Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 00:39:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 69738 пъти)

Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: май 03, 2011, 16:49:42 »

Решила съм,че ще кърмя,но не на всяка цена  nea  Ако тръгне,добре,ако ли не здраве да е  good
Малко трябва да си инат в началото - не е винаги лесно и много бързо може да се откажеш, ако не си малко инат... а кърмата все пак е най-доброто за бебчето. В болницата имах сериозни проблеми 2 дни, запушени гърди като камък, болка, бебето гладно, аз не мога да го накърмя; ако не се бях заинатила, много щях да изпусна!!! Както ни казваха на лекциите за бременни, първите дни след раждането от жената текат 3 неща: кръв (от лохиите), кърма и сополи (защото плачеш, докато не си се научила да кърмиш).  blum
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: май 03, 2011, 17:12:12 »

Little flower sarcastic sarcastic sarcastic много ме разсмя с това какво течало първите дни след раждането  blum Ами аз имах друго в предвид,естествено,че няма да се предам току така,но ако има някакви съществени затруднения с кърменето като разцепени зърна и непоносима болка,която продължава повече от нормалното,съм отворена и към други варианти.Просто не ми е фикс идея,че е на живот и смърт.Това до някаква степен ми дава доста голямо спокойствие,че дори нещо да се обърка,винаги има вариант "Б" и има изход от всяка ситуация.  good Майка ми ми вдъхва голям кураж в това отношение и ми казва,че дори и да се наложи дохранване,това не е фатално и не те прави по-лоша майка от другите  good.Имам й голямо доверие,понеже е акушерка и разчитам много на нейната помощ в началото.  give_rose 
Иначе сега как се справяте с храненето?На теб кога ти слезе кърма?Много ми е интересно.Аз до сега нямам ни капка,но знам,че това е съвсем нормално.  smile
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 03, 2011, 17:33:15 »

Хихи, и аз се смях, като го чух.  Wink
Ако случайно не се получи с кърменето, опитай да цедиш с помпа и все пак давай кърма на бебчето.  good Иначе и аз нямах течаща коластра през бременността, макар че тя се образува още от 4 месец. Мисля, че при мен се появи още след раждането, съвсем по мъничко, а самата кърма дойде на 3-4 ден. След като успях да си отпуша гърдите, не съм имала проблеми, слава Богу, кърмим се с бебо на поискване - той сам си прави режима. Изморително е понякога, главно през нощта, защото храненията са между 20 и 90 минути (последното е рядко де smile ), болката е основно като захапва бебчо, защото се буди гладен  blum но е страхотно интимно като усещане!  heart
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: май 03, 2011, 18:24:34 »

Вярно много забавно това за течовете!  smile
За кърменето, аз лично гледам да се информирам колкото може повече преди самия ден, за щастие има доста хора, които са на лице, професионалисти са и доста ценни съвети дават. И аз не смятам, че трябва да е травматизиращо, защото се отразява както на майката така и на детето. Най-ценният съвет, който чух е наскоро от една жена от Лече лигата и това беше : "не позволявайте изобщо да се стигне до проблем". С една дума, още при първите симптоми, че нещо не е наред, потърсете помощ(аз съм си записала цял лист с номера), а не се опитвайте сама да се справите (например за да докажете, че сте добра майка или просто защото ви е неудобно да поискате съвет). Така смятам да направя и аз, пък да става каквото ще после!
М/ду другото във Франция на момичетата, които искат да кърмят шапка им свалям, майките им всичките са от поколението "индустриална революция", убеждавани до дупка, че по-хубаво от Хумана няма и горките момичета, такъв социален натиск и те да тръгнат по този път имат, че се иска доста воля да устояват. 
Активен
mstoqnova
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 04, 2011, 12:10:23 »

Леле как се смях с тия течове  funnytooth ама е и много вярно

carlyangel преди седем години в деветия месец си ми правеха нормална консултация и слушаха тоновете, само че всяка седмица. Та си мисля, че сега едва ли ще е много по-различно, ама ще видим  pardon
ще кажа като мина другата седмица  Wink
А за името се оказва много сложно, че натиска е голям, но накрая ще си го решим ние двамата както си е редно.

Да си кажа и за кърменето, първия път се оказа, че имам разширени канали и кърма не се задържаше изобщо какво ли не пробвах ама не. Та ходихме няколко пъти при лекарката и на края каза, че изцяло минава на изкуствено мляко, колкото и да не ми се искаше, нямаше начин. Знам, че най-хубаво да се кърми ама по някога нямаш избор, и това найстина не те прави по-лоша майка от другите. Ей го на моя дивчо си ми жив и здрав и много рядко ми боледува (дано и така да си продължи) въпреки малкото време вкоето съм го кърмила. Дано този път да е по-разлаично, но силно се съмнявам  pardon

Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #140 -: май 04, 2011, 14:44:37 »

Little flower направо ми се сви корема от смях за течовете и бебо май го усети  funnytooth
И аз да се присъединя в отбора на отпадналите....като парцал съм  ставам от леглото, пия кафе хапвам малко и пак обратно или в леглото или на дивана пред телевизора. Започнах да рисувам детската стая и става много хубаво, още малко ми остава и ми става все по трудно да рисувам, много се изморявам. Опитвам се да хода на разходки, но след 10-15 мин. ходене съм изплезила езика и трябва да седна да си почина, а и това време е едно такова сънливо напоследък - все вали и е мрачно  blush
Да се отчета и аз, вчера бях на консултация, изкараха ми 45-дневния болничен. Гледаха бебо, този път ми казаха килограмите - цели 2,200 кг.  Bravo добре се храни като гледам  Wink. Пак съм си с гъбички и май и до карая ще си ги нося, от 3 месеца се опитваме да ги махнем с лекарката, но са доста упорити гадините  nea сега пак съм с някакви глобули и преди раждането най-вероятно пак ще си слагам нещо.
Исках на миналия или този преглед да ми кажат какво е бебето, сега вече е голяма и е трудно да се обърка, но пък то срамежливо бе, все се крие  Wink Казаха ми 3-ма различни лекари в 5 месец, че ще е момиче, но не знам колко да им се довера. Искаме с татито другата седмица да ходим да купуваме легълце и някой необходими неща за първо време, като чаршафки някоя друга дрешка и сега не знаем какъв цвят да избираме  pardon да не стане така че да е момче и да спи в розово креватче  sarcastic
Май ще е нещо универсално - бяло, зелено, жълто и така с моите проблеми.
Да ви се оплача и от още нещо, до сега киселини съм нямала, даже не знаех какво е , но от няколко дни направо ме съсипват, ужасно е, особенно през нощта, но ще стискам зъби, още малко остава .....  good
Колкото за кърменето и аз се надявам всичко да е нормално и да мога да кърмя, но ако няма друг избор както е казала mstoqnova това не те прави по-лоша майка от другите. Тук по форума някой беше пуснал една статия за кърменето, не помня кой, но ми беше много полезна:
http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/
и като цяло има много добри статии в сайта. Дано съм била полезна  give_rose
Ами това е от мен за сега, на консултация съм на 17-ти и до тогава ще се опитаме да накупуваме нещо за бебока и да дорисувам стаята, че после няма да имам време за нея  Wink
Целувки на всички  kiss
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: май 04, 2011, 21:31:29 »

Little flower направо ми се сви корема от смях за течовете и бебо май го усети  funnytooth
Хихи, радвам се, че ви е харесало  Wink цитата е от Елена Василева, която води училище "Ма-ма", страхотна жена!!!  good
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: май 07, 2011, 22:45:35 »

Здравейте!
Родих Сиана, 3420г, 51см, на 04.05.2011, 12:51.
Ето снимки на малката Сиана:
http://menyanthe.snimka.bg/baby/siana.591016.23356521

Днес се прибрахме в нас. 

Раждането не беше от най-леките. Проблемът беше, че нямах напъни и като се напъвах, въпреки че се опитвах, не беше особено ефективно, та накрая се наложи да извадят бебка с форцепс (слава богу на нея всичко й е наред - беше много лекичко ваденето), имах и епизиотомия и имам 3 външни шева (и няколко вътрешни). Лошото е, че много ме боли все още и едва стоя права, изобщо не мога да сядам, но все някога ще се  възстановя.

По-късно ще влизам пак и ще разкажа повече!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: май 07, 2011, 23:09:39 »

menyanthe честито!!! Много се радвам,че всичко е минало  вече и сте се прибрали живи и здрави  Yes Желая ти скорошно възстановяване много усмивки покрай бебка  Girl_hide  give_rose
Снимките са страхотни!!! Бебка е много оформена , толкова е сладка и малка  girl_in_love
Страхотни размери - бебе герой  yahoo
« Последна редакция: май 07, 2011, 23:15:09 от carlyangel » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: май 08, 2011, 01:08:12 »

Menyanthe, Честита ви радост на тебе и съпруга ти Bravo. Нека ви расте малката Сиана здрава и усмихната! Само хубави моменти от сега нататък и скорошно възстановяване на мама! give_rose
Активен
albenka
Ентусиаст
**
Публикации: 92

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: май 08, 2011, 15:20:35 »

Честито и от мен!!!А малката кукла е разкошна,да ви е жива и здрава и да изпълни живота ви със много радост give_rose give_rose
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: май 08, 2011, 16:49:55 »

menyanthe ,
Честито миличка. Да ви е жива и здрава малката Сиана!Да  расте умно и будно детенце и да прави горди мама и тати!!
Дано бързо да се възстановиш! Виждам ,че бебка е с много хубави мерки, голямо бебче, което си е най-важното.Целуни я от нас със Стилиян и на таткото наздравеееее!!! heart[/color]
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #147 -: май 08, 2011, 17:49:37 »

Menyanthe, ЧЕСТИТО и от мен!!! Да ви е жива и здрава малката принцеса и да ви донесе много усмивки и радост на теб и на таткото!!! Пожелавам ти бързо възстановяване и да разкажеш по-подробно как е минало всичко  give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
« Последна редакция: май 08, 2011, 17:52:05 от Nastiq » Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: май 09, 2011, 12:34:27 »

menyanthe, честито, миличка!  good Знам как се чувстваш след форцепса... и ти пожелавам много сила и търпение за възстановяването, и въпреки всичко да можеш да се грижиш за мъничето. Сиана е прекрасна!!!  heart Лежи повечко, гушкайте се много, кърми я легнала, почивай, и малко по малко всичко ще се оправи.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: май 09, 2011, 13:11:50 »

Привет момичета  chee chee !
Днес се обадих и си записах час при лекаря от "Селена",който моя лекар на ЖК ми препоръча за секциото.Казва се д-р Карагьозов.Прегледа насрочихме за 17 Май,от 13.30ч,понеже на 16 Май ще ходя до Хасково за последно на ЖК да си взема всички изследвания и картона. smile
Иначе като цяло се чувствам много добре,бебчето не престава да шава понякога с часове ме подритва по ребрата  sarcastic Снощи както се бях излегнала в леглото и гледах ТВ,поглеждам към корема и гледам една остра издутина и след секунда хоп,се прибра  tease  laugh
Да ви се похваля-най-после написах и предадох тая дипломна работа  Dancer .Камък ми падна от сърцето.  angry
На предната консултация ме питаха дали да ми вземат секрет,но аз отказах,понеже нямам никакви оплаквания или течения. girl_wink Тия дни ще трябва да излезна да си взема 1-2 рокли тип "палатка"  pleasantry,защото взе да става топло и гащеризона не става за носене  nea,а и за изписването ще ми трябва нещо.За съжаление нямам такъв размер рокли,всичките са ми за не повече от 55-60кг.С моите 86 нищо няма да ми стане  cray  blush Всичко за бебето е вече готово,закупено.Само кошарката,която е от мобилен тип,трябва да се разпъне и сме готови. *THUMBS*Една съседка вчера ми даде една торба с бебешки дрешки от нейната внучка.Има лигавници,ританки и пижамки за целия китайския народ.  biggrin
Това е от мен,ще пиша след прегледа на 17 да видим какво ще каже и "кръчмаря" както го наричам ахах  sarcastic
Много  gu6 на всички!!!
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: