Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 23:36:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111122 пъти)

kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: март 14, 2008, 14:24:33 »

Диди знам че таткото няма работа да гледа дето не трябва ама моя така се е заинатил все едно някой ще му даде tease
да Роси няма опция Татко на секциото nea за мое голямо съжалениено и през прозорчето да го виждам пак ще съм по-спокойна
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: март 14, 2008, 15:07:20 »

Според мен бащата няма никаква работа да присъства на раждането.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: март 14, 2008, 23:00:12 »

Аз пък мисля че има място.Това е такъв прекрасен момент. Гледах по телевизията едно предаване в което даваха репортаж за една болница и имаше една родилка да ражда. В Швеция бащата има право да е с родилката през цялото време.И бащата бе6е там.Когато се роди бебчето тои плачеше и се радваше повече и от майчето което горкото не знаеше на кой свят е от мъки да напъва но все пак мислиа че и бащата има пръст в цялата тая работа с бебето и ако не го носи в себе си 9 месеца поне на тази радост мойе да се наслади.А и ще ми е утеха да знам 4е е до мен а не съм сама със сума ти не познати.
Активен
ilusion
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: март 14, 2008, 23:12:54 »

Нека и аз като скоро раждала да се изкажа по въпроса.Винаги съм била ЗА присъствието на бащата,докато не го преживях.Искам да ви кажа,че такива неща ми се случиха,че най-малко бих искала мъжа ми да ги види.Отначало всичко беше добре и имаше усмивка на лицето ми,но после с всичките контракции,повръщания(извинете за това) и най-вече с цялата кръв около мен се уверих,че мъжа НЯМА място в родилната зала.А относно бебчето и бащата,нашият тати дойде 15 мин. след като родих и си видя малката принцеска и мен,но отново когато бях с усмивката на лицето.Това също беше незабравим миг за него. heart
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
Публикации: 715

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: март 16, 2008, 20:49:25 »

Нека и аз като скоро раждала да се изкажа по въпроса.Винаги съм била ЗА присъствието на бащата,докато не го преживях.Искам да ви кажа,че такива неща ми се случиха,че най-малко бих искала мъжа ми да ги види.Отначало всичко беше добре и имаше усмивка на лицето ми,но после с всичките контракции,повръщания(извинете за това) и най-вече с цялата кръв около мен се уверих,че мъжа НЯМА място в родилната зала.А относно бебчето и бащата,нашият тати дойде 15 мин. след като родих и си видя малката принцеска и мен,но отново когато бях с усмивката на лицето.Това също беше незабравим миг за него. heart
Напълно съм съгласна  good, е мнението ми също доста се промени след като родих.
Активен
PetraShili
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: април 23, 2008, 10:22:19 »

Сега мога да кажа като преживяла раждането моя опит. За мое щастие таткото беше на раждането. На родилната маса бях 10 часа, и милото стоя през цялото време до мен и ми помогна МНОГО! Не само морално но и на практика, държа ми легена за повръщане, разтрива ми краката, завива ме и отвива с одеалото в зависимост дали ми беше студено или горещо, държа ме за ръка по време на контракциите, дори "диша" с мене и много други неща, а за самите напъни ми държа главата, говори ми... и немога да си представя какъв ужас бих преживяла ако трябваше да стоя 10 часа сама и да се мъча сама! Така, че аз съм ТВЪРДО ЗА таткото да присъства, разбира се това зависи какъв е таткото...

Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 21, 2008, 00:05:02 »

Аз смятам,че таткото трябва да е до жена си по време на раждането,стига разбира се да иска.Когато отидох да раждам първото си дете,таткото ме остави на входа на отделението и аз се разплаках.От една страна виждах тревогата в очите му,от друга в момент в който имах нужда от подкрепа аз бях сама.Мисля си за второто да си е при мен.А и той няма нищо против.Но ще видим тогава може друг акъл да ми дойде,знае ли човек.
Активен
ками
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Алекс

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: септември 14, 2008, 01:37:32 »

аз съм ЗА с 2те ръце (въпреки че таткото е на друго мнение по въпроса- пуст му мъжки страх) таткото да присъства и да е на една ръка разтояние от мен
за сега са такива плановете ми, дано не се провалят към края на декември и да гледамe "Таткото беглец''  blum
Активен
Natalia Borisova

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: септември 14, 2008, 15:02:08 »

Нашият татко все още се колебае дали да присъства. Иска му се, но като че ли усещам малко страх или де да знам какво е!  pardon То е ясно, ще го решава на място като го питат. Аз лично не съм против, напротив! Дори си мисля, че ако е до мен ще ми дава кураж, но няма да го карам, както си реши.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: септември 14, 2008, 18:31:51 »

Ние като вече минали по този път, нека да споделим... (аз съм писала и в моята темичка,но и тук наратко...)

Така, значи в началото тати много се чудеше дали да присъства, а аз определно исках, но го оставих сам да си вземе решението. Посетихме малко курсове за раждането и след тях, Боби заяви, че ще присъства. Сега категорично заявява, че това е бил най-щастливият миг в живота му и за нищо на света не съжалява, напротив... На един от прегледите за разкритие, доки му каза "Ела да видиш - това е косичката на сина ти" Аз останах shok и малко се сепнах, но всичко беше ОК. Боби после ми сподели, че през цялото време се е чувствал все едно той ражда и не е обръщал внимание на кръвта и всичките му там неприятни атрибути. А моментът в който главичката и телцето се плъзнаха от мен, видях най-щастливите сълзи в очите му и направо щеше да набие доки, за да му даде ножицата, за да пререже пъпната връв blum А колкото до мен - едно огромно благодаря към него - беше безценен и определено се чувствах хиляди пъти по-сигурна и спокойна, въпреки че раждах без упойка и на моменти ми идваше да убия някого blum
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: септември 15, 2008, 08:21:13 »

Браво на смелия татко! good
Това, че сам е изявил желание да присъства е похвално. Bravo Много бащи се дърпат и казват, че ще присъстват на една грозна гледка или твърдят, че ги е страх. Е, не мога да го разбера това. pardon Като го правехте, не ви ли беше грозно и страшно! crazy sarcastic
Трябва да разберат, че това е една огромна подкрепа за нас (психическа, а и физическа ако щете), особено ако е първо раждане. Благодаря на съпруга ми, че сподели с мен това изживяване. Писала съм, но пак ще кажа - бях секцио, а той беше до мен през цялото време. Това не се забравя лесно. Сега знам,  че подкрепата му не е само на думи и че мога за всичко да разчитам на него, дори да е с мен и при второто раждане, някой ден. blum
Активен
iolly_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

« Отговор #86 -: септември 15, 2008, 14:08:53 »

Момичета и аз съм раждала и таткото не присъстваше, защото беше секцио, но и да не беше тогава бях на мнение, че не искам да присъства. Мисля, че на този въпрос няма еднозначен отговор. Зависи каква е майката, какъв е бащата, какво е раждането..има ли усложнения. Аз лично от една страна мисля, че трябва да присъстват, защото е необходимо да видят жената какво преживява, повечето не го осъзнават. Но пък от друга страна аз лично имах нужда от спокойствие в този момент и се радвам, че нямаше близки хора около мен да пирпилят от притеснение. Добре ми беше да знам, че са на етажа и мислят за мен и ако има нещо може да реагират, но в оперционната си ми беше добре с перфектният колектив на който попаднах в болница СВ.София. Аз лично бях по-спокойна така, иначе щях да се чувствам все едно съм на сцена, а другите са дошли на театър и чакат да видят как ще се представя. А съм и чувала един татко, който сподели, че много обича жена си, но откакто е присъствал на нормалното раждане на детето си се е погнусил от всичката кръв като е видял как излиза бебето. Ако присъстват мъжете задължително трябва да са откъм главата на майката само и да са доста уравновесени хора. Това е моето мнение.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: септември 15, 2008, 14:26:59 »

А съм и чувала един татко, който сподели, че много обича жена си, но откакто е присъствал на нормалното раждане на детето си се е погнусил от всичката кръв като е видял как излиза бебето.
Неам думи просто! olele Oh my ...

Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: септември 15, 2008, 18:52:50 »

Когато се роди моето слънчице нашия татко не присъства по мое решение,но съм решила за второто,ако не е секцио да го помоля да дойде.Той се прави на смел и казва че няма проблеми,но за мен е важдо да е до мен в този момент защото знам какво е да не е до мен.Да е живот и здраве да стане второто се надявам да може да присъства.
Активен
JeniB
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #89 -: септември 30, 2008, 01:10:37 »

Нашият татко присъства на раждането ми. Беше през цялото време с мен - в предродилна, в родилна. Изобщо не съжалява. Много е доволен и щастлив, че присъства. Даже му дадоха да пререже пъпната връв. Иначе ми помагаше при самото раждане - подпираше ме, нещо ми говореше ама много не помня какво smile И ако си мислите, че нещо се вижда... то там дето се вижда няма място от акушерки, лекари и т.н. Мъжете ги слагат до главата ти и нищо не виждат Wink
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: