Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 21:17:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на _Ezra_ 08.09.2012  (Прочетена 91081 пъти)

mari_m
Сватбар
Публикации: 216

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: септември 13, 2012, 10:16:48 »

eeй, така хубаво разказваш, че все едно бях там:))) Важното е, че сте били заредени само с положителни емоции и денят ви е минал страхотно! Макар и в гръб на снимката се вижда, че си била многоо красива булка!!!  Bravo
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: септември 13, 2012, 10:25:14 »

Благодаря ви  good опитвам се да го разкажа хубаво, не че съм така добра в това  pardon но имам желание да го запазя и да го подаря като книжка на милото за 1 месец от брака ни  heart В началото на връзката ни дълго време имах дневник и пишех в него, милото много му се радваше да го чете  smile после не ми оставаше време да пиша... Даже бях преписала поне 60-70 смс от него, в началото ми пишеше като луд - през няколко минути смс-и  yahoo

Искам да ви питам за личната карта, че не зная как става изкарването й - какво е необходимо  good
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: септември 13, 2012, 10:33:22 »

Чудесна идея за подаръка за първата месечинка, много романтично! heart
За картата - при мен стана много сложно, защото сменях освен фамилия и адреса и беше голямо търчене girl_impossible
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #288 -: септември 13, 2012, 10:57:33 »

Ех, каква хубава булчица си имаме! То все едно не ти, а сърцето ти разказва!
За смяната на документите имаше специална тема, а Киви /в нейната тема/ беше описала подробно неволите си.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: септември 13, 2012, 11:42:22 »

Езра, аз тъкмо се връщам от полицията - ходих да подавам документи за смяна на лична карта и паспорт. Обикновената поръчка (20 работни дни) за двете е 63 лева. Снимки правят на място (поне тук е така), трябват ти само старите документи и Свидетелството за сключен брак. Там ти дават да попълниш едно заявление smile Ако ще си сменяш адреса - трябват и някакви документи от нотариус за собствеността на жилището и т.н. Но ние все още не сме се установили на едно място, така че ще сменям по нататък smile
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: септември 13, 2012, 11:44:14 »

много благодаря
а това че е 20 дни пречи ли
защото нали до 30 дни трябва да си го смениш
или до 30 дни е да подадеш документите
защото ние на 5ти подписахме и мина време
каквато съм завеяна
Активен
Росита
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Бургас, морето и .....

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: септември 13, 2012, 17:09:25 »

Езра, честито миличка!  give_rose
Пожелавам ви попътен вятър в семейния живот! Бъдете винаги така щастливи и влюбени, като в първия ден!
Много хубаво разказваш, даже се просълзих на момента с късметчетата. И без да съм видяла снимки, знам че си била много красива булка.  smile
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #292 -: септември 13, 2012, 17:23:15 »

_Ezra_, имаш 30 дни за подаване на заявлението, а за издаването зависи каква поръчка ще избереш. Гледай да не закъсняваш, че налагат глоби  good

Чл. 81. от Закона за личните документи
 (1) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв.
лице, което:
1.  не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в
срок до 30  дни при промяна в имената,  единния граждански номер,  пола,
гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения
на образа;
« Последна редакция: септември 13, 2012, 17:36:34 от Alichka » Активен
desirer
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #293 -: септември 14, 2012, 09:03:30 »

Аз смених и личната карта и паспорта, преди това смених и адреса, доста се бях притеснила, но всичко стана бързо. Ако ще сменяш адреса, трябва първо него, преди да подадеш за лична карта, за адреса се ходи в общината в която ще е новият адрес, трябва ти копие от нотариален акт, ако жилището не е твое освен нотариалния акт ти трябва и декларация по образец, която се попълва от собственика. За самия адрес се попълват две бланки пак по образец, една за постоянен адрес и една за смяна на адреса. Става бързо, ако няма хора. След това ти дават тези два документа и веднага може да отидеш да подадеш лична карта, ако си сменила фамилията е важно като плащаш на банката за всичките услуги да е с новата фамилия.
Учудващо, на мен никъде не ми поискаха удостоверението за граждански брак, много странно, само ме питаха как е новата фамилия и каквото им кажех това пишеха smile. Но винаги го носих в себе си, не знам защо не ми го поискаха. Вчера минах и през кат за книжката, по същия начин, така и не ми поискаха удостоверението.
Иначе имаш 30 дни да подадеш, както е писала Alichka.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: септември 14, 2012, 13:16:01 »

Много хубав разказ... било е много хубаво  heart

А по отношение на котенцето - аз също като теб много исках, мъжът ми обещаваше..."ама сега апартамента е малък, нали ще правим къща" и там ми беше обещал 2  Wink Обаче аз напоследък се шегувах с него, че ще си намеря някой дърт проскубан котарак като не иска да ми намери котенце... просто шеги, в началото на тази седмица пред вратата си намерих коте с червена панделка и мъж заливащ се от смях. Тъкмо да започна да пищя от радост и се сепнах - това беше най-малкото коте, което съм виждала, оказа се на 13 дена! Майка му е била блъсната от кола и се озова при мен - с пожелание сега да тренирам за бебе, защото яде на 3 часа с биберон - това е най-сладкото същество на света! И изведнъж апартамента вече не е толкова тесен  yahoo Така че.... не се знае за котенцето!
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: септември 14, 2012, 20:59:57 »

благодаря ви  give_rose
кристи, много сладко  yahoo heart
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: септември 15, 2012, 12:41:23 »

малко снимки

моята изненада за милото

съпруг и съпруга (преди да влезем в ресторанта)

аз

украса в една от стаите

предната табелка бе на една от междинните врати
ето я на моята стая, но имаше кой да подскаже че ще дойде милото и съответно той в суматохата не я видял
Активен
Росита
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Бургас, морето и .....

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: септември 15, 2012, 16:12:25 »

Езра, прекрасна си!
Табелките са много забавни, особено тази която казва, че булките са свършили.  girl_wink
Активен
Mulan
Професор
Публикации: 342

« Отговор #298 -: септември 15, 2012, 16:42:31 »

Ezraaa...много си хубава  Girl_hide Желая на теб и съпруга ти да продължавате да се обичате,да си вярвате и да сте си опора едни на друг и за напред!  give_rose
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: септември 15, 2012, 16:45:18 »

Роклята ти изглежда удобна, аз съжалявам че не си взех подобна. Умрях от жега ....
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: