Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:10:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167878 пъти)

Koralka7
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #345 -: септември 07, 2013, 22:51:13 »

Здравейте,момичета.Ние след много чудене и маене с какво да изненадаме младоженците решихме да им подарим портрет.Ще се радвам ако някой е поръчвал и е останал доволен да сподели,че има много предложения в интернет за направата на портрет,но незнам колко са надеждни.
Vanesska, ние пък решихме да им подарим карикатура smile
Активен
vanesska
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #346 -: септември 08, 2013, 20:37:24 »

Vanesska, ние пък решихме да им подарим карикатура smile
Дааа и това е интересна идея.Къде ще я поръчвате да я правят.
Активен
Po3u
Ентусиаст
**
Публикации: 82

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: септември 11, 2013, 19:00:08 »

Здравейте, мили дами!

Включвам се и аз като дама, която вече готви сватба.

Много ми беше трудно с избора на кума.... Кумът беше лесен - мъжа ми го избра, негов и наш изключително близък приятел.
Но при мен беше трудно с кумата, защото знам, коя искам да е, но се страхувах да не откаже (не живее в България в момента). Е, процедурата по каненето й се получи страхотна и тя прие! И сега съм много щастлива!
Имам още само 2 близки приятелки, които си мисля, че очакват да ги поканя, сега този уикенд ще ги каня за шаферки, надявам се да не се обидят от това че някоя от тях не е кума. Много ми стана сложно с това... Но, аз съм доволна, а това е най-важното!

И нашите кумове не са семейство, но нямаше как. Имаме само две вече свързани двойки, но едната от тях не ни е толкова близка, а другата .... не счетохме, че ще са най-подходящите. Ако трябва да се сетя за тях се сетихме по-късно, след като вече бяхме избрали кумците. Сякаш всичко вече беше решено. Даже кум си имахме само няколко часа след годежа и на сформиралия се купон се убедихме за пореден път, че ще поддържа градуса на настроението на сватбата висок! =)
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #348 -: септември 12, 2013, 18:51:17 »

Момичета имам един малко странен въпрос, но понеже разпитвах на много места и отговорът е все още неясен за мен, реших да се посъветвам с вас smile

Та казуса е следния: може ли да ни кумува семейна двойка на която кум е моят приятел (т.е. бъдещият младоженец) супер объркано е, но ако не трябва да мислим да други подходящи хора...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: септември 12, 2013, 18:55:57 »

ако съм те разбрала правилно, мисля че не. Ако става дума и за църковен брак де.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: септември 12, 2013, 22:23:39 »

Мила деси....и ние искахме да бъдем кумци на кумците които ще са ни. но не!;"кум на кум не кумува! пред гражданското няма да имате проблем тач сте свидетели а пред църката сте кръстници.това е кръвасмешение за тях.но ако исат да ви вземат парите може и да мине номера
Активен
Desislava
Сватбар

« Отговор #351 -: септември 12, 2013, 23:45:05 »

Момичета, благодаря за бързите отговори :-) църковният брак още го мислим, но най-вероятно няма да е в деня на гражданския, а след това само семейството...
Имаме идея за други хора, но ще трябва да решим кога, как да ги поканим...:-)
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: септември 13, 2013, 09:59:32 »

Не може да кумуваш на кума си. При църковния ритуал има кумове, в гражданското са само свидетели и там може да е всеки, дори и служител в канцеларията Wink
Църквата казва ,че щом някой ти кумува на сватбата вие се сродявате, за това ако кумовете не са двойка (женени), после не могат да се оженят, защото ставало кръвосмешение.... Абе, много сложни работи, но не е правилно.
Активен
Desislava
Сватбар

« Отговор #353 -: септември 13, 2013, 12:27:26 »

"Църквата казва ,че щом някой ти кумува на сватбата вие се сродявате, за това ако кумовете не са двойка (женени), после не могат да се оженят, защото ставало кръвосмешение.... Абе, много сложни работи, но не е правилно."

И аз мисля, че не е, но какво да се прави. По тази логика кумеве могат да са само семейства или независими познати, които нямат отношения по между си, а това за мен е доста неприятно защото искаме кумовете да са си заедно, двойка, но някак става ограничаващо да не могат след това те да сключат брак...странна работа. Все някак ще го измислим, в краен случай без църковен брак...

Lillly (или някой друг ако знае) при записването за граждански брак не се изискват имена и ЕГН-та на кумовете нали, защото ако е така ще трябва доста бързо да вземаме решение smile
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #354 -: септември 13, 2013, 12:29:52 »

Desislava,не се искат ЕГН-та на свидетелите, искат се чак преди сключването на брак, при подаване на декларациите smile
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: септември 13, 2013, 12:34:47 »

Desislava,не се искат ЕГН-та на свидетелите, искат се чак преди сключването на брак, при подаване на декларациите smile
точно така ми пише на бележката ЕГН на свидетелите
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: септември 13, 2013, 13:05:08 »

Много странно за ЕГН на кумовете,  защото ние още не сме поканили кума и едният ни вариант е чужденц, тъй че изрично четох семейния кодекс и там пише само 2ма свидетили и нищо повече. Някои знае ли как стоят нещата с чужденците?
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: септември 13, 2013, 13:09:19 »

те нямат ЕГН имат ЛНЧ или с датата на раждане.Но задължитлено ми го е написала тая от ритуалната 10 дни преди сватбата с тези еЕГН и вс документи които са необхдоими + таксата , нз при вас как е така е в Бургас
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: септември 13, 2013, 13:29:17 »

Искат се.
За да приготвят документите. Това се случва няколко дни преди датата на сключване за брака трябва да се занесат копия от личните карти на младоженците и на свидетелите.
Активен
Desislava
Сватбар

« Отговор #359 -: септември 13, 2013, 14:53:54 »

Супер, месри  danceg
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: