Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 21:48:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
18
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 69585 пъти)
Little flower
Сватбар
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #135 -:
май 03, 2011, 16:49:42 »
Цитат на: carlyangel в май 02, 2011, 19:17:20
Решила съм,че ще кърмя,но не на всяка цена
Ако тръгне,добре,ако ли не здраве да е
Малко трябва да си инат в началото - не е винаги лесно и много бързо може да се откажеш, ако не си малко инат... а кърмата все пак е най-доброто за бебчето. В болницата имах сериозни проблеми 2 дни, запушени гърди като камък, болка, бебето гладно, аз не мога да го накърмя; ако не се бях заинатила, много щях да изпусна!!! Както ни казваха на лекциите за бременни, първите дни след раждането от жената текат 3 неща: кръв (от лохиите), кърма и сополи (защото плачеш, докато не си се научила да кърмиш).
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #136 -:
май 03, 2011, 17:12:12 »
Little flower
много ме разсмя с това какво течало първите дни след раждането
Ами аз имах друго в предвид,естествено,че няма да се предам току така,но ако има някакви съществени затруднения с кърменето като разцепени зърна и непоносима болка,която продължава повече от нормалното,съм отворена и към други варианти.Просто не ми е фикс идея,че е на живот и смърт.Това до някаква степен ми дава доста голямо спокойствие,че дори нещо да се обърка,винаги има вариант "Б" и има изход от всяка ситуация.
Майка ми ми вдъхва голям кураж в това отношение и ми казва,че дори и да се наложи дохранване,това не е фатално и не те прави по-лоша майка от другите
.Имам й голямо доверие,понеже е акушерка и разчитам много на нейната помощ в началото.
Иначе сега как се справяте с храненето?На теб кога ти слезе кърма?Много ми е интересно.Аз до сега нямам ни капка,но знам,че това е съвсем нормално.
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #137 -:
май 03, 2011, 17:33:15 »
Хихи, и аз се смях, като го чух.
Ако случайно не се получи с кърменето, опитай да цедиш с помпа и все пак давай кърма на бебчето.
Иначе и аз нямах течаща коластра през бременността, макар че тя се образува още от 4 месец. Мисля, че при мен се появи още след раждането, съвсем по мъничко, а самата кърма дойде на 3-4 ден. След като успях да си отпуша гърдите, не съм имала проблеми, слава Богу, кърмим се с бебо на поискване - той сам си прави режима. Изморително е понякога, главно през нощта, защото храненията са между 20 и 90 минути (последното е рядко де
), болката е основно като захапва бебчо, защото се буди гладен
но е страхотно интимно като усещане!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #138 -:
май 03, 2011, 18:24:34 »
Вярно много забавно това за течовете!
За кърменето, аз лично гледам да се информирам колкото може повече преди самия ден, за щастие има доста хора, които са на лице, професионалисти са и доста ценни съвети дават. И аз не смятам, че трябва да е травматизиращо, защото се отразява както на майката така и на детето. Най-ценният съвет, който чух е наскоро от една жена от Лече лигата и това беше : "не позволявайте изобщо да се стигне до проблем". С една дума, още при първите симптоми, че нещо не е наред, потърсете помощ(аз съм си записала цял лист с номера), а не се опитвайте сама да се справите (например за да докажете, че сте добра майка или просто защото ви е неудобно да поискате съвет). Така смятам да направя и аз, пък да става каквото ще после!
М/ду другото във Франция на момичетата, които искат да кърмят шапка им свалям, майките им всичките са от поколението "индустриална революция", убеждавани до дупка, че по-хубаво от Хумана няма и горките момичета, такъв социален натиск и те да тръгнат по този път имат, че се иска доста воля да устояват.
Активен
mstoqnova
Професор
«
Отговор #139 -:
май 04, 2011, 12:10:23 »
Леле как се смях с тия течове
ама е и много вярно
carlyangel
преди седем години в деветия месец си ми правеха нормална консултация и слушаха тоновете, само че всяка седмица. Та си мисля, че сега едва ли ще е много по-различно, ама ще видим
ще кажа като мина другата седмица
А за името се оказва много сложно, че натиска е голям, но накрая ще си го решим ние двамата както си е редно.
Да си кажа и за кърменето, първия път се оказа, че имам разширени канали и кърма не се задържаше изобщо какво ли не пробвах ама не. Та ходихме няколко пъти при лекарката и на края каза, че изцяло минава на изкуствено мляко, колкото и да не ми се искаше, нямаше начин. Знам, че най-хубаво да се кърми ама по някога нямаш избор, и това найстина не те прави по-лоша майка от другите. Ей го на моя дивчо си ми жив и здрав и много рядко ми боледува (дано и така да си продължи) въпреки малкото време вкоето съм го кърмила. Дано този път да е по-разлаично, но силно се съмнявам
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #140 -:
май 04, 2011, 14:44:37 »
Little flower
направо ми се сви корема от смях за течовете и бебо май го усети
И аз да се присъединя в отбора на отпадналите....като парцал съм ставам от леглото, пия кафе хапвам малко и пак обратно или в леглото или на дивана пред телевизора. Започнах да рисувам детската стая и става много хубаво, още малко ми остава и ми става все по трудно да рисувам, много се изморявам. Опитвам се да хода на разходки, но след 10-15 мин. ходене съм изплезила езика и трябва да седна да си почина, а и това време е едно такова сънливо напоследък - все вали и е мрачно
Да се отчета и аз, вчера бях на консултация, изкараха ми 45-дневния болничен. Гледаха бебо, този път ми казаха килограмите - цели 2,200 кг.
добре се храни като гледам
. Пак съм си с гъбички и май и до карая ще си ги нося, от 3 месеца се опитваме да ги махнем с лекарката, но са доста упорити гадините
сега пак съм с някакви глобули и преди раждането най-вероятно пак ще си слагам нещо.
Исках на миналия или този преглед да ми кажат какво е бебето, сега вече е голяма и е трудно да се обърка, но пък то срамежливо бе, все се крие
Казаха ми 3-ма различни лекари в 5 месец, че ще е момиче, но не знам колко да им се довера. Искаме с татито другата седмица да ходим да купуваме легълце и някой необходими неща за първо време, като чаршафки някоя друга дрешка и сега не знаем какъв цвят да избираме
да не стане така че да е момче и да спи в розово креватче
Май ще е нещо универсално - бяло, зелено, жълто и така с моите проблеми.
Да ви се оплача и от още нещо, до сега киселини съм нямала, даже не знаех какво е , но от няколко дни направо ме съсипват, ужасно е, особенно през нощта, но ще стискам зъби, още малко остава .....
Колкото за кърменето и аз се надявам всичко да е нормално и да мога да кърмя, но ако няма друг избор както е казала
mstoqnova
това не те прави по-лоша майка от другите. Тук по форума някой беше пуснал една статия за кърменето, не помня кой, но ми беше много полезна:
http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/
и като цяло има много добри статии в сайта. Дано съм била полезна
Ами това е от мен за сега, на консултация съм на 17-ти и до тогава ще се опитаме да накупуваме нещо за бебока и да дорисувам стаята, че после няма да имам време за нея
Целувки на всички
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #141 -:
май 04, 2011, 21:31:29 »
Цитат на: Nastiq в май 04, 2011, 14:44:37
Little flower
направо ми се сви корема от смях за течовете и бебо май го усети
Хихи, радвам се, че ви е харесало
цитата е от Елена Василева, която води училище "Ма-ма", страхотна жена!!!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #142 -:
май 07, 2011, 22:45:35 »
Здравейте!
Родих Сиана, 3420г, 51см, на 04.05.2011, 12:51.
Ето снимки на малката Сиана:
http://menyanthe.snimka.bg/baby/siana.591016.23356521
Днес се прибрахме в нас.
Раждането не беше от най-леките. Проблемът беше, че нямах напъни и като се напъвах, въпреки че се опитвах, не беше особено ефективно, та накрая се наложи да извадят бебка с форцепс (слава богу на нея всичко й е наред - беше много лекичко ваденето), имах и епизиотомия и имам 3 външни шева (и няколко вътрешни). Лошото е, че много ме боли все още и едва стоя права, изобщо не мога да сядам, но все някога ще се възстановя.
По-късно ще влизам пак и ще разкажа повече!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #143 -:
май 07, 2011, 23:09:39 »
menyanthe
честито!!! Много се радвам,че всичко е минало вече и сте се прибрали живи и здрави
Желая ти скорошно възстановяване много усмивки покрай бебка
Снимките са страхотни!!! Бебка е много оформена , толкова е сладка и малка
Страхотни размери - бебе герой
«
Последна редакция: май 07, 2011, 23:15:09 от carlyangel
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #144 -:
май 08, 2011, 01:08:12 »
Menyanthe
, Честита ви радост на тебе и съпруга ти
. Нека ви расте малката Сиана здрава и усмихната! Само хубави моменти от сега нататък и скорошно възстановяване на мама!
Активен
albenka
Ентусиаст
«
Отговор #145 -:
май 08, 2011, 15:20:35 »
Честито и от мен!!!А малката кукла е разкошна,да ви е жива и здрава и да изпълни живота ви със много радост
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #146 -:
май 08, 2011, 16:49:55 »
menyanthe
,
Честито миличка. Да ви е жива и здрава малката Сиана!Да расте умно и будно детенце и да прави горди мама и тати!!
Дано бързо да се възстановиш! Виждам ,че бебка е с много хубави мерки, голямо бебче, което си е най-важното.Целуни я от нас със Стилиян и на таткото наздравеееее!!!
[/color]
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #147 -:
май 08, 2011, 17:49:37 »
Menyanthe
, ЧЕСТИТО и от мен!!! Да ви е жива и здрава малката принцеса и да ви донесе много усмивки и радост на теб и на таткото!!! Пожелавам ти бързо възстановяване и да разкажеш по-подробно как е минало всичко
«
Последна редакция: май 08, 2011, 17:52:05 от Nastiq
»
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #148 -:
май 09, 2011, 12:34:27 »
menyanthe
, честито, миличка!
Знам как се чувстваш след форцепса... и ти пожелавам много сила и търпение за възстановяването, и въпреки всичко да можеш да се грижиш за мъничето. Сиана е прекрасна!!!
Лежи повечко, гушкайте се много, кърми я легнала, почивай, и малко по малко всичко ще се оправи.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #149 -:
май 09, 2011, 13:11:50 »
Привет момичета
!
Днес се обадих и си записах час при лекаря от "Селена",който моя лекар на ЖК ми препоръча за секциото.Казва се д-р Карагьозов.Прегледа насрочихме за 17 Май,от 13.30ч,понеже на 16 Май ще ходя до Хасково за последно на ЖК да си взема всички изследвания и картона.
Иначе като цяло се чувствам много добре,бебчето не престава да шава понякога с часове ме подритва по ребрата
Снощи както се бях излегнала в леглото и гледах ТВ,поглеждам към корема и гледам една остра издутина и след секунда хоп,се прибра
Да ви се похваля-най-после написах и предадох тая дипломна работа
.Камък ми падна от сърцето.
На предната консултация ме питаха дали да ми вземат секрет,но аз отказах,понеже нямам никакви оплаквания или течения.
Тия дни ще трябва да излезна да си взема 1-2 рокли тип "палатка"
,защото взе да става топло и гащеризона не става за носене
,а и за изписването ще ми трябва нещо.За съжаление нямам такъв размер рокли,всичките са ми за не повече от 55-60кг.С моите 86 нищо няма да ми стане
Всичко за бебето е вече готово,закупено.Само кошарката,която е от мобилен тип,трябва да се разпъне и сме готови. *THUMBS*Една съседка вчера ми даде една торба с бебешки дрешки от нейната внучка.Има лигавници,ританки и пижамки за целия китайския народ.
Това е от мен,ще пиша след прегледа на 17 да видим какво ще каже и "кръчмаря" както го наричам ахах
Много
на всички!!!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11