Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 12:30:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 186414 пъти)

Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: юли 05, 2011, 17:06:53 »

cRy, можеш да познаеш дали едно бебе е приключило с храненето на една гърда, когато не чуваш вече активно гълтане, бебето започва да нервничи, да заспива и/или да си пуска самичко от гърдата.
Не слушай много педиатъра по тази тема, освен ако не му имаш пълно доверие, че е про-кърмене ориентиран. Защото не ми се вярва консултант по кърмене да ти препоръча да махаш детето сама от гърда.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юли 27, 2011, 21:56:31 »

Мами,ползвали ли сте подплънки за многократна употреба на Авент или друга марка?
Доволни ли сте?
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: юли 28, 2011, 07:54:51 »

Диди, аз в началото ползвах на Авент, сега имам дневни и нощни на Нук-и от двете марки съм много доволна Wink
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: юли 29, 2011, 09:52:06 »

Здравейте мамчета, надявам се да ми помогнете  smile
Една приятелка има запушен канал или мастит (не съм сигурна кое от двете, но така или иначе от едното следва другото). Отишли на болница и й изписали антибиотик за 7 дена, но й казали да продължава да кърми. Та въпроса ми е към мамите, който са се сблъсквали с това. Вие какво правихте? Кърмихте ли през това време или се изцеждахте? Какви компреси налагахте и т.н.?Помогнете моля ви, защото тук в тази страна не обръщат внимание на такива неща и следващата стъпка, която ще направят е да й сложат инжекцията за спиране на кърмата. А тя (естествено) не иска това.
 give_rose
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юли 29, 2011, 10:11:28 »

Една приятелка има запушен канал или мастит (не съм сигурна кое от двете, но така или иначе от едното следва другото).

Не е задължително при запушен канал да се стигне до мастит Wink Аз имах запушен канал, но при бърза и навременна намеса всичко се оправя. Виж, стигне ли се до мастит - АБ е решението наистина... huhhuh.gif

Така, ето какво правех аз:

1. Кърмене - задължително и безвредно за бебето! good Колкото по-често, толкова по-добре. То е най-добрия отпушващ механизъм blum Може да я боли, но се търпи и отминава.
2. По препоръка от консултант по кърмене пиех хранителна добавка Лецитин - спомага за разграждането на големите мастни молекули. Не вреди на бебето.
3. Пак по препоръка на консултанта - изчистен, измит, понамачкан за да си пусне малко сок, охладен зелев лист, който се поставя на съответното място (имам предвид зачервеното, където е подпушения канал; не на цялата гърда и НЕ върху зърното!). Налага се за не повече от 3 часа и при нужда се подменя с нов след това. Гърдата трябва старателно да се измива обаче преди кърмене в този случай. Не се прави повече от 24 часа като цяло, защото може да доведе до намаляване на кърмата. При мен свърши страхотна работа, но не прекалих със зелевия лист и кърмата ми не е намалявала.
4. Изцеждане на гърдата, след сукане. Едновременно с цеденето се прави и масаж на засегнатото място, в посока към зърното.
5. Сменяне позите на бебето, докато суче, за да успее да отпуши каналчето.
6. Студен душ на гърдата за облекчение и топъл, съпроводен с масаж пак по посока на зърното - за отпушване.

Ако се сетя и друго нещо, което съм правила, ще допълня. При мен отмина за 2-3 дни. Имах температура, втресе ме дори, но е поправимо. Стига да не е мастит вече. Успех на приятелката ти good
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юли 29, 2011, 14:45:06 »

Момичета, пият ли много вода вашите ангелчета?
Ние й даваме преварена водичка между храненията, но от вчера започна да пие по много. Дали е нормалко и по колко мл?
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юли 29, 2011, 14:53:31 »

Охоо, Ванчиии, и вашата принцеса е Елица heart Да ви е жива и здрава!

По въпроса - бебето показва най-добре от какво има нужда. След като пие, значи й е необходима водата. Ти кога й даваш водичката? Само гледай да не е непосредствено преди кърмене или АМ, че да се напълни стомахчето, а да няма място за млекце.
Аз започнах да давам от 2-3 седмици, в жегите. До 4-ти месец не съм давала нито капка. Предложих 1-2 пъти - не пи. Сега давам, когато се сетя - 2-3 пъти дневно, обикновено когато сме навън и се изпотява. Но пие малко.... - не повече от 15-20 мл наведнъж.
По бебето се води. Няма място за сравнение good
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юли 29, 2011, 16:17:09 »

sunray,благодаря ти. Веднага изпринтвам поста ти и ще й го занеса give_rose   Благодаря ти още веднъж!
van4ii, не разбрах дали сте на кърма или на АМ. Ако е кърма - всички казват че нямало нужда от вода. Аз лично давам когато се сетя и Дани пие по колкото си иска. Дори и в началото давах след кърмене, за да си "изплакне" устичката.Но дори и сега той пие не повече от 40-50мл. в жегите, ако пък ако не е топло накъде около 20-30мл. На една приятелка детенцето й пие по най - малко 150мл. на ден  pardon Според мен всичко зависи от детето, т.е. дали му се иска да пие вода.
   Друг е въпроса, че при нас е забранено да даваме на детето каквото и да е било друго освен мляко (кърма или АМ) до 6 месечна възраст на бебето.
Ти си решаваш по колко водичка ще й даваш, но не го прави преди ядене. А някъде час - час и половина след хранене.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: юли 30, 2011, 10:53:08 »

Благодаря Ви , момичета! Напълно съм съгласна с вас, но майка ми и мъжа ми постоянно я тъпчеха с вода по всяко време и сега детето не може да се нахрани както трябва - кърмя я, и вече 24 часа не сме акали, направо незнам........
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #84 -: юли 30, 2011, 16:10:39 »

Аз бих казала, че ако е на изключително крьмене (само кьрма и нищо друго) и на поискване, няма нужда от вода. Марта досега никога не е пила вода. Ако е жадна и предлагам гьрдата - хем ми се поддьржа млякото, хем тя си задоволява жаждата.

Водата от една страна рискува да напьлни стомахчето с "нищо" и да прескочи кьрмене, от друга страна отмива защитния слой, който кьрмата образува по стените на стомаха и хранорповода. И изобщо за мен от вода няма смисьл.

Никога не е кьсно да я спреш. Защо детето не може да се нахрани както трябва? Какво става?
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: юли 30, 2011, 16:20:53 »

Ванчи,консултирай се с лекар.Не е нормално бебе под 40дни да не се изхожда всеки ден.Ако е възможно проследявай теглото й за някакъв период.
Моята дъщеря приключи с пиенето на вода,когато се оказа,че за първите си 20 дни не е качила и грам,защото стомаха й се пълнеше с преварена вода и глюкоза.От тогава е само на кърма и няма проблеми.

Ако искаш продължи да даваш вода,но не я подслаждай.
Пишеш,че пие по много вода-колко мл на ден?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: юли 30, 2011, 16:28:59 »

И Лора пиеше по много вода в началото,защото я подслаждахме,но след като й мина жълтеницата, спряхме да й даваме подсладена и тя сама си ограничи количеството и започна да пие доста по-малко между храненията.Имай предвид,че захарта и дава енергия,но реално не наддава на тегло,така както от млякото.  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: юли 30, 2011, 18:52:09 »

Да не споменаваме за вредата от захарта в толкова ранна възраст... nea
И аз вода никога не предлагам преди хранене, а поне час и половина след това, и само ако сме навън и е наистина горещо. Съгласна съм и с Ина, и с Додо good
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: юли 30, 2011, 19:29:59 »

Понеже мъжът ми "много разбира" и вчера милата ми изпи около 200 мл вода по негово настояване. А за захарта педиатърката ми каза да слагам във водата първият месец заради жълтеницата. Преди малко ходи до дежурен лекар в болницата да пита и му казали, че сигурно детето е гладно и кърмата не й стига, та затова реве. Как го установяват това нещо не ми е ясно? Според мен пък има колики, и така стоим и се нервим и незнаем какво да предприемем, всеки ти казва различни неща, да се побърка човек diablo Сега пък ме кара да я кърмя през пет минути, защото все била гладна и това е причината за нейния плач angry
Незная какво става и защо така плаче........Уж имам кърма, но може би не й стига, в понеделник ще я притеглим в кабинета на лекарката и да видим, а ако до утре сутрин не се изходи ще отидем да й сложат термометърче и така. А никой не може да ни каже дали това са колики, свива си крачетата и ръчичките и видимо нещо я боли и плаче.........
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: юли 30, 2011, 19:40:30 »

Присвиване на крачета към коремчето, свиване на ръчичките в юмручета, неутешим плач, възможно зачервяване на личицето при плачкане, опити и напъване да пръцне и облекчение, когато успее, възможно къркорене на чревцата - почти сигурна гаранция за колики...Ако се успокоява само на ръце, корем в корем - също.
Ако е гладна - слагай на гърда. След това ако се успокои - значи наистина е било така. Ако не - значи кърмата си й стига.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: