Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 06:47:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 169807 пъти)

alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: ноември 05, 2011, 23:43:13 »

Alben4ik, а как се справя малката?

Ами добре се справя, но тя е вече "голяма" - на 10  месеца ще стане в понеделник, така че не ме е страх, че ще се задави, както беше в началото, когато се осмелявах да и давам сама да яде. Много често, обаче, вместо да си хапва, започва да си играе с храната и да размазва всичко... Тук си имам една мама в нашия детски център, която доста успешно си захрани детете по Рипли метода и тя каза, че и при тях е било така в началото, но бързо е отминало... е, при нас и досега си продължава  pardon всяко детенце е различно.
Аз обаче, както казах, ги комбинирам и двата, защото просто така ни пасва на нас. Когато сме си вкъщи за храненето я оставям да се плеска колкото си иска, но когато сме навън някъде /което всъщност се случва по-често, защото ние доста часове прекарваме навън/ предпочитам аз да я нахраня. Все още обаче продължавам да взимам мляко с нас, защото се случва тя да не иска да яде друго, или пък да хапне малко и да си поиска млякото. Даваха ми съвети да не я уча така, ами като не иска да яде просто да я оставя гладна, но аз не мисля, че това е правилно, а пък и не виждам какво лошо има да си пие млякото, щом това иска.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #46 -: ноември 06, 2011, 00:31:37 »

Ние като ходим на ресторант, на Марта й взимам от вкьщи паста (фузили (спиралки)), авокадо или зелен фасул (от оня тьнкия френския). Те се ядат чисто и не правят петна. Давам и хляб. Понеже обикновено ядем навьн вечер, се получава за вечеря тестено изделие плюс зеленчук.

За плескането и тя плеска. Особено броколите като вземе да ги бие, оброколява цялата кьща  girl_impossible
Но това е част от развитието на фината моторика и е супер важно за децата да играят с различните текстури - меко, твьрдо, хльзгаво, лепкаво (особено в случая те имат и различен вкус, и мирис т.е стимулират няколко сетива едновременно) - безценен сензорен опит, който позволява на детето да развие максималния си потенциал  good

Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #47 -: ноември 06, 2011, 07:17:27 »

Здравейте мили дами, аз имам въпрос относно хляба? Kога започнахте да давате на вашите деца,какъв хляб се дава в началото  crazy ???? ние сме на 8 навършени месеца и до сега е опитвала само овесена каша от глутен-съдържащите? Поздрави
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #48 -: ноември 06, 2011, 09:49:16 »

Иве,може да дадеш круша.Тя действа разхлабващо.Тиква е ок като за начало.  good  smile

Благодаря ти много, на мен ми каза братовчедка ми че мога да дам тиква също но круша не ми каза то и домашни нямаме де ще трябва да купувам и да ги чистя и мия много хубаво...ами лека-полека ще започнем от средата на другия месец но аз много чета разни статии и гледам да си харесам подходяща книга за хранене на бебе но си намерих страхотна схема която ще следвам до колкото мога girl_wink

Днес ще пробвам Lactana Bio 1 (малко извън темата) и ще видим дали ще започне да върши работа детето казват, че действа много бързо, а дано! А сутринта в 3 часа детенце се изака и му се успокои много коремчето и спа много добре Bravo
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #49 -: ноември 06, 2011, 12:00:08 »

Аз дадох хляб 6ти навьршен месец и така вьведох глутена.

В началото е добре да се дава бял хляб, защото пьлнозьрнестия е по-труден за храносмилане, а и фибрите подтискат усвояването на желязото.

Лично аз процедирам така: махам средата, защото се лепи по небцето и може да предизвика задавяне и давам голямо парче кора, което детето смуче, вьрти в рьце и кьса сьс зьби.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: ноември 06, 2011, 12:56:50 »

Ина мерси за инфото  give_rose Аз и дадох пълнозърнест(на 6 1/2м), защото една диетоложка, която ни говори за захранването каза, че винаги пълнозърнестият вариант(ориз, паста, хляб) е по-здравословен  beating ...Ще имам впредвид за по-нататък  give_rose И аз махам мекото и давам коричка...

За метода на захранване (по-напред в темата) не мисля, че има голямо значение как  pardon По-важно е да им е разнообразно менюто... Аз ѝ давам половината на пюре, половината на не пюре...Като готвя пюрето и давам в не пюриран вид една част. Докъто аз пюрирам, тя се забавлява със зеленчуците/плодовете, които и ги слагам на масичката за хранене...Карфиол на пюре не го щем, но хубаво си го хапваме когато е на цветенца(  crazy ) ... Не мисля, че се бърка- като си види шишето или лъжицата отваря уста, като и предложа плод/зеленчук или нещо друго го взима, оглежда и лапа, смуче и т.н. ("яде" )

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #51 -: ноември 06, 2011, 13:39:03 »

Ина мерси за инфото  give_rose Аз и дадох пълнозърнест(на 6 1/2м), защото една диетоложка, която ни говори за захранването каза, че винаги пълнозърнестият вариант(ориз, паста, хляб) е по-здравословен 

По принцип е точно така.
Това дето казах е само за началото на захранването. Мисля до кьм пьрвата година. Когато детето почне да яде всичко като големите пьлнозьрнестите са за предпочитане  good
Активен
prety
Сватбар

« Отговор #52 -: ноември 06, 2011, 14:20:53 »

Мерси много  give_rose, значи утре ще давам хлебче. good
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: ноември 06, 2011, 14:56:44 »

Alben4ik, Inaxastra, Aprilka, мерси за споделената информация  give_rose

Ще видим как ще реагира Даниел, като му дойде времето за хапване и пак ще се консултирам с вас  Wink

Активен
prety
Сватбар

« Отговор #54 -: ноември 13, 2011, 08:58:37 »

Здравейте, аз пак с въпрос  blush бихте ли ми казали на каква възраст се препоръчва захранване с масло,сирене,кисело мляко? crazy благодаря ви
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: ноември 13, 2011, 09:27:30 »

Здравейте, аз пак с въпрос  blush бихте ли ми казали на каква възраст се препоръчва захранване с масло,сирене,кисело мляко? crazy благодаря ви
Аз от средата на 7м давам извара и масло.Кисело мляко ще дам вероятно след годинката.
Активен
prety
Сватбар

« Отговор #56 -: ноември 13, 2011, 09:38:11 »

Мерси за бързия отговор,този месец се очертават доста нови храни явно.Aз за киселото мляко четох някаде, че се давало след 4месец  shok.За мен това е доста рано.Аз също смятам към 1год да дам киселото мляко crazy
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: ноември 13, 2011, 09:47:14 »

Аз от средата на 7м давам извара и масло.Кисело мляко ще дам вероятно след годинката.

Диде, ох, как успя да въведеш и млечните, преди нас, при положение, че след нас почнахте да се захранвате? blush  good Аз ли се туткам, не знам, ама още въвеждаме глутена girl_impossible Удрям на дърво с тая ръж, да му се не види (не мога да намеря ръжени продукти), та засега съм давала само овес и лимец...Но до седмица мисля да стигна и до пшеницата, та да се приключва.
После започвам млечните - в следния ред: масло, сирене/ извара, кисело мляко, като последното няма да дам преди 11 месец, като мисля да си го квася сама. good
А докато си въвеждам глутена, тъй като откакто вкарах овеса и шпелтата мина достатъчно време зе евентуална реакция, мисля да въведа и пилешкото, и до тук да приключа с месата за първата годинка. Пуешко, заешко и пилешко стигат, след годинката ще дам свинското и други.
Трябва и чушката да въведа, направо я забравих нея huhhuh.gif

Засега единственото, отказано от Ели, остава елдата, но втори път не съм пробвала. Дадох спанак, харесва й, въведох и кайсия и праскова. От подправките - лук, целина, магданоз, копър. Като цяло се кефи много на месото и тогава стои с постоянно отворена уста - да не би случайно да пропусне момента blum
Вчера дадох и леко бланширана круша, защото много обича пюре от круша. Интересно й беше, гризка с долните зъби, но й беше и странно, защото на крушата консистенцията е леко тричава smile Но пак продължаваше да я лапа, лигави и гризка. Хапна веднъж от моята пърленка в едно заведение и се справи завидно добре с дъвченето. Вкъщи давам чат пат бисквитките на Плазмон с овес - изяжда си по една, полека лека. Не сме имали проблеми засега със задавяне, пу пу!
« Последна редакция: ноември 13, 2011, 09:49:13 от sunray » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: ноември 13, 2011, 10:50:51 »

Диде, ох, как успя да въведеш и млечните, преди нас, при положение, че след нас почнахте да се захранвате? blush  good Аз ли се туткам, не знам, ама още въвеждаме...
Ами,Дани аз действам доста пъргаво и не се съобразявам много със схемите.Не изчаквам много за да въведа нов продукт.Давам многокомпонентни пюрета.Паралелно въведох заешко,масло и глутен в рамките на 10дни.
Специално за глутена,след овесената каша направо дадох кора хляб.После попаднах на ръжени сухари,които не знам колко ръж имат в тях.... pleasantry

Аз имам усещането,че не напредвам от към брой хранения-предлагам 2 пъти на ден твърда храна и от самосебеси Дара увеличи количеството и си замести хранене.

Дани,подправките как ги даваш-пресни слагаш в пюретата ли?Аз съм давала до сега магданоз и лук.А пиперката много се хареса на Дара и често я хапва.
Давам плодови и зеленчукови пюрета,каши,кус-кус,попара.Какво още да добавя?
« Последна редакция: ноември 13, 2011, 11:48:18 от dodo23 » Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #59 -: ноември 13, 2011, 12:46:03 »

Аз като четох...как да захранвам детето според една статия кисело мляко се дава след 8ми месец, прясно след 1годинка. Разбира се продължавам да твърдя, че захранването е процес, който зависи колкото от майката толкова и от детенцето. Аз дадох кисело мляко на 8 и половина месеца и прясно мляко малко преди годинката(с него варях каши). В момента давам всички видове млечни - прясно и кисело мляко, масло(след 6 месец), АМ, сирене и кашкавал. За съжаление рядко до сега давах извара и сметана, но сега смятам и тях да му ги давам по-често.
sunray, как се държи момиченцето ти - хапва ли с желание храните, които и даваш освен мляко? проявявала ли е някакви реакции до сега. От една страна е хубаво, че си толкова внимателна  good, все пак би могла и по-смело стига да нямаш причини да го правиш по този начин.
Аз с моето дете нямах време да чакам толкова много - при нас храната прави борбата  blush. Често се шегувам, че ще ни изяде и ушите.  heart
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: