Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 12:54:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи част 2
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи част 2 (Прочетена 161462 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re: Сватбени фотографи част 2
«
Отговор #285 -:
септември 10, 2012, 16:27:16 »
Тази тема е една от най посещаваните от професионалистите и една от най НЕпосещаваната от потребители.Защо ли?Май сами се четете мили професионалисти и сами си спорите.
Активен
gost13
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #286 -:
септември 10, 2012, 22:36:12 »
Г-н Чуков,
Гаранцията на светкавицата е 2 години, ама вие щом ги хвърляте на 1.....Кажете поне къде ги хрърляте....
То и г-н Делийски сменява моделите камери с по-нови на 2 години, че били изост авали вече технически, нищо че производителите изкарват нов модел през поне 3-4 години.
По отношение на обективите, сърбят ме пръстите да цитирам известни фотографи тук с какви обективи снимат ( обективи, чието производство е спряно мнооооооого отдавна ).
По отношение на камерите...хубав пример сте дали....аз мога да дам за едно Сони със сменен затвор на 320 000 кадъра от 4 години ползване, предполагам ще се сетите кой.
Сайтове поддръжка----Ха Ха...че се разписвате в блогчето си, направеноо с безплатен софт ли?
Изобщо....ихвърляте се мнооооооооооооооого.
Пак казвам, много фотографи заслужават по-голямо заплащане, но заради уменията им,не закупената техника.Ако бат Генчо от квартала си вземе Хаси, ще му платите ли 3-4к да Ви снима сватбата, м?
Активен
Andreina
Сватбар
«
Отговор #287 -:
септември 10, 2012, 22:48:58 »
Аз вчера изчетох цялата тема и смея да кажа, че я намирам за доста информативна и интересна. Хубаво е, че могат да се видят и двете гледни точки. Оттам всеки си прави изводите.
Активен
Peyu
Любопитен
«
Отговор #288 -:
септември 10, 2012, 23:21:16 »
"На лисицата гроздето и е кисело" - сещате ли се?
п.п. А това кой колко взема си е лично негова работа.. Като идете на зъболекар и ви каже 100лв пломба почвате ли да го питате кога последно си е сменил стола и дали сайта му е безплатен? (харесали сте как работи, ще си платите или отивате при друг за 80лв) Това е пълна тъпня и може да съществува единствено тук и в хора с изкривено българско подсъзнание! На тези които им се струва НЕ нормално един фотограф в България да взема между 600 и 1 000лв за 10 часа ангажимент нека си покаже носа навън. Вижте колегите на запад с каква техника снимат, колко умения имат и какви пари вземат! Сега ще кажете: "да ама стандарта ни не е като техния" Така е, но и цените ни не са като техните, имам приятел сватбен фотограф в Германия хонорара му за 10 часова сватба е 2600 евро, за 3 часа е 1200.. Снима със същата техника като моята, според вас защо цената му не е 200евро колкото вземам примерно аз?
Спрете с глупавите коментари, няма бизнес на света в който не се реинвестира..
Винаги от страни нещата седят по друг начин, но разходите се качват.. качваме и цените! Ток, наеми, данъци, заплати, амортизация на стара техника, покупка на нова техника (компютри, принтери, фото машини, фотоапарати, обективи, батерии, карти памет) развиване на бизнеса, амортизация на служебния автомобил, положен труд и ПЕЧАЛБА естество!
"Ако този фотограф ви е кисел намерете си някой който сменя техниката си веднъж на 10 години и няма сайт че да ви е сладък дано!"
Активен
dani_dilov
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #289 -:
септември 11, 2012, 00:18:01 »
Помолени бяхме да спрем джавкането колеги....
Дефакто говорим сами със себи си което респестивно говори до една друга форма на ......
Няма и няма да има в мечтите на някого да се инвестират ежегодно ежегодно ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ
В ТЕХНИКА ОБУЧЕНИЕ БИЗНЕСА И ПРОЧИЕ ............
Коректно но стига ....Не сме и задължени след като не желаеме да участваме и плащаме някакви си 250лева за семинари и прочие ........Никои не е открил топлата вода а всеки може да каже как е стигнал до нея ......Но си говорим сами тоест само между "професионалисти"Стараем се да постигаме резултати да резличаваме се от "непрофесионалистите " да но нека работим за името си и рекламата не да ревем за щяло ....Едва ли ще привлечем повече клиенти
Поздрави един случаен които съвсем случайно снима 5 сватби септември месец и съвсем случайно 2 от тях не са в София ...........Успех на всички....Спрете се ........Тази година не реинвестирах повече от 200 лева .....След като на активните дати сме редовни читатели и постващи в форуми а не зад камерите респективно не ни се налага да реинестираме за съжаление и моя радост 6-9 септември отразихме 3 сватби
Следват Велико търново 22.09 и отново София
Да си мисляат колегите от В.Търново и регион защо и как екипа от София ще снима там
както и постващите в дните когато снимаме от София .....
Велики ли сме??? Не ..НЕ НЕ ....Просто сме по близко до клиента с честност отркровенност и прочие ...
Просто рекламата и пътищата до клиенти ни са пократки от описаните сложни схеми по горе ...и РЕСПЕКТИВНО ПРОДУКТА НИ Е ДОБЪР И ПРИЕМЛИВ КАТО СРЕДНО СТАТИТИЧЕСКИ ...
ГЕНИИЙ ЛИ СМЕ ????-НЕ НЕ НЕ
След като хората по улицата не припадат и не коленичат при нашето появяване НЕ СМЕ .....
«
Последна редакция: септември 11, 2012, 00:52:16 от dani_dilov
»
Активен
estlar
Ентусиаст
«
Отговор #290 -:
септември 11, 2012, 07:05:42 »
Ох, мили фотографи, обожавам фотографията и много добре осъзнавам колко скъп може да бъде вашия труд. Но цената на оборудването е последното, което има значение при една фотосесия, има значение задапаратното устройство. Стил на работа, контакт с моделите, онзи фотографски усет, импровизацията. Ако някой може да оцени работата ви по тези критерии, същият този някой ще даде колкото поискате. За съжаление са малко булките, които разбират от фотография и са способни да различат хубавата снимка от изключително трудния кадър и момент, който сте уловили. Сигурно затова повечето се опитват да привличат клиенти с качеството на техниката. Важно е, но както каза гост13, не е решаваща. И Хаси да има фотографът, няма да му седна пред обектива, ако не ми харесва стилът му на работа.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #291 -:
септември 11, 2012, 07:30:27 »
Добре само едно не мога да си обясня защо винаги в тези теми са споровете.Защо например няма спорове за украсата на ресторанта,за букета,за роклята и т.н.Почвам да си мисля ,че се чувствате недооценени и при най-малката провокация сте готви да скочите.Пак казвам всеки бизнес изисква инвестиции и при зъболекаря трябва да сменя апаратура,която не е евтина,и всеки инвестира в бизнеса си.Този ,който не инвестира просто не го е грижа за бизнеса му ,а добрия бизнесмен инвестира и в техника и в хората,които работят за него.Защо все намирате за нужно да се оправдавате.да много пъти и на мен са ми казвали ,че смятат че цените са завишени.Просто отговарям ,че това е моята ценова оферта и те са свободни да потърсят друга която ги устройва.И не се оплаквам на ляво и дясно по форумите.
Аз съм разгледала доста снимки поради присъствието си в този форум а и просто защото харесвам фотографията.Не разбирам от фотография и от това доклко е качествена една снимка и никога не питам с какъв апарат е снимана.Мен ме интересува да ми харесва,да е уловен момента,да е хубав кадъра и интересен.Естествено ясно ми е ,че аз не съм модел и снимките няма да станат като на супермоделите.Наскоро търсих фотограф за семейна фотосесия и гледах доста снимки и на нито един от харесваните фотографи не съм търсила вида на фотоапарата или да видя колко инвестира и печели.Но ако този фотограф ,който избера скача на всяко несъгласие с него и непрекъснато се чувства недооценен не бих го избрала дори да ми харесват снимките му.
Този спор за заплащането се води за пореден път и всеки път едно и също и всеки път триене и всеки път сърдите и накрая какво се получава-нищо полезно за булките.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #292 -:
септември 11, 2012, 08:41:36 »
Защото gucci крайният продукт е произведение на изкуството и за разлика от всички останали продукти на всички услуги не отива в канала или кофата за боклук. И понеже всеки има вкус и виждане по въпроса кое е красиво и кое е най-добро настъпват едни дълги дискусии. Просто спорът се свежда до дилемата чалга или рок, или театър или селски изпълнения.... Продуктът фотография и филм е нещо, което винаги ще предизвиква спорове. Никога спор няма да видите за нещо, което сте изяли и изсрали, поне аз така разсъждавам. Нормално е да има различни вкусове. Но преекспонирането идва от много обективни причини, едни от които е бързото развитие на техниката в тази област с цел печалба от производителите на най-популярната стока днес - мобилните телефони. Съгласете се, че ако се произвеждаха толкова много зъболекарски столове, дискусията щеше да се измести върху тях, а не върху фотоапаратите и създавания от тях продукт - снимката. В днешно време всеки човек има фотографиращо устройство и несъзнателно или съзнателно влиза в ролята на фотограф. И в деня на празника си /сватбата/ решава ,че е достатъчно компетентен да дава съвети и да влиза в полемики. Всеки един от тези хора търси един собствен стил, търси нещото , с което да бъде различен от останалите и забелязан. Все пак става въпрос предимно за млади хора. Та в този ред на мисли забравяме, че фотографията е преди всичко продукт на репортажа. С една дума много бързо забравихме, че преди 5-7 години, когато консуматива за създаването на една фотография струваше много пари, подобни експерименти със сватбената фотография бяха рядкост. В днешно време, създаването на тази фотография не струва нищо и е нормално, за да бъде всеки различен да експериментира непрекъснато, да търси своя стил, почерк...
Та с една дума - нормално е да се дискутира продукта от нещото, което всеки има-фотоапарата. Никой няма да говори и пише за зъболекарски столове, кюфтета, рокли, автомобили и т.н. Всеки говори за фотография....Добре, че не съм фотограф и аз да започнада пиша и говоря....
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #293 -:
септември 11, 2012, 09:44:57 »
Май този път П ще те оставя сам да си спориш.Защото явно не си разбрал нищо от поста ми.А и както винаги изразите ти са груби и задълбаваш в едни препратки от миналото и субективизъм от професията ти и да си нареждаш твоите си неща като всеки път.Опитах се да обясня ,че прекалено се впечатлявате от мненията във форума и много се впрягате и палите и че редовно ваши колеги и булки ви провокират.Има доста добри фотографи ,които не виждам тука да се оплакват и жалват колко са недооценени и как им се гледа в паничката.
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #294 -:
септември 11, 2012, 09:46:13 »
Цитат на: dani_dilov в септември 11, 2012, 00:18:01
Да си мисляат колегите от В.Търново и регион защо и как екипа от София ще снима там
както и постващите в дните когато снимаме от София .....
Велики ли сме??? Не ..НЕ НЕ ....Просто сме по близко до клиента с честност отркровенност и прочие ...
Просто рекламата и пътищата до клиенти ни са пократки от описаните сложни схеми по горе ...и РЕСПЕКТИВНО ПРОДУКТА НИ Е ДОБЪР И ПРИЕМЛИВ КАТО СРЕДНО СТАТИТИЧЕСКИ ...
ГЕНИИЙ ЛИ СМЕ ????-НЕ НЕ НЕ
След като хората по улицата не припадат и не коленичат при нашето появяване НЕ СМЕ .....
Защото колегите ви от Търново на 22-ри септември ще снимат навън. Не Ви ли е минавало през ума?
Аз например съм в Кюстендил, който ми е на 310 км.
Друг мой колега, също от Търново е в София.
Тоест там сме, където са ни повикали да снимаме и няма никаква друга причина да не сме в Търново.
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
«
Отговор #295 -:
септември 11, 2012, 09:48:50 »
Цитат на: gost13 в септември 10, 2012, 22:36:12
Сайтове поддръжка----Ха Ха...че се разписвате в блогчето си, направеноо с безплатен софт ли?
Приятелю, като уеб програмист съм написал над 70 сайта. Това, че моят сайт ползва готов блог не означава, че няма разходи. И тези разходи са за реклама. Поддръжката на един сайт е комплексна и не се свежда само до неговата цялост и непрекъснатост на работа.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #296 -:
септември 11, 2012, 09:52:09 »
Тази тема е за бъдещите булки, ако имате нещо да си делите на ЛС!
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
«
Отговор #297 -:
септември 11, 2012, 09:54:08 »
Цитат на: gost13 в септември 10, 2012, 22:36:12
По отношение на обективите, сърбят ме пръстите да цитирам известни фотографи тук с какви обективи снимат ( обективи, чието производство е спряно мнооооооого отдавна ).
Или цитираш или мълчиш. Това е доблестната постъпка. Като си откровен карай доо край.
Аз после ще ти обясня дали има значение кога е спрян от производство един обектив ;-)
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
«
Отговор #298 -:
септември 11, 2012, 09:59:43 »
Цитат на: магито в септември 11, 2012, 09:52:09
Тази тема е за бъдещите булки, ако имате нещо да си делите на ЛС!
Маги,
принципно сте права.
Но темата, в нейната цялост, се чете от всички
Когато някой е изказал твърдение, което подвежда останалите читатели, то не е редно на лични да се връща отговора.
Разумният читател ще извлече ползата от всяко мнение
Ако и да смятам, че в голяма част от случаите gost13 не е прав, то и в неговите постове има какво да се извлече.
На бъдещите младоженци трябва да им е що годе ясен генезисът на ценообразуването. И вече сами да преценят как точно ще формират избора си на сватбен фотограф.
Аз бях написал една кратка статия по този въпрос, но ми изтриха линка, защото статията е в моя блог. Е, няма да я преписвам цялата тук
Активен
dani_dilov
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #299 -:
септември 11, 2012, 10:15:49 »
МОДЕРАТОРИ с метла почистват темата или идеята е преименуване на нещо от рода -Кои е по най ,Само за професионалисти и прочие доказа се че само 5-10 процента от постващите тук са младоженци ....
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...