Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 07:28:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 4 "
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 4 " (Прочетена 170042 пъти)
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Отг: " Захранване на бебетата - 4 "
«
Отговор #210 -:
декември 15, 2011, 22:10:11 »
Кокиче
,много полезна информация!Благодаря ти!
На мен също на ДК ми казаха,че мога да давам дроб и това поне преди 2м-тоест,когато Дара е била на 7м.
Споделям мнението на Ина,че е филтър и нямам намерение скоро да давам.
Аз обичайно давам твърдата храна около 12 и после около 19-20ч,но тези дни бебка прави такива часове сън,че си остава с едно хранене.А в началото на седмицата имаше дори 3 хранения...
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #211 -:
декември 15, 2011, 22:58:40 »
да черният дроб е добър за хемоглобина. и педи настояваше да давам от 7 м , но почаках до 8 и 1/2 м от тогава давам и риба през 7 - 10 дни, даже задължително купувам черен дроб пюре веднъж в седмицата.
Диде
, агнешкото го въведох към 1 г по препоръка на педи
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #212 -:
декември 15, 2011, 23:36:27 »
Кокиче
, не знам за овчето сирене, но козето знам, че е много полезно. А относно марките, аз си имам фаворит и това е Маджаров. Отделно ми казаха, че и Филипополис и Пършевица са добри. Аз вече въведох сиренето, на Филипополис, защото наблизо нямаше Маджаров просто.
Благодаря ти за информацията за рибите
За вечеря не мога да помогна. Нашето последно твърдо хранене е около 18ч, когато давам плодово пюре с бисквитки, или оризово-плодова каша, плюс мляко понякога. Но след баня - само мляко засега.
Дроб не бих давала. И аз не съм близвала такова нещо, а и наистина в него се натрупват гадостите след храносмилането при животното.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #213 -:
декември 16, 2011, 00:55:15 »
Цитат на: inaxastra в декември 15, 2011, 21:07:51
Да, мен на сьбранието на Лече Лигата ми казаха, ако ме е страх за желязото да й давам кьрвавица, при което аз сметнах, че е шега и започнах да се смея, докато разбера, че никой друг не се смее и си е сьвсем сериозно. Храносмилала се лесно и била най-богата на желязо (много ясно). Лично аз такова нещо не ям и нямам намерение да го давам на детето.
А да и аз като прочетох веднъж този съвет от иначе вегетарианец и супер специалист по кърмене и всякакви натурални неща, се върнах да прочета изрешението отново, че беше на английски. Реших, че нещо съм пропуснала някоя дума. Но си е съвсем сериозно. Идеята е, че ако го предложиш, на детето ще му се услади само ако организмът му има нужда от желязо.
Сьомгате се препоръчва дива, за да се избегнат хормоните и тем подобните глупости, с които се тъпче - демек не гледана в северен Атлантик (там такава не е останала). За останалите видове риби не съм много запозната засега.
«
Последна редакция: декември 16, 2011, 01:09:27 от minalina
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #214 -:
декември 16, 2011, 12:43:10 »
Че и на рибата ли се дават хормони? Мислех че важи само за говеждото...
Лудница, човек вече и от ядене да го е страх
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #215 -:
декември 16, 2011, 21:57:37 »
Ина, Сьомгата, която я водят "farm raised" , я хранят с царевица, която в повечето случаи е генно модифицирана. За хормони , не знам, дали им дават, но ако се купува , най-добре е тази на която пише "wild caught".
Аз риба още не съм давала, защото като дете имах алергия (която израстнах) и ме е страх от реакция. До колкото знам най-добре е да се дава сладководна риба, заради съдържанието на живак в морската/океанската. Не виждам нищо лошо в това, ако рибата е по-мазна, рибеното масло не вреди, напротив полезно за сърцето, косата, костите. Това , което в действителност натоварва черния дроб са излишните въглехидрати и захари.
Дани, за попарата не се чуди, просто консистенцията не е и харесва. Моята баба упорито се опитваше да ме тъпче с попара до 3 клас, а аз просто я ненавиждах и дебнех момент , в който да я изхвърля в тоалетната. Както някой по-горе бе казал, не виждам никаква загуба от това, че детето не яде мокър хляб.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #216 -:
декември 16, 2011, 22:12:16 »
И аз да допълня нещо за рибите Тези които се отглеждат в рибарници освен с царевица се хранят и с брашно от кости и други гадости а морската както е писала Мири е отровена с живак и една вметка за една от най продаваните риби Пангасиуса който го използват в повечето детски кухни една от най-вредните риби защото се отглежда в най-замърсената река в света по изключително мръсен начин а месото и е силно ще го нарека абсорбиращо т.е. добре поема от веществата от околната среда Та за рибата и аз съм в дилема абе не я предлагам много
Активен
dodo23
«
Отговор #217 -:
декември 16, 2011, 22:57:54 »
Цитат на: inaxastra в декември 16, 2011, 12:43:10
Че и на рибата ли се дават хормони?
След като реших,че ще приготвям рибата сама,първата ми мисъл беше да купя от развъдник(рибарник/язовир).
Но се замислих,че най-вероятно там се отглежда,както се отглеждат бройлерите-със смески,пълни с вредни работи.
Явно вариянта е да се наредя с въдица,до някоя малка река и да чакам да клъвне.
До тогава ще избера по-малкото зло-морска,но прясна.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #218 -:
декември 22, 2011, 13:38:47 »
Искам да дам бисквитка, но нямам на идея какво да купя или приготвя. Приемям предложения
За сега е опитвал само тиква, морков и ябълка.
Активен
dodo23
«
Отговор #219 -:
декември 22, 2011, 13:55:02 »
Цитат на: bejkite в декември 22, 2011, 13:38:47
Искам да дам бисквитка, но нямам на идея какво да купя или приготвя. Приемям предложения
За сега е опитвал само тиква, морков и ябълка.
Аз давам бисквити на Плазмон.Май имаха и оризови,ако не си въвела глутен.
Мисля,че можеш да дадеш и обикновенна бисквита,но гледай съдържанието да е по-изчистено от към захар,сухо мляко и Е-та.
Чичибебе,също знам че доста майки дават.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #220 -:
декември 22, 2011, 13:57:39 »
Аз първите няколко пъти я дадох ситно натрошена, в плодово пюре. Но тя си задъвка много уверено от рано и затова почнах да й я давам цяла и тя си гризка, но тя има зъбки отпред вече. Засега съм взимала само на Плазмон, първо безглутенови, сега и с глутен. Знам, че има и Чичи бебе, но от тях не съм взимала.
Днес за първи път дадох каша от просо, а я бях купила поне от 2 месеца. Ели пък взе, че много я хареса
Сложих масълце само. Отделно й давах сирене, но не натрошено в кашата. Обожава сирене и съм много щастлива! По всяко време може да го яде. В тази връзка ди питам, ако знаете: дали мога да й давам сирене 2 пъти дневно? Количеството е колкото кибритена кутийка. Просто така подскача като го види, че едвам смогвам да й го дам
И, бихте ли ми препоръчали марки хубаво кисело мляко?
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #221 -:
декември 22, 2011, 15:14:41 »
На Плазмон има бисквитки, които се разтварят много лесно. Според мен са подходящи за малки бебета, защото са по-безопасни от към задавяне. На Хип бисквитите у нас въобще не се харесаха и така ги изхвърлих.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #222 -:
декември 22, 2011, 19:05:58 »
Момичета, аз пак си промених мнението за началото на захранването. Само не ми се смейте, че съм толкова нерешителна
Реших да започна със зеленчуци по обяд и за да не си сменям повече мнението купих едно готово пюре био тиква на Хип. Обаче дребният си измести режима и сега яде в 11:00ч и в 15:00ч. Кога да я дам тази тиква, в смисъл кое се води обедното хранене? Според мен едното е преди обяд, а другото след и сега се чудя кога дам. Клоня повече за 11ч, но не знам... Да ви кажа с това захранване се чувствам супер смотана, не мога да взема крайно решение и все се чудя дали така трябва...
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #223 -:
декември 22, 2011, 19:27:16 »
Ели, според мен е по-добре да го дадеш в 11 ч .
Защо си смени мнението за започване с плодове пюре, вие на колко хранения сте на ден?
По нататък ще си смените режима, но ако остане същия можеш да даваш плодче/ плодво пюре към 11 , като се захраните добре и към 12- 13 ч зеленчуковото
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #224 -:
декември 22, 2011, 20:59:06 »
Ели, до колкото си спомням педиатърката ти беше препоръчала да не заместваш хранене веднага. Според мен в 11 часа дай на Ники мляко, в 13 пюре, в 15 - мляко.
Тоест първо мляко, после пюре...Но аз нямам опит - само четене.
И гледай Ники какво иска.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17