Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 20, 2025, 20:39:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част (Прочетена 192959 пъти)
kate1987
Регистриран
Отг: Има ли булки от Пловдив?- 9 част
«
Отговор #165 -:
януари 15, 2011, 22:02:28 »
Здравейте и от мен. Сгодих се съмсем скоро - 6 януари 2011 и сега започвам да планувам една, надявам се, прекрасна сватба
От вторник тръгвам по заведенията в Пловдив и аз първа спирка съм си избрала Новотела - зала Бендида. Бих искала да помоля
roumyana
и всички други съфорумки да споделят своите впечатления от ресторанта - предимства и недостатъци. На груб план гостите ще са към 110 и бих желала изнесен ритуал. Благодаря предварително.
Активен
diana_ss
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #166 -:
януари 16, 2011, 00:24:24 »
Момичета,
какво ви е мнението за Сватбен Дом "Водолей", който се намира на Асеновградско шосе? Разбрах че е бил открит съвсем скоро (миналата година) и имат градина и хотелска част. Някой бил ли е на сватба там?
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #167 -:
януари 16, 2011, 08:54:23 »
Силно негативно ми е.
Обслужването е под всякаква критика: сервитьорите са страшно флегматични и мудни.
В храната си намерих косъм и порциите бяха студени.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #168 -:
януари 16, 2011, 18:24:20 »
Posum, благодаря за информацията
аз още не съм посетила набелязаните църкви, но като го направя ще споделя впечатления!
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
януари 16, 2011, 21:01:43 »
Преди по-малко от 2 часа запазихме Алекси
. Голям симпатяга.
Какво мислите за фолклорните формации? Ще имате ли? Цени, препоръки?
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #170 -:
януари 16, 2011, 21:58:07 »
Браво Posum, и аз съм с него, наистина е готино момче и ми харесаха сватбите, водени от него
Вие последно в кой ресторант ще бъдете?
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #171 -:
януари 16, 2011, 23:55:13 »
РГ Марково
Активен
tea23
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #172 -:
януари 17, 2011, 18:47:33 »
Цитат на: diana_ss в януари 13, 2011, 21:23:54
Момичета,
някой знае ли дали може да се сключи църковен брак в събота?
Намерих информация че само следните са позволените дни да се сключи църковен брак през 2011, и нито един от тези дни е събота:
Януари –всички недели и понеделници
Февруари – всички недели и понеделници
Март - не може да се сключва брак
Април – не може да се сключва брак
Май – всички недели и понеделници без 1ви май
Юни - 5, 6, 13
Юли – всички недели и понеделници
Август – 21, 22
Септември – всички недели и понеделници
Октомври – всички недели и понеделници
Ноември – 6, 7, 13, 14
Декември – 26
Това направо ме изуми
Само незнам до колко този ми ти nmitev ги разбира тези работи и от къде е изчерпал информацията за сайта си. Моята сватба е на 1 май и вече църквата е капарирана. Предполагам, че ако беше забранено, попът щеше да ни каже. А и кой не е бил на сватба в събота?
Другаде в нета не открих нещо такова. И все пак дано да му е грешна информацията на този господин, че ме хвърли в притеснения
Редактирам се: информацията е стара, наистина е имало забрана за съботите, но е било за миналата 2010г., а тази е отпаднало.
Ето и инфо от 7.11.2010г. в.Труд:
"Досега църковен брак можеше да се сключи само в неделя и понеделник. Мотивите за ограничението, поставено за 2010 г., беше за да не се консумира първата брачна нощ по време на дните за пости.
За следващата година обаче вече ще са възможни венчавки и по време на Петровия пост, част от Светлата седмица (след Великден) и част от коледния пост. По новия ред венчавките са забранени през Великия пост (от 6 март до 26 април - догодина Великден е на 24 април), през Богородичния пост (от 1 до 14 август), през част от Коледния пост и последващите празници (от 14 до 20 ноември и от 20 декември до 6 януари), на 28 и 29 август (отсичане главата на Йоан Кръстител) и на 13 и 14 септември (Кръстовден). Венчавките по Коледа - от 26 декември до 4 януари, се извършват при изключителни случаи. "
diana_ss, действай смело когато си решила
«
Последна редакция: януари 17, 2011, 19:00:47 от tea23
»
Активен
diana_ss
Новак
«
Отговор #173 -:
януари 18, 2011, 04:02:24 »
Здравей tea 23,
благодаря ти за информацията. Аз също поразпитах насам-натам и разбрах че в събота МОЖЕ да се сключи църковен брак, за което бях изключително щастлива. Обаче, не е желателно ритуала да протече преди 16.00 часа, макар че в зависимост от църквата и попа някои се съгласяват. В коя църква ще е твоята венчавка? Аз всъщност незнаех че църквата трябва да се капарира.
Някой може ли да ми каже каква е цената на венчавката за съкратен (30 мин) ритуал в "Св. Богородица" в Стария град и колко капаро трябва да се остави? Колко време предварително може да се капарира (моята сватба ще е през август) и като се капарира трябва ли да се заяви и часът на церемонията?
Благодаря ви момичета!
Активен
tea23
Новак
«
Отговор #174 -:
януари 18, 2011, 08:38:06 »
diana_ss
, аз до колкото знам се прави предарителна резервация за ден и час. Няма как да отидеш на деня и да кажеш ами искам да се венчаем. А и нали трябва да си планираш времето.
Аз ще цъм в Св.Св. Константин и Елена. Мисля, че цената е 125 лв, но не съм много сигурна, тъй като мъжът ми се занимаваше с резервацията. Оставили сме 50лв капаро.
За Св. Богородица - моята приятелка се венча там мин.год, ще я питам и по-късно мога да ти кажа цена.
Те сега ритуалите не са като преди -да стоиш по1 час. На всякъде са ги посъкратили. Максимум до 40 мин и се преключва в църквата, ако не и по-малко
Активен
Eli_P
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #175 -:
януари 18, 2011, 09:23:55 »
Здравейте момичета, моята приятелка се е спряла на Санкт Петрбург - на 99% е убедена, че иска този ресторант. Имате ли някакви отзиви, аз не бях ходила там да питам за нашата сватба, понеже бях чувала, че са много високи кувертите, а и никой от форума не дава мнение или може би аз съм пропуснала да прочета
За 100 човека няма ли да изглежда празен ресторанта?
Активен
cocorbita
Новак
«
Отговор #176 -:
януари 18, 2011, 09:54:45 »
Здравейте и от мен!
Тази година и ние,с моето момче и нашето дете,сме решили да си вдигнем сватба.Избрали сме 2.10 за този паметен ден (Международният ден на усмивката
).Много ми се иска ритуала по подписването да бъде изнесен,например в градината на комплекс Диана в с.Труд.Още не съм ходила там,но още утре ще запаля колата и ще го видя на живо.Та моят дерт е :Мислите ли че,ако времето ни предаде има възможност и вътре да се подпише?
Нещо друго също ми мина на ум сега.Никаде не видях някой да е канил по-известен изпълнител да му пее.Аз лично се интересувам от Тони Димитрова (шшт да не ме издадете,че мисля да я правя изненада за мъжа ми).Та има ли някой представа за хонорара на тази певица.Чух за едни стряскащи суми от по 4000 лв за час.А аз всъщност искам само 2-3 песни.
Мисля,че хората от агенциите трябва да знаят как стоят нещатата.Аз се опитах да се свържа с Тонито чрез офицялния й сайт,но не ми отговориха на мейла.Благодаря предварително и хубав ден на всички ви!
Активен
tea23
Новак
«
Отговор #177 -:
януари 18, 2011, 14:47:03 »
Eli_P, аз съм разпитвала в Санк П., по точно за Виенски павилион (организира се от персонала на хотела и офертата е една и съща). От там ми казаха куверта започва от 37лв, като трябва минимум 9-10лв да са алкохол
. Според мен това е супер много. В цената влиза и тортата (което е да кажем добре), но като се сметне от тези 37 (примерно) 10 да са за алкохол и още примерно 3-4 торта и то не остава нищо за вечерята. Незнам, аз така си прецених и се отказах. Инъче ние много искахме във Виенски павилион. Другото, което ни отказа е че искаха 5лв такса паркинг на кола. Ами аз мога ли да знам колко коли ще има или да карам гостите да си плащат. Предполагам че това можеше да се договори като обща такса, но така и така се отказахме вече. Ааа има и 1лв на човек такса за внесен алкохол. Ами това е като лична информация. Не съм била там на сватба и незнам каке обслужването или храната. САмо са ми казвали че порциите са много малки.
Предполагам също така, че всеки индивидуално може да си прави някакви пазарлъци като това да се смъкне сумата от 9-10 лв задължителен алкохол. Дано да съм ти от полза. Успех
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #178 -:
януари 18, 2011, 15:09:02 »
здравейте,
кате, невена
Според мен Новотела е едно от най- добрите места в Пловдив, не случайно е 5 звезди. Кувертите са малко по-скъпи от другите места. като обслужване мога да кажа, че за мен в номер 1, сервитьорите бяха перфектни, постоянно бяха там, където са необходими, не се налагаше да ги търсиш и викаш, сами ми носеха питието.
Храната беше наистина много хубава, такова свинско с манатарки не съм яла никъде другаде, предястието със сьомга също беше великолепно.Наистина като обслужване са много добри. Климатизацията беше добра.
Недостатък е цвета на залата според мен- доста е ограничаващ- син. Предлагат различни разпределения на масите, сватбата на която бях беше към 120 човека и си беше много добре разположено всичко.
ами това е което се сещам.ако с нещо друго мога да помогна, кажете.
Активен
shampioni
Любопитен
Публикации: 20
www.shampioni.com
«
Отговор #179 -:
януари 18, 2011, 20:26:25 »
Цитат на: Eli_P в януари 18, 2011, 09:23:55
Здравейте момичета, моята приятелка се е спряла на Санкт Петрбург - на 99% е убедена, че иска този ресторант. Имате ли някакви отзиви, аз не бях ходила там да питам за нашата сватба, понеже бях чувала, че са много високи кувертите, а и никой от форума не дава мнение или може би аз съм пропуснала да прочета
За 100 човека няма ли да изглежда празен ресторанта?
Нашата сватба беше в Санкт Петербург преди две години. Бяхме поканили 120 човека и не изглеждаше никак празно. За мен това е най-хубавото място за сватби в Пловдив не само ами и в цялата страна. Куверта ни беше до колкото си спомням 39 лв.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...