Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:51:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видеооператори  (Прочетена 206752 пъти)

Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #315 -: септември 23, 2012, 13:09:24 »

Да, за съжаление и аз подкрепям горните 2 поста.Мислех да не пиша но........... от професионална гледна точка, нещата седят по друг начин. Забелязвам един феномен у БГ младоженците, който е доста често минава. Даже и на не добре свършена работа се харесвате, защото сте си вие. Иначе по темата, за да не ме заядете.Виждам, че видеото не е отегчително, но за мен не е достоверно. Защо? Защото аз не съм бил на тази сватба и не можах да влезна в джаза. Тоест, сватбата не е обективно отразена и човек който не е присъствал не може да вникне в емоцията и реалната обстановка.За мен е важно не просто да има красиви кадри, а филма да е така заснет и монтиран че ако вие сте случаен зрител да го изгледате с интерес и да добиете чувството , че сте присъствали на това тържество.Това важи и за снимките.Това за мен е професионална работа.
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #316 -: септември 23, 2012, 18:27:02 »

Към Илияна  важното е ,че на вас ви харесва и както казвате   според вас е уловена да го нареча "магията" на вашият си ден ...
Към колегите  ясно е ,че каквото и да се направи  не може да се достигне  до всеки клиент и най вече  не може с магическа пръчка да се промени "културата " на потребителите ...
Пример с мен  след получено запитване и отправена съвсем нормална оферта към  младоженците, за съжаление те се спряха на "приятел" и решиха да икономисат перото професионална услуга  от оператор ...противоположно та това пък гости на сватба през Април  в София/а аз не съм ги и запомнил по физиономия поне/ които са гледали и са останали впечатлени от нещата ме наеха за тяхната сватба която се състоя вчера и то в град и на място където има доста богат избор на добри професионалисти на местна почва но те това решиха заплатиха пътни нощувки и др.
Все си мисля ,че това клипче респективно изпълнителите  май за втори път се явява в форума но модераторите се намесиха и изтриха поста или поне го редактираха ....
Иначе към Слави  -всеки отнякъде е почнал за първи път  следвайки логиката  изложена от теб  е трябвало изобщо да не сме почвали  тоест едва ли първият път сме знаели и имали опитът и сме постигнали върховни резултати ...
Факт е че все повече технологиите  навлизът в нашият дом и нашето ежедневие  респективно това довежда  до отказ на професионална услуга в доста от случайте на по малки семейни празници както и до подвеждане ,че може да се замени операторът с доста голям брой сватби зад гърба си с приятелите които имат HD камерки за по 2000 лева купени ей така за любителски цели или пък фотоапарати ....
Не мисля ,че е уместно  въпросните изпълнители да правят сайт и да създават рекламна видеогалерия в която да са атачнали неща които действително на този етап като начин на изпълнение  е доста далече от направено професионално ..Лошото ако живеят със самозаблудата ,че са постигнали  върховни резултати  и се гордеят с това  -това мислене няма да ги доведе до никъде ....   
« Последна редакция: септември 23, 2012, 18:34:10 от dani_dilov » Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #317 -: септември 23, 2012, 18:39:27 »

...няколко снимки от галерията ни - http://www.skfoto.bg/galeriq-svatbena-fotografiq/iliana-aleksandar-svatbena-fotografiq , станаха сред най-добрите на деня в международния сайт 500px.com. Добре, че има Фотошоп smile
Мдааа, снимките вече са друга бира smile...доста по-добра, а върху видеото могат да поработят още, пожелавам им успех.
« Последна редакция: септември 23, 2012, 18:49:25 от djdimi » Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #318 -: септември 23, 2012, 18:53:55 »

Здравейте, някой има ли впечатления от Safet Studio? Благодаря! give_rose
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #319 -: септември 23, 2012, 19:32:36 »

Лични не ,косвени да като колеги ..
да действително притежават описаната техника -снимат  а както се вижда и  постигат резултати видно от галерията им в сайта ....
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: октомври 19, 2012, 16:50:45 »

Здравейте!
Имате ли впечатления от Neodigital studio и по-точно от Илко Славчев. Много ми хареса портфолиото му! Допадна ми и това, че сайтът му съдържа пълна информация за предлаганите усуги и цени, както и календар със заетите дати.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #321 -: октомври 19, 2012, 20:22:59 »

Едно филмче от миналия петък на младоженци . Българин има пръст в тази работа ! http://vimeo.com/51738669
Активен
videoto
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #322 -: октомври 19, 2012, 21:36:57 »

Пачоран -впечатлява качеството на записа ,впечатлява техническото обезпечение  и изпълнение 
хич не ме впечатли разиграният етюд ако така го нареча -малко постно ми се виждаше всичко ..разбира се това си е мое лично мнение ....
Активен
videoto
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #323 -: октомври 19, 2012, 21:41:12 »

към мариелка дано пловдивските булки ти отговорят но след като си впечатлена от  видеогалерията защо не отидеш на среща с него и прегледаш повече неща пък и един разговор ще те насочи това ли е вашият човек или не .така на още едно две места и ето ще ви се избистри какво търсите и дали намерихте вашият изпълнител на услугите.Понякога отзивите вредят ....
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #324 -: октомври 20, 2012, 13:37:26 »

Етюдът е неразбираем за българските младоженци, също и за мен. В направата му участва и българин, пионер в сватбения бизнес в България, който от 10 години живее в Испания. С даването на линка искам да покажа какво е качеството, което се търси в Испания като изображение и какви трикове и техника се използват при определени снимки. Имайте в предвид, че използваната техника е бих казал посредствена и няма нищо общо с професионалната като марка , модел...., но получения резултат е много добър. Във всяка европейска държава без България и някои други съседни страни, качеството на изображението и сценографията на етюда са определящи за когото и да е било да бъде поканен на работа.
 В България също има до някъде техническа възможност, но няма оператор-режисьор, няма и финансов ресурс за подобно нещо.
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #325 -: октомври 20, 2012, 17:11:14 »

Пачоран много хубав отговор е дал. Ако трябва да бъда честен и на мен ми хареса този етюд с младоженците. Много неща могат да се направят с добър екип, но трябва и да има желаещи да платят за продукцията. Забелязвам, че все повече колеги работят по кинематографичния начин на снимане, използват се много техники, характерни за игралното кино. Не трябва и да се забравя обаче, че самите младоженци са на техния си празник, а не на снимачната площадка.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #326 -: октомври 21, 2012, 00:37:38 »

Клипа е уникален, много малко хора в света са способни да заснемат с такова съвършенство , нещо подобно. Снимането с този летящ хексакоптер и неговото управление, не е никак проста работа! Зная доста случай, когато въпросното устройсто се разбива по време на снимките и щетите са огромни!
Активен
bilyana_l
Сватбар
Публикации: 219

Стани звезда на своя празник!

« Отговор #327 -: октомври 21, 2012, 10:48:06 »

В България също има до някъде техническа възможност, но няма оператор-режисьор, няма и финансов ресурс за подобно нещо.
[/quote]

Кой ти каза, че няма оператор-режисьор? girl_wink

При мен нещо не се отваря клипа, но и аз съм на мнение, че не всичко в сватбения ден трябва да се върти около снимките, а обратното! Иначе възможности - много, стига младоженците да са отворени и да са готови да отделят необходимия бюджет! Една моя позната, която се е женила в края на 90-те, когато сватбената фотография и кинематография не бяха толкова развити, казва, че сега първото нещо, за което би отделила пари са за заснемане и после всичко останало. Но сред " младите" подобна нагласа е рядкост! Всичко е много индивидуално - каква е самата двойка, как е организирана сватбата, каква е историята им дори... Нашите сватби са изключително наситени откъм  ритуали - български и чужди, игри на DJ, програми и т.н, че е трудно да съчетаят двете неща - хем да уловиш всичко, хем пък и да е супер художествено! Тоест младоженците трябва да избират и техния избор най-често клони в полза на "Абе, да има нещо там заснето"... huhhuh.gif
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #328 -: октомври 22, 2012, 08:43:15 »

Разбира се, че със сигурност има кандидати в мислите си, но практици и създадени неща и продадени  - съмнявам се. Реализирането на подобен проект изисква определени неща в създателите и в младоженците. Ще се радвам в общественото пространство да видя подобен готов продукт. Трябва задължително обаче да е платен за целите на сватбата, а не с рекламна цел .
 В същност трябва да се случат много явления, за да имаме продукта. На първо място манталитета трябва да бъде променен. А това не става за ден, седмица, година...
Активен
bilyana_l
Сватбар
Публикации: 219

Стани звезда на своя празник!

« Отговор #329 -: октомври 22, 2012, 18:32:58 »

Според мен трябва да се срещнем някъде по средата! Аз бих се радвала повече младоженци да са отворени за обсъждане на различни възможности, да се чувстват отпуснати и да подхождат с доверие...Времената са трудни - може би и това оказва влияние, но, за да се получи добър продукт в нашия бранш, трябва и двете страни да дадат от себе си. smile
 Съжалявам, че продължавам да срещам затруднения с отварянето на клипа - като го видя ще мога да имам по-точно преценка!...
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: