Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 20:01:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 14
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 14 (Прочетена 176771 пъти)
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
Отг: "Покупки за бебето и детето" 14
«
Отговор #240 -:
май 20, 2011, 13:42:10 »
Аз кенгуру никога не съм ползвала, защото с първото дете разчитах основно на количката за превоз, имаше един период, в който ревеше в нея, но аз не й обърнах голямо внимание, а пък после сменихме количката и пак й харесваше. Към слинг със се насочила защото май е по-подходящ за новородени, а и ми се иска да става за кърмене без да се налага в началото по един час да съм блокирана на дивана докато кърмя.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #241 -:
май 21, 2011, 17:01:54 »
Мамчета,какви слънцезащитни кремове ползвате за малките?Аз мислех да взема на А дерма,ама е за след 3 г.Сега се чудя за Чико,имате ли отзиви понеже имам такъв и за на Ла рош,се чудя дали да взема?
Активен
monikabiri
Ентусиаст
«
Отговор #242 -:
май 21, 2011, 20:20:24 »
Аз ползвам за детето на Нивеа, за себе си обаче на Eucerin, защото имам слънчева алергия понякога, мисля по-нататък и за нея такъв да взема. За козметиката на Чико съм чувала само добри отзиви, а лично съм ползвала репелент и паста за зъби, нямам оплаквания.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #243 -:
май 21, 2011, 20:32:00 »
Я, точно за репелента искам да питам, от каква вьзраст може да се използва?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #244 -:
май 21, 2011, 22:54:59 »
Рубин, аз вече мажа Влади с крем на Орифлейм 50+ и сме доволни
, аз и Борето ползваме само че с фактор 25 или 15 пак на Орифлейм вече от много години.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
«
Отговор #245 -:
май 21, 2011, 23:01:43 »
Ами на репелента пишеше мисля 0+, аз го ползвах от 6 месец, но доста рядко, предполагам тази година ще е по=често. Моят е стик, мирише мноооого силно на лавандула, много лесен за употреба. Иначе ми трябваше за спалнята и бях купила пак на Чико едно устройство за контакт, от което нямаше никаква ползва, след много чудене и питане по форуми ползвах на Райд едно с пясък за контакта и повече нямаше проблеми с комарите.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #246 -:
май 21, 2011, 23:19:57 »
monikabir
и на нас ни препоръчаха за детето като най-безопасно средство против комари,устройството на РАЙД Ден и Нощ с пресован пясък.То е без миризма и няма изпарител.
Ние за сега сме с машинка,която работи с таблетки и жив комар няма
.При нас използването е наложително,понеже живеем в Пловдив до р.Марица и тук положението лятото е просто страшно
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #247 -:
май 22, 2011, 23:05:39 »
Момичета,предстои ни да закупим ваничка за бебка.Моля да дадете препоръки или отзиви,за да можем да решим
Предпочитам да е нещо,което ще става и за по-нататък,а не само за новородено
Благодаря предварително!
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #248 -:
май 23, 2011, 13:41:33 »
carlyangel
според мен,а и от лични наблюдения би ти било уобно с една ей такава най-обикновенна ваничка с подложка като тази в нея и хем като поотрасне бебка ще можеш още да си я ползвате ваничката.И пак казвам това си е мое лично мнение!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #249 -:
май 23, 2011, 16:13:17 »
carlyangel, това което ти е показала Росита е много добър вариант за ваничка. Освен тази стойка има и пластмасови, които са много удобни аз ползвам ето тази от прибирането ни вкъщи и много ме улеснява.
Ето така изглежда шезлонга във ваничката
Има и т.нар. анатомични ванички,
но когато аз избирах нашата моите приятелки ме посъветваха да били отделно ваничка и стойка, защото когато детето започнело да сяда във ваничката щяло да ми е по-удобно и аз така направих сега когато Титунката сяда наистина е удобно без стойката.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #250 -:
май 23, 2011, 17:01:00 »
Рени,Роси,
много ви благодаря!
Правилно сте ме разбрали за дългосрочната перспектива и благодарение на предложенията ви,решихме,че е най-добре да вземем обикновена ваничка със стойка за бебчо,която да ползваме само докато е нужно,а след това да си продължим с обикновената ваничка.Много е практично
Още веднъж благодаря!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #251 -:
май 24, 2011, 12:48:10 »
Да се изкажа за носенето на бебе - аз съм най-доволна от слинга с халки - моят е български, на зилана. Преди седмица-две го преоткрих, като минах от позиция коремче-към-коремче на носене на хълбок и отново ми е много удобен, бебето не е толкова плътно притиснато и не му е горещо, нито на мен - прясна информация от горещия ни слънчев уикенд в Гърция. Кенгуруто baby bjorn също е вълшебно приспособление. Имах зимата слинг, подобен на premaxx и макар че даже е от по-висок клас, не съм доволна - определено не си заслужава парите, ако ще се влага толкова, бейбибьорна е доста по-добре, а вече го видях че се продава и в България.
Аз не ползвах зимен кош за количката, а излизах с бебето и при най-минусовите температури тази зима. Но имах много хубав чувал-портбебе с ветробрани, ципове отвсякъде и други хитроумни приспособления. Повечето зимни чувалчета са ала-бала, примерно с огромни дупки за коланите без лепенки на тях или най-голямото безумие, което видях на някакво quinny - чувалчето не се закопчаваше отдолу, а само отстрани и вятъра си духаше през него без никакъв проблем. Най-хубавите чували са от естествена овча кожа - перфектни за новородено, защото зимата пазят топло, а лятото - хладно. Но струват колкото китайска количка... Затова може би е по-добре да се купи направо количка с кош. Обаче този кош.. имам една приятелка, която си взе количка с кош, казали й били, че кошът става за кола, но той реално не може да се закрепя с коланите и просто си седи ей така на задната седалка свободно. Тя по някаква причина си е купила столче за кола на същата марка като количката, което обаче се оказало, че не може да се монтира на шасито - за друг модел било. И сега е в патова ситуация - колата й е малка, не може да вземе шасито с коша
И
седалката за кола, може да избира дали детето й да пътува безопасно, но да го мъчи в приседналия летен кош по време на разходката, или да го остави да се лангърка в неукрепения зимен кош. Та така с "ти питай продавачките" и "те в магазина знаят". Затова си отваряйте очите, четете не само българските сайтове и форумите, ами търсете сайт на производител, parents.com, kiddycare и други източници на по-правдоподобна информация. Моят кош/стол за колата също не става за количката и ми беше трудно да се прежаля за тази "непрактичност", въпреки че мястото при нас не е проблем, ама.. поне си го знаех отначалото, а не се изненадах в последствие.
Оф, какво ще ги правим тия комари бе..
inaxastra
ти не знаеш ли някакъв био или бабешки репелент.. нещо като нарисуваните бухали, ама против комари, че ми изядоха детето тия кръволоци..
Пък за ваната да кажа, че моето дете го къпя в обикновена равна вана без стойки и анатомии и се справям.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #252 -:
май 24, 2011, 13:15:41 »
Bastet
, е много права. Четене му е майката. Щото се получават глупави недоразумения, ако така мога да ги нарека.
Пример, аз си бях харесала количка на Jane, те имат кош за бебе, които се преобразува в столче за кола, а и може да се ползва на задната седалка, така че бебето да спи легнало на равно. Знам, че не е препоръчително повече от 2 часа да е сгънато бебето в столчето за кола, така че този вариант много ми хареса, а и употребата на коша 2 в 1, ме спечели напълно. В Австрия Jane не се продават, щяхме да ходим до Братислава да я купим. Влизаме, случайно в един магазин, дрешки да гледаме, заговаряме се с продавачката и тя изтърсва: "В Австрия е забранено да се вози детето в такъв легнал кош!". Аз съответно Тома неверни, опулих очи и си викам "Да бе да! Те ще ми кажат!" Прочетох закона и наистина се оказа така. Добре, че беше жената да ни светне, че щяхме да си вкараме автогол. По препоръка на Съюза на автомобилистите си взехме Family fix на Maxi Cosi за колата, там столчето до 13 кг. задължително, дори и на задната седалка се монтира по посока обратна на движението, заради по-голямата сигурност, а и това отговаря на новите разпоредби, влизащи в сила от март тази година. Преди 2 седмици, глобиха познати, точно заради неправилно монтирано столче за кола.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #253 -:
май 24, 2011, 13:16:07 »
Само да вмъкна за Бейбибьорна, какво съм чувала досега. Доста родители са доволни от гледна точка практичност и го препоръчват, но и много против чух от такива, които са доста загрижени крачетата на детето да са в правилната позиция. От това, което знам ББ не я осигурява - крачетата висят, а не седят правилно сгънати, както е например на тази снимка
По мои информации този проблем го няма с Ерго-то и с шала ако е добре сложен.
Не съм специалист казвам само какво съм чувала.
За кошовете за кола
Бастет
е много права, трябва добре да се чете кои стават и кои не, като се знае, че в много евро страни не са разрешени изобщо.
Аз лично заложих на този модел :
http://www.britax-roemer.fr/sieges-auto/sieges-auto/baby-safe-sleeper
, просто защото взех първия в класацията по френските краш тестове. Отделен е въпроса колко да им се вярва на тези краш тестове,кой ги поръчва и кой ги плаща. Нo все в един момент трябва да се вземе някакъв критерии в предвид.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #254 -:
май 24, 2011, 13:35:15 »
Някой събития в живота, като сватба, бебе се опорочават от търговците с изрази като "Ден, година храни!", като надуват цените или се опитват да ти пробутат ненужни неща! Особенно пре бебоците това си е цяла индустрия, която ежегодно, ако не ежедневно бълва нови и нови неща, които уж са направени за улеснение на родителите, а цените им са направо космически.
Аз си купих най-обикновенна ваничка от Икеа за скромните 6 евро:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00173388
Преди това гледах и обикалях по магазините, то не бяха стойки, подложки, шезлонгчета, а една ваничка струваше около 35 евро
Е, наречете ме дребнава, но много ми се видяха.
Ходя на курс при една акушерка, та с нея точно това коментирахме. Тя казва "Зная, че е трудно да се устой и всеки иска да е подготвен, да купи най-хубавото, най-удобното за детето, но знаете ли кое от всички тези джаджи и приспособления е то?" Затова реших да не избързвам, да съм с най-обикновенна ваничка и в последствие ако не мога да се справя да ъпгрейдна и да докупя нещо. Сигурна съм, че много от вече-мамите имат такива покупки, купени, препоръчани от приятелки, но почти неизползвани, просто защото децата са различни. И за да не съм съвсем офф-топик, чудихме се между Бейби Бьорн и слинг и най накрая взехме това:
http://www.easycare.at/easycare_shop2engl/index.php?show_gruppe=4&gruppe_id=4
Имахме най-добрият продавач - консултант, 6 месечното момченце на собственичката на магазина
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...