Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 22:04:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 14  (Прочетена 176963 пъти)

carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: април 22, 2011, 21:53:54 »

Вени,поразрових се и открих някакви извити шишета,които са против задавяне.
Ето и линк:
http://zona.bg/bg/369/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82%20&%20%D0%9C%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE%20%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B0/%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%20%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%B5.htm#http://bobolina.zona.bg/images/0.50800600%201225904815.jpeg
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: април 22, 2011, 22:36:42 »

При всички случаи не мога да си представя да нямам нито едно шише в къщи като се прибера от болницата,все ще се наложи  nea

Не е никак задължително да ти се наложи да ги ползваш, ако кърмиш good Кърмата си съдържа всичко нужно - вода, полезни вещества и прочие.

♥_Veni_♥ мисля,че проблемът най-вероятно е в големината на отворчето.Попитай в магазина дали нямат някое шише с по-малък отвор на бибата.   Wink

Шишето си е просто шише. Самите биберони са различни - за мляко, вода/ чай и по-гъсти течности. Съответно отворът за вода е най-мъничък, за мляко е маалко по-широк и за гъстите течности -най-широк. Като се каже за какви течности търсиш биберон, в магазина ще те насочат за размера на отвора good

Иначе, шишетата, които купих аз са стъклени на НУК, анти колик се водят. Заради бибероните, де, не шишето.
« Последна редакция: април 22, 2011, 22:38:28 от sunray » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: април 22, 2011, 22:42:26 »

Вени,какви шишета ползваш?
Моите са на Авент и беба не се е давила никога(дави се на гърдата,когато е препълнена!)...
Виж да не е объркан биберона и да е с повече от 1 дупка.
При всички случаи не мога да си представя да нямам нито едно шише в къщи като се прибера от болницата,все ще се наложи  nea
Представи си как са оцелели бебетата,преди производството на шишета. good
Не знам къде живееш,но при нас дори в "селската" аптека има избор на няколко марки шишета.
Ако трябва да се дават примерно лекарства,може да се ползва пипета или специална дозираща спринцовка.
Аз лично се изумих колко бързо дъщеря ми се научи да пие от капачката на шишето за да приема така медикаменти,а не чрез биберон.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: април 23, 2011, 09:33:42 »

Майка ми е акушерка,а това все пак е лятно бебе и не може да кара само на кърма,трябва да му се дава и водичка и нямам намерение това да става чрез капачки. shok  good

Цитат
Представи си как са оцелели бебетата,преди производството на шишета.
Това с едно време го знаем,но колко ли други неща не е имало,които и вие в момента използвате?  Wink
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: април 23, 2011, 12:35:09 »

Майка ми е акушерка,а това все пак е лятно бебе и не може да кара само на кърма,трябва да му се дава и водичка и нямам намерение това да става чрез капачки. shok  good
Мисля, че е добре човек да има едно шише в къщи за всеки случай. Имай предвид обаче, че е голяма вероятността, ако бебето е на кърма изобщо да не иска да пие от шише. А това за водата- пак зависи от бебето. Възможно е да не иска да пие вода, няма смисъл да се насилва.
Кърмата е абсолютно достатъчна!!!
Аз не съм ползвала шишета. Дари не искаше да пие вода до седмия месец.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: април 23, 2011, 13:50:24 »

Nataliya именно.На мен шишета ще ми трябват задължително,както поясних и в по-преден пост,понеже трябва да се върна на работа веднага,след като се възстановя.  good
Днес купихме 2 от тези BPA FREE шишета на AVENT.Сториха ми се много подходящи  good

http://www.ibebe.bg/bebeshko-shishe-avent-125ml.html
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: април 23, 2011, 15:56:20 »

Нямам намерение да споря, а и темата не е по този въпрос, но...в първите минути съдържанието на вода в кърмата е над 90%, така че е нормално на едно бебе и да не му се припие водичка. Обезводняването си личи - сухи устнички, нездрав вид на кожата и тургора, сухи памперси...Естествено, всеки си знае, но в повечето случаи, бебетата, хранени изцяло с кърма не пият вода и са живи и здрави good

Извинявам се за офф-а. Спирам give_rose
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: април 23, 2011, 16:57:23 »

Вени,какви шишета ползваш?
Моите са на Авент и беба не се е давила никога(дави се на гърдата,когато е препълнена!)...
Виж да не е объркан биберона и да е с повече от 1 дупка.
Offtopic Имам 2 шишета едното ми е на Chicco, http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/12824  от него не се дави, но от шишето в което се цедя то е на Бертони попмпата.И понеже Стилиян явно  по-лакомо дърпа и изведнъж като си почива си пълни устата без да преглътне и се задавя.Колко пъти ни искара акъла с татко му...Смених бибата да не би да е от нея, то пък се оказа някаква ортодонтска ли каква дупчицата се пада отсрани и той едва цока от нея...
« Последна редакция: април 23, 2011, 17:01:33 от ♥_Veni_♥ » Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #158 -: април 24, 2011, 06:39:00 »

Медела имат някакво шише,което като цока,трябва да се потруди,иначе не пуска. Все едно сучи. Не се сещам за името и немога да намеря линк. Ако някой се сети как се казваше да каже,моля.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: април 24, 2011, 09:52:19 »

На мен шишета ще ми трябват задължително,както поясних и в по-преден пост,понеже трябва да се върна на работа веднага,след като се възстановя.  good
Днес купихме 2 от тези BPA FREE шишета на AVENT.Сториха ми се много подходящи  good
При това положение, в последствие може и повече да ти трябват  smile
( Offtopic дано успееш да кърмиш по-дълго , предполагам че ще се цедиш .Успех  smile )
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: април 24, 2011, 10:23:16 »

Лени,да така смятам да процедирам.  good
mwpo заинтригува ме с това шишенце сега  blum Ще трябва да попитам в някой магазин дали имат такова,ако никой не се сети как се казва  Wink
Решихме да си вземем люлка,въпреки упорството на майка ми  blum
Спряхме се на ето тази,понеже освен за новородени,става и за по-големи  good:

* Люлка.jpg (47.04 KB, 900x900 - видяно 270 пъти.)
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: април 24, 2011, 22:43:59 »

Offtopic Имам 2 шишета едното ми е на Chicco, http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/12824  от него не се дави, но от шишето в което се цедя то е на Бертони попмпата.И понеже Стилиян явно  по-лакомо дърпа и изведнъж като си почива си пълни устата без да преглътне и се задавя.Колко пъти ни искара акъла с татко му...Смених бибата да не би да е от нея, то пък се оказа някаква ортодонтска ли каква дупчицата се пада отсрани и той едва цока от нея...

Вени, аз имах същия проблем със силиконовия биберон на шишето от помпата на Бертони,купих си каучуков и реших проблема. Няма цукане или давене. Сега вече като сме по-големи няма проблем със силиконовия. И другото, което ми прави впечатление на това шише е изразения ръб в горния край от там също идва проблема, тай като шишето трябва да е по-изправено, за да се стича течността в биберона. 
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: април 25, 2011, 08:27:22 »

Вени, аз имах същия проблем със силиконовия биберон на шишето от помпата на Бертони,купих си каучуков и реших проблема. Няма цукане или давене. Сега вече като сме по-големи няма проблем със силиконовия. И другото, което ми прави впечатление на това шише е изразения ръб в горния край от там също идва проблема, тай като шишето трябва да е по-изправено, за да се стича течността в биберона. 
да, Рени напълно си права за това шише.Още днес ще купя един каучуков биберон, дано проблема бъде решен  give_rose Благодаря ти
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #163 -: април 26, 2011, 11:58:57 »

Момичета, ще купуваме на дребен уолкър - моля ви посъветвайте ме какъв give_rose give_rose
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: април 26, 2011, 20:01:44 »

Ивче, според мен няма кой знае какво значение какъв уолкър ще избереш. Нашият е такъв , ама рядко се занимава с него, направо се чудя защо купуваме играчки и разни други щуротии като към тях вниманието е 0  smile.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: