата наистина реагирали като им говориш или пускаш музика. И ние му говорим на нашето човече и той много се радва на мъжа ми Bravo А вие явно наистина си имате музикантка Wink

За мърдането да ни пишеш какво е казал доктора, макар че наистина започва да им отеснява към края.

Ох, незнам как е при вас обаче имам такива киселини. Какво ли не пробвах и не минават, а не ми се иска да пия хапчета:( На всичкото отгоре се върна и повръщането като в първите месеци. Явно последния месец ще е пълна забава smile При вас как е?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: март 22, 2013, 13:31:26 »

Dinna за киселините аз си вземам малко сода и ми помага. Не знам защо не я препоръчват.
Аз нямам киселини за сега, но и на мен ми се повдига от време на време. Това е от желязото дето го пия.
Но за сметка на киселините много често имам болки високо в ребрата.
« Последна редакция: март 22, 2013, 13:33:02 от punk_girl123 » Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #220 -: март 22, 2013, 13:34:24 »

Содата разваля червата. Инаме с вашето музикално бебче ме зарадва danceg Аз още се надявам моя да е прихванал нещо, ама май не е толкова колкото ми се иска girl_impossible

Дина киселини и аз имах и то ужасни. Също съм вземала сода, ама много рядко като не се трае...
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: март 22, 2013, 13:36:31 »

Аз се надявам да е музант, понеже в къщи имаме оборудване за малка банда. Само не знам къде да сложим барабаните/които ще купим ако има интерес/
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: март 22, 2013, 14:06:36 »

Пънки дано да е музикална малката госпожица.
Нашите полудяват на детски песнички.
Но определено не тактуват и ми стана много интересно при вас.
Аз засега един два пъти съм имала киселини и то леки и содичката ми помогна.Иначе единя път като беше тежко положението си взех Талцид.Дина недей да търпиш-неса полезни киселините и може да си докараш проблеми.Има доста хапчета за киселини дето стават за бременни.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: март 23, 2013, 11:27:19 »

Здравейте момичета, извинявам се за тъпия въпрос, но искам да ви попитам вие имате ли проблем с косата? Моята от както съм бременна е ужасна, суха, постоянно се оплита, пада ми, а сешоарът ми държи 3-4 часа, не знам какво става. Винаги съм имала хубава коса, това беше единствено, което си харесвах, а сега се отчайвам, какво ли не и слагам.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: март 23, 2013, 16:58:53 »

Privet momicheta vijdam, che temichkata vurvi sus strashna sila i hubavi novini. Bravo na vas da se pazite vsichki. Za kiselinite i az imah, no ne mnogo i gi lekuvah s qdene i gazirano, hapcheta ne sum pila:-)
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: