Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 14:55:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 177981 пъти)
Anichka
Сватбен ГУРУ
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #150 -:
март 04, 2011, 22:58:21 »
Капризче,
Аз до сега сьм имала болки само, които са били около датата ми на цикьла. Обикновено приемам всичко за нормално, ОСВЕН ако не е кьрвене или болки, които са по-силни от менструалните + не отшумяват за 1-2ч.
Но аз не сьм лекар, а програмист
И да се обадя на акушерките ми тук - не зная дали ще ми помогнат. Днес за пьрви пьт позвьних с проблем - на левия ми крак мускула е 2 пьти по-голям от дясния + твьрд, но нямам отоци. Все още чакам обаждане обратно - вече 3-ти час...
Чела сьм, че при разтягане на врьзки могат да се усетят болки, от двете страни на корема. Но според описанието ти май не е това...Та си се обади на лекарката си според мен.
Радвам се, че си преодоляла другите 2 болки с прохождането на равни обувки.
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #151 -:
март 05, 2011, 08:30:28 »
Капризче, според мен просто ти се оформят родовите пътища. С първото дете имах такива болки в срамната кост. Нямам спомен колко време продължиха, но не помня да са били непоносими, освен неприятни. Ако това е причината, ще отзвучат съвсем скоро!
«
Последна редакция: март 05, 2011, 12:43:26 от Blueberry
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #152 -:
март 05, 2011, 11:02:54 »
Цитат на: Blueberry в март 05, 2011, 08:30:28
Капризче, според мен просто ти се оформят родовите пътища. С първото дете имах такива болки в срамната кост. Нямам спомен колко време продължиха, но непомня да са били непоносими, освен неприятни. Ако това е причината, ще отзвучат съвсем скоро!
Логично ми звучи обяснението ти според мен, защото ме боли от вътре, не знам как да го обясня
Болките са поносими и почти не се усещат като си почивам, по-неприятно е когато се натоваря. Иначе съм ок
Ани, дано ти се обадят по-скоро. Не знам твоя проблем на какво може да се дължи, дано поне не е болезнено.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #153 -:
март 05, 2011, 11:49:27 »
И при мен имаше болки като се движа.Обясниха ми,че това е от разтягането на връзките,понеже плода натежава и за това.Иначе и аз като седях си бях ок,ама повървя ли някъде и
Сега вече ги нямам.
Активен
deyzy1
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #154 -:
март 05, 2011, 13:02:10 »
здравейте
аз също от скоро започнах да получавам едни болки много ниско долу,но са за кратко може би няколко секунди до минута максимум-казаха ми че е нормално вече да започнат т.н. подготвителни контракции. малко си се бях изплашила, но вече се успокоих. също така и имам болки от време на време в пъпа - гинеколожката ми се посмя малко и ми каза че няма нищо страшно. но имам голям проблем с кръста
когато се движа или си седя седнала нямам никакъв проблем,но легна ли не мога да се мръдна на никъде.схващам се цялата,особено в таза и краката.идвало ми е да си поплача понякога,но стискам зъби,ставам раздвижвам се и пак лягам,но вече избягвам да е по гръб...
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
«
Отговор #155 -:
март 05, 2011, 14:49:49 »
Дейзи, аз пък си имам болки в гърба от сколиоза още ранната училищна възраст и не знам дали бременността води до други в тази област. Заради болките в гърба винаги ми е било най-удобно да спя по корем. В началото на първата бременност се чудех как ще я карам като порасне коремът и се наложи да си сменя позата, обаче се оказа, че до раждането не ми беше проблем да си спя върху големия тумбак. А странично като бременна не можех, защото имах чувството, че краката ми ставаха оловни. Дано твоите болки са временни!
Иначе да ви споделя за едни други болки, които бременността ми докара през 7-мия месец. Дотогава не подозирах, че съществува подобно нещо, но поне ми се случи само 3 пъти. Оказа се, че много хора и без бременност го получават, а други бременни го имат в продължение на месеци. Това са т.нар. мускулни крампи. Събуждах се с ужасни писъци от парализираща болка в крака. Продължаваше няколко минути и плачех от нея, беше ужасно. Оказа се, че са нощно явление и се случва при протягане на краката в шпиц. След като ми се случи 3 вечери, едва тогава разбрах какво е това и че се преодолява по-бързо като се направи контрашпиц. Четох също, че било вследствие недостиг на магнезий, но пък други бременни пиели магнезий и пак получавали крампи. Аз не пих нищо и добре че повече не ми се случи, но... всяка вечер заспивах със страх.
Активен
deyzy1
Новак
«
Отговор #156 -:
март 06, 2011, 09:32:11 »
благодаря, дано наистина да са временни...но искам да те питам нещо- наистина ли си спеше по коремче
и аз искааам!!! но са ми казвали че не хубаво,да се натиска бебчо. това ми е много голяма мъка,аз по принцип си спя само по корем или по гръб,но от както забременях трябваше да си сменя позата странично-но не ми е удобно никак направо ужас. гърдите ми текат множко
и ако ги понатисна нощем,като се събудя сутринта сменям чаршафите,защото са на петна
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
«
Отговор #157 -:
март 08, 2011, 01:34:02 »
Хахаха, Дейзи, 100% съм откровена с теб!
Спях си като пълен непукист по корем и те уверявам, че за детето не е имало проблем.
Родих в 40г.с. и бях с огромен корем. По тази причина си спя и сега по корем, когато съм отново бременна. Ще ти обясня как го правех. Не се пльосках грубо, защото не знам за детето, но за мен със сигурност не би било комфортно. Ами плавно го притисках с нещо като въртеливи движения и то детето само се наместваше. Не знам дали по тази причина и не ме е будело нощем, защото си стоеше в позата, която е заело, докато не се размърдам аз в леглото. Като ми стана много голям коремът, не успявах всеки път да се наместя съвсем отгоре му, затова леко свивах единия си крак и така отново ми беше много удобно. Ако те е страх да не навредиш на детето, не ми се доверявай!
За моите поне не съм имала притеснения. А сега положението дори е още по-интересно
, защото малкият ми си има един чудесен навик да ляга върху корема ми от малък като коала и не мога да го лиша от потребността му да се утешава така. Затова можеш да си ме представиш с едно 15кг същество отгоре ми, когато гледам телевизия. Единствено се пазя от ритници и удари в тази област, но не и от притискане. Вярвам, че детето е добре защитено в корема. Ако вземеш един балон, пълен с вода и с нещо, което плува вътре, няма как да нараниш нещото чрез притискане на балона. Стига да ти е удобно, не мисля, че може да се притесняваш за бебето. Освен това много бременни спят по корем.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #158 -:
март 08, 2011, 06:07:13 »
Blueberry, в коя седмица си?
И аз мисля, че както и да спиш, щом ти е удобно не би трябвало да навредиш на бебчето. Аз се събуждам доста често по гръб и говорих с акушерките дали е опасно да ми стане лошо и тя сподели, че не при всички жени се случва, а и ако се получи е обикновено през третия триместър, когато детето е тежко и натиска главни кръвоносни съдове.
deyzy1, ако ти е удобно пробвай да спиш с боди и да сложиш подплънки за кърмене като тези, за да не мокриш чаршафите.
На мен ми се обадиха в петък след 4 часа, но аз пропуснах обаждането без да искам. С няколко думи ми казваха, че офиса е затворен вече и че ако искам да говоря с някой да се обадя на друг телефон. Мъскулът на левия ми крак се отпусна от само себе си.
Днес отново ми се случи - явно позата, в която седя има значение.
Аз съм от тези, които получват крампи в прасците. И преди да забременея си ги имах, и сега - понякога по 2-3 на нощ. Преди се стрясках нощем, но сега вместо да правя спиц обратно само чакам търпеливо мускула да се отпусне. Боли, но се свиква.
«
Последна редакция: март 08, 2011, 06:11:08 от Anichka
»
Активен
deyzy1
Новак
«
Отговор #159 -:
март 08, 2011, 08:35:48 »
супер сте,мерси много за съветите.
в момента най-много ми липсват приятели като вас и съвети. аз маи не съм споменавала,че не съм в бг и ми е много самотно,но....вече имам вас
п.с. Бъдете горди и уверени жени, бъдете смели в мечтите и начинанията си, покорявайте с красотата си на богиня! И не забравяйте, че вашето призвание е да правите света по-добър! Честит 8-ми март!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #160 -:
март 08, 2011, 11:14:02 »
Мили бъдещи майчета, честит празник!
Честит 8-ми март на всички дами!
Пожелавам ви от сърце за сте живи и здрави, винаги с усмивка на уста и със сърце пълно с радост, щастие и топла любов!
Гледайте от позитивната страна на нещата!
Бъдете силни, искрени и всеотдайни, любящи майки, страхотни дъщери и страстни съпруги!
Бъдете преди всичко истински жени, с чест и достойнство и се гордейте с това!
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
«
Отговор #161 -:
март 08, 2011, 14:36:17 »
Здравей, Аничка!
Аз съм в 18 седмица.
Не се записвам при вас, защото не съм последователна в писането и даване на отчети, а и не искам после да ми се прави тема, която едва ли ще мога да водя. Но ви надничам в темата, когато мога, защото и аз съм от вашата лятна банда.
Честит празник на всички вас! Желая ви много здраве, много обич и много леко раждане!
Аничка, ти си от тези, които са свикнали с крампите и не ги приемат вече като нещо толков агадно. Една моя приятелка ме гледаше странно като й обяснявах какъв стрес ми докараха и колко непоносима болка, но тя също без да беше бременна си ги получаваше често и им беше свикнала. За мен болката от раждането беше безкрайно болезнена, но я забравих, а онази в прасците още не мога.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #162 -:
март 09, 2011, 00:54:18 »
Честит 8-ми Март, мили Дами
Пожелавам Ви да сте здрави, щастливи,обичани и много много позитивни!
Blueberry, много ме зарадва новината, че ще ставаш мама за втори пьт
Добре дошла в летния отбор
Вярвам, че ще си много полезна на пьрви мами както сме повечето тук. Пиши, когато имаш вьзможност, моля те. И аз пиша рядко, защото почти нищо не се случва, а и 8 часовата разлика с БГ си отдава значение.
Мисля, че обща тема за всички бебчета от нашата тема е по-добра идея, отколкото за всяка мама и бебче отделна, но това не зависи от нас за сьжаление, а от модераторите. И аз не зная дали искам моя тема, защото не смятам, че ще имам много време за писане - пьрвите три месеца ще сьм сама с бебчето.
Аз сьм сьс супер приповдигато настроение тази седмица. В петьк е втория и последен видеозон за бременността ми и само като си спомня колко вьлнуващ беше пьрвия и започвам да се усмихвам
Капризче, ти нали имаш преглед на 3Д в сьщия ден - искрено се надявам това малко да те разведри. Разбирам те как се чувстваш, защото аз миналата седмица бях пак с потьнали гемии, но сега заради прегледа сьм щастлива. Хормони
Стискам палци да се почувстваш скоро малко по-добре.
Момичета, стискайте ми палци утре, моля Ви. Утре ще има много важна среща с текущия директор на фирмата, в която работя и бьдещия собственик (продажбата на фирмата ще приключи на 31.03) и ще се разбере може би повече информация кой ще остане на работа и кой ще бьде безработен.. Днес шефьт на тима ни каза да започнем да си тьрсим работа в работно време и че ни разрешава да оставим служебната работа на задна позиция...
«
Последна редакция: март 09, 2011, 00:56:44 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #163 -:
март 09, 2011, 09:58:04 »
Ехо мацки, как сте днес? Аз съм много готино настроение, вчера обаче бях в драма цял ден и за всяко нещо... Това хормоните са луда работа
Ани, в петък съм на 3D и ФМ. Помня и аз че тогава чакаме новини и от теб. Дано бебока да застане в правилната позиция
Ти имаш ли някакво усещане какво ще е детенце? Ако искаш допълнителен видеозон заплаща ли се? Моята лекарка е много мила и ако имам някакво притеснение ме гледа без да плащам, въпреки че и тук са само 2 по здравна каса.
За работата много силно стискам палци, дано всичко да е наред. Няма ли някой закон, който те защитава докато си бременна. Аз до колкото знам в Бг не могат да те съкратят по време на бременност и после до 3-тата годинка на детето.
Ааа, видях ти покупките в другата тема, много ми ареса леглото, наистина изглежда огромно. И количката е много симпатична. И ние харесахме и се спряхме на модел количка вчера, така че като му дойде времето ще купуваме, подробности в темата за покупките
За личните теми, аз мисля че са приятни. Обичам да чета темита на другите мами, да гледам снимки. Понякога и интересни неща научавам между снимките и честитките, особено от някои съфорумки
И аз не знам дали ще имам достатъчно време да пиша, ако имам такова, защото и аз ще гледам бебока сама, всички живеят далече и няма кой да ми помага, но все пак бих се радвала на индивидуална тема
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #164 -:
март 09, 2011, 14:32:20 »
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, защото нямам новини, но ви чета с интерес. Исках да ви кажа, че това с крампите при мен е било проблем от 9 годишна допреди 5 години, когато отшумяха поради промяна в хормоналния ми статус. Исках да споделя, че крампите са съвсем нормален процес, особено по време на бременността и че с времето се свиква с болката. При мен след доста дългогодишни опити стигнах до заключението, че при всеки човек е различно усещането. Болките при мен бяха неистови, получавах средно по 4 крампи на деноношие и ми костваше след това да ходя нормално, стигаше се до раздвижване, защото с дни ме болеше. така че не можех да чакам да спрат от самосебе си, затова реших да пробвам други методи. Най ефикасен се оказа следният: щом усетех болка и опасност от схващане, дори и в съня си, някак си се научих да се отпускам и да се обездвижвам докато отмине напрежението, след известни секунди време, докато болката не е станала още силна, започвам лек масаж в задколенните ямки с ръка и болката и съкращението на мускулатурата и сухожилията преминаваше. Преди ставах рязко от сън, уплашена че не знам какво става и докато се усетя, вече съм натоварила мускулите си и няма начин да спра процеса; Същото беше и ако съм будна и съм седнала, или се движа, често имах такива оплаквания, които с времето доста се разредиха почти до нулата. Все още не знам кой или кои хормон/и е/са отговорен/ни за крампите, но е факт, че сега нямам крампи, а по скоро неволно потрепване на краката, ако си легна, което не е съпроводено с болка и ми минава.
По повод това, че някои от вас нямат възможност да пишат редовно и не желаят да им се прави собствена темичка, да кажа, че и аз съм една от тях, но не поради липса на желание, а по скоро на време. При мен няма нищо ново засега, очаквам следващата консултация, дано поне тогава ми кажат пола на бебето и дали е добре, дори не знам дали това, което усещам е бебето. Притеснявам се, че консултациите все повече се разреждат във времето: последната беше на 15.02.11 г., а следващата е на 21 март, което си е много време, като се има предвид, че имам оплаквания, но това е друг въпрос. Може би при вас е по-различно. Стига съм се кахърила, че както съм започнала няма край. На всички желая спокойна бременност и по-малко неприятни емоции около вас! А на новите момичета, добре дошли, леко бременеене и здрави и жизнени дечица накрая!
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...