Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 07:17:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 4 "
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 4 " (Прочетена 169998 пъти)
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Отг: " Захранване на бебетата - 4 "
«
Отговор #150 -:
ноември 30, 2011, 22:58:15 »
Боги, според мен можеш да му спретваш нещо като вечеря. Ние така правим и после и да не си изпие млякото не се притеснявам, защото знам, че е хапнал. Спомням си, че имахме период в който и Златомир пиеше по толкова малко мляко, но беше временно. Сега изпива 200 -300 мл. Когато спирахме с кърменето единственото мляко, което прие беше на Хумана с вкус на банан и ванилия... и вече 6 месеца него си пие вечер
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #151 -:
декември 01, 2011, 00:50:18 »
Моят дребосък пък никакво АМ не харесва май-пробвах толкова различни и от нито едно не е изпил повече от 60 мл.
От месец не се кърмим.Пробвах НАН,Милупа,сега Аптамил ,понякога пие 30 мл,понякога 60 мл.
Ако е много ,много жаден 90мл.
Боги ,сигурно е период.Щом преди не е правил така.Ще мине.Аз за вечеря му давам зеленчуци сварени да гризка или месце или краставички.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #152 -:
декември 01, 2011, 10:26:09 »
Вече започнах да захранвам със зеленчуково пюре, избрах картоф, но тя си иска млякото и общо взето си върти лъжицата в устата, та притесненията ми са като го заместя изцяло да не иска пак мляко.
Педито ми каза, че до седмица трябва да яде само пюре на обяд.
Моля ви, споделете при вас как беше
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #153 -:
декември 01, 2011, 10:33:07 »
Ванче, аз захраних късно, на 6 месеца и малко. А за заместено хранене пък може да кажа че имахме чак към годинката.
Според мен , щом си избрала ранното захранване, давай на малката да опитва различни неща, но Й е рано още за изцяло заместено хранене.
Това е мое мнение, от там нататък ти си решаваш
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #154 -:
декември 01, 2011, 10:44:26 »
van4ii , и аз съм съгласна с Лени бени.
Аз също съм захранвала с пюрета и то от рано като теб, но заместено млечно хранене постигнахме чак 2 месеца по-късно (обедното хранене). С картофа е лесно да се започне захранването най-вече защото той е вкусен и дори когато млякото е повече от самия картоф. Можеш да започнеш да го даваш в началото не във вид на пюре, а по-рядко.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #155 -:
декември 01, 2011, 10:46:26 »
Аз знам че картофа не се харесва особено от децата. Сложи му повече мляко и може да имаш успех. Аз ще започна с тиква, но като стане Ники на 6 месеца. После към тиквата мисля да добавя картофа и така да го въведа. Иначе знам че не се приема чист много добре. Или добавен към нещо или с повече мляко пробвай. Иначе и аз като лени_бени мисля че е рано за заместване на хранене, още повече щом детето не иска да яде, може би не е готово все още. Според мен изчакай 1-2 седмици и пробвай пак, само че с тивка,з ащото е по-сладка
Сега прочетох малинката какво е писала за картофа. Аз знам от приятелки че бил много безвкусен, поне готовите пюрета били така. Но всяко дете е различно
«
Последна редакция: декември 01, 2011, 10:47:58 от Капризче
»
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #156 -:
декември 01, 2011, 11:38:44 »
Май наистина си е до детето. Аз захраних с зеленчуково пюре на 4 м и 27 дни и след 20 дни имахме заместено, обедно хранене. Но Цецко си проявяваше интерес към храната и ми ядеше по 190гр, при по-малко - 125 гр се сърдеше. Не е наддавал драстично въпреки по-голямото количество.
И ние не обичахме картофа в началото, но тиквата я обожаваше, а с тиква и морков на ганчев му въведох много от пюретата.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #157 -:
декември 01, 2011, 12:11:22 »
Ванчи
,и аз започнах с картоф.Отначало не се хареса,пробвах след 2 седмици и го прояде с апетит.Добавяй му в началото повечко мляко.
Защо не пробваш с тиква?Тиквата много се харесва от бебчовците.И аз като
Боги
след има няма 15 дена,имах заместено обедно ядене.Във всяко зеленчуково пюре добавям АМ,или ако стане по-воднисто,просто додавам малко АМ след яденето.
Най-много ядем пюре от картоф,тиква и морков.Омахва всичко без остатък.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #158 -:
декември 01, 2011, 18:47:13 »
Един съвет за картофа-сварете си картофа сами, купешките са отвратителни.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #159 -:
декември 01, 2011, 19:59:46 »
Цитат на: leni_beni_ в декември 01, 2011, 10:33:07
Според мен , щом си избрала ранното захранване, давай на малката да опитва различни неща, но Й е рано още за изцяло заместено хранене.
Това е мое мнение, от там нататък ти си решаваш
И аз съм на това мнение.
Ние още не сме заместили хранене, умишлено. Дано успеем така да изкараме поне още месец. Държа да пие мляко, защото сега растат усилено зъбките. Може 60 мл да са, но ги има. Въпреки че може да изяде целия си порцион от около 200г само от пюре.
Картофът не е много любим най-вече заради лепкавата си консистенция. Разреждай го с повече мляко или вода.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #160 -:
декември 01, 2011, 23:58:54 »
Може да го знаете това, но за някого все пак може да е полезно - картоф никога не се пасира с пасатор!!! Така става на лепило. Аз съм казвала и преди, че го прекарвах през едра цедка и смесвах с кърма и се хапваше нормално, но никога не съм отказвала кърмене след това. Заместено обедно хранене имахме чак на 9 месеца. И това при положение, че започнахме захранване през шестия месец. И нашата педиатърка си мислеше, че по друг начин се случват нещата, ама...
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #161 -:
декември 02, 2011, 09:54:55 »
Добрият апетит на детето въобще не означава, че е време да се замества храненето
. Аз по-голям гладник от моето момче не мога да си представя и не съм виждала до сега и все пак има неща които са си до дете, до природа. Важното е какво ще покаже детето. Във всеки случай дори и да се замести храненето млякото не трябва да се премахва.
Активен
dodo23
«
Отговор #162 -:
декември 04, 2011, 23:35:50 »
Искам да започна да готвя за малката,храна различна от пюрета.
Намерих тази темичка
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,3881.0.html
,докато се ровех за рецепти.
Моля мамите,които готвят за бебоците да споделят рецепти.
Натъкнах се на няколко сайта,но повечето съдържат пържене и подправки,които смятам за неподходящи за тази възраст.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #163 -:
декември 05, 2011, 09:14:20 »
Аз готвя почти всичко,включително и месните. Давам пилешко и телешко, пуешко също давам, но него не го готвя а е готово в пюре. Месото го сварявам, пасирам и замразявам в формичките за лед, след това го прехвърлям в пликче с "цип". В една порция слагам едно кубче месо, което е около 30-40гр според моята формичка за лед.Аз приготвям нормалните ястия като грах с картофи и телешко, паста с тиквички и пиле, зелен фасул с картофи, тиквички с ориз,спаначена супа,пълнени тиквички, пълнени чушки,крем супи и тн.Понякога в зеленчуковите прибавям месо. Всички рецепти стават за бебе според мен, само ги промениям леко,НЕ слагам сол и пипери, Не слагам кайма,а смляно месо или направо от готовите кубчета, пърженето го замествам с задушаване.Слагам магданоз,копър,босилек,лук,чесън,масло,понякога в зеленчукови слагам сирене,варен жълтък.
Eто на какво се натъкнах докато ровех по темата
http://www.azibebe.com/index.php/bebe-i-dete/kyrmene-i-hranene/zdravoslovnoto-hranene-pri-decata/menu-id-165.html
«
Последна редакция: декември 05, 2011, 09:37:48 от prety
»
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #164 -:
декември 05, 2011, 09:54:04 »
dodo23, какво имаш в предвид под пюре? не искаш да е пасирано или? Аз също като готвих или варях зеленчуци и месо и си ги пасирах и това му давах да яде. Добавям масло, жълтък, лук и зелени пресни подправки (магданоз и лук май за сега) и такива неща. А също и съм готвила нещо и като го пасирам го давам. Малкия много обича пълнени чушки
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...