Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 20, 2025, 20:57:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част (Прочетена 192967 пъти)
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
Отг: Има ли булки от Пловдив?- 9 част
«
Отговор #210 -:
януари 21, 2011, 23:22:23 »
Аз препоръчах Георги Вачев, защото имам две познати, на които им снима сватбите и се справи повече от страхотно- за сайта не знам какво точно е качил, но факта, че го препоръчват фотографи като Якови, които са определено най-тиражираните имена в Пловдив, говори сам за себе си
(това беше, за да се обоснова и да не ме обвинят в реклама, аз лично съм се спряла на Чепишев и не съжалявам
) а за Новотела, усещането за "хале" идва оттам, че това е конферетна зала, която впоследствие са решили, че ще бъде и ресторант...но според мен малко не се е получило, залата е огромна, а малките столчета (които се ползват за конференции) малко се губят, колкото и голяма да е сватбата, но пак казвам, това си е мое виждане. За мен Ленинград е много по- добър като разположение и интериор
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #211 -:
януари 21, 2011, 23:27:48 »
Violet, току що разгледах сайта на въпросния фотограф- няма да коментирам, нека всеки да влезе и да разгледа, но мисля, че снимките, които са около 50-80 на брой определено могат да "грабнат" всеки!
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #212 -:
януари 22, 2011, 11:43:10 »
Цитат на: lawyer в януари 21, 2011, 23:27:48
Violet, току що разгледах сайта на въпросния фотограф- няма да коментирам, нека всеки да влезе и да разгледа, но мисля, че снимките, които са около 50-80 на брой определено могат да "грабнат" всеки!
Може, може, както казах разглеждах
блог
преди време. Разбира се, затова е интернет, за да се разглежда без голи приказки
Снощи, когато написах поста си , без лоши чувства, реших, че може да предизвикам някаква ответна реакция по въпроса и това не ми даваше мира и всъщност открих един
голям положителен момент
в това да те снима актьор- кой по-добре ще знае как да те предразположи, какво да те накара да си внушиш че да получиш дадена реакция. А аз бях фен на играта на Г. Вачев в пловдивския театър и както казах според мен беше един голям талант (извинете за думата "беше", признавам, от години не съм гледала постановка
) Много от големите актьори и български, и не, се впускат и в режисиране в даден момент от кариерата си, все пак режисурата е част от тежкото обучение, което минават, в последствие е част от трудния процес от създаване на един филм или постановка и знаят как се правят нещата
И така, ето появи се още едно име, сред което да се избира измежду фотографи
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #213 -:
януари 22, 2011, 12:03:05 »
Violet, извинявам се, ако съм прозвучала малко негативно, това идва от професията ми
винаги съм свикнала да си обосновавам изказванията... Нормално е, не можеш да имаш наблюдения върху работата на всички фотографи, затова реших по-подробно да разкажа за него, за да помогна на пловдивските булки. Между другото един от най - добрите оператори в Пловдив (поне според мен) също е завършил НАТФИЗ и мисля, че това много му помага при работата- Александър Маринов снимаше сватбата, на която кумувах, най-горещо го препоръчвам, въпреки, че аз се спрях на Димитров, но за мен те двамата са едни от най-добрите в нашия град
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #214 -:
януари 22, 2011, 15:11:54 »
Имаме оркестър.
Акордеон, тъпан, кларинет за 200 лв. Добре ли е?
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #215 -:
януари 22, 2011, 15:25:47 »
Адвокат, разбирам
Благодаря за доказателствената теза
Далеч съм от мисълта, че познавам творчеството на всички фотографи, а за оператори нямам абсолютно никакви предпочитания, обикновено филмите от сватби минават с доста солидно превъртане и не ми е интересно това
Споменавала съм в други теми, че за мен фотографирането на моята сватба (някой ден) би било един от основните ми приоритети и съм може би с твърде големи изисквания в това отношение. Все пак това е сватбен, а не фотографски форум и извинете ако ви обърквам, ако позволите няма да се впусна в детайли какво не ми допада в нечий творчески профил
Препоръчвам ви да се подчините на това, което сърцето ви диктува като бъдещи булки, когато разглеждате нечие портфолио, което ви е на сърцето това може би е най-правилния избор в повечето случаи. Няма универсален вкус, всеки чувства нещата по различен начин, както и никой не може да натрапи вкуса си насила.
Форумът е за дискусии, всеки трезво мислещ човек ще си състави плюсове и минуси сам
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #216 -:
януари 22, 2011, 16:36:53 »
Абсолютно съм съгласна, аз по същия начин четох, разглеждах и в крайна сметка избрах фотограф, оператор и dj, просто защото така го усетих... posum, мисля, че е добра цената, по принцип вървят от 150 лв. до 200 лв.
Активен
diana_ss
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #217 -:
януари 26, 2011, 00:16:41 »
Здравейте момичета,
много съм щастлива защото най накрая решихме датата, ресторанта и фотографа дори уговорихме.
Сватбата ще е на 20-ти август с изнесена церемония в ресторант Петър 1-ви (резиденцията) в Стария Град. Вече записахме час в обредния дом и капарирахме ресторанта - за което съм изключително щастлива. За фотограф си избрахме Минко Михайлов, понеже Яков вече беше зает на тази дата. Незнам дали го познавате и какво ви е мнението за него, но портфолиото му изглеждаше супер и се държа много професионално като разговаряхме по телефона, и дори ми даваше съвети за ресторанти, оператори, ди джеи, и т.н. На този етап остана само църква да изберем и се двуомим между "Св. Св. Константин и Елена" и "Св. Димитър". И двете са в стария град и близо до ресторанта (така както ние искахме), но незнам коя е по подходяща за сватбено тържество
. Какво е вашето мнение?
От Св. Богородица се отказахме защото ни казаха че правят венчавки само след 18:45 в Събота
!
Активен
gabriella
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #218 -:
януари 26, 2011, 00:40:46 »
Здравейте, аз съм нова и тепърва започвам с подготовката за сватбата ни!
Планираме около 110 души, изнесен ритуал през май/юни, по възможност ресторанта да има градина или двор или каквото и да е подходящо място на открито със зеленинка. За момента сме се спряли на Кадифе и на Хитър Петър. Разгледахме и Гребеца, но това, което ни притеснява е П-образната форма на ресторанта, която ограничава видимостта. За другите два ресторанта почти няма мнения по форумите. В Хитър Петър е много просторно с много място за танцуване, което е голям плюс, но четох доста противоречиви отзиви, голяма част от които са, че натоварват в сметката. Моля ви, ако някой има лични впечатления нека помага спешно, до ден-два трябва да вземем решение...
P.S. Империал ни идва малко скъпичко, затова не го споменавам.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #219 -:
януари 26, 2011, 11:08:53 »
Цитат на: gabriella в януари 26, 2011, 00:40:46
Здравейте, аз съм нова и тепърва започвам с подготовката за сватбата ни!
Планираме около 110 души, изнесен ритуал през май/юни, по възможност ресторанта да има градина или двор или каквото и да е подходящо място на открито със зеленинка. За момента сме се спряли на Кадифе и на Хитър Петър. Разгледахме и Гребеца, но това, което ни притеснява е П-образната форма на ресторанта, която ограничава видимостта. За другите два ресторанта почти няма мнения по форумите. В Хитър Петър е много просторно с много място за танцуване, което е голям плюс, но четох доста противоречиви отзиви, голяма част от които са, че натоварват в сметката. Моля ви, ако някой има лични впечатления нека помага спешно, до ден-два трябва да вземем решение...
P.S. Империал ни идва малко скъпичко, затова не го споменавам.
За Хитър Петър това за сметката не е така. Имали сме доста сватби там и лично собственика си контролира нещата. Кухнята е страхотна. Имат доста неща,които предлагат за улеснение на младоженците. Имат специално място за изнесените ритуали с много хубава арка. Предлагат си украса на младоженската маса от тях и кувертите са съвсем нормални. Нямат такси. Аз лично съм с много добро впечатление за там. И за да няма нападки пак за реклама ще кажа,че ресторанта работи с друга агенция и мога да кажа,че всичко е перфектно.
Ако говорим за Гребеца там можете да видите и Чановете. Имат голяма градина и сватбата може да е навън.
«
Последна редакция: януари 26, 2011, 11:11:40 от Nina Style
»
Активен
stefania1981
Любопитен
Публикации: 32
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
«
Отговор #220 -:
януари 26, 2011, 14:03:26 »
Кадифе за 110 човека е идеален.Имат и малка градина с арка и шадраван.
Активен
elfina
Сватбар
Публикации: 154
«
Отговор #221 -:
януари 27, 2011, 11:48:29 »
Цитат на: diana_ss в януари 26, 2011, 00:16:41
Здравейте момичета,
.................. На този етап остана само църква да изберем и се двуомим между "Св. Св. Константин и Елена" и "Св. Димитър". И двете са в стария град и близо до ресторанта (така както ние искахме), но незнам коя е по подходяща за сватбено тържество
. Какво е вашето мнение?
Нашата сватба беше в "Св.Св. Константин и Елена" и останахме доволни от венчавката и от отец Хубенов.( оттогава при повод там ходим). Не зная обаче дали правят венчавки в събота......но ако искаш мога да ти дам телефон да питаш...
Успех при подготовката
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
януари 27, 2011, 12:26:14 »
Ние оглеждахме Кадифе. Ниско, посресдтвено ресторантче, дори кръчма му подхожда повече. Определено не ми хареса за сватба. За празнуване на РД или др подобен повод - да, но за сватба - категорично не.
Цените са ниски, предлагаха интересни менюта, управителят е мн свестен човек.
Активен
stefania1981
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #223 -:
януари 27, 2011, 14:20:52 »
Цитат на: posum в януари 27, 2011, 12:26:14
Ние оглеждахме Кадифе. Ниско, посресдтвено ресторантче, дори кръчма му подхожда повече. Определено не ми хареса за сватба. За празнуване на РД или др подобен повод - да, но за сватба - категорично не.
Цените са ниски, предлагаха интересни менюта, управителят е мн свестен човек.
КАДИФЕ не е от ранга на Амбасадор,Санкт Петербург,но чак да не става за сватба,не мисля.Затова и цените са по-ниски,не всеки може до плаща куверт от около 40 лева.Затова има и ресторанти като Кадифе,Русалка,Бости-за всеки според възможностите му.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #224 -:
януари 27, 2011, 18:02:42 »
Лично аз бих предпочела комплекс Русалка, преди 3 години, когато съм го виждала беше доста по-хубав от въпросния Хитър Петър и кувертите не бяха никак скъпи. На мен Хитър Петър не ми харесва изобщо- нито интериора, нито пейките, нито картините, които висят навсякъде, а още по-малко цветовете на ресторанта. Дори със сватбена украса не ми харесва. Все пак хубаво е да се съчетаят цветовете на сватбата с тези на ресторанта. И разбира се че това са ресторанти, които не са от класа на Амбасадор, Марица, Новотела, Империал или Ленинград и не може да се прави сравнение с тях, но не значи че не стават за сватба.Всеки според възможностите си.Това е лично мнение и не ангажирам никой с него.
«
Последна редакция: януари 27, 2011, 18:04:50 от dear
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]