Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:23:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2  (Прочетена 118619 пъти)

roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: март 16, 2013, 18:27:40 »

жозефин,не е хубаво да пътуваш,още повече щом имаш пфоблеми,аз имах безпроблемна бременност и пак ми каза лекарят да не пътувам,а ако се налага полулегнала и с почивки,това е заради вибрациите. от друга страна,ако няма надежден лекар в бургас,по добре рискувай.аз също ходих при марков и му имам пълно доверие.
колкото до меренето на шийката,найдобре с ехограф, бъркането има много рискове.аз самоведнъж имах такъв преглед и то за цитонамазка и беше много внимателен лекарят с инструменти за дете използва.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: март 17, 2013, 17:12:07 »

И аз доколкото съм запозната, не е хубаво с вагинален ехограф да е правят каквито и да било прегледи по време на бременността!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: март 17, 2013, 21:34:52 »

Не е хубаво до третия месец, след това когато започва да се следи шийката най-точното измерване е именно с вагинален  good И то е бръкване за 1-2 сек, не толкова надълбоко и не се оглежда така, както при стандартните прегледи, когато не сте бременни. Има разлика и го правят бързо и безопасно. Но с коремния няма как да я измерят толкова точно, освен ако не е 3- 4Д, със стандартните не се вижда с точност колко е см е шийката.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: март 18, 2013, 08:04:34 »

утре съм на преглед при моя си лекар тук в Бургас и ще видим предполагам че ще идка са я измери, та ще видим как ще реши...прегполагам че няма да е с бъркане защото, той дори не искаше цито да ми взима в началото като ме регистрира защото съм щяла да прокървя и да не ме бърка. Между другото не ме бяха преглеждали със спекулум от началото на бременността, но като ме приемаха в Шейново ме гледаха точно така....взимаха секрет, нещо почукваше вътре акушерката май да види дали реагира по някакъв начин ли не знам....
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: март 18, 2013, 08:45:56 »

Josephine стискам палци да мине добре прегледа  give_rose

Сладурки да ви питам, аз от два дена имам наблюдение, че корема ми става като камък. Четох за сега започват Бракстън Хикс контракции, но те траят по-малко време..при мен корема стои твърд в продължение на няколко часа и се чуда какво е...сигурно са контракции, но незнам и аз, а иначе нищо не ме боли  huhhuh.gif
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: март 18, 2013, 09:30:39 »

Цвети поне при мен така се усещаха контракциите. Може и да не е това при теб, но ако е, най-добре се обади на доктора си. Все пак имаш проблеми с шийката и контракциите може да ти навредят. Ако има нужда може да ти предпише повече магнезии.
Другия вариант е бебка просто да заема някаква поза, в която корема да се усеща по твърд. Но при мен това стана в късните месеци, като бебчо стана голям.
Аз пък да се похваля, че бебчо е много активен тези дни. Само шава и корема ми заема странни форми. В общи линии се чуствам късметлийка, защото не ме буди вечер и ако не ме болят стави и мускули, мога да си се наспя.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: март 18, 2013, 09:59:26 »

Момичета няма проблем да ви гледат с вагинален когато и да е по време на бременоста.ТОй няма как да навреди на вас или на бебето ако лекаря е добър.Как ще се установи бременост ако не с вагинален и как ще се измери дължната на шийката ?

Цвети обади се на лекаря си, не е нормално да продължават толкова дълго контракциите.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: март 18, 2013, 10:22:36 »

Маги така е !Тук при нас до 12 тата седмица е вагинален понеже бремеността е много на малко време и за да се види добре, благодарение на вагинален се установи при мен в 7 г.с  4е е спряла да се развива бремеността.Не боли и няма нищо стра6но
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #188 -: март 18, 2013, 10:53:52 »

И аз да се включа blum

При нас също до 14 седмица гледат само с вагинален ехограф, тъй като с коремен не можело да се види достатъчно добре и след това всеки месец пак с вагинален проверяват и шийката на матката. Отделно проверяват и за разкритие. До момента нито ме е боляло, нито това е предизвикало проблеми. Според докторите е по-опасно да не се засече евентуално скъсяване на шийката и разкритие, отколкото самия преглед.

Цвети, така се усещат контракции, звънни на лекаря за всеки случай. На мен ми казаха не повече от 10 на ден, макар сега да им увеличиха броя, защото при мен са наистина много. Аз имам и по няколко болезнени на ден, където ми спира дъха smile Важното е да нямаш ръзкритие и си лежи

Жозефин и аз знам, че не е хубаво да пътуваш с кола освен в краен случай, заради вибрацийте, поне при мен докторите много натъртиха на това. Стискам палци прегледа в Бугас да мине добре.

Гери супер са ти покупките, сега се замислих,

Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #189 -: март 18, 2013, 10:55:56 »

уппс натиснах нещо преди да свърша  blush

та се замислих, че ние нямаме конкретни дрешки за изписването, трябва да избера нещо. Днес ще направя снимки на количката и леглото да ви покажа
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: март 18, 2013, 11:33:06 »

Цвети според мен това са контракции.Но най добре може да каже лекаря.Изчезвай веднага на лекар.
При мен до 14-15 г.с. ме гледаха с вагинален и не съм имала проблем.Наистина най добре се вижда шийката с вагинален ,но мен към момента ме гледат с коремен и пак гледат шийката всеки път.Но може би зависи и от разположението на бебето/тата.При мен лекарката ми обясни ,че бебетата са много далеч от шийката както и плацентата и затова видимостта засега е добре.
Dinna радвам се че ти харесват покупките.
punk_girl123 радвам се че бебчо е добре и е активен.Малко остана и при теб.
И нашите бебоци са добер и подритват.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: март 18, 2013, 13:09:50 »

Момичета бях при Доки. Изписа ми магнерич 3*2 на ден и каза ако до 2 дни имам пак такова втърдяване, че ще трябва да влезна за 3-5 дни в болница. Иначе шийката пак я гледахме и пак се е скъсила и Доки каза, че най-вероятно съм имала контракциии и така. Сега ще се следя и ако пак имам директно отивам в болница да закрепим нещата с бебка. Иначе за сега се чуствам добре и нямам стягане на корема. Видахме я и беба станала е още по-голяма - 880 гр.

Пънк радвам се, че се чустваш добре  give_rose

Дина сигурно са гадни тези контракции ама няма как  give_rose

Гери вие кога сте на преглед...сигурно малките мъже са пораднали много и те  give_rose
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: март 18, 2013, 14:04:26 »

На преглед сме на 02.04 .Надявам се да са добре бебоците,че напоследък доста ги мисля.Да ви кажа на моменти вече ми е тежко ходенето на работа.
« Последна редакция: март 18, 2013, 14:13:43 от gucci » Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: март 18, 2013, 17:35:47 »

Цвети аз съм така с втвърдяването на корема от 5 месец та до ден днешен, въпреки че си пиех Магнерот (магнезий), положението не беше кой знае колко различно, само дето при мен го няма това скъсяване не шийката. Аз вече не пия нищо, спрях и Магнезия и сега корема си ми е по цял ден и по цяла нощ една топка камък, за съжаление вече няма какво да ми отпуска мускулите и той си стои така. СНощи бях с Мъжа на пазар и корема ми слезе още по-надолу, едвам извървях пътя до касите да платим и да си ходим. Днес още повече ми тежи шкембето и ми е трудно движението, кръстосвам само столовете в къщи, че и лежането вече е мираж...
Гери то искаш, не искаш наситина по някое време си става трудно всичко, аз колкото си мислях, че ми се ходи на работа до последно, толкова добре ми е сега, че от 7-мия месец съм си в къщи. Та ако имаш възможност и щом наистина ти става тежко излизай си болничен и си почивай, все пак двама юнака носиш smile
Активен
Cveteto__
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #194 -: март 18, 2013, 18:31:04 »

Привет, момичета! Надявам се, че с вас и бебчетата всичко е наред. Ние с нашият татко напазарувахме всичко вчера - вече сме готови с покупките, чакам леглото и скрина, защото са по поръчка и матрачето, че едвам го избрах. Поздрави на всички и особено на първите априлски бебета и техните майки. Дано всичко да е наред! Wink
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: