Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 11:47:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на roxanne на 21.08.2010  (Прочетена 34935 пъти)

roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: август 06, 2010, 15:53:23 »

Момичета, идвам да се похваля  smile Пристъпът на паника се оказа малко излишен  blush. Медицинските ни се оказаха редовни и от няколко часа целият пакет с документи отлежава в гражданското, в очакване на 21 август  yahoo
Реших да си спестя няколко дни нервичене и ги занесох още днес - жените бяха много мили и ги приеха без възражения, дори и да е малко по-рано от предписаното в бланката smile. Така че със зарадвано сърце и съвсем искрено нетърпение вече мога да кажа - сватба ще има! И то за чудо и приказ!  Bravo
Но от целия гърч вчера имаше полза - милото осъзна, че съм се пренавила покрай приготовленията и сега не ми разрешава нищо да правя  blum Дори не позволи бутилките за ракията да пристигнат вкъщи - само ми ги показа и ги експедира у майка си, където после ще занесе и дамаджаните с "таткова резерва, реколта 1992" smile. Майка му има грижата да ги измие, да ги напълни и запечтата. Малко ми е странно, не съм свикнала друг да ми върши работата, но мисля, че е прав - много ми дойдоха вълненията и не е нужно винаги всичко да правя сама. Така че от мен се иска само да разпечатам етикетите и да им ги дам  danceg
След като този най-голям препъни-камък пред сватбата вече е зад гърба ни, другите неща ми се виждат такива дреболии, че дори не се сещам за тях. Едно ми е леко, леко...  danceg Иде ми да полетя от радост и трепетно очакване  Bravo
Активен
bubu_123
Сватбар
Публикации: 227

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: август 06, 2010, 15:55:59 »

Едно ми е леко, леко...  danceg Иде ми да полетя от радост и трепетно очакване  Bravo

Ето това вече са истински предсватбени трепети. Радвам се, че нещата при вас са се успокоили и вече се радвате на живота  Bravo
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: август 08, 2010, 17:54:53 »

Аз да се отчета, че почти всичко вече е готово - вчера избрахме окончателно менюто в ресторанта, а днес поръчахме и тортата  yahoo. Останаха някакви дреболии, основно по младоженеца  Wink - костюмът му все още се шие, но имайки предвид, че го шие фирмата на негов приятел, който при това е канен на сватбата, няма как да не го доставят навреме. Трябва да е готов до края на седмицата. Ще му вземем колан и бельо и още една риза, защото с всичкия си акъл е поръчал само 1, но това са бели кахъри.
Ще ходим да купуваме безалкохолни, мезета и ядки, но това ще е към 18-19 някъде. Тогава ще поръчаме и плата с мезета за у нас (за вземането на булката) - отказахме се от кетъринга, предвид това, че се очаква голяма жега и на никой няма да му е до ядене. На 20 вечерта ще скокнем за един "наръч" рози  Wink - за менчето и за кошничката на малката шаферка, която ще ръси розови листенца пред нас. Тия дни ще разпечатвам етикети за бутилките ракия (днес ги преправях основно, щото мойто мило е голям мърморко и пак не ги хареса) и менютата за гостите в ресторанта. И ще чистя. Но не остана много и за чистене smile.
Идната седмица ще ходим с декораторката за последни щрихи по украсата на ресторанта. Тогава ще оставя и скица с разпределението на масите. Ще се срещнем с DJ-я да преговорим сценария и да му връча списъка с музиката (който е почти готов - само поздрав за кумовете и песента за хвърлянето на букета са двете точки по които се колебаем, но поне има една-две идеи). Ако успеем, ще се видим и с фотографа за последни инструкции. И ще занеса кръщелните в църквата, за да ни е мирна главата на сватбата.
Последната седмица се очертава разделена на две - до четвъртък тотален релакс, после един последен юрюш (чистене на стъкла и финално почистване отгоре-отгоре на къщата), посрещане на нашите в петък и последно търчане за дреболии, като пита, цветенца и мъкнене на багаж към ресторанта. И после - Големият Ден smile
Моминското и ергенското парти са насрочени за събота, 14 август. Проблемът е, че почти половината ни приятели са извън София, но някак ще го преживеем и двамата. В началото малко се сдухахме, но после се успокоихме, че камерният състав не винаги означава по-малък купон. Понякога дори е точно обратното smile. Което ми напомня, че вече 5 дни обикалям напразно магазините в търсене на рокля за моминското ми парти... Искам рокля, която да е до коляното, едновременно елегантна и секси. Оказа се все едно търся бял носорог по улиците на София sad. Но се успокоявам, че дори да не си намеря, мога да се появя и по-дънки. Това си е моето моминско парти, така че дори по нощница, ако настоението е на 6, пак ще се забавлявам страхотно. Но пък, като се замисля, аз дори си нямам нощница... (ако не броим едни прозрачни парченца плат с друго предназначение  blushblum
Този пост пак стана ужасно дълъг... Нищо, поне си казах всичко  Wink blum
Активен
mstoqnova
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: август 10, 2010, 08:58:41 »

Ей как върви? Как са обувките, разтъпка ли ги вече? Успя ли да намериш рокля за моминското парти?
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: август 10, 2010, 10:49:26 »

Нямам си още рокля sad. Сетих се за нея, че ще ми трябва, докато бях при мама във Варна. Там видях толкова много хубави дрехи, че си мислех, че ще е супер лесно да си намеря нещо в София. А и бях пазарувала доста, пътувах само с ръчен багаж и нямаше къде да я сложа (знаете как е по самолетите sad).
Тук обаче ударих на камък. Мама предложи да ми купи едно-две неща и да ми ги изпрати - в крайна сметка, може и да рискувам така - ние имаме що-годе сходен вкус smile. Но и днес ще пообиколя за последно.
Обувките като че ли са по-скоро неудобни sad. Но всъщност краката ми това лято са особено чувствителни, защото съм купила поне 6-7 чифта и все нещо не ми е удобно. Ще ги нося всеки ден по малко, пък дано да свикна  smile Отказвам да купувам друг чифт.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: август 10, 2010, 11:36:55 »

Ехо, на кои песни се спряхте за сватбата, можеш ли да споделиш? Ние тепърва трябва да избираме и направо ми се вие свят - кумове, родители, туй, онуй!  crazy
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: август 10, 2010, 11:38:04 »

Ехо, на кои песни се спряхте за сватбата, можеш ли да споделиш? Ние тепърва трябва да избираме и направо ми се вие свят - кумове, родители, туй, онуй!  crazy
И аз се присъединявам към тази молба! smile  give_rose
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: август 10, 2010, 12:02:51 »

Веднага споделям, но предупреждавам, че моят вкус е малко... особен smile. Милото ми е свикнал и понеже никога няма да се сети да си пусне музика, а и е всеяден в музикално отношение, като цяло коментарът му за всичко беше основно: "Супер, миличка!" и "Е, много готино!" и в общи линии, музиката съм я избирала аз, което пък значи, че едва ли ще се хареса на много хора smile

Влизане:
Сватбен марш
Многая лета (след ритуалите по захранване)

Първи танц:
Flightless bird, American woman – Iron and Wine

Танц на булката с баща и:
Brown eyed girl – Van Morrisson

Танц на младоженеца с майка му:
Blessed - Elton John

Поздрав за родителите:
Parla piu piano – Gianni Morandi

Разрязване на тортата:
Thank you for loving me – Bon Jovi

Хвърляне на жартиера:
Crazy – Aerosmith

Последен танц:
Camino – Лили Иванова

+ танц на булката с вуйчо и smile
N'Oubliez Jamais - Joe Cocker

За последно остава да уточним песента за хвърляне на букета (милото предложи да е The Crown and the Ring na Manwar  blum, ама още се колебая lol и поздравът за кумовете ни. И те са малко странни птици, та е трудно да се спрем на нещо, което да им допадне. Кумата има за задача да ми докладва за песен, която е значима за тях, ама още се скатава smile. Ако не се обади до четвъртък, ще ги изненадаме с нещо на Buena Vista Social Club  blum (кумът много ги обича) и ще ги видим тогава  girl_wink
Поздравления от гостите ще приемаме на фона на евъргрийни. Имаме и дълъг списък с поздрави за отделни гости (братята, кумците ни, любими песни на родителите и т.н). Но като че ли това са "официалните" ни песни smile

П.С. Току що се присетих за песен за букета - Rain на Madonna smile
« Последна редакция: август 10, 2010, 12:06:40 от roxanne » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: август 10, 2010, 12:18:13 »

roxanne, благодаря ти, че сподели с нас музикалния ви подбор! smile
Подравявам те за стилния избор!  Bravo
Активен
mstoqnova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: август 10, 2010, 13:59:54 »

И аз се присъединявам към поздравленията за музиката, чудесено сте ги подбрали  Bravo
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: август 10, 2010, 14:25:07 »

Хей roxanne, супер избор! Не знам защо мислиш, че вкусът ти е странен, аз мисля, че много от песните, които си посочила са перфектни за целта!  good
Активен
evane
Ентусиаст
**
Публикации: 145

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: август 10, 2010, 15:45:06 »

roxanne, откъде са свещите в галерията ти? аз от доста време си търся такива
пожелавам ти приятна и лека подготовка (доколкото е възможно със задачите по чистенето)
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: август 10, 2010, 17:24:26 »

Здравейте пак, момичета  smile
Прибирам се щастлива и доволна от днешния богат улов по магазините  Bravo Имам си рокля за моминското парти  yahoo Която се оказа, че се връзва перфектно с комплект бижута, които се търкалят от няколко години забравени по кутиите, както и с едно чанте, купувано за нечия сватба и захвърлено в гардероба  Bravo Намерих си и обувчици. Целият пазар ми излезе 74лв  yahoo
Много се радвам, че харесвате музиката - честно казано, притеснявах се малко, че не са от "традиционния" сватбен репертоар и не знаех как ще се възприемат  smile
Evane, свещите са от Варна, сватбен бутик (ателие или там както се води) Десислава. Със сигурност имат сайт, може да погледнеш. Свещите са страхотни (поне според мен), нямат брокати и прочее дивотии, само някаква фина плетеница в основата, от същия материал, за да не са съвсем постни на цена от 8лв двете  good Мисля, че бяха словенски и се водят некапещи. Единственият им недостатък (ако може да се нарече така) е, че не са от най-дългите, но в свещодържачите си изглежадт супер.
Чистенето вече не ме плаши  smile Всъщност, откакто решихме проблема с медицинските, нищо не ме плаши. Остана да позачистя малко кухнята и да измия прозорците, със съответното пране на пердета. Точно 2 дни работа е, при положение, че не се презорвам, и съм го насрочила за 17-18 някъде.
Точно сега ни правят коридора и в къщи е паднала малка бомба, но за още 2 дни всичко ще е готово и ще мога да си разчистя и подредя.
Като цяло спокойна съм. Отдала съм се на приготовления за моминското ми парти (а и с тях приключих с днешните покупки) и на сладко нетърпение тези 11 дни да се изнижат  Wink
Активен
mstoqnova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: август 11, 2010, 08:51:06 »

Ехе СУПЕР, вече си имаш рокла  Bravo За музиката няма за какво да се притесняваш, СТРАХОТНИ песни са.
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: август 11, 2010, 10:55:29 »

Благодаря, mstoqnova  give_rose
И понеже подготовката за сватба си е чиста въртележка, денс пак съм долу sad
Вкъщи цари хаос sad Опитваме се да направим само едно малко коридорче, но все едно в цялата къща е паднала бомба sad Мръсно, разхвърляно, навсякъде се търкалят обувки, нищо не си е на мястото sad За капак котката през нощта е съборила една стъклена купа, пълна с морски пясък и камъчета, която държах за декорация в банята и намерих цялата баня в стъкла, пясък и камъни  angry
Просто не ме свърта вкъщи... Още поне 2 дни ще е така, а после само Господ знае колко време ще ми трябва да внеса малко ред. А животното продължава да събаря каквото намери  angry - понеже нищо не си е на мястото  NO
С една дума, не ми е ден sad. Винаги, когато у дома има ремонти, излизам от равновесие sad
Ще се постарая да си намеря задачки извън къщи, защото иначе ще откача...
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: