Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 09:49:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 151739 пъти)

juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #105 -: юни 19, 2011, 14:11:32 »

Да
Дентинокса са супер
ние имаме вече 4 зъба все леко избиха ,не знам заради хапченцата ли ,но нямахме никъкъв зор
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #106 -: юни 28, 2011, 14:57:39 »

Кое лекарство имате всички вкьщи, в случай, че бебето ви вдигне температура?

(питам мамите живеещи в Бьлгария)
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: юни 28, 2011, 15:07:04 »

Кое лекарство имате всички вкьщи, в случай, че бебето ви вдигне температура?

(питам мамите живеещи в Бьлгария)
Ина, и Панадол, и Нурофен имам в хладилника. Зависи колко е упорита температурата и от какво е вдигната. Имаше един два случая, при които Панадола не помогна на Зарето и дадох Нурофен. От друга страна обаче Нурофена е силен и след три приема за 24 часа тя се изрина. Така, че е хубаво да имаш и от двата за всеки случай. Някои слагат свещички Ефералган. Бях говорила с лекар, които ми каза, че и свещичките, и Панадола имат една и съща основа - парацетамол, а Нурофена - ибупрофен. Можеш да ги редуваш, най-малко през 3-4 часа.
Дано съм ти била полезна и д ане ви се налага да ги ползвате, ако ще си идвате в БГ. smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #108 -: юни 28, 2011, 15:20:41 »

Мерси много  give_rose

Точно това ме интересуваше. Ще си идваме за 3 седмици през август и искам да си спестя носенето. Вьв Франция са Долипран и Адвил. Исках да знам бьлгарското им сьответствие.

Като пристигнем ще взема един Панадол за случай на криза  good
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: юни 28, 2011, 16:03:47 »

По-малко вреден е Панадол-а good Ние вкъщи имаме от това, за след ваксините, като вдигне температура. Нурофена има повече негативи и не ми го препоръчаха нито свеки като лекар, нито педиатъра. Доколкото си спомням ибупрофена може да навреди на бъбреците, но сигурно при редовно и често приложение. Аз все пак не рискувам с него.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: юни 28, 2011, 20:53:15 »

Аз имам и двете. Панадол ползвам за температура и болки при зъбоникнене. Нурофен при температура съчетана с грипни симптоми, защото доколкото знам има по- широкообхватно противовъзпалително действие.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #111 -: юни 29, 2011, 07:07:15 »

Панадола не ми помогна да сваля Т от ваксини повече от 12 часа-давах нормално количество, но не стана. Накрая една мама ми каза за Нурофена,че когато Панадола не помага сам се комбинира с Нурофен. Дадох и до час нямаше Т. Сега държа и двата.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: юни 29, 2011, 08:07:52 »

Хммм, кофти работа! angry
На нас вече два месеца той ни спасява положението, но и Ели не вдига много висока температура всъщност.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: юни 29, 2011, 08:58:32 »

Аз от скоро ползвам детския Ефералган по препоръка на едната ни лекарка и да ви кажа много съм доволна. Последният път като го ползвах свали температурата на Стилиян за няма и 15 минути, а преди това Панадола нищо не успя да направи.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #114 -: юни 29, 2011, 10:50:23 »

:offtopic:Като казах на нашата педи,че Т е 37.8,каза,че това не било Т.Детето беше много топло,криво и раздразнително-галенето го караше да реве. За мен всичко над 37 градуса,където е червената точка, е температура.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: юни 29, 2011, 11:57:26 »

:offtopic:Като казах на нашата педи,че Т е 37.8,каза,че това не било Т.Детето беше много топло,криво и раздразнително-галенето го караше да реве. За мен всичко над 37 градуса,където е червената точка, е температура.

И аз все се каня да питам за температурата...Тук от 37.5 го водят за температура. След ваксините стигнахме до 37.3 и така не ѝ дадох нищо. Също така исках да питам за термометрите- в болницата, в която раждах казаха Т се мери само под мишницата (с електронен термометър). След това ходихме в друга болница и там ми казаха глупости този за в ухото бил много по-добър за бебета(по-бързичко). Та сега си имаме два, но пък ставам крива, че този под мишницата отчита с градус по-малко и се чудя имаме ли нямаме ли Т  crazy
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: юни 29, 2011, 12:08:25 »

Ако бебчето е изпотено като мериш Т под мишницата дава лъжлив резултат.С електронен термометър се мери лесно като го поставиш на гънките на вратлето. good
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: юни 29, 2011, 12:17:10 »

Диде мерси  give_rose Ще пробвам довечера там, ама наистина логично ми звучи  good
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: юни 29, 2011, 13:02:30 »

Относно термометрите аз категорично се отказах от електронните - при температура около 40, той показваше 37. bad Минах си на живачния, хубав-лош поне показва вярно. А за това от колко се води темепература - аз също не давам нищо до 37,5 - 38 градуса. Може да звучи като издевателство над детето, но така организма се учи да се бори сам с температурата. Е давала съм два пъти след ваксина, но това беше лятото, когато ни биха по две ваксини едновременно.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: юни 29, 2011, 13:17:08 »

Имам 3-4 електронни термометъра и никой не показва точно. sad Меря под мишницата с живачен. Лекарство давам при температура над 37.5.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: