Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 19:35:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 14  (Прочетена 176488 пъти)

mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 19, 2011, 11:17:12 »

И ние имаме такъв кош. В началото, когато бебо акаше след всяко кърмене и сменях по 10-12 пампи на 24 часа ми беше много полезен. Напоследък обаче май ползваме стандартния кош за отпадъци. Ако имаш парички за купуване на пълнители, че са скъпички, не се замисляй - върши кошчето чудесна работа.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 19, 2011, 11:32:24 »

На мен този кош много ми хареса,но не мисля,че ще си го взема. nea Тези пълнители ми се струват доста скъпички..а и без туй хвърляме по чувал боклук всеки ден,така че едва ли ще ни е нужен  pardon
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: април 21, 2011, 00:40:24 »

На дневен ред ни е покупката на стол за кола, че кошницата взе да окъсява  smile. Чудя се между два вида - Бритакс http://www.ianbibian.com/detsko-stolche-za-kola-britax-prince-alex или Макси Кози http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/6712 . Nякой, ако има лични наблюдения или отзиви, да споделя  girl_wink
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: април 21, 2011, 21:09:00 »

Ние имаме втория, на Макси Кози, купихме го обаче от My Toys и излезе 250 лв. с доставката. Доволни сме, на малката й е удобно. Кошницата ни преди това беше пак на същата марка, избирахме я само по цвят, но сме много доволни. Сега за стол за кола имаше по-голям избор на черни столчета, но вече знаехме, че тази марка искаме.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: април 22, 2011, 09:44:46 »

Момичета,сега сме на тема шишенца.Вие какви ползвате?Аз си нямам и на идея какви да купя.Майка ми ме съветва да взимаме най-обикновените,за да може да ги сменяме често,понеже се захабявали бързо.На мен ми се искаше стъклени,понеже този меламин хич не го обичам  nea
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: април 22, 2011, 13:53:43 »

Аз се чудя дали изобщо си заслужава да купувам шишета  crazy - след kaто ще кърмя няма нужда според мен  pardon.
Виж за съхранение на кърмата обаче не знам какво се ползва в такъв случай  huhhuh.gif.
Определено иначе бих предпочела стъклени, като това например, което е предпазено от счупване.

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #141 -: април 22, 2011, 14:01:52 »

Ако ще кърмиш ,да няма нужда от шишета.Аз си ползвам на Авент,carlyangel,повярвай не са се захабили въобще,а тук при нас водата е отвратителна  ,че нещо ново сато купиш за 6-7 месеца става отврат,та в тази връзка няма проблем и не съм сменяла никъкви шишета.Просто купихме първо малки после по големи и сега малките си ги ползвам да давам водичка и чай,в големите млекцето.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: април 22, 2011, 14:22:16 »

Аз комбинирах кърменето с пиене от шише докато ме нямаше, понеже се налагаше понякога да отсъствам. В началото ползвах шишета на Чико, с каучукови биберони, защото бяха по-мекички и й беше по-лесно да яде от тях. Взех си пластмасови, стъклените ми се струват много тежки. Смених ги около 5 месец, но не съм ги ползвала интензивно (може би за стъклените няма такова изискване за честа смяна). След тях купих направо чаши с меки накрайници. Сега ми предстои второ бебе и съм решила да опитам шишета, направени изцяло от силикон, на Nuby или Prince Lionheart, поне видях, че те предлагат такива. Ще си купя едно или две такива - всъщност според мен за бебето повече от 2 шишета не са необходими.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: април 22, 2011, 15:35:00 »

Да се включа и аз в дискусията за столчета и шишетата, макар още да нямам никакъв опит  blush
За столчетата - и Бритакс и Макси Кози са много добри марки спрямо точки за предпазване, спор няма. Тук бих казала, че Бритакса са на голяма мода и се водят като едни от най-добрите столчета. Аз обаче избрах Макси Козито да ми купят за бебешкото парти по следните причини (личен избор):
  • позициите на падане на гръбчето на Макси Кози бяха повече от на Бритакс
  • Не мога да видя от описанието на модела на Бритакс колко е широка седалката, но Бритакс Маратон например е доста широко столче и четох мнения, че почти не остава място на задната седалка в по-малка кола, докато Максито е по-малко на външна ширина, но е просторно за детето
  • Бритакс основно ги произвеждат в черен цвят и аз лично мисля, че лятото в колата, като сложиш горкото дете в този черен стол няма да му е много приятно
  • Цената - Макси Козито беше на промоция тук за 140, докато Бритакса е винаги 200+
  • Материята на Максито на мен лично на живо повече ми допада
И за нас аз реших, че Макси Козито е добър избор между качество и цена.
Рекаро са най-най-най, но цената е х2 спрямо Макси Козито (поне тук)
За шишетата:
Най-популярните марки са Авент, Нук, Борн Фрее, Томи. Аз лично избрах стъклени шишета на Борн Фрее. Дано да не се налага да ги използвам до 3-ти месец поне.
carlyangel, ако се спреш на пластмасови, гледай да са BPA FREE и си ОК.
До колкото съм чела, при някои партиди на Авент, ако много затегнеш бибата и течат. Трябвало да я оставиш леко хлабава. За Нук - много бебета не се кефят на дупките на биберона и колко пуска...
Та дали твоето бебче ще хареса марката на шишетата или не - само проба/грешка  pleasantry
« Последна редакция: април 22, 2011, 15:39:12 от Anichka » Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: април 22, 2011, 16:55:44 »

Момичета виждам,че обсъждате темата за шишенцата. Та моят в-с е има ли такава биберони, които само като дръпне да тече водичка.Моя дребен мн се дави като пие водичка, чак до посиняване  sad Защото сега като наведа шишето и виждам,че капи вода,а той е мн лаком и дърпа доста, да ама това не е цица и после като насъбере докато си почива водичка в устата му и се дави...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: април 22, 2011, 18:46:25 »

Anichka и аз именно за такива говоря за BPA FREE  good ,понеже знам че са канцерогенни.
На мен шишета ще ми трябват със сигурност,понеже още от начало ще се налага да отсъствам често  pardon и не знам как ще потръгне с кърменето,след като ще правим такива големи паузи. huhhuh.gif
И аз мисля,че 2 шишенца като за начало са напълно достатъчни.
Много ви благодаря на всички за отговорите!  give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #146 -: април 22, 2011, 19:02:00 »

Аз лично избрах стъклени шишета на Борн Фрее. Дано да не се налага да ги използвам до 3-ти месец поне.

Това зависи само от теб. Но като ги имаш вече е по-вероятно да се изкушиш да ги използваш  sad
Дано не ги, де !!  good
« Последна редакция: април 22, 2011, 21:08:32 от inaxastra » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: април 22, 2011, 20:46:56 »

Аз съм пример за мама, която си купи 2 шишета, но не ги е ползвала Wink Само в началото с коликите пробвахме да и даваме топло чайче от копър, между кърменията, но не даде резултат и след два-три неуспешни опита, прибрах шишето smile Така че наистина си е до човека и до упорството му да кърми (в повечето случаи).
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: април 22, 2011, 21:31:28 »

Тук въпросът е до вида шишета,а не за  кърменето  good темата малко се измести..
При всички случаи не мога да си представя да нямам нито едно шише в къщи като се прибера от болницата,все ще се наложи  nea

♥_Veni_♥ мисля,че проблемът най-вероятно е в големината на отворчето.Попитай в магазина дали нямат някое шише с по-малък отвор на бибата.   Wink
« Последна редакция: април 22, 2011, 21:50:11 от carlyangel » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: април 22, 2011, 21:50:53 »

Извинявам се, ако съм  Offtopic, но да поясня какво имах впредвид, 'Дано да не се налага да ги използвам до 3-ти месец поне.'
Ако имам работа, след като родя, майчинството ми е 12 седмици най-много. И на третия месец искам не искам се връщам на работа и няма как да мина без шишета. Да, до 3-ти месец всичко зависи от моя организъм и воля, не отричам.
След 2 седмици ще имам бебешко парти, на което се подаряват неща за бебето от 0 до 12 месеца. За това съм сложила в листа с подаръците, както шишета, така и столче за кола за 6+ месеца, така и много други неща, а не само неща от първа необходимост.  Offtopic
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: