Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:26:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 4
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 4 (Прочетена 150024 пъти)
soulless
Сватбен ГУРУ
Отг: Всичко за кумовете - част 4
«
Отговор #390 -:
април 13, 2011, 15:43:47 »
Barborana
, изберете тези, които са ви на сърце - това си е вашият избор и не е нужно на никого да давате обяснение. Ние като поканихме една моя много близка приятелка и нейното гадже (очаквахме те да приемат безпроблемно), които мислехме, че очакват това и... изненада... те отказаха - ами почувствахме се ужасно. Затова поканете тези, които искате и дано приемат без спънки!
Истинските приятелства не се влияят от подобни неща, аз не съм си променила отношението към приятелката, която ми отказа да ми е кума, например. Давайте смело
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #391 -:
април 13, 2011, 15:47:00 »
Barborana
Изберете, хората които наистина искате, сърдити винаги ще има, но все пак се сродявате с тез хора и трябва изцяло да ви допадат.
Успех
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #392 -:
април 13, 2011, 16:24:29 »
Благодаря ви за подкрепата.
И ние с половинката сме на това мнение. Soulless, съгласна съм с теб че истинското приятелство не може да се повлияе от такива неща. Надявам се да няма сърдити ...
Активен
nellyaci
Ентусиаст
«
Отговор #393 -:
април 14, 2011, 09:55:03 »
Здравейте и от мен!!!Ние в събота вече официално ще каним кумувете!!!Проблемът при нас е , че те вече бяха кумуве на една сватба през декември и малко се колебаеха.Кумата е първа братовчедка на годеника ми и откакто се преместихме с него в неговия град с нея си станахме много близки.Затова много искам тя да ми стане кума.А кумът е нейният приятел-заедно са от 9г., но все не се решават да направят крачката към брак.Та, тя се притеснява от финансова гледна точка, защото тук в гр.Годеч кумувете купуват почти всичко-тортата, чашите, шампанското, музиката, късметчетата, свещите и какво ли още не...Аз още в началото й казах, че не искам нищо да купуват, ако тя иска само букета да ми вземе(той ще излезе около 35лв).Кумът е казал на годеника , че са съгласни и сега най-накрая ще ги попитаме официално!!!!Стискайте палци всичко да мине наред и в понеделник и аз да ви се похваля с кумуве!!!
Иначе ще си ги поканим с пита(мое производство), торта(произведение на милото) и кумска ракия!!!
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #394 -:
април 14, 2011, 09:59:03 »
И аз пак да се оплача ,ние кума си имаме вече (една близка моя приятелка )но кум още нямаме никой не иска да ни кумува
и вече ще се побъркам ....
Няма кой да ни бъде кум ,ама наистина няма
Активен
djina
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #395 -:
април 14, 2011, 10:14:47 »
Не се отчайвай panteryx,
ще се намери кум сигурна съм
Най-вероятно, който най-малко очакваш и предполагаш ще се съгласи и ще бъде чудесно, а после ще се връщаш назад и ще се усмихваш на притесненията си
Смело напред !!!!
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #396 -:
април 14, 2011, 10:18:51 »
panteryx
, спокойно! Кумът ви 100% се е скрил зад някой ъгъл и ще се появи всеки момент, повярвай ми!
Момичета, аз да питам - какви са "задълженията" на кумовете по време на тържеството? Кумата хвърля, късметчета след църквата, кумът разменя короните или халките в църквата, казва реч в ресторанта? А ога е кумското хоро? И има ли нещо друго?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #397 -:
април 14, 2011, 11:27:16 »
То в днешно време нищо не е задължително, но кумът трябва да измисли някакво препятствие по пътя за булката, с което младоженеца да докаже, че ще може да се грижи за нея.
Не във всяка църква карат кумувете да разменят короните и халките, а в някои карат и двамата, но в повечето нищо не ги карат.
Аз на сватба, на която кумът държи реч, съм била само веднъж.
Кумата закичва в дома на булката роднините, забулва булката.
За в ресторанта вие се разбирате с Dj-я кога кое ще бъде. Ако кумът може да играе и е съгласен, може още първото хоро той да го води. Вие определяте и кога по време на тържеството да е ръченицата за пилето и тортата, ако въобще искате такава.
Не знам да имат други задължения по време на сватбеното тържество.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #398 -:
април 14, 2011, 11:43:48 »
При нас към задачките на кумата сме добавили и разбулването ми от нея - ще стане в ресторанта, в края на празника, като символ, че вече не съм булка
Струва ми се забавно, а и аз мисля да си стоя по време на цялото тържество с воала, така че така ще се получи добре.
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
«
Отговор #399 -:
април 14, 2011, 12:36:16 »
И ние ще си каним кумовете в събота.Толкова много се вълнувам.
Смо дано се съгласят, че положението е малко сложно. Всъщност още от преди да разберем, че ще се женим сме ги базикали че те ще са ни кумове и сага си знаят, че те са нашите избранници. Ще видим в събота какво ще стане. Нямам търпение да дойде.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #400 -:
април 14, 2011, 12:48:44 »
Lola_bunny
, дано се съгласят наистина! Важно е кумовете да са хора, които харесвате и двамата, защото покрай подготовката и вълненията, а и след сватбата, вие се сродявате, ставате близки
Ние снощи бяхме на гости на нашите кумове и все повече се радвам, че избрахме точно тях - чувствам ги наистина като много близки приятели и довереници, при все, че са приятели на годеника ми, изобщо много е приятно усещането, че имаш толкова близки хора
Пожелавам го и на теб и твоя годеник
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
«
Отговор #401 -:
април 14, 2011, 15:24:45 »
soulless, благодаря ти. Ние също си ги чувстваме много близки. С момчето бяхме съученици до 7 клас, а милото се познаваше с неговата приятелка много преди да станем двойка и в последствие и аз се запознах с нея. В момента тя е навсякъде с мен и ми помага с избора и задачите покрай сватбата. Като цяло са много хубави и весели хора и ни е много приятно с тях
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #402 -:
април 17, 2011, 08:37:46 »
Nie dnes ще каним др двойка. Мой първи братовчет, всъщност, най-любимият ми братовчед, и приятелката му. Притеснява ме, че бяха кумове октомври, а и приятелката ще е в 7 месец бременна. Стискайте плаци.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #403 -:
април 17, 2011, 11:09:49 »
Желая ти успех, Рosum!
Вярвам че този път ще получите мечтаното ДА!
И всичко ще мине добре
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #404 -:
април 17, 2011, 12:18:58 »
Аз едно нещо не мога да разбера ,защо някои хора отказват да бъдат кумове ?Не говоря за парите,защото в нашето обкръжение няма много финансово необезпечени ,пък и никой не ги кара да купуват това и онова ....
Запитвали ли сте се защо?
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29