Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 18:43:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220549 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #255 -:
март 11, 2012, 12:21:22 »
Ето я тортата за РД на сестра ми.Нямах време да я направя както исках.Идеята беше една получи се друго.В заключение мога да кажа, трябва да си купя хубави бои, за да не рисувам(не ме бива) а и защото така става твърд фондана.
Нещо не мога да намеря снимките на сушите, но ще търся още на един фотоапарат.А довечера ще ви кача и снимки на един ябълков сладкиш, на вид засега е супер, остава и да го опитаме
torta.JPG
(55.8 KB, 684x513 - видяно 191 пъти.)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #256 -:
март 11, 2012, 12:21:50 »
Ето я в разрез, пак с маслен крем
torta1.JPG
(62.39 KB, 684x513 - видяно 188 пъти.)
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #257 -:
март 11, 2012, 12:28:32 »
Маги ,тортата ти изглежда много вкусна
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #258 -:
март 11, 2012, 12:45:20 »
Маги супер е станала тортичката.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #259 -:
март 11, 2012, 12:48:34 »
Gucci, добруджанките ти изглеждат страшно вкусни
Може ли рецепта?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #260 -:
март 11, 2012, 13:33:24 »
Добружанки
2 и 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 с.л. сода
1-2 ч.ч. натрошено сирене
Гасиш содата в киселото мляко.Пресяваш брашното в купа.Добавяш в кладенче в средата киселото мляко и олиото и замесваш/силно казано-по скоро бъркане/ тесто.Добавяш натрошеното сирене.Загребваш с лъжицата и слагаш да печеш в тава покрита с хартия за печене.Може и с ръка да оформиш топчета,като солен кекс също,да добавиш колбас и други добавки.Много вкусно и лесно.Този път са още по вкусно защото са с домашно мляко и сирене директно от мандрата.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #261 -:
март 11, 2012, 14:05:14 »
Това е страхотна закуска, а и много лесна. Благодря, Гучи!
Мъжът в къщата заяви, че му се яде тутманик. Дайте моля някоя изпитана рецепта, искам да го изненадам
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #262 -:
март 11, 2012, 14:21:45 »
Маги,супер тортичка иска ми се да я опитам
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #263 -:
март 11, 2012, 15:39:07 »
Че е вкусна вкусна е, а и с масления крем е като от детството ни на вкус, на външния вид, хич не стана както исках и имам много още да се уча.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #264 -:
март 11, 2012, 16:57:52 »
Цитат на: магито в март 11, 2012, 15:39:07
Че е вкусна вкусна е, а и с масления крем е като от детството ни на вкус, на външния вид, хич не стана както исках и имам много още да се уча.
Маги може да си пускала рецепта за масления крем и за тази торта,но моля пак просто нямам време изобщо да чета назад
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #265 -:
март 11, 2012, 17:36:15 »
Довечера ще ти пусна всичко, с обяснение кое как се прави.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #266 -:
март 11, 2012, 17:36:43 »
Цитат на: магито в март 11, 2012, 17:36:15
Довечера ще ти пусна всичко, с обяснение кое как се прави.
Благоодаря
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #267 -:
март 11, 2012, 18:22:07 »
Страхотни работи сте сготвили момичета, давайте само така!
juji
, давам рецептата за ризотото, което ни е любимо - лесно и бързо за правене!
Ризото с пушена сьомга и копър
* За двама души
* Първо слагаш литър и половина вода да заври с едно кубче рибен бульон (или друг). Ние слагаме две кубчета, но тогава става доста по-солено, така че не го препоръчвам, защото и сьомгата е солена. Бульонът оставяш настрана с един черпак.
* Нагласяш на средно-силна температура котлона. Ние го готвим във вок. Запържваш 200 гр.
ориз за ризото
(важно е да е за ризото) с 5 или 6 стръка млад зелен лук нарязан на колелца (бялата част) в малко зехтин (около 1-2 с.л.) докато оризът стане като стъклен.
* После добавяш около 200 мл. бяло вино, бъркаш постоянно докато почти се изпари, но
никога
докато стане напълно сухо!!!
* После започваш да слагаш бульона с черпак по следния начин: половин черпак в тигана с ориза, постоянно бъркаш с две дървени лъжици докато водата се попие от ориза, но не да започне да загаря,
никога не оставяй ориза да загори
. Искаш да попие повечето течност и когато това стане слагаш следващия черпак. Бърка се постоянно! Така продължаваш около 20 мин. през, което време този процес се повтаря все така - добавяне, бъркане. Накрая когато пробваш ориза той трябва да е размекнат, да изглежда маслен и много да се лепят зрънцата едно за друго. Може да ти е останал бульон, това не е важно.
* В края на 20 мин. ако оризът е станал, както описах добавяш в тигана нарязаната на лентички пушена сьомга (200 - 300 гр.) омесена с накълцания пресен копър (около 2 стръка) и поръсена с черен пипер. Всичко се омесва за не повече от около 1 мин. когато сьомгата си смени леко цвета от червено на леко розово. Това може да стане и на изгасен тиган ако видиш, че ризотото е прекалено сухо. Сервираш! Много е вкусно!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #268 -:
март 11, 2012, 18:39:35 »
Ето и рецептата за вита торта с бадемов марципан.
За долния кръгъл блат:
25гр бадемов марципан
4 жълтъка
2 белтъка
50гр захар
35гр брашно
20гр какао на прах
25гр фино смлени, белени бадеми
ванилия
За големия блат:
50гр бадемов марципан
8 жълтъка
4 белтъка
100гр захар
70гр брашно
40гр какао на прах
50гр фино смлени, белени бадеми
ванилия
за крема:
170гр масло
3 белтъка
20гр захар за разбиване на белтъците
100гр захар + 60мл вода за приготвяне на сироп
щипка ванилия
Направа ба блатовете:
Като кръглия става за около 22 см тава.
Бадемовият марципан (сурова маса) се разбърква с два от жълтъците на кремообразна смес, последователно се добавят останалите жълтъци, ванилията и 1/3 от захарта. Разбъркват се на пяна. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. В трета купа се пресаяват и разбъркват брашното, смлените бадеми и какао. Белтъчената смес се добавя внимателно към жълтъчената и разбърква, накрая се прибавя и брашнено-бадемо-какаовата смес. Получената смес се изсипва и разстила в тава (30х40см), предварително застлана с готварска хартия. Пече се на средна скара, 230°C около десетина минути, но се проверява още след шестата. Изпеченото тесто с размери 30х40см. се обръща върху влажна кърпа, намазва се с масления крем и се разрязва на линии с широчина 4см, които се навиват една след друга тип "охлюв" върху кръглата основа. Стяга се в тортен ринг (подходящ е саморегулиращ се) и оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
Крема:
Мекото масло (стайна температура) се разбива на крем. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя захарта. Паралелно с това се подготвя захарният сироп: захарта, водата и ванилията се изсипват в метален съд и завират до температура 116°C - течността ври с мехури, но е далеч от карамелизиране. Снема се от огъня и на тънка струйка с непрекъснато бъркане (да не се сипва във въртящите се приставки на миксера!) се добавя към белтъчения сняг. Разбърква се докато сместа се охлади с температура като на разбитото на крем масло, което се добавя последно - масленият крем е готов.
Ако се нарежат по-големи от 4 см лентите, става по-висока, но по-малка като диаметър торта.Може вместо с тортен ринг да се стегне с домакинско фолио, но формата не става идеално кръгла, личи си от снимката.
Покритието при мен е маслен крем, а отгоре фондан, но може да се покрие със всичко според мен.
http://dimitranas.blogspot.com/2009/01/blog-post_3049.html
това е сайта от който съм я взела.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #269 -:
март 11, 2012, 20:39:17 »
Ето и от мен обещания ябълков сладкиш.Много лек и не прекалено сладък.На мен ми харесва
P3100076.JPG
(30.14 KB, 400x300 - видяно 2986 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines