Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 13, 2025, 20:47:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 2 "  (Прочетена 39612 пъти)

alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: февруари 06, 2011, 16:13:53 »

Помня,че Албенчик споменаваше зърнени десерти и как акушерките са й носили сандвичи.

Оо, никакъв глад - откъде иначе ще вземете сили за раждането, мамчета????
Додо е права, тук наистина ни носеха сандвичи и млекца, а иначе ни предупреждаваха да си вземем такива енергийни шоколадови и всякакви други десертчета - всичко това, за да поддържаме високо енергийното ниво и да можем да издържим до края! Те лекарите си знаят работата с упойките, спокойно! Поне тук никой не ни е карал да гладуваме заради упойката  crazy crazy crazy crazy много странно ми звучи това - дори обратното - едва ли не насила ме караха да ям!
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: февруари 06, 2011, 17:28:32 »

Ето че дойде време и за мартенските мами да почнат да се изнизват от общата темичка   girl_wink . Скоро тук съвсем ще запустее...
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,27417.0.html

Диде честито за покупките. Аз чашки не знам дали ще си взимам, но реших да започна първо с торбички за кърма, пък ако се наложи ще си взема чашки по-нататък. Знам че при нас почти всичко е различно, но на нас ни искат и сутиени за кърмене, гащи за еднократна употреба и превръзки за родилки.

Пък това за храната и упойката много ме е яд като го чуя,колкото и медицински правдиво да е.
Хайде при планирана операция,няма как-ще идеш гладен.
Но като тръгне нормалното раждане(което може да продължи 18 часа),вместо да ядеш калорични неща,които да ти дадат сили,стой гладен!Помня,че Албенчик споменаваше зърнени десерти и как акушерките са й носили сандвичи.

Аз вече почнах да си мисля че самите упойки са различни...ами така де тук не пречи че си нахранен и с 9см разкритие да ти сложат епидурална, явно им е друга химията иначе не мога да си го обясня.
Аз мисля, че почнах да протичам вече, едни такиви мини зацапвания по сутиенчета си имам, но не съм забелязала да мириша на нещо по-специално...Иначе сме добре, правиха ни запис на тоновете и малко ни шашнаха с цялата тази процедура (нали тук не правят такива неща, само ако нещо се претеснят за бебето или мамчето). Както и да е бебочка е добре, а на мен ми е паднал хемоглобина от 109 на 105 и сега сме на желязо  bad , което на всичкото отгоре трябва да се взима по някаква схема, ама кво да се прави  pardon А колко е нормално да ти е хемоглобина, знаете ли?!
Ами май това е от нас...да се пазите и пишете  heart heart heart heart give_rose give_rose give_rose give_rose
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #32 -: февруари 06, 2011, 17:45:21 »

Долната граница за жените е 120. /не бременни/. За бременни не зная дали стойностите са същите, защото почти всичи бременни са с нисък хемоглобин.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: февруари 06, 2011, 17:55:43 »

Долната граница за жените е 120. /не бременни/. За бременни не зная дали стойностите са същите, защото почти всичи бременни са с нисък хемоглобин.
Мерси кокиче   give_rose Ми аз съм зле значи...ще се тъпчем с желязо няма как...
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: февруари 06, 2011, 18:00:14 »

Долна граница си остава 120 и не мисля, че ти е фрапиращо нисък хемоглобина. Поне моя док не сметна за тревожни ниските стойности на моя (ноември 109, януари 115). Каза че това е редовно явление при бременни и не ми е предписвал лекарства. Но това е решение на лекаря все пак good
За упойките - може и така да е в Англия, но аз да ви кажа ще послушам док pardon Нито разбирам нещо от действието на упойките, нито смея да се пробвам...Всеки си преценя, разбира се smile
Аз коластра също си нямам. От любопитство си стиснах зърната един път след баня и видях съвсееем навътре леко навлажняване, ама само проблестя. Нито сълзи, нито протича. Досега не съм имала дори и капчица влага по сутиените си. Сега си помирисах и зърната - нямат мирис, само на лосиона от снощи миришат huhhuh.gif Може би не при всеки е така.
Да, Кокиче, и аз фотото мисля да си го взема  smile - все пак бебка ще е при мен и ще мога да си я снимам, когато пожелая Girl_hide
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: февруари 06, 2011, 18:25:13 »

Оо, никакъв глад - откъде иначе ще вземете сили за раждането, мамчета????
Додо е права, тук наистина ни носеха сандвичи и млекца, а иначе ни предупреждаваха да си вземем такива енергийни шоколадови и всякакви други десертчета - всичко това, за да поддържаме високо енергийното ниво и да можем да издържим до края! Те лекарите си знаят работата с упойките, спокойно! Поне тук никой не ни е карал да гладуваме заради упойката  crazy crazy crazy crazy много странно ми звучи това - дори обратното - едва ли не насила ме караха да ям!

Хихи тук е тооочно обратното,в болницата където ще раждам даже и вода не ти дават докато си в предродилна зала sad Да не говорим за ядене,изчистват те хууубаво (с клизмичка) и започваш да се потиш  blum Даже преди време разбрах,че и не дават да ставаш от леглото,дори и да ти се пишка,слагали подлога  nea нооо...това е,ако щеш!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: февруари 06, 2011, 18:52:51 »

Преси, специално за ставането от леглото вече явно има разлики ROFL То, сакън, да няма нещо стандартизирано в страната ни, ха ха tease Стига да имаш мерак и енергия да станеш, поне тук не ми казаха, че е забранено smile
Най-добре е да се слушат лекарите, нали за това са учили. Поне аз така разсъждавам good
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: февруари 06, 2011, 19:19:16 »

sunray хихихиххихи не съм се притеснила, просто не ми се пие тва желязо. Ама си права докторите трябва да се слушат, те затова са доктори  good
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: февруари 06, 2011, 19:40:02 »

Някъде бях чела(чула),че за бременната е приемлив хемоглобин не по-нисък от 100!Като гледам всички сме в "норма".Аз моя си го поддържам с ядене на много мед.
За миризмата на зърната и аз съм чела същото,че това привлича бебето.
Коластра имам от доста време-може би от 6м.Не тече чак да мокри,но ми се е случвало да цапа бельото.Има го усещането за влага.Целите ми зърна побеляват и става доста неприятна картинка-почват да се лющят едни като корички.Как ли не се опитвам да ги почистя,но самите зърна са станали много чувствителни и ми е неприятно да ги пипам.Днес като взимах душ сякаш набъбнаха едни пъпки по тях и станаха като бели балони. crazy
Обаче мирис не съм усетила.

Преси,знаеш ли медицинското наименование на клизмата-изпразване на тазовите резервоари  blush
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: февруари 06, 2011, 20:02:38 »

Момичета на мен ми се е случвало две,три сутрини леко да ми мокри, когато погледна съм забелязвала, че проблясва точно в средата на зърното. dodo23 и моите зърна понякога целите побеляват и се лющят наистина е много неприятно  sad
Аз имам едно въпросче   blush  винаги ли правят клизма?
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: февруари 06, 2011, 20:42:05 »

Преси,знаеш ли медицинското наименование на клизмата-изпразване на тазовите резервоари  blush

funnytooth funnytooth
Е това не го знаех,забавно е. Wink
Аз нямам никакви течове,ни коластра ,ни чудо  pardon Иначе зърната са ми адски чувствителни,незнам като му дойде времето със сигурност ще боли при кърменето...или поне докато се свикне. smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: февруари 06, 2011, 20:56:00 »

Няма страшно, че нямаме коластра. Шансовете ни да кърмим са като при другите мамчета smile
Михова, мисля, че винаги се прави клизма, поне в България - без значение секцио или нормално. Е, освен ако бебето вече не е тръгнало да излиза, буквално blum А при секцио знам, че слагат и катетър.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #42 -: февруари 07, 2011, 10:26:16 »

Изпратиха ми едно писмо - бих искала да го споделя с вас.

Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. Ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте!

~ Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.

~ Моля, когато съм гладен, давайте ми да ям. В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди...

~ Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме, галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам...

~ Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете...

~ Не очаквайте твърде много от мен - новороденото бебе. Не очаквайте и твърде много от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм. И шест седмици за вас, да дойдете постепено на себе си и да ме интегрирате в живота си.

~ Моля, не ми се сърдете, ако плача много. Имайте търпение с мен. С времето ще плача по-малко и ще ви радвам с присъствието си...

~ Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиран, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът...

~ Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре...

~ Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече...

~ Моля ви още да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да науча да обичам хората...

~ Може би в момента малко съм объркал живота ви с появата си, но това е временно...

Благодаря и на двама ви!

С обич:
Вашето Дете"
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: февруари 07, 2011, 10:46:31 »

Кокиче  heart
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: февруари 07, 2011, 14:03:46 »

Кокиче, нямам думи просто  heart heart heart

Може малко лигаво да ви прозвучи, но очите ми се напълниха със сълзи докато го четях това писмо heart.... и се разплаках  cray

Имаше и едно друго, също много  хубаво, мисля, че доста отдавна Веси го беше публикувала - един разговор между нероденото още бебе и Бог, но не знам къде съм си го запазила, ако някой се сеща и го има може да го  публикува пак или да ми го прати на лични, ще му бъда безкрайно благодарна  heart
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: